Mamici de martie-aprilie 2007 (16)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

Salutari la burtici....

Am venit la raport am fost la eco si e totul super..m-am indragostit de bebelusa mea.... are 1995g si e ok e cu capul in jos...acuma am vaz unde e capsorul, funduletzul...piciorusele, si am aflat ca se cuibareste cu spatele in dreapta si cu fundul......bebelina tot bebelina e...avem si poza pasaricii drept dovada...sa nu mai credem ca mai poate sa se schimbe....si am pus si poza cu fatzuca...are falcutzele umflate si statea cam bosaumflata...si mesteca ceva cand a pozat-o nenea doctorul.....doamne ajuta sa fie totul bine pana la nastere si dupa....s- modificat putin si data nasterii acuma era 6.03.07...dar a zis ca dupa 1.03.07 sa ma astept oricand...deci asteptam....oricum abia atept sa o am in bratze incat nici nu mi-e frica de nastere abia astept sa o am in bratze si sa fie sanatoasa.

Despre asisatul la nastere mie mi-ar fi placut sa stae sotzul sa ma tina de mana....dar lui cica ii frica de sange si ii e rau asa ca eventual ma multumesc cu sora-mea.....el sa stea cu mine doar in travalui daca-l tine.... si nu lesina ca fac misto de el si--i zic ca pana nasc eu o data cred ca pe hol el o sa nasca de 3 ori.

Vitamine....eu am luat Elevit si acuma mai iau asa cate una la cateva zile ca mai si uit...si ca au iesit bine si analizele...dar doctorul a zis sa sa iau una la 3 zile.....

Hainutze eu am tot luat...patutzul la fel si azi am dat si avansul pe carut...iar marti mergem dupa el...o sa pun si pozele cand il am acasa.....

Sutien eu poate imi voi lua din acela pt alaptat ca din celalalt nu am putut purta ca ma strangea prea tare sub sani si nu am putut sa-l suport chiar daca mi-am luat marimea mai mare

Cam atat daca imi mai aduc aminte ceva va mai scriu ca acuma nu mai pot sta ca ma loveste aia mica de numai pot....

Karra 32+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Nici eu nu cred ca e vorba de cultura in ceea ce priveste asistenta sotului la nastere, asa ca subscriu la ce zicea Monica.
Pe de alta parte conceptia bebelului si nasterea lui sunt lucruri care, firesc, privesc ambii soti, insa, de regula, nasterea apartine mamei. Si vor fi oricum destule persoane in sala de nastere care sa ma vada urland...

Rebiana 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

Azi am fost la cumparaturi...pt bebe.Nu am luat prea multe...o bluzita,un pantalonas care se inchide pe umeri,un prosopel pt baie,si 3 servetele de alea care arata ca tifonul (nu stiu cum le zice....)
Am venit acasa si m-am apucat sa fac inventarul....la hainute ,binenteles! Cred ca acum "garderopa" e cam gata pt primele 4 luni,.....
Mi-am luat si mie o pijama (de obicei nu folosesc)ca-mi trebuie in spital...si o sa mai iau si 2 camasi de noapte cu nasturi in fata!

Fetelor,eu am un chef nebun sa-mi fac bagajul.....dar e mult prea devreme,nu? Daca o sa-l fac de-acum si stau hainele in geanta vreo 3 luni,e mult,nu?
Mai bine mai astept,tot cumpar treptat cate ceva.
Nici hainele de bebe nu o sa le spal deocamdata,daca le spal acum trebuie sa le mai spal o data pana inainte sa nasc!

Mihaela29+

Poze-Concediu cu burtika de 24 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madmat spune:

buna seara la toate
noi suntem bine abia astept saptamana 34 cand trebuie sa ma duc la control si sal vad pe bb.fetelor voi mai puteti sa dormiti bine noaptea?eu m_am saturat vreau sa dorm si pe burta si pe spate .
in legatura cu asistarea la nastere la mine sigura ca o sa asista sotul ptr ca este rezident la ginecologie si cred ca pe el o sa lasa medicul sa astepte pe bb adica sper dar ma multumesc ca sa fie si el acolo de fata.
ajutor dupa nastere nu stiu daca o sa avem ptr ca mama mea nu poate sa vina si nu stiu sigura daca soacra o sa vine asa ca eu sper sa ma descurc cu sotul.
vitamine nu am luat pana acuma ptr ca mananc regulat si tot ce ma trebuie si pana acuma analizele mau iesit ok,inainte si la inceputul sarcini am luat acid folic si fier pe care am si intrerupt (fierul)ptr ca ma facut o constipatie ca nu mai.
de imbracat cred ca numai o sa imbrac numai cu haine pe bb dar poate ca mai schimb parerea daca observ cum spuneti voi ca se cam sperie in somn o sa vedem pana atuncia.
cam atata daca am uitat ceva mai revin.
va

matilda29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Buna seara!

Vad ca se discuta despre vitamine. Eu iau de cand am aflat ca sunt insarcinata, iar dupa ce mi-au trecut greturile medicul mi-a zis sa iau neaparat si fier(chiar daca nu facusem analize). Tot el mi-a zis ca daca la nastere o sa ramai cu carenta de fier dureaza cativa ani pana ajungi la nivelul de dinainte de sarcina. Vitaminele nu mi-au facut nici pofta de mancare si nici nu mi-au dat greturi sau alte probleme, asa ca le luam zilnic.

Despre asistat la nastere, asa cum zicea si Sori1980, aici nici nu se pune in discutie sa nu fie cineva cu tine in timp ce nasti. Si la cezariana daca e facuta cu epidurala se poate asista. Am inteles ca daca e facuta cu anestezie generala, atunic nu e voie.

Bagaj de spital, din ce am mai vorbit cu fete care au nascut aici, nu prea e nevoie de nimic, dacat daca vrei tu in mod special sa-ti aduci de acasa. Poti sa-ti aduci muzica preferata si sa asculti in timpul nasterii, poti sa-ti iei si poze, ca sa-ti faci locul mai familiar.(asta ne-a zis la cursul pentru parinti)

Despre lucruri pentru bebe am facut o lista, cu ce am avea nevoie pentru inceput pentru bebe. In principiu o sa luam doar cateva pentru nou nascut, si mai apoi o sa luam pentru perioda 0-3 luni.

Cam atat, merg si eu sa mai mananc ceva, ca mi s-a facut fomica.

29+

Bebica al nostru e
Sa fiti iubite(iubiti)!
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

Deci despre ceai:

Katink si Lili_g ati avut dreptate: nu e ceai de mure ci de zmeura. Ma scuzati insa eu nu fac deosebirea intre mure si zmeura !(insa stiu cum arata capsunele ). Deci corectez: ceaiul de zmeura se ia incepand cu saptamana 35 de sarcina si asa se spune ca ajuta la dilatare. Eu stiam ca se gaseste la farmacie (desi moasa de ieri nu mi-a confirmat, ea mi-a dat adresa unui magazin special ... dar cum radea sotul meu aseara a uitat sa imi aminteasca sa spun la acel magazin ca ea mi l-a recomandat! Sunt rea ca vorbesc asa ??? )

Insa citisem si eu ca mai este un fel de ceai si moasa a spus si ea (chiar mi.a spus ca daca as fi fost deja la cursurile de pregatire as fi stiut si baut deja), amestec din mai multe plante si fructe care ar fi bun in tot timpul sarcinii, asta pana treci la cel de zmeura. O prietena de aici s-a oferit sa imi dea ea caci are acasa o sacosa ... caci era sa nasca mai repede din cauza lui si i-au interzis sa mai bea !!!!

Katink
nu ma supar ca ai "puricat" ce am scris eu ... Dar ieri eram asa de suparata dupa discutia cu moasa ca nici sa dorm normal nu am putut!

Pupici tuturor burticutelor
Magda

http://mfoca.myphotoalbum.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna fetelor! Sunt binisor. Asa tare s-a miscat bebelina ca am sfarsit in pat cu dureri de burta. Am luat un no-spa si acum mi-a trecut dar am avut ceva emotii ca la un moment dat ma durea si in partea dreapta a spatelui (eu am avut pietre la rinichi la 18 ani)... acum chiar sunt bine. Ma duc sa pregatesc actele pentru spital ca dimineata ma duc la ecografia de 32 sapt.

Legat de asistarea la nastere- as vrea f mult ca sotul sa fie cu mine. Si el ar vrea dar nu cred ca e posibil la noi. In primul rand ca nu sunt conditii, in al doilea rand ca personalul e asa cum e si pentru ca in final nu ar fi o experienta prea placuta. Sper sa stea cu mine pe perioada travaliului dar si asta ramane de vazut. Deci fetelor ce nasteti in strainatate- sunteti norocoase. Noi nu ca nu vrem sa asiste sotii dar cine stie cum stau lururile aici stie si despre ce vb. La o adica se poate aranja (cu alti bani bine inteles) sa asiste dar din ce am auzit experienta nu-i prea placuta.

Acum legat de platile de prin maternitate (pe care suntem cam obligate sa le facem altfel chiar nu se uita mai nimeni la tine) am auzit ca la Filantropia ar fi cam 150 euro la nasterea normala pt medic, cate 500.000 lei la moase, apoi la infirmiere, medicul pediatru etc. Pentru cezariana cica ar fi 200 euro si 100 la anestezist, plus mana a doua daca este. Mie mi se pare cam mult dar ma mai interesez. Poate mai aflati si voi ceva.

Vitamine: nu am luat decat Fe cu acid folic din luna a 6-a parca si de ieri iau Ca cu vit D si vit C.

Cam asta e tot.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Ce parere aveti despre alcatuirea unei liste cu intrebari de pus medicului ginecolog?

Eu am gasit cateva pe net, am mai pus si de la mine si uite ce a iesit:

1. Este permis la maternitatea dumneavoastra sa stea cineva cu mine in timpul travaliului?
2. La internare mi se va face o toaleta perineala/clisma sau este nevoie sa le fac acasa?
3. In timpul travaliului activ, cand voi avea contractii foarte dese si dureroase, voi sta intr-o sala de travaliu comuna sau voi fi dusa intr-o sala de nastere cu un singur pat?
4. In cazul unor interventii medicamentoase mi se va cere acordul si mi se va explica pentru ce este nevoie sa fie aplicate?
5. Epiziotomia/perineotomia se practica de rutina in maternitatea dumneavoastra sau pot cere sa mi se faca aceasta interventie doar la nevoie?
6. In ce circumstante se folosesc forcepsul sau vacuumul extractor?
7. Se poate ca imediat dupa nastere sa-mi fie pus bebelusul pe burta?
8. La cat timp dupa nastere voi fi sta impreuna cu bebelusul meu in acelasi salon?
9. Poate bebelusul meu sa poarte hainute aduse de acasa?
10. La cat timp dupa nastere mi se va aduce bebelusul pentru alaptat?
11. Cate zile se sta in maternitatea dumneavoastra dupa o nastere normala/operatie cezariana?
12. Pot face exercitii Kegel?
13. E indicat sa-mi masez sanii cu Garmastan in ultima luna de sarcina?
14. Daca nu veti fi de garda sau nu va veti afla in spital, voi naste cu dumneavoastra?
15. Daca voi naste noaptea, veti putea veni?
16. Se practica anestezia epidurala?
17. Daca nu mai pot face fata durerilor si daca vreau aceasta anestezie pe parcursul travaliului, se mai poate interveni?

Cam astea ar fi, dar poate aveti si voi alte idei.

Va pup!

Ela cu Thea Ioana 30 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camitu spune:

Buna seara viitoarelor mamici,

Am citit ce ati mai scris si vreu si eu sa dau niste raspunsuri.

Referitor la vitamine iau din prima luna Elevit si am sa iau pana nasc.
Intamplator lucrez in domeniu promovarii medicamentelor si le stiu foarte bine pe fetele de la Bayer si am citit multe materiale despre elevit dinainte de a fi insarcinata.Asa ca sunt convinsa ca cel mai bun pt gravidutze este ELEVIT.
In plus am luat toata sarcina si analizele au iesit foarte bine de fiecare data.

Despre asistarea sotului la nastere, prefer sa NU asiste .Mi se pare un moment de care sotul va fi mult mai marcat ca noi care il vom uita imediat.Asa se zice: ca durerile la nastere se uita imediat.
Dar bineinteles va fi afara si imediat ce voi termina nastrea vom fi toti trei impreuna.

Despre tarife eu chiar nu stiu nimic.Poate stie cineva cam care sunt tarifele la nasterea normala in Sp Universitar.

Despre bagajul de spital inca nu l-am facut si eu consider ca acum este momentul sa discutam chiar daca l-am discutat si la inceput.Propun ca fiecare viitoare mamica sa-si dea cu parerea.

Si acum referitor la ajutorul de dupa nastere la noi e cam stabilit:
eu nu prea pot sta acasa mult iar mama vrea sa stea cu fetita noastra si de aceea vom merge direct cu ea la mama si vom sta si noi acolo cu ea pana cand nu va mai fi dependenta de mine.Stam relativ aproape de mama iar ea e foarte incantata inca de la inceputul sarcinii.

Cami +29 Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

Mai fetelor...am facut o descoperire....

Acum ca tot n-am avut somn....m-am apucat sa rasfoiesc pe forum prin "pagini"
Sa va zic ce am descoprit:
Tot am avut noi discutia ca nu suntem prea vorbarete,nu?.....
Ei sa stiti ca suntem CELE mai vorbarete (poate chiar MAI vorbarete ca mamicile de mai-iunie!)ca noi avem tot mesaje luuuuuuuuuuuungi.....
ASA...pe fiecare pagina incap 15 mesaje.....15 mesaje de cate un rand,sau 15 mesaje in care povestim ce-am facut,ce-am mancat toata luna,egal cat de lungi sau scurte sunt ele ,dar intr-o pagina incap doar 15!
Probabil o sa ziceti ca am inebunit,de ma ocup cu asa ceva la ora asta,dar ma sacaia tare povestea....ca mie nu mi se pare ca nu suntem vorbarete,ba din contra!

Si acum ca m-am linistit...ma duc si eu la nani!

Mihaela29+

Poze-Concediu cu burtika de 24 saptamani

Mergi la inceput