** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (20)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mary_lou spune:

Buna fetelor,multumesc pt incurajari,am facut amniocenteza si acum sunt ok.Nu pot spune ca e o interventie ok dar a trecut!Dr Albu,care mi-a facut amnio mi-a zis ca e baietel(care o sa-l cheme Patrik) dar eu inca sper ca s-a inselat.Atasati-mi si mie un carucior albastru,va multumesc!

18+

http://community.webshots.com/user/maryana_ct

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Venus2007 spune:

Mary_Lou, gata am modificat...ti-am trecut carucior albastru!!! FELICITARI!!!

Andrada 24+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaclaudia spune:

Buna fetelor!
Am fost si eu la eco morfologica si bebe este ok,se incadreaza in valori normale . Este tot baietel,deci nu s-a inselat doctora mea la eco de la 16 sapt si cantareste 470gr.
Doar data nasterii s-a schimbat putin , 22.05 .
Am scapat de grijile pe care mi le faceam, doar durerea de rinichi ma mai supara. Sper sa imi treaca si sa nu ajung prin spital ca asta mi-ar trebui.
Va pup pe toate si va las sa mai vb intre voi ,pt ca pe mine ma doare f tare in partea dr si trebuie sa ma intind in pat.
22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Ma bucur ca nu mai stai ingrijorata!!! Felicitari si sa auzim numai de bine!!!

Gata, am modificat datele si pt. tine in listutza, Oanaclaudia... DPN: 22.05.2007

Aici e Burtik mea

POZA Bebe Antonio din Sapt.16

Andrada 24+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Buna seara! Am fost si la control la dr. gienco si suntem in regula. Ne-a mai chemat peste o luna sa ne vada pe mine si pe printesica mea!
Controlul de ianuarie a decurs bine si eco si gineco, ceea ce va urez tuturor! Noi mai mergem si la eco 3D sambata viitoare!

andradap te rog sa-mi zici si mie de unde poti lua primul patut, cel cu sertare si cat costa! pare frumos si util!

Motannel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Fetelor, mai am o rugaminte! Invatati-ma si pe mine sa scriu colorat! Am tot incercat sa schimb culoarea macar pentru numele pe care le pomenesc, dar ... nimic! tot albastru ramane! Nici sa inclin, nici sa ingros litere nu merge! Multumesc anticipat!

Motannel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Ciuffy, bine ai venit!

Iri, felicitari pentru baietel (ha! tocmai de la mine) dar un lucru e clar: baieteii sint topiti dupa mama lor. Vecina mea are doi care alearga mereu dupa ea; cel mic ii zice cu atita patos: "mami, tu esti cea mai frumoasa"...mor de dragul lui.

Mary_lou, eu stiu ca la amnio n-au cum sa se insele in privinta sexului...mai bine sa ne bucuram! Pina si la eco e cam sigur...Doctorita mea a zis ca daca labiile fetitelor sint umflate din cauza hormonilor de sarcina, e posibil sa creada ca sint "bilute", dar daca se vede "cocoselul", ala nu prea mai cade

Chiqui, nu te necaji ca nu misca, al meu s-a linistit de cind cu karaoke, asa ca acum cred ca am avut doar gaze...Ieri l-am dus la sumo,e campionatul din Tokyo, mi-am dorit intotdeauna sa vad sumo in direct, a fost bestial...dar crezi ca EL, BAIETELUL, a zis ceva???? Nik-nik...

Felicitari la fetele cu examene (Doamne, nu va invidiez deloc...) si succes in continuare!

Imi raspundeti si mie va rog: din ce se masoara tensiunea pe artere uterine? Ir-uri? Se vede din simpla eco 3d sau trebuie sa le cer astora sa ma masoare special???

Multumesc si

Elteka, 20+, cu

Asa creste bebe

Si asa creste burtica mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Buna dimineata gravidute!

Vin cu doua intrebari :

- e normal sa miste bebe non stop? Il simt si dimineata cand ma scol, si seara cand ma bag in pat, si cand stau la calculator, si cand conduc, si cand manac. NON-STOP!! Eu ma bucur ca il simt, dar e normal sa miste atat de mult?

- ii mai curge cuiva colostrul? Daca din sanul stang imi curg cateva picaturi, din sanul drept imi curge asa de mult de mi se umezeste tricoul. Nu e prea devreme? Am mai citit si pe forum de cazuri de-astea, dar erau aprope de sfarsitul sarcinii. Nu imi curge mereu, dar am zile de-astea cand trebuie sa imi pun tampoane absorbante in sutien.

Apropo de patut Andrada. Eu sunt inca in dubii. Adica am auzit multe pareri si pt patuturile de lemn si pt cele pliabile. Aici in Jp sunt fff multe modele de patuturi de lemn, gasesti fel si fel de aparatori ca sa nu se loveasca bebe sau sa isi bage manutele printre zabrele. Plus ca sunt modele care se pot transforma (adica din patut de bebe se transforma in patut de copil, deci poti sa le folosesti pana pe la vreo 4-5 anisori). Intr-adevar patuturile pliabile sunt usoare, poti sa le muti dintr-o camera in alta, poti sa le transformi in tarc. Dar si cele de lemn sunt cu rotile ( pe care le poti scoate daca vrei pat fix), spatiul de sub patutul de lemn poate fi utilizat ca sertare /loc de "depozitare" pt scutece, jucarii, hainute, deci destul de practic. Plus ca eu ma gandesc ca e STABIL. Ok, in primele luni bebe e micut, nu prea se foieste , nu are putere sa faca lupte greco-romane prin patut, dar pe la 10 luni deja unii copilasi vor sa se ridice in picoare, se invart, se joaca prin patut si atunci cred ca mi-ar fi frica sa nu se rastoarne . Sotul meu a dat un vot pt patutul de lemn ( a zis ca luam aparatori, ca luam unul din lemn netratat si nelacuit etc etc) si incep sa inclin si eu pt unul de genul asta.

Si intreba Madi despre cum vrem sa nastem: eu acum sunt 80% hotarata sa nasc natural cu epidurala. Am discutat cu dr meu despre varianta asta si cam asa a ramas stabilit. Am tot citit pe net si parerile altor mamici si am ajuns la concluzia ca asta e varianta care mi se portiveste cel mai bine. Mi-e tare frica sa nu ma chinui rau, sa am un travaliu de-ala de n-spe ore .

Motannel ca sa scrii colorat , selectezi cu mouse-ul textul pe care vrei ( asa cum faci pt copy/paste) si apoi te duci in partea de sus si vezi ca e un tab "Culoare" ( de acolo dai click pe culoarea pe care o doresti) . Daca nu ai inteles intreaba-ma si o sa incerc sa iti explic mai clar.

OanaClaudia bebe acum (la 22 sapt) cantareste 470g, nu la 16 saptamani, nu? Te intreb pt ca la mine, la 17 s aveam 151g si asta ar insemna ca are prea putin.

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Buna dimineata fetelor!
VAS, LA MULTI ANI!!!!
Mary, felicitari pentru baietel! Ce avans mare au luat baieteii!!!
OanaClaudia, imi pare rau sa aud ca suferi din cauza rinichilor! Am trecut si eu prin asa ceva si nu doresc nimanui! Dar cica durerile de rinichi sunt mai crunte decat cele de nastere, asa ca la nastere nu o sa ti se para mare lucru... Glumesc!
Ralucami, nu stiu cat e de normal sa se miste tot timpul, dar poate fiindca tu esti mai slabuta si mai sensibila si mai atenta, ii simti mai tot timpul. Stef al meu are zile in care abia se misca si zile in care se misca non stop. Acum am observat ca se trezeste si el peste noapte cand ma duc la pisu....Si citeam undeva ca, atunci cand mananca, bebe face in jur de 200 de miscari. Pe care unele le simti si tu. Poate esti tu mai sensibila si simti mai multe.
In legatura cu nasterea, eu vreau sa nasc normal, am vazut fete si care au nascut normal, si care au nascut cu cezariana, si cele cu cezariana s-au refacut mult mai greu. Chiar zicea cineva ca nu a simtit durerile nasterii, dar dupa ce si-a revenit din anestezie a avut dureri crunte cateva zile bune, si non stop trebuia sa i se dea calmant. Pe cand la cele cu nastere normala, am vazut cazuri si care au fost taiate si care nu, s-au refacut mult mai repede. Oricum, de epidurala nu poate fi vorba, la Zalau nu se face procedura asta, insa nu mi-e frica de nastere. Mi-e groaza de ideea de pat de spital, de mizeria de la toalete din spital, de mancare de spital...eu am fost internata la spital doar o singura data, cand aveam 7 ani si facusem hepatita. In rest nimic. Si ideea de spital nu imi face o mare placere. Dar le rezolvam noi cumva. Cum zicea prietena mea... fa si tu cum am facut eu cand am nascut...mergeam la baie dimineata la 5, imediat dupa ce faceau infirmierele curatenie, si puteam face si dus linistita, era curat, si nici nu trebuia sa stau la rand. Iar mancare o sa imi aduca de acasa.
Fetelor, am vizitat si eu forumul mamicilor de ianuarie - februarie si am fost uimita de cate mamici au nascut la 38-39 de sapt. Doar cateva au nascut la 40 sau 41 de saptamani, restul mai repede. Oare asa se va intampla si la noi? Va sa zica, cum am eu DNP 23 mai, de prin 1 mai ar trebui sa fiu cu bagajul de spital gata pregatit, ca nu se stie niciodata!
Vai ce mult m-am intins la povesti! Va doresc sa aveti o saptamana frumoasa si plina de evenimente fericite. Pupici, Diana

dia 22 + Stefan
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
ART.61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:

a) casatoria salariatului - 5 zile;
b) casatoria unui copil - 2 zile;
c) nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura;
d) decesul sotului, copilului, parintilor, socrilor - 3 zile;
e) decesul bunicilor, fratilor, surorilor - 1 zi;
f) donatorii de sange - conform legii;
g) la schimbarea locului de munca in cadrul aceleiasi unitati, cu mutarea domiciliului in alta localitate - 5 zile.
ART.66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.

(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.

(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.Am extras, sper sa nu va suparati, ceea ce ne-ar interesa din contractul colectiv de munca unic la nivel national pe perioada 2007-2010.
Sunt curioasa ce e cu articolul asta 66: va sa zica daca ai salariu mai mare decat indemnizatia de crestere a copilului, iti mai da unitatea ceva bani? Si ati vazut art 51, institutia trebuie sa iti dea un salariu mediu la fiecare nastere. Misto!

dia 22 + Stefan
bebe
poze

Mergi la inceput