** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (20)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Venus2007 spune:

Alyna24, gata, am trecut doctorul pe lista ;)

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Ciufy, tu doar trebuie sa ne dai datele date: UM, DNP si data nasterii tale. Te vom trece noi in listuta. Iar cand vei sti sigur sexul bebelusului, ni-l spui si nou a si iti trecem noi caruciorul..
Si inca ceva: scrie cat mai multe mesaje, vei vedea ca primele 10 apar mai greu, iti sunt moderate, dar apoi mesajele tale vor aparea imediat ce le scrii.
Acum ma duc la cineva in vizita...mai vb mai tarziu!

dia 22 + Stefan
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

buna gravidutelor,
iri felicitari ptr baietel....ce super ca ai pereche.sa-ti traiasca
miniuta si eu tot de prin luna a saptea incep sa cum par ptr bebe....abia astept.
ciuffy bine ai venit la odisee, sa ai sarcina usoara in continuare si un bebe mancacios.
poohy si eu am visat azi noapte ca aveam 40 sapt de sarcina si nu se declansa nicicum travaliul....si trebuia sa fac baie calda....ciudat vis..
chiqui exact cum zici...trebuie vesnic sa invart cheita ca altfel caputu meu refuza sa gandesca...si unde mai punem ca mie somn , mie foame, mi lene.etc..bafta la examenul de joi.
alyna24 puiul meu e ok...face gimnastica de numa , numa....
dianalaura sa ai spor la invatat...si bafta la examene.

fetele care m-au felicitat ptr examene...si le urez bafta tututror gravidutelor care au examene.

pupici

18+
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Cristinamaria, uite ce stiu eu despre aceasta recoltare de celule stem si despre utilitatea lor:

Una dintre cele mai frecvente cauze ale mortii infantile -intre 3 si 10 ani- sunt bolile maligne (leucemii, tumori cerebrale, limfadenoame, etc). Frecventa aecstor boli este din pacate in continua crestere , iar medicilor le este imposibil sa prevada cine va fi afectat de aceste boli! . Tratamentul modern, si fara indoiala, cel mai eficient al leucemiei este cu celule hematopoietice (creatoare de sange). Transplantul propriu-zis este precedat de chimioterapie si/sau iradiere, prin care se distruge tumora maligna dar si celulele creatoare de sange ale maduvei osoase. Acestea trebuie inlocuite cu celule sanatoase prin transplant. Transplantul propriu din sangele ombilical este cea mai buna sursa de celule hematopoietice (creatoare de sange). Datorita unei platforme tehnice de ultima generatie si a unei baze stiintifice solide se poate realiza RECOLTAREA si PREGATIREA pt. transplant a celulelor stem hematopietice (creatoare de sange) din cordonul ombilical, cat si conservarea prin criogenare pe o perioada de zeci de ani. Acest tesut transplantabil, obtinut din sangele ombilical al copilului, poate fi folosit atat la varsta copilariei cat si la varsta adulta (DACA numarul de celule recoltate este suficient).

Avanatajele acestui tip de transplant (autolog sau propriu):
1.) siguranta existentei transplantului- multi dintre cei care au nevoie de asa ceva risca sa nu gaseasca NICIODATA un donator compatibil;
2.) compatibilitatea transplantului -spre deosebire de transpl. de la o alta pers. aici nu exista riscul incompatibilitatii;
3.) disponibilitatea sa- celulele sangelui ombilical obtinute la incepututl vietii nu se deterioreaza si raman, respectand conditiile de depozitare "mereu tinere"
4.) posibilitatea folosirii la maturitate- celulele stem sunt disponibile imediat chiar daca au trecut zeci de ani de la recoltare (repet, cu conditia ca numarul lor sa fie suficient);
5.) utilizarea in afectiuni multiple- se poate folosi in unele boli tumorale, afectiuni ale sist. hematopietic, accidente cerebrale, in cazul bolilor reumatice grave, alte boli degenrative, cat si in infarctul miocardic pentru refacerea musculaturii inimii.

Prelevarea sangelui ombilical se face abia dupa taierea cordonului ombilical, din fragmentul ramas atasat la placenta. Recoltarea este o procedura nedureroasa, care nu implica nici-un fel de risc pentru copil sau pt. mama!!!

Vreau sa stiti ca daca am pomenit de bolile de mai sus... nu am facut-o ca sa sperii pe cineva... pt ca nu e cazul.Ele exista chiar daca le amintesc eu sau nu... Am scris ce-am stiut eu despre cel., stem si transplant, la rugamintea CristineiMaria . Acum, in alta ordine de idei, EU una nu vreau sa fac asa ceva!!! Numai si numai pt. ca sunt o optimista convinsa si nici prin ruptul capului nu vreau sa-mi treaca vreodata ideea ca puiul meu ar putea avea vreodata astfel de probleme!

Aici e Burtik mea

POZA Bebe Antonio din Sapt.16

Andrada 24+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Andrada, te inteleg ca nu vrei sa faci asa ceva...dar uite eu, daca procedura se face si la Zalau (nu stiu), as vrea sa o fac. Si motivez si de ce: indiferent daca noi vrem sau nu vrem, viata e destul de lunga si in decursul ei se pot intampla multe. E normal ca nici o mama sa nu conceapa ca puiului ei sa i se intample ceva. Dar totusi, asa cum ziceai si tu, indiferent daca vrem sau nu vrem, aceste boli exista. Si in ideea ca Doamne fereste o sa i se intample si copilului meu ceva, chiar adult fiind, nu as vrea sa ma dau cu capul de pereti ca nu am facut nimic in acest sens. Si poate, in cele mai negre viziuni, de aceste celule sa depinda viata lui.....nu stiu cum as putea sa traiesc cu ideea ca eu, la un moment dat, puteam face ceva care ii salva viata, si nu am facut-o.
Poate ca am fost mai alambicata in exprimare...dar hai sa nu ne amaram, bineinteles ca ai nostri copilasi o sa fie perfect sanatosi!
Si ca tot veni vorba de vise, eu am avut 2 vise legate de bebe...unul era in care eu nascusem (nu am visat nasterea) si tocmai ma aducea din sala de nasteri, toata transpirata si fericita, si am trecut pe langa sotul meu, care tinea baietelul in brate, si eram atat de fericita si i-am spus sotului: uite ce minune de baietel am reusit sa facem noi doi...Asa de bine m-am simtit ziua respectiva cand mi-am amintit visul...
Al doilea vis era mai mult de genul SF: se facea ca vorbeam aici pe forum, si parca piticasigogosica avea ecograf acasa, si ne putea face ecograf online (v-am spus eu ca e SF ) Si mi-a facut si mie. Si bebeul era sanatos si bine, doar ca avea umerii foarte apropiati, si piticasigogosica, experta fiind in ecografie, mi-a spus ca lucrul asta se datoreaza faptului ca nu fac miscare, dar daca o sa fac zilnic plimbari in aer liber, o sa ii revina umerii copilului la normal. Si voi fetele de pe forum toate ati inceput cu incurajari si cu sfaturi, haide Diana, iesi la plimbare, nu sta toata ziua pe scaun la calculator...Vedeti ce dependenta sunt de forum, si noaptea visez cu el

dia 22 + Stefan
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

quote:
Originally posted by Venus2007

Alyna24, gata, am trecut doctorul pe lista ;)

Anca

Mersik pt promptitudine!
Pupy!

Alyna
http://new.photos.yahoo.com/alinafobl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Pauly, si bambinul meu meu la fel cam face gimnastica de 2 zile!Si tare ma bucur ca in ultimul timp nu l-am mai simtit probabil din cauza medicamentelor pe care le iau de cand am iesit din spital!

Pupici pe burtici!

23+

Alyna
http://new.photos.yahoo.com/alinafobl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Buna Burtici

Am culcat si eu puiul(am venit din parc mai tarziu)si am deschis fuga sa va citesc.Deh'acum an net acasa
Multumesc de felicitari si sa ne dea Dumnezeu la toate bebei sanatosi si frumsosi!
Dianalaura esti mortala ,auzi tu expert in ecografii!!!Poate citisei ca tocmai am fost la eco...
Cei si cu visele astea ,unele sunt chiar premunitorii,asa ca fa miscare!Si apropos de vise si eu am visat urat azinoapte,am tot citit pe forum si aveam o problema cu bebele si trebuia intrerupta sarcina,o aiureala,bine ca m-am trezit.
Qhiqui te asteptam cu vesti bune miercuri!Tot in pat stai?
Fetelor invatacele asa e in perioada sarcinii,se pare ca bebe mai "fura" din materia cenusie,dar nu va ingrijorati ca revine Chestia cu recoltarea de celule e super tare.Eu as vrea.Unde se face si la ce costuri?Am vazut ceva la Tv la Elias parca.dar ar trebui sa nasti acolo???!!
Apropos de nastere ma bate gandul sa nasc la Euroclinic.E adevarat ca e mai scump,dar cred ca merita.Evaluez situatia.In plus am asa un dubiu vis a vis de doctora mea.

Fetelor!!!!!Facem intalneala aceea???Cine se inscrie?

poze
Iri +22 si Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Alyna24, am pus si eu intrebarea asta despre patut acum vreo luna-doua, si din raspunsurile fetelor si din ce "investigatii" am mai facut eu prin magazine, noi ne-am hotarat la un patut din lemn. La mine ratiunile ar fi cam urmatoarele: patutul din lemn mi se pare mai solid si sunt unele modele care pot fi folosite mai mult timp, adica se pot transforma in patut de o persoana, prin detasarea grilajelor laterale si reducerea picioarelor. Ideea este ca noi nu ne lafaim asa tare in bani si ma gandesc ca, atata timp cat va putea sa foloseasca patul pana la 4-5 ani, va fi ok, chiar daca la inceput voi da o idee mai mult pe patut. Acum depinde de fiecare ce doreste: daca ai nevoie de un pat pe care sa il transporti cu usurinta este mult mai util cel din textil.

Eu voiam sa va intreb daca voi v-ati hotarat deja cum ati dori sa nasteti...? Eu inca nu stiu sigur, mai ales ca la mine mai este si problema cu firbomul si as vrea inca o parare referitoare la riscurile pe care le presupune la nastere. Insa am auzit povesti de groaza legate si de nasterea naturala si de cea prin cezariana...si nu stiu spre ce sa inclin mai mult. Stiu ca sunt aici mamici care au nascut deja o data...poate ne impartasesc si noua experienta lor, desi stiu ca fiecare nastere e unica. . Multumesc anticipat

Madi +

Asa creste bebe!

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Madi, apropos de patutz... Noi ne-am gandit mult si am ajuns la concluzia ca cel mai bun tot cel din lemn ramane...

Uite doua modele la care chiar ne-am gandit:
1.) http://www.barza-ro.com/l7.html dar nu pe culoarea asta...ci pe o culoare foarte deschisa de lemn (cred ca fag este )

2.) http://www.barza-ro.com/l1.html (evident tot nuanta decshisa de lemn)

In legatura cu nasterea... eu am ales nasterea naturala si stau inca sa ma mai gandesc daca cu epidurala sau nu (AM OROARE DE ACE cand vine vorba de mine ... e chiar o fobie... )

Piticasigogosica, din cate stiu eu poti sa nasti oriunde si daca vrei sa ti se recolteze astfel de celule (stem) nu ar fi problema. De exemplu, am o prietena care a nascut la Municipal si in urma semnarii unui contract i s-au recoltat cel. stem. Vorbeste cu medicul tau...si intreaba-l... ca el stie cel mai bine unde sa te trimita!

In legatura cu pretul din cate stiu este in jur de 1500 de euro care se platesc in trei transe, dar mai este o taxa (nu stiu cat..parca 12 euro) care se plateste lunar sau trimestrial (nici asta nu stiu exact) pentru stocare celulelor in banca din SLOVACIA. Cu alte cuvinte cat platesti atat le ai!

In legatura

Aici e Burtik mea

POZA Bebe Antonio din Sapt.16

Andrada 24+ cu Antonio

Mergi la inceput