** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (20)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Andradap, cum sa le fierbi la 90 de grade? Da, se fierbeau scutecele alea din finet alb, cu care ne infasau pe noi mamele, dar acum..sunt hainute care au temperatura de spalare la 40, 60 de grade. Daca le bagi la 90 sunt distruse!
Eu cel putin am de gand sa le spal normal, la ce temperatura este indicata pe eticheta, dar cu un detergent pentru bebe, sa nu fie cumva alergic!
Chiar era un sfat, il alea 80 date de babe, de te apuca rasul cand le citeai, cica: sa speli rufele copilului numai cu sapun de casa, ca nu se stie ce pun aia in detergenti! Din cate tin eu minte, bunica facea sapun de casa cu soda caustica, care dupa parerea babelor nu ar fi la fel de nociva ca si detergentii..

dia 22 + Stefan
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Ralucami, e o scumpete fetitza ta!!! M-am uitat de mai multe ori la eco... Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea!!!

PS: Cu lunile de sarcina... cine stie??? Poate la japonezi trebuie sa stai 10 luni incheiate in burtik... [:d] (ca asta ar insemna 40 sapt.... nu?)

Aici e Burtik mea

POZA Bebe Antonio din Sapt.16

Andrada 24+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

andradap, iti raspund din experienta mea. Hainutele cumparate le-am spalat la maximul de grade permis si apoi le-am calcat. Eu va recomand ca in primele luni de viata (poate chiar pana spre 6 luni) sa cumparati mai mult haine albe (macar cele de stat in casa) ca sa le puteti spala ulterior la masina cu 80-90 grade. Eu nu am fiert nimic, insa foloseam Cocolino super-sensitive ca hainele/prosoapele/scutecele sa fie finutze la atingere. Detergentul a fost tot timpul Ariel, nu din cel special si n-am avut deloc probleme cu pielea lui M.
DianaLaura, sa stii ca pt nou-nascuti exista (si chiar sunt recomandate) hainutzele (bluzite gen pieptaras) din finet. Eu am folosit la M chiar si scutece de finet in prima luna. E drept ca M a avut o mini-fractura la umar (de la forceps) si a trebuit sa-l tin imobilizat cu mana, legat in scutecul de finet. Ulterior scutecele le-am folosit pt a le pune pe masa de infasat sau pt a-l sterge de apa dupa spalat pe pui. O sa vedeti ca baietzeii au "prostul" obicei de face pipi taman cand sunt schimbati de pampers. Avand scutecul sub el, imediat puteti estompa jetul; altfel sare pe voi.
Ralucami, dragut filmuletul 4D. Nu ai si unul mai recent?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 20s cu BB2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

buna gravidutele,

andradapsigur ai experimentat o contractie...cat timp nu te doare nu sunt periculoase..si sa nu fie la intervale regulate.

jollyes te admir ca vrei sa nu afli sexul bebeului pana la nastere...eu nu am putut rezista tentatiei.

dianalaura chiar ca tio crescut burtica...ii super draguta.

liviana ce bine ca nu te-ai lovit cand ai picat...incearca sa te mai si odihnesti

elteka felicitari ptr baietel...o sa-ti ia o vreme sa te obisnuiesti, dar gandeste-te ca ca ii sanatos si ii al tau...

crissu felicitari ptr fetita miscareata...

noaptea trecuta am dormit binisor...dar m-o apucat o foame dimineata pe la 8 ...am papat ceva si am adormit pana la 10.
am vazut ca vorbiti de "Cartea bebelusului"...ii superba, azi am primit-o si eu.
cat despre durerile de burtica ....mai am si eu una la 5-6 zile...dar de scurta durata...in schimb nu am contractii.

azi nu m-am abtinut si am papat trei felii de pizza...i-mi era foarte pofta...de cateva zile...o data la doua luni sigur nu are nimic.

am primit si rezultatele de la urina si urocultura...ii sterila deci sunt happy.diseara avem programare la doctor abia astept.

va pup pe toate,

18+
poze

Mergi la inceput

Dianalaura, eu de cand am ramas gravida am devenit SUPERSTITZIOASA (si culmea este ca inainte nu eram deloc ba chiar si faceam misto de superstitii in general!!!). Asadar am convenit cu sotzul sa nu ucmparam nici patutz nici hainutze inainte de a se naste copilul!!! Cand a aflat prietena mea (care este rezidenta la gineco) mi-a zis ca neaparat trebuie sa cumpar pt. bagajul de spital imbracaminte pt. BEBE dinainte de a naste ca sa am timp s-o fierb... Banuiesc ca se referea la hainutze albe de bumbac care suporta si temperaturi mai mari...Habar nu am... ca sincer nu prea m-am uitat la etichetele hainutzelor

In alta ordine de idei, Ralucami la noi nu cred ca sunt impachetate hainutzele.. Adik din ce am vazut pana acum sunt expuse pe umerase micute... chiar si la magazinele mai fitzoase asa ca e foarte probabil ca multa lume sa se uite la ele si sa le atinga ... si cum multi microbi mor doar prin fierbere... Ooof... cred ca voi mai discuta eu pe tema asta si cu doctorul...

In fine... mai vreau sa va intreb ceva... eu pana acum nu am gasit hainute de noi nascuti, doar de la 3 luni incolo... si la magazine tot timpul ziceau ca aduc...dar niciodata nu le-am prins...Asa de mare este bataia pe ele??? Ca daca e asa nu stiu cum va gasi sotul hainutze cat timp eu stau cu copilul in maternitate. Aveti idee unde se gasesc multe hainute de nou-nascut?

Aici e Burtik mea

Andrada 24+ cu Antonio

Mergi la inceput

Liviana, se pare ca eu scriam mesajul anterior in timp ce tu ai postat mesajul tau!!! Mersi de raspuns in legatura cu hainutele... Si de detergent mi se spusese ca trebuie unul special din farmacii... dar eu nu aveam de gand oricum sa-mi cocolosesc copilul prea mult... ca de multe ori chiar atunci apar alergiile, cand il tii doar in puf! Mersi pt. safturi si cred eu ca voi mai apela la ele!!! Te

Pauly, mersi mult de raspuns...asa se pare ca a fost o contractie E bine ca nu a fost dureroasa si ca pana acum doar pe bebe l-am simtit nici-o alta contractie!

Aici e Burtik mea

Andrada 24+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Andradap, n-am cautat recent, dar stiu ca se gaseau hainute de nou-nascut la Bucur Obor. Nu vad de ce acum nu ar mai exista. Le recomand pe cele romanesti, din BBC100%.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 20s cu BB2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Da...pai de bumbac e clar ca sunt cele mai bune...si pentru pielea copilului dar si pentru temperaturi inalte...

Mersi inca o data, Liviana!!!

Aici e Burtik mea

Andrada 24+ cu Antonio

Mergi la inceput

In legatura cu hainutele, in Bucuresti nu am habar unde se gasesc, dar eu ma voi aproviziona de la un magazin situat aproape de mine, de acolo i-am luat si pt nepotel hainute...au in general de nou - nascuti pana pe la 3-4 ani. Dar erau unele micute tare! Eu stiind ca nepotelul meu are 54 cm, am evitat sa ii cumpar salopeta intreaga, am luat un compleu din hainuta + pantaloni. Si bine am facut, caci imi zicea mama micutului ca ea a cumparat cateva salopetute intregi, si sunt fixe. Deh, daca e nazdravan...
Daca ar fi ca si bebelul meu sa fie cum am fost noi, eu as avea o scobitoare lunga.... Si eu si sotul meu am avut 2,600 Kg la nastere, iar eu aveam 55 cm. Va dati seama?! Zicea mama ca eram asa lunga si slaba, incat ii era rusine sa ma dezbrace de fata cu straini! Si bunica o tot batea la cap, sa nu faca atatea scutece...ca apoi dupa ce la 6 luni devenisem o dolofana sa ii marturiseasca ca ea crezuse ca voi muri, asa eram de slaba si de pricajita!
Si uite la mine acuma, ditamai tancu!

dia 22 + Stefan
bebe
poze

Mergi la inceput

Pauly, am comandat si eu "Minunea in albastru" de la editura Crisan, dar vreau sa i-o fac cadou cumnatei mele...o sa vad daca pot sa merg la ea pe cand naste, ca e prin aprilie...ca la botez sigur nu am cum ajunge. Si daca va naste pe sfarsitul lui aprilie, voi avea nevoie de consintamantul doctorului sa ma duc pana la Braila..ca deh, e cale lunga cu masina pana la socrii!

dia 22 + Stefan
bebe
poze

Mergi la inceput