scolar la 6 ani sau la 7?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

E adevarat ca nu stau copiii in banca si muncesc in caiete, totul e in joaca dar totusi serios. Pre-school este separat de restul scolii, copiii de la pre-school sunt ingraditi in zona lor, cu locul lor de joaca, cu zona lor de masa si sunt sub supraveghere tot timpul. Au zona lor in biblioteca scolii si merg organizat cu profesoara o data pe saptamana la biblioteca sa imprumute carti. Fiecare clasa are o bucatarie micuta, o baie cu 3 toalete si o chiuveta lunga de tot cu mai multi robineti unde se spala copiii pe maini. Profesoara se ocupa de partea educationala si mai are o asistenta care o ajuta la lectii dar se ocupa si de copii, ii ajuta la toaleta, ii supravegheaza pe terenul de joaca impreuna, etc. Copiii din clasele 1-3 sunt separati de restul scolii dar nu sunt ingraditi ca cei mici, dar copiii mai mari nu au voie sa intre pe terenul lor de joaca sau in zona in care mananca.

Stiu ca sistemul este foarte rigid si neprietenos in Romania dar asta nu schimba faptul ca majoritatea copiilor sunt pregatiti sa-si inceapa educatia mult mai devreme de 7 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ideea ca se face scoala in joaca in tarile vestice mi se pare un pic.... exagerata. Nu se face in joaca, se face in foarte serios. Aaaaa, ca nu stau smirna copilasii, asta inseamna ca au alt sistem de invatare, nu este totul in joaca. Au si ei tot felul de "pedepse" daca nu au venit cu tema semnata de parinti sau daca nu au terminat nu-stiu-ce proiect. La fel cum au si recompense, mititele, dar care-i impulsioneaza.

Pemine ma surprinde insa cite a putut sa invete copilul meu (de cel mare vorbesc) in acest prim an de scoala, pe care l-a inceput putin inainte de 6 ani. Ceea ce se da in Romania la concursurile extrascolare, dotate cu premii seriuoase, copiii au facut aici in primul trimestru din clasa intii. Iar pina la sfirsitul clasei intii au facut deja lucruri pe care le-am vazut in caietele de clasa a doua din Romania. Deci in nici un caz nu fac aici scoala mai putina. Poate doar mai interactiva, mai aplicata, ceea ce e cu totul altceva.

Succes la anul tuturor boboceilor de anul asta! Si noi vom trece in second grade. Asta e ultima saptamina de scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Ideea ca se face scoala in joaca in tarile vestice mi se pare un pic.... exagerata. Nu se face in joaca, se face in foarte serios.

Scoala se face serios dar pare ca e o joaca comparativ cu scoala din Romania din cauza totul e asa relaxat. In Romania imi amintesc ca stateam in banca 50 min si scriam in caiet aici au masute rotunde unde lucreaza in grupuri, se pot misca liberi prin clasa. In anumite perioada profesoara organizeaza anumite activitati in anumite colturi din incapere si urmareste copiii cand isi aleg activitatea, cu ce sunt confortabili, cum interactioneaza cu ceilalti copii, cum colaboreaza, cum isi impart sarcinile. Alta data profesoara aduna un grup de copii cu care lucreaza ceva ce crede ea ca trebuie sa aprofundeze, in timp ce restul copiilor lucreaza altceva. Copiii primesc multa atentie individuala si se incearca educarea fiecarui copil la nevoile si nivelul pe care il are si nu educarea in turma unde cine pricepe bine, cine nu, ramane prost .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Acum vreo 2 luni a fost open house la scoala lui Deiu. A fost superb. Din pacate nu am stiut "cu ce se maninca", asa ca nu am avut camera foto la noi, sa facem pozite.

In clasa erau locuri aranjate cu diferite proiecte ale copiilor, pe tematici. De exemplu "Cum sa ajutam Pamintul", "Ce imi place mie cel mai mult", "Ce vreau sa ma fac cind voi fi mare" si inca multe altele pe care nu mi le amintesc acum. Iar copilasii erau ghizi pentru familia proprie venita sa vada cum merge activitatea in clasa. Frumos de tot.

Intr-un colt era un TV pe care se succedau poze facute chiar de invatatoare la field trip sau la alte activitati pe care le-au avut ei cu scoala. Mi-a placut enorm de mult.



Editat pt. mici greseli de tiparire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

quote:
Originally posted by Siminaf


Ceea ce se da in Romania la concursurile extrascolare, dotate cu premii seriuoase, copiii au facut aici in primul trimestru din clasa intii. Iar pina la sfirsitul clasei intii au facut deja lucruri pe care le-am vazut in caietele de clasa a doua din Romania. Deci in nici un caz nu fac aici scoala mai putina.




cred ca citindu-te Thomas More ar fi pus Ontario, in centrul utopiei lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ironiile gratuite ma lasa rece. La fel si strigatele de invidie. Eu vorbeam de cum se face scoala aici, in US.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaghe spune:

Buna, intervin si eu, chiar daca scriu f. rar va citesc mereu, dar am incetat sa raspund deoarece atunci cind am facut-o mereu au fost discutii, toate acestea mi-au creat o stare mai proasta, dar deoarece este vb. despre scoala, imi spun si eu parerea:lucrez la gradinita la pre-k, iar ceea ce se face in cadrul acestui program mi s epare avansat ptr. ei, chiar daca nu stau in banci stau pe acele carpetute, cit tine "ora" la noi este de 40 min. Stiu ca sint diferente intre cele doua sisteme d einvatamint, ma refer la sistemul din tara si cel din america, invatarea celor doua limbi este diferita, relatia profesor , student este buna, mi-a duc aminte d ecind eram la scoala imi era si frica d eanumiti profesori, aici nu mergi la scoala asa stresat, chiar daca baiatul meu cel mare avea teste in fiecare zi, era relaxat ;imi vine in minte, felul cum am invatat eu ptr. bac., am memorat zeci d ecomentarii, am invatat toata biologia, zoologia, anatomia pe dinafara, la ce mi-au folosit toate aceste, deoarece le-am uitat imediat, a fost doar o memorie de scurta durata, mi s epare mai logic sa citesti , retii si s afaci proiecte, decit sa memorezi, si lista ar continua.Cel mic merge in aug. la scoala, va avea 5 ani si 6 luni, academic este pregatit, deja dupa doi ani in grupa mare este timpul sa mergem mai departe.Acum depinde d efiecare si de cum copilul este pregatit.Succes in continuare si sper ca nu v-am plictisit cu teoriile mele.O zi buna


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Foarte rar ma bag la comentarii, ca sunt prea multi pe forumul asta care le stiu pe toate, asa ca aportul meu oricum nu conteaza, chit ca am peste doua decenii de America si nu traite degeaba. Dar trecand prin sistemul american de scolar, atat eu cat si copilul meu, nu ma pot abtine sa nu raspund. SCoala americana e cu cel putin doi ani in urma celei romanesti. Afirmatia mea nu e gratis. Oricine ia o culegere de probleme de clasa a III-a din Ro poate vedea ca matematica e de nivelul clasei a V-a de aici. Si mai mult decat atat, in primul an de facultate aici, am facut matematica din ultimul an de liceu din Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ti-as da adresa de email sa vorbesti direct cu romani veniti aici de multe decenii (nu doar de 2), care au apucat sa faca scoala in Ro si ai caror copii au facut scoala aici. Nu spun parerea lor despre cum se face scoala aici sau acolo. Sau cu altii, care si-au trimis copilul in Ro la facultate (deh, e buna) si s-a intors dupa un an vraiste. Nimic nu facusera in anul ala de facultate. Dar evident ca ei or fi exceptii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Aah, daaa. Am uitat la voi sunt casele sub $300k, si gradinite gratis. Scuze, probabil si scoala o fii mult mai buna.

Mergi la inceput