scolar la 6 ani sau la 7?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

In Ro, gradi si primele clase, nu se pune asa mare accent pe informartie, cat pe un fel de educare : de memorie, de rabdare (sa stea in banci atata timp)...si cam atat (mie mi se pare aiurea ca un copil de cls 2-a sa invete ca pe o poezie tabla inmultirii, dar fara sa stie de fapt ce reprezinta inmultirea)

Cam asta e parerea mea...






Nici in Ro nu se mai face tabla inmultirii in clasa a II a ci in clasa a III a .
Astfel pe tot parcursul celui de al doilea an scolar elevii invata de exemplu ca 3+3+3 = 9 si de aceea 3 x 3 = 9 .
Deci de la memorare s-a trecut la invatare logica a mecanismului.

PS : copilul meu a terminat clasa I iar acum o saptamana a implinit 7 ani fiind cel mai mic din clasa. A fost scolar de 6 ani si am fost cu totii multumiti de alegerea facuta ( copil, parinti, invatatoare). Rezultatele au fost excelente si nu regret alegerea facuta !

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

si eu cred ca o sa il dau pe andi de 6 ani la scoala (acum are4). stie deja litere, cifre, e super energic si ii merge mintea foarte bine. am vazut cum se lalaie copiii in grupa pregatitoare la gradi; la gradi la care sunt f multi copii mici doar 10-15 mai maricei. asa ca de ce sa nu aiba provocari si un mediu care sa il traga in sus mai devreme?
de jucat sper sa putem noi reusi sa nu il dezvatam de acest obicei niciodata

numai bine,


b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

quote:
Originally posted by bird70
Un exemplu foarte clasic in Romania este Miorita , cati dintre noi au inteles mai mult decat ca ciobanasul era cam intr-o ureche, vorbea cu o oaie, credea ca va fi omorat si statea ca prostul? Nu asta este o analiza fireasca pentru varsta la care a fost introdusa?




Mi-a placut, am ras si copios.

Am si eu o intrebare. Care e graba cu scoala? De ce sa dai copilul de la 6 ani, mai ales daca e baiat? Ce avantaje ar fi daca termina liceul la 17 ani in loc de 18?
Lasa-ti copii sa-si traiasca copilaria, in orice tara ar fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by Sanca
Mi-a placut, am ras si copios.

Ma bucur ca te-ai amuzat . Pot sa-ti dau gramezi de exemple asemanatoare, asa cum mi le amintesc din scoala. Eu am fost copilul bun la trigonometrie (nu mi-a folosit la nimic ) si romana pur si simplu nu facea nici un sens pentru mine, era un cosmar. Comentariile si analizele care ni se dadeau la scoala nu se potriveau deloc cu imaginea mea despre 'opera' respectiva, a trebuit sa te tocesc si in concluzie le-am urat cu pasiune . Problema cea mare in invatamantul romanesc nu este neaparat predarea unor concepte inadecvate varstei, imposibil de inteles la nivelul la care se predau si faptul ca sunt tocite si uitate imediat ce au trecut examenele. Problema majora este faptul ca educatia este bazata pe acceptarea fara discutii din partea elevilor a unor informatii livrate de profesori. Asta creaza un tip de gandire fixist si inflexibil. Practic scoala iti spune: acest obiect este verde, asta vreau sa crezi, asta vreau sa-mi spui cand te intreb, nu ma intereseaza daca ai o parere personala, ce parere ai si cat de ridicola si lipsita de sens ti se pare afirmatia mea.

quote:
Am si eu o intrebare. Care e graba cu scoala? De ce sa dai copilul de la 6 ani, mai ales daca e baiat? Ce avantaje ar fi daca termina liceul la 17 ani in loc de 18?
Lasa-ti copii sa-si traiasca copilaria, in orice tara ar fi.

Nu este nici un avantaj in terminarea liceului la 17 ani fata de 18. Graba nu vine din asta ci din faptul ca varsta adecvata inceperii educatiei formale nu este 7 ani ci mult mai devreme. Nu inteleg cum opreste scoala copilaria . Din experienta mea pot sa-ti spun ca am avut un copil extrem de dificil si agitat pe care cu inima indoita l-am dat la scoala la 4 ani jumate. Copilul meu a fost de departe mai fericit in scoala decat in gradinita sau acasa. Pentru ca scoala l-a stimulat si a oferit structura de care avea nevoie, interactia cu copiii pe care si-o dorea si cu blandete l-a invatat reguli sociale pe care eu n-am reusit . A spune ca e benefic pentru un copil de varsta scoala sa stea acasa sa 'copilareasca' e ca si cum ai spune unei femei inteligente si active ca rolul ei e la cratita, asta ii face bine si ar trebui sa fie fericita ca are un sot care o tine acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Ai dreptate, un copil la 4 ani jumate are aceiasi responsabilitate ca unul de 5 ani jumate, cand e vorba de teme. Iar pentru un copil de 8 ani ii e mult mai usor sa invete tabla inmultirii decat unul la 9 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Un subiect asemanator mai exista. Eu cred ca depinde de copil. Eu as vrea sa il dua de la 6 ani si 9 luni la scoala, dar vom vedea, mai vem 2 ani pana atunci.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Lala D felicitari pentur baietel. Nu multe mame ar fi avut curajul sa-l dea la 6 ani si trei luni... eu cu siguranta nu.
Adi insa va avea 6 ani si 9 luni si incepe scoala..este pregatit fizic si psihic, eu simt asta. Are in spate trei ani de gradinita, facuti bine... apoi atat educatoarea cat si invatatoarea ne-au spus ca asa este cel mai bine.
Am fost cu el la scoala si acum asteapta sa fie scolar.

In ce priveste care scoala este mai buna... nu prea conteaza, pentru ca noi traim aici, voi acolo si este bine ca fiecare sa faca asa cum se face in tara in care traieste. Un copil bun va invata la fel si aici si in alta parte, iar unul slab va fi slab oriune in lume.
Pana la urma important este sa fim sanatosi si sa ne putem ocupa de copiii nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by Sanca

Ai dreptate, un copil la 4 ani jumate are aceiasi responsabilitate ca unul de 5 ani jumate, cand e vorba de teme.

La 4 ani jumate nu au teme si chiar daca au niste liniute si niste litere nu e mare lucru.
quote:
Iar pentru un copil de 8 ani ii e mult mai usor sa invete tabla inmultirii decat unul la 9 ani.

Fiica-mea a ajuns la 7 ani in Australia si a fost pusa in clasa a 3-a din cauza varstei. A facut tabla inmultirii la 7 ani si nu a avut nici o problema cu asta. In continuare se descurca foarte bine la scoala. Va termina liceul la 17 ani si asta este un dezavantaj. Ideal ar fi sa fie majori cand termina liceul si merg la facultate. Discutia este insa daca copilul e pregatit la 6 ani sa inceapa educatia formala, raspunsul este DA pentru majoritatea copiilor. Un copil care incepe scoala la 7 ani si 9 luni termina liceul la 20 de ani, e cam tarziu, parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacarmen spune:

Buna!In primul rand ,va multumesc pt. raspunsuri!In final am inscris-o pe fetita mea la scoala;eu zic ca e pregatita atat fizic cat si psihic.Aveam retineri datorita faptului ca unele prietene care si-au inscris copiii la 6 ani si cateva luni regreta acest lucru.Eu sper sa nu regret.Oricum si raspunsurile voastre m-au ajutat.Stiu ca la noi materia e putin incarcata,dar asta e!Eu si multi din generatia mea am invatat multe lucruri pe care nu le-am folosit niciodata,in schimb n-am invatat lucruri care ar fi fost necesare. Poate copiii nostri vor invata lucruri mai utile si mai logice.Eu sper!Mirela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELLA78 spune:

Buna sunt noua in acest forum am si eu un baietel de 6 ani si 3 luni la scoala o sa mearga la anul deoarece eu cred ca inca nu este pregatit anul acesta pentru scoala.

Mergi la inceput