scolar la 6 ani sau la 7?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Am sa le transmit prietenilor nostri de-o viata cit de in batjocura sint luate vorbele lor. Oameni seriosi, nu ar minti nici macar o silaba si nici nu ar accepta ca cineva sa ia in deridere ce spun ei. Btw, eu chiar am fost la liceul pe care tocmai l-a terminat si cea mai mica din familie. Este asa cum zic ei. Iar daca iti zic si cu cit au cumparat ei casa, probabil o sa te inverzesti. Dar asta e, unii stiu a se descurca.

Numai bine!

P.S. Daca este atit de groaznic aici, de ce nu va trimiteti copilasii la scolile excelente (aflate in topuri mondiale) din Ro?!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Fetelor, eu cred ca adevarul este undeva la mijloc...

Adica eu cred ca in US scolile sunt f bune pana in 5th grade, apoi cred ca cerintele nu mai sunt asa mari...ritmul nu mai e asa alert...
Si singurele clase care dau randament si merg in aceleasi ritm sunt cele pt copii dotati, clasele de elita!! (unde sper sa mergem si noi si unde din cati copii de romani cunosc, majoritatea le urmeaza)

In Ro, gradi si primele clase, nu se pune asa mare accent pe informartie, cat pe un fel de educare : de memorie, de rabdare (sa stea in banci atata timp)...si cam atat (mie mi se pare aiurea ca un copil de cls 2-a sa invete ca pe o poezie tabla inmultirii, dar fara sa stie de fapt ce reprezinta inmultirea)

Cam asta e parerea mea...

Gabrielaghe, baietelul tau de 5.9 ani intra in kindergarden sau cls I ??? Caci eu stiu ca nu ii primesc (la stat) asa mici in cls I (trebuie sa aiba 6 ani impliniti la inceputul lui august...)

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Simina, nu am de ce ma inverzesc, ma consider realizata din toate punctele de vedere. Si btw, si eu ma numar printre cei care au luat casa sub $300k intr-un stat scump. Cum zice americanul, "timing is everything". Unii au prins "trenul", altii ba. Valabil nu numai la case. Fiecare se descurca dupa cum il duce mintea, puterile si ambitia.

Din punctul meu de vedere nu vad de ce as trimite copiii la scoala in Ro. E datoria parintilor sa se ocupe de copii si sa compenseze acasa ce nu se face la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Sanzi_ana, exact asa este si aici. Nivelul academic in clasamente internationale sta cam asa:
- fruntasi in elementary
- mediocrii la intermediate
- slabuti la liceu

La nivel mai inalt, cu eforturi substantiale si datorita calitatii universitatilor, urca iar in topuri, ii prind din urma pe ceilalti.

Si eu sunt de acord cu studiul asta, cel putin pana la a 11-a mi se pare foarte, foarte adevarat.

P.S. Sper sa nu fii dezamagita de nivelul claselor de dotati, cel putin la scoala publica...

edit: a 11-a nu a 10-a

mmi www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki
& amazing Dedi aka Disa aka Dida aka DJ aka DD 11 1/2
& extremely private ex-"Pauu mic": When I was a boy of 15 1/2, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5 1/2 [from Mark Twain]

Mergi la inceput

Ma bucur pentru tine asa cum ma bucur pentru fiecare care a realizat ceva prin forte proprii. Spuneam doar pentru ca vad ca pare ceva de neatins si nu este chiar asa. Altfel, eu nu am nimic cu nimeni, eu totdeauna combat idei, nu persoane. Dar vad ca altii ma vineaza si iau in ris orice postez eu. Atita paguba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Altfel, eu nu am nimic cu nimeni, eu totdeauna combat idei, nu persoane. Dar vad ca altii ma vineaza si iau in ris orice postez eu. Atita paguba.

fii vigilenta ca aud ca circula masonii si bubulii prin SoCal.....deci stai cu ochii larg deschisi...dar daca auzi si voci.....da fuguta la doctor

Mergi la inceput

Daca tu crezi in asa ceva, Kim, mi-e mila de tine... Nu in sensul pe care te vei grabi sa-l dai, evident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by Laura Takacs

Aah, daaa. Am uitat la voi sunt casele sub $300k, si gradinite gratis. Scuze, probabil si scoala o fii mult mai buna.

M-am mirat si eu de preturile astea, am cautat pe internet si am gasit de exemplu o casuta draguta cu 335k in Ontario, CA. Deci probabil ca daca stai sa cauti mai mult, sau extinzi aria in care cauti - poti gasi ceva si mai ieftin.
Eu nu vreau sa trag pe nimeni de urechi, dar e simplu sa ne lamurim in era internetului - pentru ce sa jignim lumea gratuit?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
SCoala americana e cu cel putin doi ani in urma celei romanesti. Afirmatia mea nu e gratis. Oricine ia o culegere de probleme de clasa a III-a din Ro poate vedea ca matematica e de nivelul clasei a V-a de aici.

Nu ma bag sa te contrazic cum e in SUA ca nu stiu, dar aici ai de ales. Adica, la matematica ai 3 nivele, A, B si C, A este cel mai bun, probabil mai mult decat se face in Romania, B este pe un nivel mai jos iar C este cel mai elementar nivel de matematica. De la o anumita varsta poti decide pe ce nivel vrei sa studiezi anumite materii. De exemplu esti tare la matematica atunci iei matematica A si lucrezi intr-o clasa cu colegi care sunt toti foarte buni si pasionati de matematica. Daca matematica nu e deloc de tine si esti cu talente umanistice poti lua engleza A si matematica C. Ce sens are sa se predea trigonometrie de exemplu la o clasa din care 3 elevi inteleg cu ce se mananca si doar unul o va folosi pe viitor? Pentru copiii foarte buni exista si varianta sa mearga la facultate o zi pe saptamana din clasa a 11-a la anumite materii. Ai un copil super pasionat de chimie de exemplu pe care l-ai invatat toata materia de liceu, atunci poate da un test si se poate inscrie la un curs de chimie la universitate din clasa a 11-a sau 12-a. Asta este pentru foarte putini elevi dar exista aceasta varianta.

Cea mai mare diferenta in educatia de aici fata de cea din Romania este faptul ca aici te invata la scoala sa gandesti. Nu exista sistemul ala in care informatia ti se ofera ca atare si rolul tau este sa o retii. Aici nu exista comentarii , o poveste sau o poezie este discutata in clasa cu copiii, la nivelul lor, fiecare are dreptul sa-si dea cu parerea si chiar sunt incurajati. Un exemplu foarte clasic in Romania este Miorita , cati dintre noi au inteles mai mult decat ca ciobanasul era cam intr-o ureche, vorbea cu o oaie, credea ca va fi omorat si statea ca prostul? Nu asta este o analiza fireasca pentru varsta la care a fost introdusa? Si cati au putut sa-si spuna parerea, cati au fost intrebati ce parere au, de fapt cui i-a pasat ce parere avea copilul ala din banca? Am inghitit comentarii dupa comentarii, am recitat analize pe care nu le intelegeam, concepte prea avansate pentru varsta noastra. Si ne-am format un fel de-a gandi inflexibil, o rutina de-a accepta variantele oficiale indiferent cat de inveghite, indiferent ca in alte tari nu se mai folosesc cu rezultate bune....nuuuuu...noi si scoala noastra suntem buricul pamantului...restu e prosti, mey!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

E pacat ca s-a ajuns la asa ceva. Nu are sens sa ne certam, care scoala e mai buna, care e mai proasta. Are vreo importanta? Avantaje si dezavantaje cred ca gasim peste tot. Am vrut sa subliniez un singur lucru: ca in Romania nu e posibil ca scoala sa inceapa de la 5 ani. Afara se face ceva, aici cu totul altceva. Ca se invata mai mult acolo sau aici, nu cred ca are prea mare importanta. Cred ca important este ca al nostru copil sa fie bine, multumit, fericit si sa-l sprijinim si sa-l indrumam atunci cand are nevoie. Sa-l ghidam atunci cand este cazul. Sa-l ajutam sa reuseasca in viata.

Mergi la inceput