Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 12
criss68 spune:
roandre, gio, multumesc pentru raspunsuri
Am mai avut contractii in special prin luna a 7-a, dar de o vreme rar. Insa azi m-am speriat ce des apareau. Avand in vedere ca luni am 39 de saptamani, nu ma mira sa se apropie. Toate ca toate numai sa nu ajung la 42s ca mor.
Abia astept sa slabesc! M-am uitat la poze dinaintea sarcinii si asa m-a apucat o nostalgie... Oare dupa ce voi naste e posibil sa nu ma mai gandesc atat de mult la persoana mea? Nu cred ca o sa-mi pun cenusa-n cap (daca s-ar intampla e semn rau - depresie profunda) dar macar sa nu mai fiu obsedata.
criss 38+ cu Ligia
LEVI spune:
Aelita,imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva.
In ce spital s-au intamplat toate astea?
Luminita33+ si Daria
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
monu spune:
Aelita nu arunca laptele ca e pretios! nu stii cat o sa mai ai. pune laptele in pungi speciale si baga-l la congelator pentru mai tarziu.
mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia
Liuda spune:
aelito tu care cat pe ce sa nasti pe autostrada si care te-ai tinut mereu tare... in 2 zile jumatate erai acasa nici nu m-am gandit ca ai avut atat de tras... cat de mult depinde de oamenii care sant in jur si daca te baga astea in seama!!! ca noi vai de mama noastra si la prima nastere si nu stim ce si cum... tragem ca prostele in timp ce asistentele alea ne-ar putea ajuta atat de mult... asta e!
De asta aici toti zic una - le dai, le bagi bani pe gat daca vrei sa fii bagat in seama, cica daca vad ca dai chiar si 5 lei - stau numai la tine
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 38 sapt. si 5 zile
Liuda spune:
gata plec la nani!
va pup
fiti cumintele !!! sdaca nasteti sa stiti ca eu va tin pumnii chiar si in somn!
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 38 sapt. si 5 zile
ylilimic spune:
aelita - imi pare sincer rau prin cate ai trecut! Este grozav ca a fost sotul cu tine, iar tu-fire optimista- nu te-ai dat cu capul de pereti. Sunt convinsa ca altele in locul tau puteau suferi si azi de pe urma intamplarii nefericite din spital. (nu se vad pozele cu Sofia din semnatura)
Of, stiam eu ca tot va trebui sa dau din casa si aspectele neplacute intamplate la spital:Am nascut la miezul noptii si in jur de 4 dimineata am fost dusa la salon. Acolo inca 2 fete tinerece nascusera cu 2-3 ore inaintea mea. Pe la 5 imi aduce prichindelul. La 6 ne-au pus termometrul si imediat am auzit zbieretele "toooaaaleeeta!" A trecut o infirmiera si ne-a lamurit ca inainte de schimbul de tura, tebuie sa fim spalate si dezinfectate la dansa . Cu chiu cu vai, imi pun niste chiloti (pana atunci nu avusesem) si o iau inainte si nimeresc chiar prima la sala de pansamente, sala cu pricina. Acolo - unde nu incepe sa ma faca cu ou si cu otet, ca stam ca nesimtitele fara sa ne spalam, cu sangele inchegat pe noi, critici la fiecare cuvant rostit Incerc sa-i spun ca abia am nascut, ca la 4 m-a adus la salon, noaptea nu era apa calda, inca ma mai simteam amortita (nesigura pe mine), clar nu fusesem instruita... Ei si ce? Asta-i motiv? Simteam o nevoie acuta sa ii fac ceva individei, dar eram cu dansa in mana ei si nu puteam risca . Cand am ajuns la salon, le-am explicat fetelor cum sta treaba, s-au imbulzit intai la spalat, la baie, ca venise si apa calda, si madam asistenta a fost multumita . De mare folos mi-au fost servetelele umede avute cu mine, caci conditiile din baie erau vitrege si nu m-am bazat pe ele. Am mai prins de 2 ori aceeasi asistenta , am cotizat la buzunarul ei si chiar ne incalzea solutiile cu care ne spala, ceea ce era muuult mai bine! Mi-a facut chiar si complimente pentru cusatura, ghicindu-mi numele doctorului dupa lucratura
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 38s+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
ylilimic spune:
pont pentru alaptat- sa nu va inchipuiti ca stiam cum sa-l alaptez pe micut Ii plimbam sfarcul pe sub nas si abia daca lingea ceva, iar eu bucuroasa ca suge, eram linistita ca dormea ca un ingeras (de fapt facuse icter) O fata din salon a facut ragade, s-a declansat si furia laptelui si a avut nevoie de interventia asistentelor sa scape cu bine. Totusi a fost una de la copii, care a inceput sa ne intrebe ce varsata avem (eu eram cea mai batrana-28 ani) si indata a inceput sa zbiere ca "la varsta asta nu stiti sa alaptati copiii?" I-am taiat-o scurt ca sunt la prima nastere si nu conteaza varsta, tot pentru prima data o fac! Vorba Aelitei, am luat o alta asistenta de o aripa, o doamna mai in varsta si mai omenoasa si i-am zis ca eu nu cred ca ce face fiu'miu se cheama supt. S-a uitat si mi-a prins sfarcul intre degete stragandu-l putin, acesta sensibilizat a tasnit imediat in afara si piticul l-a insfacat cu pofta . De invatat se invata repede (nu am avut parte nici de ragade) insa trebuie sa existe cineva sa te indrume! Si pentru asta vanati persoane mai cumsecade sa va indrume.
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 38s+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
marybell spune:
aelita draga de tine, imi pare foarte de rau sa aud ca a trebuit sa suporti atata durere fizica si psihica...
si eu am avut parte de clipe de cosmar in spital, am povestit pe forum cand am venit acasa ce am tras din cauza unor oameni care nu fac aceasta meserie cu toata daruirea sufleteasca..
dar acum cand ma uit la Erik multumesc Domnului in fiecare seara ca a fost cu noi acolo in spital si nu s-a terminat urat episodul acela...
aaa era sa uit,
vroiam sa te intreb de mameloanele de silicon, ai zis ca ti-ai cumparat si dintr-alea, cum le suporti? sunt usor de folosit? copilul le accepta bine?
ma gandeam sa imi iau si eu fiindca ma dor sanii rau la supt si nu numai...
te pup Mary si Erik(23 dec 2006)
poze Erik
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762382274358
mihacarm2002 spune:
oana_bucur, sorry daca am incurcat mesajele! La cate tampenii fac pe zi, asta nici nu ma mai mira!
Mersi si pt ca mi-ai explicat cum sa imi masez sanii (nu prea am rabdare 5 min, dar ma straduiesc).
Multumesc tuturor care au dat raspunsuri despre spalarea scutecelor! Ma gandeam ca e mult mai comod sa pot folosi detergent obisnuit (nu de alta, dar cred ca cel special e tare greu de gasit si probabil, ceva mai scump). In ceea ce priveste calcatul, nu am fost niciodata fan al acestui sport. Acum va depinde si de cheful pe care o sa il am!
Sincer, cand i-am spus mamei sa imi spele si sa imi calce tot ce a luat pentru bebe, nu s-a aratat deloc incantata dar s-a conformat! Iar ieri, cand cumparam lucruri, sora mea se tot uita la ele sa fie in tipla, sa nu fie cel expus, ca de! sunt pline de praf. Cand ii explicam ca oricum le voi spala si le voi calca, se uita cam lung la mine!
Ma gandeam sa imi fac bagajul, dar daca nasc peste 4 sapt. (desi vreau peste 2), oare nu stau lucrurile prea mult in geanta? Mai bine le las in sifonier, iar cand e cazul, repede le pun in geanta! Sau mai bine le scot zilnic din geanta sa le aerisesc? Oare sunt exagerata?
Bluza de la pijama o schimb si eu o data pe noapte. E prima iarna cand se intampla. Iar pentru invelit folosesc doar o patura (in alti ani, 2-3). Si mai stau si la et. 4. Cred ca e normal sa avem calduri! Si mai cred ca un alt motiv pentru care transpir e ca ma dau cu crema pe corp inainte de culcare.
aelita, ma bucur ca ne-ai povestit prin ceea ce ai trecut in spital. Pai daca in alte tari de-abia te ajuta, la noi nu am nicio speranta!
ylilimic, mi se face zburelste parul in cap. Asa urat se poarta? Atunci sa ma astepte sa ma duc la spalat! Ma spal singura chit ca mor de durere!
Azi a fost o zi tare proasta pentru mine. Mai intai ma suna de la scoala sa ma calce pe nervi cu idioteniile lor! Tara arde, babele se piaptana! (2 exemplare divortate de 7x care ma seaca cu prostia din capul lor)
Apoi ma suna soacra mea (de felul ei, o dna de treaba) sa ma sece la creier ca de ce am cumparat lucruri pentru fetita si pe ea nu am luat-o! (am mers cu mama mea) Noi am renuntat la ideea de patut pentru ca nu avem spatiu + o cheltuiala cam mare! Dumneaei insista sa ne cumpere. I-am facut un calcul cam la cat ar ajunge unul echipat complet. Iar sora mea si parte din prietene, desi au avut patut nu l-au folosit!
Concluzia: luni vine cu niste oameni sa mutam ceva mobila (in uscator, mosia lui tata!) sa facem loc patutului!
Alta veste proasta a fost cand am calculat salariu asa cum a explicat marybell. Adica, in final voi lua 50%? Mie pe fluturas imi scrie mai intai salariu brut: 755. Apoi, dupa sporuri si vechime (11ani) ajunge le venituri realizate: 1075. In mana luam 776.
Acum in prenatal urmeaza sa iau 456!!! Adica cu 320 lei mai putin???
Please, marybell, adica nu mai aplic niciun impozit? Ca am scazut si cei 33%?(CAS,CASS, somaj, impozit) de am ajuns la 456 lei
Mihaela 36+