Mamici de iulie-august 2007 (11)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Fetelor as vrea sa va intreb ceva?!?!?
Voi ati observat vreo schimbare in ceea ce priveste pielea?TENUL mai exact?
Mie mi-au aparut o groaza de puncte negri,tenul mi s-a uscat rau, se exfoliaza cu toate ca in zona T are un luciu , e usor gras.
Nu stiu ce sa mai fac, beau destula apa, deci ar trebui sa fie cat de cat hidratat, dar din contra, pe zi ce trece e mai fad si uscat, fara viata, fara culoare.
Inainte de sarcina, nu aveam astfel de probleme, aveam un ten normal spre mixt, il ingrijeam si eram chiar multumita de fata mea...
acum

bebika 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catralu spune:

Nikole e normal ca in timpul sarcinii tenul( ca intreg organismul) sa sufere anumite schimbari.Pentru unele gravide(mai norocoase)asta inseamna un ten minunat,de "straluceste",pentru altele inseamna aparitia unor pete maronii,de culoarea cafelei,iar pentru altele inseamna un ten mai uscat,uneori plin de cosuri.
Sfatul meu este sa folosesti o crema adecvata transformarii tenului tau;eu am folosit cu succes produsele Avene cu apa termala( stiu ca sunt un pic mai scumpe,dar merita).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Nikole, eu am observat ca mi se usuca palmele mai mult ca inainte, plus ca am capatat cateva cosuri pe spate, unde n-am avut niciodata. In rest e OK, am trecut printr-o faza de cadere a parului si m-am tuns de vreo 2 ori, acum e bine.

Anya, proba de sange nu au trimis-o la Matei Bals, ci la "GRAL MEDICAL Laborator Colentina" si e semnata de Viorica Grecu. M-am mai linistit dupa ce mi-ai raspuns, insa la laborator nu-mi raspunde decat faxul.

Am si eu 3 intrebari , cu unele revin:
1. Puteam sa iau toxoplasma respirand timp de 2 ore intr-o camera cu pipi de pisica?
2. Daca am dormit pe burta si m-a durut apoi, inseamna ca am facut ceva rau la bebe? Pot sa-l strivesc sau e bine protejat?
3. Mai era ceva, dar nu mai stiu acum, deh, varsta . O sa va mai bat la cap in seara asta, ca poate-mi aduc aminte.

Azi am cautat capsuni la 3 piete si 4 supermarketuri si n-am gasit. M-am consolat cu un compot de capsuni, asta pana joi cand merg la eco si apoi la Selgros, Metro, Carrefour si ce mai gasesc prin Baneasa si Otopeni.

Carla, 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Nikole si eu am aceeasi problema, ba chiar mai rau. Pana in sapt 12 totul a fost super. Aveam un ten cum nu mai avusesem de multa vreme. Eu am, normal, un ten gras cu multe puncte negre si chiar cosuri urate Dar de curand, presupun ca are legatura cu producerea hormonilor de catre placenta, am o fata de oprit trenul

nasica de moflea burtica
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Salutare fetelor. Am revenit si eu. Am fost in spital, am facut antibiotic (probleme cu rinichii). Acum sunt mai bine. Eram stresata ca nu mai aparea BB la eco, dar la a treia incercare am descoperit ca totul e OK. La mine in oras nu se gasesc decat eco normale, iar eu nu putea sa tin urina in vezica mai mult de max o ora. Sper ca voi sa fiti toate bine si sa nu treceti prin ce am trecut eu.
Legat de ten, eu nu reusesc ca consum 2 litri de apa pe zi asa ca am o piele super uscata desi folosesc lapte de corp sau ulei dupa fiecare baie.
Eu am doar 9 saptamani si inca pot sa dorm pe burtica. Ma dor soldurile de la injectii iar asta e cea mai buna pozitie. Nu cred ca ii face rau lui BB. Daca e ceva de rau riposteaza el. Pe tine te-a durut burtica, semn ca lui nu ii place.
Trebuie sa recunosc ca nu am apucat sa citesc tot ce ati scris, am citit doar ultima pagina, dar sper sa recuperez maine.
Sanatate multa. Va pup.
9+ 21.07.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Buna seara fetelor!

Eu tot o sa intru mai rar, va citesc dar nu am timp sa postez. Inca sunt la servici si cred ca mai am inca 10 zile groaznice de genul asta. Cu cerclajul e bine doar ca eu cam exagerez zilele astea si am burta mai tare si mai umflata de atat stat pe scaun dar nu am incotro. Ieri am plecat mai tarziu si am avut remuscari ca am atatea de facut si colega mea este in concediu de studii asa ca tot greul pica pe mine, mai rau ca dimineata ma organizez intr-un fel si seara arunc organizarea la cos ca este ineficienta. Pana gasesc una buna se face 25 si gata!

In rest cred ca fac bine!

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ianuta spune:

Seara buna fetele..
Sa va zic ce am aflat eu in legatura cu sexul copilului. Cica ar fi iesit dupa statistici(cine o fi stat frate sa stranga date..:)). Deci: in functie de bataile inimii: daca are 160-180 e baiat,daca are 140-160 e fata . O fi adevarat? La mine la eco de 10 saptamani avea 171 batai si la 13 saptamani 165 . Sunt curioasa daca e baiat... o sa vedem peste 3 saptamani la urmatoarea eco.

pupice..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Si eu am probleme cu tenul. Pana in luna a3a se ingrasase si lucea, arata bine, desi ma luptam cu cate un cos mereu. Acum si-a pierdut stralucirea, m-am umplut si eu de puncte negre ,cate un cos am tot timpul,nici nu stiu cum mai este! cred ca tot mixt! habar n-am ce produse sa mai folosesc, ce crema...sunt total dezorientata! mi-sm luat niste servetele care curata de la L'Orela, d'alea pt ten cu probleme, dar parca nu ma ajuta cu nimic.

Azi am fost rupta la munca! de fapt si ieri, dar azi a fost mai rau; pe la 2.30 a inceput sa ma doara mijlocul si pe urma tot spatele, si parca si burta atarna mai greu, iar in plus, un somn de nu mai stiam nici cum ma cheama! am incercat sa ma plimb un pic, degeaba! abia am reusit sa plec pe la 3.30, am ajuns la 4 la soacra-mea si m-am intins pe canapea o ora; numai asa mi-a trecut durerea de mijloc, la orizontala! cred ca o sa plec mai devreme de maine, daca reusesc, macar la 2.30...ca nu o sa fac fata in ritmul asta.

Deni, ai grija, nu te suprasolicita ca-l stresezi si pe bebe! ma bucur sa vad ca esti bine!
Carmen, ma bucur ca sunteti bine toti 3! chiar ma intrebam ce-i cu tine, ca nu scrisesei de mult! acum m-am linistit!
Si Thea e bine, mai ramane Lachi sa ne spuna ce-i fac puiutii!
Lachiii, pe unde esti? stai in pat cuminte?!

Mie mi se pare exagerata faza asta cu bataile inimii! pai in ptrimele saptamani se stie ca fatul are batai mai dese in jur de 180/min, si o data ce creste si se dezvolta scad bataile inimii, treptat, la 160, pana la 120..mie si dr mea mi-a explicat asta si am si citit la dezvoltarea intrauterina pe saptamani; asta n-o cred, sincer!

Andicu 15+
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Bine v-am gasit dragi burtici ... sunt un pic suparata pe voi ca tot vorbiti de fructe (si nu numai) exotice sau extra-sezoniere... (sau tot soiul de alimente mai mult sau mai putin accesibile ca preturi; poate unele dintre noi nu de unde scoate 10 ron pe un borcan de compot sau dulceata... zau, nu credeti?) de ce atatea capsuni in jurul nostru? ne facem rau una alteia cu buna stiinta... daca ma apuca si pe mine pofta de capsuni cred ca ceream adresa mamicutei care a mancat si a facut pofta... mai curand decat sa caut disperata prin piete (una e sa fie pe piata si sa poti cumpara si alta e sa nu gasesti deloc in zona de domiciliu!)

in rest, iertare daca si eu v-am suparat cu supararea mea!
va pup

karligutza, sapt.16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Carla, eu cred ca dormitul pe burta e mai degraba pentru tine un discomfort(daca nu e inca, va deveni f curand) decat pentru bb care putin probabil ca s-a simtit el "inghesuit", datorita lichidului in care inoata, si care il si protejeaza.Durerile de care spui, pot fi tocmai urmarea discomfortului tau, pe care probabil prin somn nu l-ai resimtit, decat un semn ca bb ar avea ceva.Parerea mea.Eu am acusi 13 saptamani, si sincer ma jeneaza rau cand stau pe burta, de dormit nici nu se pune problema, ma cam inteapa daca stau prea mult.

Fetelor zilele astea merg prin magazine sa caut o crema ca nu se mai poate.
Ptr corp, am rezolvat problema cu uleiul de masline sau migdale
(le alternez), pe care il aplic pe pielea umeda imediat dupa dus, si sincer pielea ramane fff catifelata pana la urmatorul dus.
Fata insa...mai trebuie lucrata.
Catralu stiu ca produsele Avene sunt bune, insa nu am folosit nimic de la ei pana in prezent in afara de spary-ul cu apa termala, care are toate bilele albe de la mine, este super.
Insa la crema...nu m-am gandit pana acum sa incerc.Am sa fac maine un studiu prin magazine sa vad ce gasesc de la Avene pe aici.
Din fericire, Avene e destul de acceptabil la pret comparativ cu Chanel, Dior(care sincer nu-si merita banii!!!)
De ex spray-ul e 10 $.de creme...vedem maine.multumesc ptr idee.

bebika 12+

Mergi la inceput