Aspirante optimiste, peste 35 ani - (8)
Raspunsuri - Pagina 10
IULIABRAILA spune:
cristiama atention :
1. neaparat progesteron, la sarcini cu probleme, dar NEAPARAT. eu am luat pina la 4,5 luni dar cunosc fete care au luat pina la 7 luni si au nascut bebeii, dragutii de ei.
2. calatorii NU MAI FACI - mai ales avion sau auto, pt ca exista cele mai mari riscuri. ca sa ma crezi, eu primul avort spontan l-am facut dupa o calatorie auto de 500 km, asa ca....acum nu mai am voie nici la 50 km cu auto personal, doar in oras si f strict.
3. din medicina veterinara - toxoplasmoza se manifesta la fumei, prin aparitia unui risc de avort spontan, doar o singura data; dupa un avort mama dezvolta anticorpi care nu mai declanseaza un altul- valabil pt toata lumea.
4. ce inseamna a te simti rau ? ai singerari, patari, cestii de astea....sau dureri ? ai facut chiuretaj sau numai eliminare? ca daca nu ai facut chiuretaj, poate se cere....si sa nu dai cu pietre, ca iarasi zic din experienta personala(io m-am chiunuit 1,5 luni de era sa fac septicemie din cauza unei doctorite proaste).
Liano, pai nu era normal sa ne inspiram de la ...olteni....ca doara suferiram impreuna atitia si atitia botosei ?
shehe si pica , fetelor, extraordinar, sa veniti cu povestea, cum cind ce fel....cestii, pozitii....si sa nu uitati
cu drag va pupa,
IULIA
20+
cristiama spune:
Iulia,
Iti multumesc pt sfaturi!!!
Am facut chiuretaj, stai linistita, sarcina era deja in 9 saptamani si ceva nu se putea elimina singura.
M-am speriat pt ca la primul chiuretaj, unde sarcina era mai mica nu am sangerat absolut de loc si nu m-a durut nimic.
Acum le-am avut pe toate, dar fetelor, vin la servici, azi mi-e destul bine, nu pot sa dorm noaptea inca din cauza traumei, dar sper sa se rezolve si asta.
Am si tratament cu antibiotic, vitamine, etc. Si le iau, zau asa!
Iulia promit sa ascult toate sfaturile tale, si iti doresc o saricina usoara.
miki-miki spune:
quote:
fetelor, sau is proasta sau is tampita din doua una: eu am proiceput ca broscutele trebuie sa fie broscute naturale...testoase care traiesc, sunt in viata, le dai de papa si le ingrijesti...lamuriti-ma!!!! dar oricum din astea sotul meu nu vrea
PUSSI
Pussi este vb de arta Feng Shui unde spune ca e bine sa ai broscute ( bibelou) in casa. Ele reprezinta stabilitate .... s a ca nu le stiu pe toate. Printre care as cum spune Lachi in dormitor e bine sa ai familia de broscute (mama tata si copilul) pt a aduce fertilitate cuplului. Eu de curand am inceput sa citesc despre ac arta si mai am broscuta raioasa cu trei picioare si cu banut in gura care tb sa o pui langa usa de la intrarea in apartam cu spatele la usa si capul spre interiorul apartam. Ea aduce bogatie si o am din august. Drept sa-ti spun parca intra mai multi bani in casa de at . Legenda spune ca pleaca noaptea si se intoarce dimineata cu banii. Tb pusa jos pe podea asa cum sunt ob broscutele .
curioasa.
Miki
dj_mama spune:
cristiama, ce ti-am zis io de progesteron? chiar dc la prima ai luat, n-o fi fost suficient, trebuia facuta mereu si analiza sangelui
iulia, iarta-ma ca vin si io sa dau cu batzu'n balta ca ma gasii sa-mi dau cu parerea asupra numelui fetitei (Dumnezeu sa va tina sanatosi);
mey, suna foarte roz dar e indecis si pt. ca in franceza s-ar scrie Marie Fleur dar nici sa nu te gandesti sa-l scrii asa pt. ca toti il vor poci si iti zic io ca pe pomelnicul cu viii pe care il dai la biserica popa il va citi pe romaneste; cred ca la asta te-ai si gandit cand ai scris Flor dar atunci de ce ramase primul "Marie" frantzuzit? ... ca intradevar Maria Flor nu suna ca Marie Flor ...
Din atata noian de nume, io zic sa te mai gandesti ca varianta asta e cam neterminata
sper ca nu te-am suparat
pussi spune:
mikim-ai lamurit!!! m-am prins ...de broscuta asta stiam si eu, dar nu stiam ca trebuie sa fie trei(adica tot familionul)..si mai trebuia parca un elefant cu trompa in sus, si ceva apa curgatoare..nu mai stiu erau 5 chesti...pricepi tu
PUSSI
felicia_ spune:
Liana, Orchis, merci!
Acum am citit si eu mai cu atentie, si o vazui si pe Picaflor ! Ce mult ma bucur!FELICITARI din tot sufletul! Pe Seherezada am felicitat-o deja pe la alte subiecte.
Pussi, daca si Sheri ramane ( a "imprumutat de la Lachi familia de broscute) imi fac si eu rost de ele!
IULIABRAILA spune:
sa stiti ca si io am cumparat in luna mai 3 broscute din acelea de ipsos vopsite verde-auriu metalizat, de la magazinele cu cadouri, cu diferite simboluri. tot aici pe DC am citit despre broaste, la o tipa din costa rica care pierduse o sarcina, isi luase broscute si cred ca acum a nascut deja....sper. si la sfirsitul lui august, inceput de sept. eram gravi....
dj mama, suna sau nu romaneste asta este, io m-am decis asa ramine; crezi ca la mine iulia nu poceste nimeni? toata lumea incearca iuliana, iulica, iuli, juli....de astea si mie nu imi plac diminutivele-deh,ma cred barbata citeodata. daca eu am visat sa ajung in franta, fii-mea trebe neaparat impamintenita acolo, macar cu numele. sau in canada....ca sanse sint slava domnului..
si daca suna rom crezi ca are vreun folos ? sau vreo reusita mai mare? nu sint deloc suparata, chiar spun astea in gluma, daca tot ne-am europenizat de ce nu?
este bine ca acum declara mama, ca tata lui bebelina(adeca sotu meu), la franceza este bita rau....sper sa inteleaga cum o cheama pe fii-sa intr-un final glorios.
spor spor fetele, sa biziiti cu folos pe aici,
IULIA
20+
felicia_ spune:
quote:
Originally posted by IULIABRAILA
este bine ca acum declara mama, ca tata lui bebelina(adeca sotu meu), la franceza este bita rau....sper sa inteleaga cum o cheama pe fii-sa intr-un final glorios.
20+
IULIABRAILA spune:
cristiama, la progesteron se iau 2/zi, dimineata si seara. eu suplimentar am luat si no-spa, tot 2/zi. daca simteam ca am probleme, puteam lua 4/zi(de no-spa).
si gravibinon, una la 5 zile. nasoale rau.
ca vezi, problema la tine ca si la mine, este de a mentine nu de a ramine, pina la urma.
fa si o pauza de vreo 3 luni, macar. stiu ca este grea treaba asta de facut, dar este in folosul tau. si nu numai antibiotice si vitamine, trebuie luat si un curatitor pt uter(eu am luat orgametril-tot progesteron sintetic, cu recomandare medicala, acid folic-chiar daca umfla), ceaiuri de cretisoara si coada calului, gemoderivate de zmeur, comprimate de BU....sfatul meu....tine-te de naturiste si de medicamentoase serios. combinate dau un lucru bun.
te pup dulce si nu uita, reusita va veni, fii sigura.
IULIA
20+