Comori de NOV-DEC 2004 (139)
Raspunsuri - Pagina 10
monica-elizabet spune:
fetelor, ca tot se vorbeste pe-aici de bb2, o mai tineti minte pe sabinutza(compozitoarea)? sigur ca o mai tineti minte
...cand aveam nevoie de un sfat "sarea" imediat si ni-l dadea atunci cand eram gravidute. ia uitati ce-a scris aici
"hai ca alatur si eu odiseei.
UM 29 noiembrie, DPN 5 septembrie.
Ieri am fost la dr si mi-a confirmat sarcina, nu m-a pus sa mai faceco, am sa fac direct la 12 saptamani.
ma simt ok, nu am greturi, dar la Sofia mi-au aparut abia din sapt 9.
Felicitari tuturor gravidutelor!"
asa ca daca va grabiti o sa fiti colege cu ea![]()
FELICITARI SABINA
sarcina usoara si bb sanatos
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004)
miria_cristina spune:
Ia, uite, ce veste! Si eu care am vorbit acum cateva zile cu ea si n-a zis nimic!
Felicitari si sarcina usoara!
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
danette spune:
Fetele!
am o rugaminte mare: un model de scrisoare de intentie cat de cat actual.
Pls ajutati-ma ca e urgent.
multumiri in avans.
try spune:
Hai ca mai apuc si eu sa va scriu ca m-am tot luat cu una alta in ultimele zile.
I-am terminat invitatiile de botez lui Adrian care pana la urma au fost customized 100%. Am comandat cu poza lui felicitari gen invitatie si ne-am trezit cu poze acasa. Asa ca m-am dus eu si-am cumparat una-alta si am facut niste felicitari de nota 10.
Intre timp am mai corectat si ifose de alexutzi, nervisori de rasfatati si crize cu tot tacamul. Am fost diminica sa discutam de restaurant si acolo ne-a facut o criza de isterie de-am zis ca nu-i adevarat. In mijlocul discutiei a trebuit sa ies afara cu el, dupa ce si adrian incepuse sa planga, l-am lasat pe sot singur sa discute si eu cu naprasnicu' afara. Dupa ce-am vazut cum a putut sa faca (e prima data cand mi-a fost jena de crizele lui, pana acum nu m-au deranjat niciodata privirile oamenilor) am zis ca trebuie sa facem ceva in privinta asta, iar acest ceva trebuie sa fie serios. Atunci am realizat amandoi ca putem sa ajungem sa ne faca asa la orice iesire, in orice vizita si cand ti-e lumea mai draga. Ca de cand a facut infectia asta in gurita nu ne-am mai putut intelege deloc cu el. Cred ca a si vazut ca pe noi ne-a sensibilizat rau povestea asta si a exploatat si el cat a putut pe langa durerea si discomfortul pe care le simtea el. Si-a-nceput programul acasa: la fiecare trantit pe jos, tipat, lovit, arucnat cu jucariile, busit in perete - sus la tine in camera si nu iesi de acolo decat cand te potolesti complet.
Cred ca o ora m-am luptat cu el sus in camera lui. Plangea gen urlat de parca era apucat. A reusit sa se potoleasca odata, dar pe scari a luat-o din nou. Iar sus cu el in camera. In final, a doua oara am ajuns cu el pana jos in family room si dupa 2 minute l-au apucat iar isteriile si l-a preluat taica-su. Dupa ce s-a luptat si el cam juam de ora cu el, a reusit sa-l aduca jos si sa fie cuminte. Sa va spun cat de exempalr mi s-a comportat de atuci? A mai avut o iesire si luni seara de parca ziceai ca vrea sa testeze daca noi suntem seriosi sau glumim cu noile reguli, dar s-a potolit repede.
Eu stiu, toata lumea il vede cat de frumos e si nimeni nu-si inchipuie de ce-i in stare, toti prietenii il lauda ce copil cuminte e, dar numa inoi stim ce zacea in el. Si trebuie s-o tinem asa ca este un exloatator si jumatate.
Acum a intrat in perioada cand vrea numai in brate si-a-nceput sa-si arate mai direct gelozia fatza de adrian. Vede ca-l iau in brate pe adrian vine si el si-mi zice Adi, da (si-mi arata leganusul sa-l pun acolo) si apoi imi zice "batze", sa-l iau pe el. Daca i ltin pe el in brate si adrian e sus si doarme, cand se trezeste si se-aude-n monitor plangand il las 2-3 minute si apoi il intreb pe alex: mami, i-auzi, adiran plange. Ce facem cu el? Mergem sa-l luam si pe el?", iar alex zice "Nuuuuuu", pai il lasam acolo mami sa planga, alex zice "Daaaaaaa".Dar incerc pe de alta parte sa-i ofer mai mutla atentie. Cand dormea adrian si alex era treaz incercam si eu sa mai fc din treburile casei caci pot sa le fac c ualex misunand pe langa mine. Acum, daca adrian doarme, incerc sa stau doar cu el.
Si noile vesti, azi i-am verificat hemoglobina lui adrian si e la 100, a crescut 5 puncte de la 95 cat era acum o luna. Si dr. a zis ca-l putem considera in valori normale pentru varsta lui. Mai verificam peste o luna si daca totul e bine, facem verificari doar la 3 luni.
Pe alex l-am dus la gradinita azi. De anul asta sotul are un plan bun de la firma, o gradinita f. aproape de serviciul lui unde poti duce copilul cand ai mare nevoie (back-up day care) si mare parte din cost e acoperit de firma lui, pe noi ne costa doar 10$/zi. Si are dreptul la 20 de astfel de zile/an/copil in acest regim de pret (primesc copii de la 3 luni). Era sa de frumos acolo!!!
Este exact ce-mi trebuia ca sa pot merge la controale cu adrian fara sa-l mai iau si pe alex dupa mine caci dupa o astfel de zi sfarseam cu totii urat: eu nervoasa si obosita, alex surescitat si nedormit, adrian plans si neconsolat. Asa, el are ocazia sa fie iar cu copiii (argumentul cel mai puternic pentur alex) si sa mai iasa si el in "lume", air eu ma pot ocupa doar de adrian si mai am un respiro.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
Otiliav spune:
Try, ia uite cum vin vestile bune. Ma bucur mult ca Adrian este bine. Iar pe Alex deja mi-l inchipui, se pare ca toti au perioada asta, de 2 zile Ana este ingeras. Iar cu gradinita chiar ca este super aranjamentul.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
try spune:
Ma apuca o veselie inexplicabila cand v-aud iar de bebelusi si carucioare. Si-mi face mare placere sa va vad pe cat mai multe insarcinate, nu stiu, parca in felul asta creste si "familia" de la no-dec. 2004. Nu-i rea vorba aia "cu cat mai multi cu-atat mai bine".
Ia sa vedeti voi ca la urmatoarea luna plina o s-avem vreo 2-3 mamici second-hand.
Felis, acu' poa' sa vina si bebe 2 ca tot v-ati tras casuta noua. Care ti-e sentimentul vis-a-vis de noua casuta?. Asta pe langa ca esti super obosita si stresata (si iar vin ti-ti zic ai grija de tine ca nu esti cal de cursa lunga, vien o vreme cand organismul mai si cedeaza).
Fulguleatzo, ce sa ma apuc de bebe 3? Ca tu ma-ntrebasi oare ce mai astept? Astept o hernie ca sa am motiv serios sa nu-l fac pe-al treilea
. Nu e de mine acum. Bebe 3 e utopie la noi, e un vis frumos unde nu intreaba nimeni cine-l creste (ca tati de multe ori e cu numele parinte), daca mai e rabdare, daca ajung finantele eheee... treaba grea 3 copii. E ca emigrarea: nu e pentru oricine.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
monica-elizabet spune:
try
, ma bucur mult de tot ca adrian
este bine, chiar ca numai vesti bune am avut azi pe-aici
. alexutul
tau sigur o sa-si corecteze comportamentul
cu metodele lui mami care intotdeauna au dat rezultate![]()
danette
imi pare rau ca eu chiar nu stiu cu ce se mananca scrisoarea de intentie
dar maine apar fetele pe-aici si-ti raspund.
andreap, tie mai vroiam sa-ti zic ceva...am vazut ca vrei ap cu 3 camere si te gandesti la bb2...atunci ar trebui ap cu 4 camere
eu iti zic din proprie experienta ca noi avem 3 si acum cautam sa ne luam 4(daca nu se poa' casutza)
fiindca fiecare copilash o sa vrea camera lui, voi dormitorul vostru si trebuie sa mai fie si o camera de primire a oaspetilor...of...cum nu m-am gandit eu de la inceput la asta
...acu's buna de dat sfaturi![]()
pupici la mamici si bbici
somn usor
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004)
Cecilia C spune:
Fetelor care va ganditi la bebe2, va doresc din suflet sa fie asa cum sperati voi si Doamne ajuta sa auzim vesti bune cat de curand. Miria, oare esti prima????? vii sa-l nasti direct canadian?????![]()

Si eu ma gandesc cu nostalgie la perioadele cat am fost graviduta si tare as mai vrea si eu, dar asa cum zicea Try e doar un vis si la mine...hmmmm si tare as mai vrea sa se implineasca..dar e greu cu 3 si e vorba si de finante.....
Try, te inteleg perfect si bine mi-a zis cineva (Cricor, Try tu o stii) ca o sa am un an greu...m-a incurajat cum ar veni
..ca si tipa are are un baiat de 5 ani acum si a zis ca perioada de la 2 la 3 ani e tare nasoala la unii copii..al ei plangea rau de tot numai ca nu se trantea pe jos si altele ci statea in picioare si plangea
Alexia mea face exact ca si Alex...e fff cuminte cand mergem undeva in vizita si toata lumea spune ce fetita cuminte dar ei habar n-au cum se manifesta cand o apuca crizele...poate sa-i sara mustarul din orice si poti sa-i spui tu vrute si nevrute cand plange ca nu asculta si continua sa planga si sa se tranteasca pe jos ca o apucata, cum ziceai Try...si eu tare ma mai enervez si ma stresez cand o vad asa...
De ex marti dimineata am trezit-o sa o imbrac sa mearga la gradi...vine vorba ca am trezit-o ca de fapt o imbrac cand doarme si o ridic putin sa ii dau bluzita pe ea si cum a simtit asta a inceput circul..a inceput circul si nu m-a lasat sa o imbrac...plange plange de crezi ca acuma i se face rau....si pe cat de stresata eram mai bat si vecinii in perete...pana la urma am reusit sa o imbrac si sa o duc in sufragerie dar ea tot cu plansul de am crezut ca scoala tot blocul..si pe deasupra mama cum a vazut-o asa pe Alexia mi-a bagat si ea textul ca Doamne fereste sa nu se imbolnavesca fetita asta la cum plange si automat m-a pufnit si pe mine plansul....in final am dezbracat-o de haine si i-am dat pijamaua si am pus-o la somn si am tinut-o acasa ziua respectiva..dar nu avea cum s-o duca in halul asta jos la masina..plangea plangea....
Asa ca Try eu te inteleg perfect..eu nu mai stiu ce sa-i fac cand are crizele astea ca de fapt nu pot face nimic ca nu functioneaza...doar sa-i fac pe plac....ceea ce stiu ca nu e bine
Si de cand cu intamplarea cu plansul dimineata nu o mai dezbrac de bluza de pijama, o duc asa si acolo o schimba tipa...e tare nasol si abia astept sa treaca perioada asta....e bine de cele ce nu aveti parte de asa ceva..nici nu va doresc
Andrea
, bravo tie ca ai slabit..si eu o sa ma lupt cu Kg dupa ce pleaca mama mea, adica de pe la 1 februarie ...si dupa ce nu mai alaptez
Va pupic pe toate si sanatate la puiuti.

Cici,Alexia ( 22.12.2004) si Ada ( 17.09.2006)
Poze
Poze Ada
Cecilia C spune:
Dana, eu am model de scrisoare de intentie dar e in engleza si e pt contabili.Spune-mi daca o vrei
Cici,Alexia ( 22.12.2004) si Ada ( 17.09.2006)
Poze
Poze Ada
cassandra spune:
Buna dimineata mamici si prichindei,revenim dupa vreo doua saptamani de bolit. Ca de, nu am putut sa ne oprim la laringita (apropo de Prednison cred ca Fulguletz ma atentiona ca nu e bun
. Stiu asta si i-am dat o singura zi pt ca a doua zi sa ii descresc doza. Din cate stiu eu si din cate mi-a explicat dr mi s-a prescris pt dilatarea laringelui pt ca Dragos avea tendinta de sufocare.)Dupa chestia asta si dupa antibiotic am ramas cu o tuse cumplita pe care am dres-o la inceput cu Prospan (expectora excelent de la el)si apoi cu Humex pt ca nu se mai oprea. Luni insa alta surpriza, a inceput sa vomite si sa faca febra (dr mi-a spus ca asa e tipul asta de viroza). Asa ca vreo trei zile am luat Metoclopramid si am eliminat laptele din meniu (in general dupa laptic varsa
) Vedem de astazi cum ne mai simtim.
In rest suntem pe baricade si noi pt ca de la atata stat in casa si de la atatea medicamente au inceput nazurile si mofturile, plus aruncatul cu tot ce prinde in amna si trantitul pe jos.