Mamici de ianuarie-februarie 2007 (55)
Raspunsuri - Pagina 26
loremunteanu spune:
Adinush, chiar va intrebam cu ceva pagini in urma cum e cum in spital, ce lucruri (din listele alea lungi) v-au trebuit, de spagi etc... De dr nu e cazul... e acelasi, dar la restu'... Aaaaaaaa ....... Zi-mi si mie cum se cheama trusa epidurala (am un stres sa nu ma apuce nascutul pana ajung la dr. T si n-am epidurala) si daca in afara de furtunasele alea a mai trebuit sa cumperi ceva - ma refer la anestezic.
Loredana
37+
Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/
marybell spune:
fetelor despre indiferenta atotdistrugatoare, despre nepasare si lipsa de comunicare, despre atitudinea personalului medical din Romania am putea scrie pagini intregi...
tocmai am venit de la medicul de familie cu Erik, am fost sa il cantaresc si sa il consulte fiindca mi s-a parut putin fornait la nasuc si mi-e cam frica cu virozele astea, si nu va spun cat m-am enervat...in primul rand am sunat-o sa vina acasa fiindca nu are decat 3 saptamani copilul, si bineinteles ca m-a poftit la cabinet fiindca nu e ziua ei de teren, asa s-a exprimat...
ceea ce se intampla in sistemul medical romanesc lasa mult de dorit...cum poti sa te duci la medic si el sa-ti zica, de la inaltimea biroului pe care sta cocotata cu picioarele si umbla pe calculator: ai programare? nu? azi mi-am terminat programul" in conditiile in care mai are o ora pana la incheierea programului si nici un pacient la usa, si tu ai nevoie de ajutorul lui!!! cum poate o asistenta dintr-un spital oarecare sa isi indrepte privirea catre tine doar daca ii bagi in buzunar? cum poate un medic de garda sa doarma noaptea cand tu ai febra 40??? cum pot sa se poarte cu bolnavii fara cea mai mica lipsa de consideratie, de respect, de MILA????
personalul medical din romania a distrus in mare parte acest sistem. indiferenta, nepasarea, nesimtirea lor a ruinat sistemul. trebuie facuta o schimbare in sistemul medical romanesc, si schimbarea asta trebuie sa inceapa cu personalul medical. ei trebuie sa inteleaga ca singuri si-au ales meseria asta, o meserie grea si frumoasa in acelasi timp si ca sunt obligati sa o duca pana la capat iar daca nu pot sa renunte. nu au dreptul sa-ti ceara bani, sau sa astepte sa primeasca, sa te umileasca sau sa te lase sa mori. daca nu pot sa inteleaga asta...
cineva spunea mai devreme ca si noi gresim prin faptul ca dam acea "spaga" si intr-adevar ceva ar trebui sa se schimbe si in mentalitatea romanului, sa inteleaga ca odata ce isi plateste ani de zile cinstit impozitele catre stat, e dreptul lui sa primeasca o data la nu stiu cat timp servicii medicale gratis, fara SPAGI,
va pup Mary
adinush spune:
Trusa se cheama Perifix Braun,eu am luat-o de sensiblu cu 800.000.Intra la ei pe site si-ti arata la ce farmacii e in stoc.Vezi ca de ex in Plaza e mai scumpa ca de,suntem in Plaza
Anestezista avea si ea trusa,tipa care sforaia cica o luase de la ea,2 mil cu tot cu mana de lucru deci am iesit mai ieftin![]()
De folosit...nu am folosit pijamaua pt ca nu puteam sa ma aplec sa ma imbrac dar alte fete erau in pijamale...la naturala merge.
Vata multa..eu am avut un pachet mare de la sensiblu si mi-a mai adus dupa 2 pachete mici.
Servetele imede pt bebici daca gasesti rezerve din alea mici ca daca le duci pachet mare se termina foarte repede.....chiar si asistentele au recunoscut ca mai iau de la un copil la altul cand se grabesc sau unul nu are.Ele zic ca pun la loc dar...
Pt cele cu ceza..carbune medicinal..e foarte folositor dupa ca ai niste dureri de burta de la gaze...
Dupa nastere se fac injectii cu oxitocina ca sa ti se contracte uterul..daca ai ergomet cumparat poti sa-l bei si sa nu te mai intepe mereu in poponeata
Daca imi mai aduc aminte va mai zic
Adinush
de
Ayleen-Alexandra
romaria spune:
Neatza fetele,
Felicitari Dacost, sa-ti traiasca puiutzul.
Liuda multa bafta, ne gandim la tine.
Eu intru f rar mai ales acum, pitica a inceput cu colici si se chinuie si ea si noi, nu o ajuta nici o picatura nimic.
Azi avem o luna fix fix calendaristic, ne-am facut mari :)))
Va pupam, Romaria si Rihanna
loremunteanu spune:
marybell, 

Adinush, saru'mana. Sa inteleg ca nu ti-ai mai luat anestezic separat... Eu zic ca nasc natural... Deci se poate si in pijama cu pantalon... N-am suportat niciodata in viata mea camasile de noapte ca mi se urca in cap... si sa mai am si grija camasii...
Loredana
37+
Roni-Cristian
adinush spune:
Nici eu nu le suport dar sunt mult mai practice..de 3 ori pe zi tre' sa te cracanezi sa se uite cineva la tine in pasa si e mai usor sa ridici camasa(de 2 ori pe zi toaleta obligatorie si o data la vizita medicului).Eu de ex nici sa ma aplec la toaleta nu puteam deci daca as fi avut pantaloni,as fi facut in ei.Asha eram ca strabunica-mea care decat ridica un pic fustele si facea asha din picioare
Adinush
de
Ayleen-Alexandra
loremunteanu spune:

Am inteles... Camasa de noapte. De regula care dr se uita in pasa a noastra? Cine-i de garda sau doar T.?
Loredana
37+
Roni-Cristian
lizzy spune:
quote:
Originally posted by Messa
Bai, ce rautacioasa sunt... dar zau daca pot sa ma abtin! Oare dupa epizio au cusut-o mai mica decat era? Ca la varsta lu' tati... nush daca nu era bine s-o faca mica-mica...
da-mi voie!!!

Diana & Co
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
oana_bucur spune:
[b]Dana, felicitari! Tot binele din lume ptr tine si brotacelul tau!!!
Amaya, dupa cum iti spuneam, esti fantastica...mi-esti ajutor pretios si-ti multumesc tare.
DianaRus...totusi unde ai gasit colaci de hartie ptr WC? Vreun supermarket? Refuz sa cred ca nu exista totusi undeva si in Brasov.
...despre aspiratorul nazal...parca mi-e un pic teama sa-l folosesc chiar de la inceputul inceputului...parca as incepe mai usor cu pompitza si apoi sa trec la aspirator.
...cat despre imbracat...ce sa mai zic si eu...dupa fgandiri si consultari indelungi am stabilit ca temp in casa va ramane undeva la 19-20 gr (voi ramane mai aproape de varianta recomandata in afara)...nu cred ca as rezista la 22-23, m-ar capia de cap caci acum stau de ex la 17-18 gr caci sufar de calduri....dar pana la urma bebele va decide cam cum va sta treaba...de imbracat il voi imbraca (cred) cu body, salopeta si peste in timpul zilei o paturica mai groasa sau pilota...iar noaptea sac de dormit...sper sa mearga treaba...vom vedea... si caciulitza numai vreo 2 ore dupa baitza pana se inchid porii.
Ralu74...presupun ca astepti sfaturi experimentate...eu nu-ti pot oferi decat informatii obtinute de la persoane cu experienta si de la scoala de mamici: trebuie sa inveti sa faci distinctia intre atunci cand suge intr-adevar sau atunci cand doar se joaca cu sanii(atunci de fapt savureaza statul in brate dupa care se intampla sa si planga ptr a-l cere...adora contactul cu mama, normal). Sa incerci sa-l tii la san numai cand mananca realmente (de preferat nu mai repede de 3 ore chiar in cazul alaptarii la cerere...eventual daca plange te poti folosi de ceai in intervalele dintre alaptaturi ca sa il dezobisnuiesti de a mai cere san inainte de a trece cele 3 ore)...si (destul de greu) sa eviti sa il mai iei in brate in afara momentelor cand il alaptezi realmente (atunci cand se hramneste si nu se joaca) si cand il schimb sau speli...daca plange incerci sa il momesti cu atingeri si vorbit, el stand in patutul lui, cu cantatul tau, cu muzica (pe care eventual ai ascultat-o in timpul sarcinii) , cu un televizor/radio pe care sa-l auda...in fine incerci sa gasesti ceva ce l-ar putea calma fara sa il iei in brate.
Asadar eu ti-am reprodus niste idei pe care mi le-am insusit si inchegat dar ele evident nu vin din experienta...voi vedea daca si functioneaza.
Mariana 1976[/b] - da, inca am cerclaj...si doctorelul a decis sa raman cu el pana incepe travaliul (asta e si motivul ptr care voi trebui ca la primul semn de durere sa ajung la spital in loc sa mai stau pe acasa ptr dus, exercitii si asteptarea unei frecvente e contractiilor). Sper sa nu apara nici un fel de motive ptr cezariana si desi sunt sanse destule ca bebele sa fie cam tanculetz tot naturala mi-as dori...inca nu stiu daca va fi cu peridurala sau nu...vom vedea.
Cat despre pierderea de kg in cazul celor 2 tipuri de nasteri imi pare logic ca in cea naturala sa se piarda considerabil mai mult din cauza efortului fizic depus. La un moment dat imi povestea un sportiv din lotul national de giudo ca la un tratament serios poate pierde si 3 kg....si sincer travaliul imi pare un efort cel putin egal daca nu cu mult mai mare.
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
38+ 
wannajo spune:
Am si eu o intrebare pt. fetele care au nascut deja: voi purtati burtiera? Daca da, din ce zi v-a dat voie dr-ul sa purtati (ma intereseaza mai ales la cezariana)? Si ...are vre-un efect burtiera?
pupici,
wanna & bebe din burtika_36w & 4d