Diabet zaharat la copii (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Ura, am scapat de unul dintre dintisorii de lapte, in spatele caruia incepuse sa creasca dintele definitiv, deja !
Cred ca asta a fost motivul glicemiilor ridicate de peste noapte....cresterea dintelui definitiv in spatele celui de lapte, ca doar a avut de lucru, sa sparga gingia si sa iasa la suprafata.
Acum, sper sa se alinieze frumos, in timp, noul dintisor, cu ajutorul limbutei.
Mai are de scos unul, care abia se mai tine intr-o parte si in spatele caruia se vede ca incearca sa sparga gingia cel definitiv.
Pana pe la 18-20 de ani, cand e gata dezvoltata ca femeie, mai avem multe etape de trecut.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

*** Printesa Ema din castel ! ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_piciu spune:

Anina, felicitari pentru dintisorii Cristinei,David nu a schimbat nici unul pana acum. El a avut primul dintisor la sapte luni, Cristina la ce varsta iti mai amintesti? Si spune-mi te rog si mie cum faci de doarme Cristina pana la ora zece in weekend? Ii iei tu glicemia la sapte si o lasi sa doarma in continuare sau cum ?
Salutari tuturor si sanatate multa acum in prag de sarbatori, Mirela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Aha, voi sunteti la faza cu dintisorii... Ce mult este de atunci la noi...

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Felicitari pentru dintisori Cristinutzei, sanatate multa lui David, Alex (Adrianaa) m-ai dat gata cu inaltimea ta.

Noi astazi ne pregatim de onomastica lui Alexandru-Andrei, sfantul familiei noastre! Noroc ca sunt libera si am resuit sa pregtesc cate ceva.
A pregatit mami salata boeuf, pulpite la cuptor cu salata de cruditati si cartofi natur si o prajitura tiramisu. Asteptam musafiri si cadouri multe....vorba lui Alex. Glicemiile sunt ok, se joaca mult de tot, nu sta o clipa locului.....dar reusesc sa il tin sub control.
Ne-a sunat d-na educatoare si a zis sa venim si noi la serbarea de mos Craciun. Toti copliasii vor vaea costumase de spiridusi si Alex, si va spune si el o poezie si un cantecel despre Mos .

Cam astea sunt noutatile.
Va pupam si va dorim glicemii bune, bune de tot!
La multi ani sarbatoritilor!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Multumesc pt. felicitari ! In curand, mai scapam de unul.
Ma bucur ca micutii dulcinei sunt bine, la fel si cel mare(Alex al Adrianei) !
Mirela, Cristinei i-au iesit primii dintisori(2 deodata)la 4 luni fara 1 zi si am stiut ca ii va schimba mai repede. Dar, sincer, nu credeam ca asta se va intampla chiar la 5 ani, caci atunci i-a schimbat pe primii 2. Si are deja si maselutele definitive, care au inceput sa-i iasa la 5 ani si 4 luni. Sa stiti ca s-a resimtit si la glicemiile de peste noapte, ca statea pe 200 si ceva.
Despre dormitul pana la ora 10...pana sa mergem la Buzias, prima data, nu reuseam nici macar glicemia sa i-o fac in somn, apoi, insulina. Asadar, de anul trecut, din luna mai, ea doarme linistita si eu ii fac glicemia si insulina dimineata la ora 7 sau naoptea cand e necesara o corectie cu insulina rapida.
Simte cand ii fac insulina, ca-si duce usor manuta la piciorus, dar sunt pregatita sa nu-mi dea peste mana sau pen.
Si ca mancare, ii dau gris cu lapte si banana, ca sa poata dormi. Mananca prin somn, daca va vine sa credeti.
cateodata doar dormiteaza in timp ce amnanaca, alteori chiar doarme dusa...ca trebuie sa-i amintesc sa mestece, atingandu-i obrazul, ca la bb.
S-a intamplat ca am mangaiat-o in somn, de draga ce imi este si...a deschis gurita pt. papa.
Mirela, dar noaptea daca trebuie sa-i dai ceva HC, cum ii dai, nu prin somn ?
Ana, la multi ani micutului sarbatorit din familia voastra !
Sa creasca sanatos si voios, ca frumos si destept, stim ca este, deja !
Abia astept sa ne pui poze cu micutul tau spiridus !
Petrecere frumoasa si daruri pe masura !
La multi ani, Andrada, fidela noastra suportera si marele nostru sprijin !
Sanatate si sa ti se implineasca toate visele !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

*** Printesa Ema din castel ! ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Fetelor, va rog sa imi spuneti si mie, care sunt simtomele si de la ce se face diabetul? Ca baietelul meu de 1 an si 10 luni care arata ft bine si nici nu mananca ft multe dulciuri, bea ft multe lichide. Ar fi cazul sa ma ingrijorez?

Mergi la inceput

Ce cantitate de lichide consuma? face pipi mult? mananca mult sau anumite alimente ...? a slabit?

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Noaptea bea cam 500 ml de ceai, ziua nu bea ft mult dar bea des. Pipi face pe masura consumului de lichide. De mancat nu mananca exagerat, are zile cand mananca mai mult , zile cand mananca mai putin. El este bine facut, este peste talia medie si nici nu a slabit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_piciu spune:

Un "La multi ani!" intarziat pentru baiatul Anei, Alexandru Andrei,cu scuzele de rigoare. Sa creasca mare, sa aiba realizari si sanatate multa. Anina, am incercat si eu sa-i fac lui David insulina in somn si sa-l las sa mai doarma mai ales daca glicemia e mai mare, dar simte si se trezeste. Noaptea, de cele mai multe ori el se trezeste si imi spune daca se simte "moale".Ii fac glicemia noaptea numai daca isi revine dupa o boala si trebuie ajustata doza de insulina sau marita cantitatea de mancare de la ora 22, si da, ai dreptate mananca in somn. David dimineata mananca unt cu miere(calculata si ea) si bea lapte si nu cred ca ar dori sub nici o forma sa ii schimb masa si sa nu mai isi ia portia de dulce. Mai vorbim, merg sa-l trezesc pe David, va pup, Mirela.

Mergi la inceput

Octopusu...eu zic sa nu iti faci griji. dar ca sa fii sigura ca este totul in regula cu puiutul tau...mergi sa fa niste analize. cel mai sigur!

Mirela , multumim mult pentru urari! acum la ora 22.00 a venit si Alex cu 224 si nu stiu de ce...dar ne-am jucat ....si i-am dat doar 10 hc lenti sa pape....mai luam glicemia la 12.00 noaptea si vedem,...daca mai este nevoie ii mai dau niste banana in somn si sigur va fi ok pana dimineata. si Alex papa in somn fara probleme. Eu ii fac doar dimineata insulina in somn in fesa.......si cateodata simte...alteori nu.

Mergi la inceput