Diabet zaharat la copii (3)
Raspunsuri - Pagina 12
mirela_piciu spune:
Buna, tuturor! Noutatile noastre nu sunt prea roz, pentru ca David tocmai a terminat injectiile, a facut genta, pentru o pneu- cumva acuta. Si cred ca stiti ce implica asta, glicemii greu de tinut in frau, lipsa de pofta de mancare, teama de a nu se lua de la unul la altul,etc.Acum incepem sa ne revenim, scadem insulina, marim numarul de carbohidrati sa ajungem la normal.Din pacate noi nu ne putem lauda cu zapada, a nins un pic zilele trecute dar acum s-a dus.Nu am apucat sa ne bucuram de ea, eram cu tratament.Data viitoare promitem vesti mai bune, cu glicemii la fel. Sanatate multa.
Anina_n spune:
Mirela, ce faceti ? Cum e David, mai bine ? S-au reechilibrat glicemiile ?
Saracutzul de el, exact astea ii mai lipseau, alte injectii ! ![]()
Cat kg are si cate HC/ zi ?
Cristina are 19 kg si 175 Hc/zi, la aproape 6 ani si nu da semne ca ar manca mai mult. Noua ni se pare subtirica, dar d-nei. doctor i se pare ok.
Ultimele zile nu i-a mers prea bine, mai ales noptile, tot cu glicemii de peste 200 a fost, de a trebuit sa-i fac corectie cu insulina rapida. Cred ca de vina sunt doi dintisori definitivi care vor sa ia locul celor doi de lapte care se misca, dar inca nu se lasa scosi afara. Cred ca va fi stirbuta de Craciun si de ziua ei, Cristina. Macar, nu va mai fi stirba in cl. I. ![]()
Va pup si va doresc sanatate si glicemii dintre cele mai bune !

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
*** Printesa Ema din castel ! ***
Adrianaa spune:
Anina, deja va ganditi la clasa I ? 
istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)
Anina_n spune:
Adriana, anul viitor, Kiki va incepe scoala, ca va avea 6 ani si 8 luni. Eu as mai tine-o 1 an la gradi, dar nu vrea, ea, sa mai stea. Oricum, dupa 4 ani de gradi, nu ma mir.
Ce face, Alex ? Cum ii merge ? Se descurca tot asa de bine, avand mana libera de la tine ?
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
mirela_piciu spune:
Buna, tuturor. Glicemii bune, multumim de intrebare, David merge din nou la camin si azi vom merge la control. Anina, David are 24 de kg si tot 175 HC, repartizati asa: 35 dimineata, 15 gustare la ora 10, 60 pranz, 13 gustare ora 16, 40 cina si 12 gustare ora 22.Daca face miscare mai multa seara dupa cina ii mai adaug 2-3 hidrati la gustarea de la ora 22, pentru a preveni un episod de hipo peste noapte. Dupa masuraturile doamnei asistenta de la camin e armonios dezvoltat, de fapt e printre cei mai inalti din clasa si nu e nici slab dar nici gras. Ma gandeam si eu sa-i maresc numarul de hidrati dar se satura cu ce are si atunci d-na doctor a zis sa ramana asa. Cristina mai doarme la pranz? David de obicei,da. Va pup, mai vorbim.
Adrianaa spune:
DA!!!!!!
Alex se descurca f. bine cu totul. Mi-a luat o mare piatra de pe suflet... Stau mult mai linistita acum, am incredere in el. Isi simte glicemiile la 75 si stie cand glicemia incepe sa scada. De aceea ma bazez f. mult pe el, 90%.
Acum, mare, este mult mai usor pentru mama. Cand ma gandesc cand era mic si nu stateam linistita nici orele de somn de la pranz, il controlam din ora in ora sa vad daca este bine.
Va pup, toate cele bune!
P.S. A crescuuuttt!!! Are 1,75 cm si ce-mi place sa ma uit la el in sus... ![]()

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)
Anina_n spune:
Mirela, Cristina are 165 HC/zi, dar ajungem noi la 175 HC, cand sta pe glicemii mai mici. Si ii are impartiti asa:
- micul dejun, 30 HC
- gustare, 20 HC
- pranz, 40 HC(sau 45HC)
- gustare, 15 HC
- cina, 35 HC(sau 40HC)
- gustare, 25 HC
Din pacate nu doarme la amiaza si tare rau e, ca se vede pe ea ca nu-i ajunge somnul de peste noapte(de la orele 23 la 7:30). In weekend, doarme dimineata pana pe la 10. Iar in cursul saptamanii, cat a fost sotul in concediu a dormit si la amiaza, altfel....buni nu este destul de ferma cu ea, sa doarma la amiaza.
Cum a fost la control ?
Adriana, ce ma bucur pentru voi !
Si ce inalt e Alex, deja, la varsta lui ! Voi, parintii, sunteti inalti ?
Sa stii ca si eu, daca doarme dupa-amiaza, la ora 16 neaparat i se ia glicemia Cristinei, ca nu vreau sa faca o hipo in somn.
La Buzias, numai glicemii mici avea la ora 16 si ii dadeam intotdeauna sa manance la ora aceea si nu la ora 16:30, ca restul copiilor.
Nu-ti mai spun ca peste noapte...nu stiu cand ma voi opri sa-i tot iau glicemia.
Azi-noapte a fost prima noapte ca a mers bine peste noapte dupa mai bine de 1 sapt. cu glicemii in jur la 200 peste noapte. Dar cei 2 dintisori miscatori, tot nu au cazut, desi, sunt impinsi de cei definitivi, sa iasa. Unul isi arata zimtisorii, deja, pe langa cel de lapte.
Sper ca in weekend sa scapam de cei de lapte, sa aiba loc sa creasca cei definitivi.
Am si o bucurie ! Cristina a inceput sa manance si cereale integrale, neindulcite. A primit la gradi(Waldorf) si a cerut si acasa, desi, aveam, ca din acestea mananc eu. Cele de ovaz ii plac, in iaurt Cremoso. ![]()
Astept vesti si de la celelalte mamici ! ![]()
Va doresc sanatate si numai glicemii dintre cele mai bune, dulcineiilor nostri ! ![]()

Nina, mami de
Adrianaa spune:
Cristinuca este la gradinita Waldorf?
P.S. Anina, inaltuti. (1,67 si 1,86)

mirela_piciu spune:
Salutare, mamici! David e bine, sunt foarte fericita ca nu a luat si Lore de la el boala, ca mai aveam de tras si cu ea.A mai ramas un pic de tuse, dar a zis d-na doctor sa-i dau numai Decasept. In zilele cand doarme, David mananca la orele 16,00 cand il si trezesc, daca ar manca la orele 16,30 cred ca deja ar avea hipo.Cand nu doarme, mananca si mai devreme 15,30 ca se simte "moale" cum spune el. Rar ii fac glicemia la ora 16,00. Am hotarat sa ducem un glucometru si la camin ca atunci cand David spune ca are hipo, d-na asistenta sa-i poata face o glicemie, am avut surpriza sa vina cu 30 acasa, sau sa aiba 216 pentru ca a avut senzatia ca e "moale", si a primit apa cu zahar. Felicitari Adriana si Alex un baiat de toata isprava.
Abia astept vremea cand baiatul meu va avea 1,75 m si va sti si el sa-si controleze "dereglarea asta metabolica", pentru ca nu-mi place sa-i spun boala. Sau poate pana atunci se va gasi remediul si ne vom numara printre norocosi. Va pup, Mirela.
Anina_n spune:
Buna !
Da, Adriana, Cristinuca e la gradinita Waldorf, de fapt, grupa Waldorf. Asta a fost gradinita unde a fost acceptata, dupa ce a facut diabet si nu a mai fost primita la gradinita cu program prelungit(nici macar la program scurt) unde umblase timp de 1 an. Ea a inceput gradinita inainte de 3 ani, de aceea este acum in al 4-lea an de gradi. ![]()
Doi ani a avut o educatoare de la traditional, educatoarea de Waldorf fiind in cresterea copilului. Toamna asta a revenit educatoarea care preda in sistem Waldorf si uite asa, Cristina face grupa pregatitoare in sistem Waldorf. Dar pt. scoala nu face nici un fel de pregatire scrisa. In schimb, fac o multime de alte lucruri frumoase: gatesc, pregatesc fructele si legumele pt. diverse mancaruri, fac teatru de papusi pe masa, cos diverse lucrusoare si multe alte activitati practice.
Alex il mosteneste pe sotul tau, e clar ! ![]()
Mirela, asa si Cristina, mananca undeva in jurul orei 16, chiar si la 15:30, daca simte ca ii este foame.
Azi, a primit stafide la gradi si nu s-a putut abtine si a mancat 5 buc. Rezultatul....o glicemie de 205 la amiaza. A promis ca nu le mai mananca, ci le pune in servetel si le aduce acasa, sa i le dau cand cred eu de cuvinta.
Azi-noapte, vechea poveste la noi, din cauza Insulatardului.
La ora 01, glicemia era 146, iar la ora 03, era 58. Uite, asa patim noi, de cele mai multe ori, noaptea.
Cu un pic de banana si zahar, dimineata a venit bine, cu 85.
La ora 22 nu are decat 2,5 u Insulatard si 25 HC. Daca-i maresc HC, sta pe glicemie maricica noaptea. Daca-i scad din insulina si-i dau doar 2 u de Insulatard, nu-i acopera bine toata noaptea. Spre dimineata, glicemia creste. Si uite asa, jonglam cu HC la culcare si peste noapte, ceea ce nu mi se pare normal.
Nina, mami de