Mamici de iulie-august 2007 (11)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Nikole, cred ca ai dreptate cu dormitul pe burta, probabil ca greutatea din burta m-a impuns pe mine pe undeva si de aici durerea. O sa am mai multa grija.
Cremele de la Vichy stiu ca sunt foarte bune, eu am folosit numai gelul anticelulitic si mi-a placut. Pana una, alta, incearca sa-ti faci o masca de fata cu miere, tarate si ou (albus sau galbenus, in functie de ten) si putin ulei de migdale, cred ca o sa-ti placa.

Karligutza, iarta-ma ca am vorbit de fructe extra-sezoniere, si mie mi se par extrem de scumpe dar ma gandesc ca e prima pofta de pana acum. Sotul se intreba daca nu puteam sa am pofta de mere de exemplu Oricum, am inteles ca astea scumpe nu prea au gust

Carla, 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Buna seara !
Carla V incearca sa mergi in Piata Amzei dupa capsuni sau in Piata Dorobanti. Stiu, cand stateam in Bucuresti si mergeam in Amzei ca in toate sezoanele vedeam capsuni in Amzei.
Apoi ca sa-ti raspund la ce-ai intrebat: 1- toxoplasma nu o iei doar prin respiratie, si 2- poti dormi pe burta pana cand simti ca iti e comod.
Ioana 75
ce faci? cum esti?
Si eu ma duc in Buc acum in weekend tot pt un rupt de turta. Problema e ca stiu ca trebuie cumparate hainute insa nu stiu cum mai arata, cat de mare e finutza mea, pt ca era cam gigantica de mica fiind si acum nu mai stiu cata e. Si mi-e ca cumpar hainutza si nu ii sunt bune. Ce sa fac? Oare daca iau doar ceva jucarie si pun banutzi e vreo problema ?
Ianuta si Anca, bun venit printre burtici si sarcini usoare!

toate burticile si cred ca mai revin in seara asta

Mergi la inceput

Jeni, dulce pentru raspunsuri, m-am linistit complet. Va multumesc tuturor ca-mi suportati intrebarile paranoide.

Eu stiu ca trebuie sa imbraci copilul, insa depinde cum sunt parintii fetitei si cat de mult tin la traditii. Daca stii ca tin mult, atunci poti cumpara hainute ca pentru 1,5 - 2 ani, fiindca sigur o sa ajunga sa le poarte. Nu stiu, nu ma pricep, dar ma gandesc ca e mai bine sa fie mai mari decat mai mici.

Eu mi-am luat de lucru acasa ca sa pot bantui prin oras, si acum mi-e o lene de ma doare sa ma apuc de treaba... Ma tot indemn de vreo 2 ore si nu reusesc. Parca mi se face rau numai cand ma gandesc la munca, avea dreptate Deniss cu greata care e generata de serviciu.

Bebele meu avea bataile inimii la 9 sapt. 168 si la 12 sapt. erau 164, acum ramane de vazut joi daca e baietel sau fetita. Argumentele stiintifice si babesti sunt impartite in mod egal intre cele 2 sexe, asa ca nu-mi ramane decat sa am rabdare.

Carla, 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Carla esti asa comica cu ce a zis sotul tau.. asa e, fructele astea scumpe (de import adesea) n-au gustul original; pot da eu un exemplu, sa speram ca nu va aplic eu acum pofte cu strugurii de la Mega Image originari din Grecia (scria pe eticheta) care, cand am ajuns acasa, aveau gust de cartofi! mie una nu mi-e pofta inca de capsunele, in schimb daca-mi zici ceva de muraturi acum ma duc la ele; capsunele insa stiu ca nu prea exista acum si ca unele colege de "suferinta" poftesc si la d'astea extra-sezoniere... oricum, asa, fiecare poate sa pofteasca la ce-o mancat asta-vara, insa toate la timpul lor... nu-s nici chiar asa de suparata, dar daca cumva ma apuca pofte de pe forum si nu gasesc ALIMENTU' la voi vin ... acasa! rapid! ma primiti nu-i asa? totul e sa puneti si ceva deoparte inainte ca sa postati mesajul

zic si eu ca voi; incep cautarile: creme de dat pe burtica, hainute potrivite pentru burtica, exercitii fizice de specialitate (apropo: stiti cumva unde se fac in mod organizat cursuri prenatale cu gimnastica si sfaturi pt.viitoarea mamica? locatie, cost, durata cursului... cine a auzit, cine a mai facut... hm? somebody?)

pupicutzi

karligutza, sapt.16

Mergi la inceput

Am revenit-uitasem sa va spun ce era mai important - am fost la ginecolog azi si l-am vazut pe bebe cum se misca dadea din manutze si picioruse dragul de el, si i-am auzit inimioara si facea doctorul uite ce mult se misca !!!!!!!!!!!!! Si a fost si sotul meu care nu credea ca se vede ceva la ecograf, el a ramas cu amintirea ecografelor de acum 11 ani cand in afara de inima nu prea intelegeai mare lucru. Si mi-a dat serologia de toxoplasma si pt rubeola, atat, de listeria, chlamidya a zis ca nu are rost inca.
Si pt 5 febr m-a si programat la prima ecologie morfofetala , dar per general a zis ca e ok bebele. Puiutul lui mama !
Carla V-mersi de sfaturi, o sa vad, ma mai gandesc, stii daca le iau f mari trece sezonul, si cei la care le-am botezat fetita imi sunt prieteni de peste 10 ani de zile, el mi-a fost coleg de grupa, iar ea tot cu noi in facultate a fost doar ca an mai mic.
Jadi-cum esti duap cerclaj? Mie dupa cerclaj la prima sarcina mi-a dat medical si mi-a zis sa stau acasa pana nasc, tu mergi la servici ? Ai grija de tine si bebe - acum doar asta conteaza !
toata burticile

Mergi la inceput

Si inca ceva-si mie a incweput efectiv sa mi se descuameze pielea langa nari. Ceva de speriat ! Degeaba dau cu crema, crapa vazand cu ochii si beau si eu apa, si ceai, lichide cat pot.
Ce ma bucur ca ma duc peste 3 saptamani la morfofetala.
Apropo de pofte, eu am alte visuri, luni voi fi tot in Buc si ma gandesc ca ma duc pe Franceza sa imi iau covrigi ca luni ma plimb pana la pranz libera in Buc, si ma duc la fostul servici, pap covrigi, si mai visez la o saorma de la P-ta Rosetti.
Fiecare cu piticii ei, deh.............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

oaaaaaa... CARLA daca te duci in Pta. Dorobanti sa iti iei toate cardurile bancare cu tine, s-ar putea sa ai nevoie de ele... am intrat eu ODATA.. si numai O data... ca de atunci, mi s-a luat sa le mai calc pragul... si am ramas socata cand am vazut ca pretul la 1 kg. de carne de porc era 1.500.000 lei vechi... acum un an, cred... cand prin provincie se vindea un porc intreg cu 3 milioane... poftim pret si comparatie! era sa cad jos... in plus piata scumpa si infecta ca aceea nu am mai vazut si vorba aia, e in buricul targului... nu-i departe Primaverii... Herastraul... etc... zona buna, piata PROASTA sau pentru snobi.. ce e bun e ca intr-adevar s-ar putea sa aibe tot felul de alimente la dispozitia clientului, dar ti-am zis: ai grija sa fii doldora de bani! dupa aia poti sa ... dar macar s-a dus pofta!

karligutza, sapt.16

Mergi la inceput

Karligutza, eu treceam aproape zilnic prin Dorobanti in drum spre facultate, pe atunci imi puneam bursa la banca sa iau dobanda si sa ne cumparam casa la un moment dat... oricum preturile erau imense si nu faceam decat sa poftesc aiurea la toate bunatatile de acolo. Stii cum mi-a trecut? Cand am vazut niste fructe extra-sezoniere, se poate sa fi fost piersici, cu o gramada de mucegai verde pe ele, si costau si o avere. Pofta de struguri cu gust de cartofi chiar nu am, in general poftesc doar la strugurii fara samburi, care azi erau mai ieftini decat de obicei insa nu mi-au facut cu ochiul.

Mi-am "pedepsit" sotul pentru faza ca puteam sa poftesc la mere in felul urmator: el e mai speriat decat maine cu Listeria, i-am explicat ce e si stie ca nu am voie oua. Asa ca am pus botic si i-am zis, uite, n-am voie nici vinete si mi-era pofta... era nedumerit si i-am explicat: vinete = egg-plants = oua, adica n-am voie Saracul, dupa ce s-a prins ca fac misto de el m-a intrebat daca am luat o supradoza de ciocolata in loc de cina...

Jeni, ai dreptate cu hainutele de sezon, chiar nu stiu ce sa zic, mai bine vorbeste cu parintii fetitei si vezi ce zic ei.

Pe mine m-a apucat de vreo saptamana mancatul de tot ceea ce contine porumb: conserve cu porumb, ton cu porumb, mamaliga, pufuleti... vad ca ma inteleg bine cu ele.

Carla, 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna seara! Ma mai tineti minte? Ma indoiesc...Spre rusinea mea va marturisesc ca toata ziua citesc ce scrieti, vad intrebari si sunt la un pas sa va raspund cand stiu ce sa raspund, dar, sincer, am o inertie in mine...si sunt convinsa ca mi se trage de la atatea greturi si varsaturi ce suport de o luna si jumatate incoace. m-am saturat de atata acreala si amareala in gura, dar stiu de data trecuta ca de trecut trece doar dupa ce nasc, doar se mai estompeaza dupa ce trec greturile.
Pe 6 feb merg la eco de 14 sapt la Iosup si aflu si sexul lui bb2.
Aseara am simtit si eu primele falfaieli, oare sunt nebuna sau se poate simti si acum, la inceputul celei de-a 12-a sapt?
Carla, toxo se ia doar in contact cu fecalele pisicii sau cu lucruri linse de ea(ea se spala si in regiunea anala si poate transmite mai degraba microbul), Daca doamne fereste se ia asa ceva, de obicei am inteles ca se face un puseu de febra, ceva, nu se instaleaza boala fara nici un simptom.
Nikole si mie imi crapa pielea si tot am rezerve sa dau cu orice crema, stiu ca unele contin anumite substamte nocive(nu stiu, colagenul, sau vit A parca, nu mai stiu exact de la prima sarcina)
Jeni, LA MULTI ANI cu intarziere!
karlingutza, subscriu la comentariul cu fructele si poftele...asta poate si din cauza ca in afara de pofta de Mc Donald's de acum cateva sapt nu am mai avut nici una...
ce sa va mai zic altceva? Decat promisiunea sa scriu mai des...pupici pe burtici!

Andra11+, Dragos Alexandru - 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Carla, vezi ca au porumb super gustos la KFC...Cu avertismentul insa ca nu costa "decat" 4.6ron un stiulete fiert...Dar gustos, de lapte!
jeni, hainutele de 2 ani cred ca te-ar salva cel mai bine!

Andra11+, Dragos Alexandru - 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput