Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Am zis eu ca nu naste nimeni azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

vai fetelor cite burticutze v-ati transformat in mamici, bravo, felicitari la toate, sanatate multa, si bebei mincaciosi!

Flavia +18, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

sa va mai povestesc una alta..
Fetitei i-a cazut buricul la 4 zile.
I-am facut baie din prima zi de viata,in fiecare seara .
In spital,primele ei ore de viata :a supt un pic imediat,putin de tot,si plangea mult pe pieptul meu.Apoi ,toata ziua a domrit,nu sugea,decat apuca un pic si adormea.Ii chemam ,le spuneam ca trec orele si nu mananca(imi spusesera sa nu o las mai mult de 3 ore) si veneau,se chinuiau sa o trezeasca,ii dadeau cu apa pe fatza, o gadilau,o bateau pe spate,ea oracaia,o puneau la san si pleacau inainte sa vada ca ea iar adoarme inainte sa traga ceva.si tot asa,pana la urma am luat de aripa o asistenta,ca trecusera ZECE ORE !! fara sa manance si ei nu faceau nimic. a dat ea un pic ochii pe spate,ca nu fac eu bine,ca nu ii dau cum trebuie,ca nu o trezesc...ia tu si fa,sa te vad!-i-am zis.si s-a chinuit ea o ora sa mi-o puna la san,sa o faca sa suga,si NIMIC.atunci au zis ca o inteapa sa ii vada glicemia,si daca e joasa,trebuie sa o oblige.au intepat-o,si au vorbit intre ei ca are gliecmia f f f jos,si i-am vazut cum se agita,aduc o seringa cu lapte si ii baga in gura.copilul scuipa tot laptele,nu inghitea nici asa. eu deja am cedat ,ma tinusem tare pana atunci,cu toate durerile dupa nastere,cu durerile de san ca de cate ori o puneam ea doar musca..si am inceput sa plang .Mi-au luat copilul,si cand au venit au zis ca i-au facut spalatura de stomac,ca la nastere inghitise lichid amniotic si sange si de aceea nu manca.dupa atatea ore ,cu glicemia jos,era molesita molesita,nu s mai putea trezi.apoi i-au dat o serigna de 20 ml de lapte,si abia abia a inghitit-o.

apoi m-au chinuit cu sanii, imi daduse sangele,imi facuse rani de nu ma mai puteam atinge si copilul tot nu sugea ca lumea,ele ma chinuiau care mai decare mai destepte...
copilul,dupa episodul cu spalaturile, plangea continuu,noi nu ne tineam pe picioare,sotul nedormit nemancat de doua zile,eu abia mergeam la baie ..
intr-o noapte copilul a plans continuu ,sotul s-a dus sa le cheme ,nu stiam cum sa mai tinem copilu,,mancase,era curata,schimbata,nu stiam ce are.gaze ,probabil, ,dar nici femeia care era cu mine in camera si sotul si copilul nu dormeau din cauza urletelor noastre...
au trecut 2 de cand ii chemasem ,si nu veneau.panma la urma s-a dus sotul cu o falca in cer si una in pamant la ei,le-a facut scandal si au venit vreo ttrei patru, vorbeau asaaaaa frumooos, si da-i si explica-ne tot,si au facut totul sa ii scoata gazele copilului,metode de-ale lor, mie imi e frica sa fac cum faceau..

acasa,intr-o noapte nu am mai putut de dureri de sani,plangeam si ii dadeam asa,ea nu se satrua ca nu putea sa traga,eu facusem sanii maaari si tari si plini ..si lam tirmis pe al meu la o farmacie de garda simi-a luat o pompa de scos lapte, 60 de euro,si m-am pus pe muls.
si ii dadeam cu binberonul,cateva zile,pana mi s-au vindecat sanii,biberon tot culaptele meu,si asa a inceput fata sa manance bine,sa doarma bine,din trei in trei ore.apoi am inceput sa ii dau si san,sa nu uite ..
si mi-am cumparat si protectoare din alea de sani,nu stiu cum se numesc, si asa nu ma mai doare.
daca imi dadeau simie din spital asa,nu ma chinuiam atat,si nici pe ea nu o tineam nemancata.
inca scot lapte,ca e prea mult,curge siroaie,ea se ineaca si adoarme repede la san,si asa ii mai dau cu biberonul din ce scot.dar arunc mult mult lapte.si tot am sanii cimpoaie .

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monykk spune:

liuda frumoasa burtica mai , felicitari ptr. programare in sfarsit marea intalnire
, eu ma duc pe 17 sa vad ce imi zice mai sta bebe nu mai sta

38+2
pupici la burtici

mony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Hai, mai, aelita... ce nasol!!!! Dar acuma esti bine, sunteti bine, asa-i?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monykk spune:

aelita bine ca mai vii cu povestitul sa mai invatam si noi cate ceva , cred ca le omoram nu alta
ce lume nebuna ma bucur ca sunteti bine acum , sper sa fie totul bine la mine ca altfel matur cu alea pe jos oricat m-ar durea toate cele

mony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Am tras un pui de somn.... mama ce bun a fost!

Gio, imi aduc si eu aminte ca am citit, daca stii data conceptiei, gestatia dureaza 266 zile. Am calculat si-mi iese asa cum am eu prin fisele dr-lor.

Liuda, bine ca ai obtinut programarea.

Aelita, dar prin ce ati mai trecut si voi cu fetita... Si cand te gandesti ca nu a fost o mare problema, dar daca nu se facea nimic era cum nu se poate mai rau. Bine ca sunteti bine acum toti.

Vad ca nu am mai avut contractii sau nu am simtit in somn. Revin cu intrebarea: stie cineva ce semnificatie au acestea? nu ma dor, dar ma jeneaza, au fost multe azi. nu dureri de spate, dop nici urma

dar chiar liniste la cap nasteri!

criss 38+ cu Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

ptr Gio

Baza de calcul se determina ca medie a veniturilor pe ultimele 6 luni astfel:

total brut(cele 6 luni) se imparte la total zile lucratoare (6 luni)si rezulta un nr "X" care se inmulteste cu 85% si ne da valoarea indemnizatiei pe zi sa-i zicem "Y"

acest "y" se inmulteste cu nr de zile lucratoare din fiecare luna in care primesti prenatalul;

exemplu la mine:(am intrat in prenatal la 15 noiembr 2006)
total brut ultimele 6 luni = 10.898 ron
total zile lucratoare din cele 6 luni precedente = 131

10.898/131 = 83,19 (X-ul de mai sus)

83,19 x 85% = 70,72 (Y-ul adica indemnizatia pe zi)

70,72 x 23 zile lucratoare in ianuarie 2007 = 1.626,56 ron

Important este ca indemnizatia de maternitate (prenatal si postnatal)nu este un venit impozabil, insa din 2006 se datoreaza 9,5% CAS in perioada medicalelor, calculat la salariul minim pe economie.

sper ca am fost cat se poate de explicita, scuze daca nu am reusit in totalitate.

va pup Mary si Erik (23 dec 2006)
poze Erik
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762382274358

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

quote:
Originally posted by criss68
Vad ca nu am mai avut contractii sau nu am simtit in somn. Revin cu intrebarea: stie cineva ce semnificatie au acestea? nu ma dor, dar ma jeneaza, au fost multe azi. nu dureri de spate, dop nici urma

criss 38+ cu Ligia

Exact asa am avut eu azi noapte vreo 3 ore la rand. Contractii continue, nedureroase. Se intarea burtica, parca ma strangea cineva de burta...dupa vreo ora jumate incepuse sa ma doara si spatele si cobora durerea pe picioare. Dop nu am pierdut nici eu aseara desi mergeam la baie din ora in ora.
Eu am crezut ca gata, bb vrea sa iasa afara dar am adormit pe la 4.30 si de azi dimineata n-am mai avut contractii.
Eu sper sa fie semn de apropiere a marelui moment ca m-am saturat de burta.
Nu am luat nici un medicament pt oprirea contractiilor...le-am lasat sa-si faca de cap, doar-doar oi naste...

Mihaela (36+) si Alexia- Maria26 august 2004

Utile pt burtici, viitoare mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Marybell, mersi, chiar o sa iau fluturasii sa calculez ca oricum ceva nu e in regula.

criss, cu contractiile nu stiu cat de elocvent e exemplul meu, ca am avut si eu destule ieri, insa asa am mereu. in schimb am prietene care n-au avut contractii deloc toata sarcina iar atunci cand au aparut au si nascut. oricum cele puternice sunt atunci cand ti se taie respiratia + durerile aferente. cu calculul tau chiar mi-a iesit ca dpn-ul calculat de la um.

37 +

Mergi la inceput