** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (20)
Raspunsuri - Pagina 8
crissu spune:
Mica mersic si am rectificat cu DPN-ul...deci nasc in luna mai adica a 5-a.
Crissu, mami de Iulia Nicola. Foto aici
lbelciug spune:
Elteka, te inteleg perfect apropo de sexul puiului. Si eu m-am simtit tare frustrata cand am aflat ca-i baiat, nu fata. Dar eu acum sunt ca Toma, astept eco-ul 4D de luni sa vad eu clar in relief ca e putzulica, nu altceva. Apropo de joaca cu bebe, eu te-as sfatui sa inveti cantecele si poezii de copii, caci dupa ce vei naste va trebui sa le stii si timpul va fi limitat! Abia ai timp acum sa le memorezi prin repetare. Buna strategia cu sotul la eco. Sa mai zica sotul tau ca romanul nu e inventiv! Apropo de compot, nu-ti poti face tu singurica din fructe? E chiar mai sanatos caci nu are conservanti. E bine sa consumi zilnic miere (eu pun la cafea), dar nu cred ca leg cu parul BBului (ca de altfel nici arsurile).
Ralucami, asa o fi, probabil n-am retinut eu bine de la eco. Am vazut ca si pe siteul DC scrie ca acum fatul masoara intre 21 si 25 centimentri si cantareste in jur de 320 de grame. Al meu are 330g. Parca vad ca iar fac un nazdravan de 4kg.
Vas, hai spune-mi si mie pls. din cartea ta: si eu si sotul aveam 31 de ani la conceptia BBlui. Acum mergem pe 32.
Mica, da, despre Cartea Bebelushului vorbeam. Mai e o varianta de la alta editura, dar mie asta mi se pare cea mai completa. Haha, Mica, am ras cu pofta. Cum sa ai mama colul de 30cm, ce, esti elefant? Este de 30mm, adica 3 cm! Te-am intrebat de ambele: ieri de lung colului si azi de lung lui BB.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 20s cu BB2
Forum despre Flori Presate (3)
andradap spune:
quote:
Originally posted by mica0307
Liviana tu vorbeai de col sau de bebe? Ca am intrat si eu in ceata. 30[b] cm mi-a scris dr. ca avea [b]colul la 14 sapt. Acum bebe are 30 cm.
Mica 23+
Mica, cred ca e o greseala... Colul nu are cum sa aibe 30 cm!!! Cred ca doctorul a notat 30 de milimetri (si la cum scriu doctorii poate ca ai inteles tu centimetri ) care ar insemna 3 cm. Iar copilul... in sapt. 23 de dezvoltare intrauterina ar trebui sa aibe in jur de 28 cm.
Aici e Burtik mea
POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 23+ cu Antonio
mica0307 spune:
Liviana ce tare. Ai dreptate, m-am amuzat si eu de prostia mea.
Dianalaura am modificat eu in listuta.
Mica 23+
Poze
andradap spune:
Aprpos de hainutzele pt. cei mici voi cum vetzi proceda??? Le veti fierbe inainte? Adik...dupa ce le luati din magazin (dupa ce a trecut prin atatea maini si praf)... le veti fierbe sau doar le spalati la 90 de grade?
Aici e Burtik mea
POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 24+ cu Antonio
ralucami spune:
Elteka am postat amandoua in acelasi timp! Sa-ti raspund la mesaj ca maine ajung seara acasa si sigur sunt rupta in zece de oboseala. Eu merg la o clinica privata si dr meu imi face mereu eco 4D si din cand in cand un control ginecologic. Tot de fiecare data , inainte de a incepe controlul dr ma iau asistentele in primire si : ma cantaresc, imi masoara burtica, imi iau tensiunea, imi verifica sanii si ma trimit obligat-fortzat la baie ca sa le aduc "macar 10g de urina" . Eu la eco stau in jur de 20-30 de min cu dr meu si am vazut ca are momente cand comuta imaginea de pe 4D in 2D si lucreaza ( adica il vad ca tot noteaza, tot masoara, tot compara. Atunci , daca vad ca e concentrat nu il intreb nimic, dar de obicei e tipul de dr comunicativ care imi zice : "acum masor femurul", "daca masor lungimea asta si asta pot sa aflu greutatea lui bebe", "asta e stomacelul", " atat e diametrul capului, adica de dimensiunea unei boabe de cafea/ ou de prepetita/ minge de ping-pong etc etc " Eu din cate imi dau seama - multumesc lui d-zeu- am dat peste un dr OK . La cat de panicata eram la inceput- deh prima oara in viata mea cand sunt insarcinata, bebe asteptat de ani de zile- cred ca zburam cu primul avoin spre Ro daca nu stia cum sa ma ia, cum sa-mi vorbeasca, cum sa ma linisteasca. Eu nu m-am programat la nimic special ( chiar o sa il intreb pe dr tura viitoare si eu de placenta si alte alea ca el mereu ma intreaba la final daca vreau sa discut ceva . Cand mi se intampla sa nu inteleg ceva si plec nelamurita de la el , seara imi trimite pe faxul de acasa pagini de prin cartile lui- cred- cu adnotatii de-ale lui in engleza - cam de balta, dar e engleza, am un punct de plecare. )
Da, da ai dreptate de par si alimentatia lor. (chestiile alea verzi din misoshiru sunt alge de mare- wakame se numesc). Si stiu ca wakame sunt fff recomandate in sarcina - la cursurile de gravi de data trecuta a vb mult despre ele. Cica au o gramada de minerale , ajuta si la combaterea constipatiei etc. Oricum orice japonez de rand le mananca aproape zi de zi preparate in diferite forme ( si chestiile alea verzi cu care sunt infasurate onigiri sunt tot alge de mare, uscate) si TOTI sustin ca de la ele au parul lucios si sanatos. Apropo de puii de japonezi. Mai vad din cand in cand cate un bebe cu ditamai parul electrizat de zici ca are antenutze Sunt tare dulci! Si sa incerci sa ii surprinzi odata intr-un moment cand sunt in incurcatura sa vezi ce fel li se lungesc ochisorii!! Sunt atat de interesanti ca de multe ori ma holbez ( la propriu) la ei.
Cat despre 3D, nu stiu ce sa-ti zic. Intr-adevar nu vezi fata lui bb fantastic de clar, dar oricum e mai mult decat o poza 2D. O sa ramai surprinsa sa vezi ce manute si picioruse durdulii are, ce burtica rotunda. Tin minte ca ma uitam prostita pe ecran cand imi explica dr de pozitia ochisorilor lui bb si imi dadeam seama ca asa e- la fiecare ecografie imi tot spunea : "nu-i asa ca acum seamana mai bine cu un bebe, nu-i asa ca acum fatzuca lui e mai umana?!". Parerea mea: chiar daca o sa scoti bani din buzunar si pt chestia asta , programeaza-te si NU UITA sa iti faci caseta/DVD. Astea sunt amintiri pe care mai tarziu, oricat de mult ai plati nu mai poti sa le ai. Sigur o sa te bucure mult o ecografie de genul asta. Eu am si un filmulet de 1 minut - nu stiu daca nu l-am arat deja- cu o ecografie 4D de cand avea bb in jur de 14 saptamani parca. Chiar sa caut link-ul si sa il pun la semnatura.
Gata acum chiar plec!
POZE BEBE
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
ancamari spune:
Elteka, si noi am patit la fel, cu ba e fata, ba e baiat si reactiile noastre au fost asemanatoare cu ale voastre. Dar avem timp de fetita peste 2-3 ani, ca altfel o sa avem doar un nazdravan alintat care o sa ne uite cand o sa fim batrani. Acum se bucura tati de nu mai stie de el, mai ales ca in familia lui s-au nascut numai fete ca ultimi descendenti si li se pierdea numele, asa ca era si presat saracul de familia lui, macar in subconstient.
Jollyies, cred ca ai o criza de nerv sciatic. Pe mine ma chinuie de vreo 6 sapt chestia asta, am si stat 3 zile imobilizata in pat cu dureri groaznice. Vezi ca nu ai voie sa dai cu nimic, nici macar cu gel de genul Ben-gay, diclofenac, etc. Eu am stat intinsa in pat, la caldura, cu sticle cu apa fierbinte la spate, fesa si picior. Tot la dreptul am facut si eu. Vezi ca nici cu perna electrica nu am avea voie. La mine s-a declansat la frig+carat+stat mult in picioare+ alergat pe scari cu cateva kg de hartie in brate. Saptamana asta am fost racita si am stat in casa de marti, dar ieri am facut curat vreo 2 ore in casa, la caldura, si iar ma apucase durerea. Dupa ce am stat linistita mi-a trecut. Ai mare grija de tine si menajeaza-te. Eu am spus dr ginecolog ce am patit si mi-a zis ca nu am voie sa iau nici un fel de antiiflamator sau ceva pt durere, toate sunt interzise in sarcina, mai ales la 5 luni cat aveam cand am fost la el. Se pare ca atunci cand se mareste uterul (brusc) apasa undeva pe nervul sciatic si il tensioneaza. La mine sta bebe cu capul in jos, in dreapta, asa il simt tot timpul si la ecografie tot asa statea, deci explicatia este plauzibila.
Sa stiti fetelor ca nici macar No-spa nu ma lasa dr. sa iau.
V-am zis de greutate pt ca eram un pic complexata pt ca fetele zic ca au luat numai cateva kg, si eu ma uitam la burtica cum creste de la Craciun incoace (parca restul corpului s-a oprit din expansiune) si m-am gandit ca poate e mult 9 kg in 22 sapt, plecand de la 60kg la 1.60m.
inca nu ne-am hotarat ce nume ii dam, parca as vrea o combinatie de 2 nume (numele meu de famile are doar 4 litere) romanesti si macar unul de sfant. Ma duc sa storc portocale, ca are deja preferinte la mancare. Cred ca o sa fie un rasfatat!...
Anca, 22s+
ralucami spune:
Ia sa vad daca merge semnatura mea cu filmuletul.
POZE BEBE
Film eco 4D
ralucami spune:
Andrada la faza cu impartirea sarcinii pe luni, chiar nu ma mai complic ( acum ori de cate ori ma intreaba cineva cate luni am, prefer sa ii raspund in saptamani pt ca mereu sunt parerile diferite la imparteala asta). La un moment dat a fost si la noi pe topic o discutie de genul asta si fiecare venea cu cate o propunere si nici o schema pe luni nu coincidea. Culmea e ca toate veneam cu argumente solide: informatii aflate de pe la doctori, de prin carti sau de pe paginile de net de profil. La japonezi vad ca sunt mai practici si pana acum ei considera 1luna de sarcina = 4 saptamani.
Apropo de hainute: eu mai citeam si pe alte forumuri de gravidute si vad ca si aici parerile sunt impartite: multe ziceau ca le spala simplu, cu detergent normal, apoi au aparut mesaje care spuneau ca bebelusii s-ar putea sa fie alergici si atunci e bine sa fie spalate cu detergent special, pt bebe. Am vazut ca au fost mamici si care spuneau ca fierb lucrurile ( in special mamicile care spuneau ca au primit lucrusoare de la rude, prieteni "practicau" chestia asta). Eu cred ca o sa le spal doar cu detergent de bebe atunci cand nu am incredere ( aici am vazut ca hainutele pt bebe mici sunt ambalate in pungi sau folii si deci nu pot fi atinse)
POZE BEBE
Film eco 4D
chiquitita spune:
Mama fetele cat ati scris...partea proasta e ca am uitat ce vreau sa va raspund!
Eu ma simt cam ciudat, adica de la constipatia trecuta, ies la toaleta in fiecare zi de 2 ori, ceea ce ma face sa ma "contractez" si am dureri de burta de toata frumusetea, azi noapte am avut frisoane de se misca paul cu mine, bineinteles m-a durut burta apoi...scurgerea mea a inflorit, cred ca e si de la utrogestran pe cae il introduc in vagin de 3 luni si nu il mai suport, ma ustuta , ma doare.
Culmea e ca am vazut ca ma ajuta daca beau apa, ma mai lasa durerea. Momentan ma chinuie ganglionii inghinali pe partea stanga...
19+