Fetele din America (81)
Raspunsuri - Pagina 5
polux spune:
Pe pasaportul vechi se pune stampila asa cum a spus Corina, desi de aici se poate pune mult mai usor de la consulat. Suna la ei si vezi ce-ti spun....mie nu mi-au cerut nici un act, doar copie dupa green card.
Liliana
Cele mai noi poze
Poze cu maimutica mea
Poze noi
ancadm spune:
Liliana multumesc pentru raspuns!
Mie mi-a expirat pasaportul acum vreo 3 ani iar cel nou e pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate si pentru asta nu au cerut nici un document care sa demonstreza ca nu am datorii la statul roman. Au cerut doar green cardul si restul de documente obisnuite - certificate de nastere, casatorie, etc.
Anca, Andreea (6 ani) si Monica (9 septembrie 2005)
danutza_c spune:
Incep cu "LA MULTI ANI!" pentru ca e prima oara cind scriu anul acesta.
Am vazut ca se discuta de pasaport nou. Philip, daca vrei sa calatoresti intr-adevar, pasaportul trebuie sa mai fie valabil cel putin inca 6 luni, asa ca daca al tau expira in 2 luni fata de perioada in care vrei tu sa calatoresti nu e OK. Nici o zi in minus fata de 6 luni nu e OK.
La pasapoarte in Iorga, in Bucuresti este afisata o lista de acte necesare pentru obtinerea pasaportului de cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Daca ai pe cineva acolo ar putea sa iti copieze lista. Trebuie sa ai GC, in primul rind, daca te-ai casatorit aici trebuie sa ai casatoria inregistrata la of starii civile in RO, la fel un divort.
Cit despre consulatul din LA trebuie sa fii foarte perseverent cu telefoanele, pina la urma iti raspunde cineva, dar trebuie sa suni de multe, multe ori pe zi ca sa nimeresti o fiinta vie la capatul celalat al firului.
Oricum, eu nu te-as sfatui sa calatoresti cu un pasaport care expira in 2 luni. Daca ai in plan sa mergi si in Ro atunci poti sa pleci cu pasaportul asta vechi dar nu mai poti sa iesi din tara cu el. Nu am retinut, dar daca inca mai ai carte de identitate atunci iti scoti pasaport nou fara probleme in regim de urgenta, daca nu mai ai atunci trebuie sa iti scoti pasaportul de roman stabilit in strainatate.
Anyway, succes!
Antoaneta1 spune:
Am sunat la consulatul din Chicago. Mi-a spus cam ce mi-ati spus si voi, cu exceptia faptului ca a spus consulul ca pot circula cu pasaportul asta atata vreme cat e valabil, nu trebuie sa fie valabil 6 luni.
La intrarea in US, daca ai viza noimmigrant, trebuie sa fie valabil 6 luni peste duration of stay, dar daca ai green card nu e cazul.
corinadana spune:
Maine merg si eu aici la consulat, noi suntem vecini cu ei! Sa vad ce sa fac si eu cu acea stampila de cetatean cu domiciliul in strainatate si uite asa nu o sa mai am nevoie de acceptul tatalui sa calatoresc cu Ralu in afara Romaniei.
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
ML spune:
Fetelor, asa printre pasapoarte si bilete de avion, imi poate da si mie cineva un link unde sa citesc si salvez un formular de custodie pt. minori in caz de deces al parintilor (poate nu-i denumirea oficiala, asa ca sa scuzati)? V-am mai intrebat eu, dar nici pana acum nu m-am invrednicit sa gasesc/completez un astfel de act.
Din intamplare a intocmit cineva documentul de custodie pt. bunici (frati) aflati in Ro?
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by ML
Fetelor, asa printre pasapoarte si bilete de avion, imi poate da si mie cineva un link unde sa citesc si salvez un formular de custodie pt. minori in caz de deces al parintilor (poate nu-i denumirea oficiala, asa ca sa scuzati)? V-am mai intrebat eu, dar nici pana acum nu m-am invrednicit sa gasesc/completez un astfel de act.
Din intamplare a intocmit cineva documentul de custodie pt. bunici (frati) aflati in Ro?
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Buuuna intrebare!!! Stiu ca se mai discutase ceva despre asta, dar parca era vorba de testament.
Cine stie mai multe, va rugam!? Ca si noi am vorbit cu nasii Ralucai si ei sint topiti dupa amindoi, asa ca au fost de acord. Acum, sper sa nu ne taie frinele la masina dupa ce om semna actul...
Antoaneta1 spune:
Eu nu stiu, dar nu treci asta in testament? Eu am cumparat niste formulare pentru testament de la Kinkos (un "kit" pt. testament), dar nu am desfacut pachetul sa vad ce e in el. Trebuie sa imi fac timp sa ma uit si sa completam ce trebuie. Banuiesc ca trebuie sa includa si asta.
danutza_c spune:
ML, am incercat sa caut pe google dar nu am gasit nimic. Roaga pe cineva din tara sa intrebe un avocat sau un notar mai destept, cred ca e mai simplu asa sau eventual sa intrebi la consulat (pe linga tine) sau direct la ambasada.
In afara de testament cred ca mai exista ceva in plus special pentru situatia asta.