Fetele din America (81)
Raspunsuri - Pagina 6
Siminaf spune:
Pai asa zisei si eu, despre testament.
Deci exista kituri! Si apoi tot trebuie notarizat, nu? Pe noi nu ne intereseaza decit copiii, in caz de Doamne fereste, sa nu-i ia statul sau asa ceva. Ca averi nu avem de unde.... inca. Dar ne straduim in sexul acesta. Aaaa..... pardon..... in sensul acesta.
Delia21 spune:
Ajunseram acasa si doamne bine mai e.Avuram o vacanta......doamne ca tot bolnavi am fost de la mic la mare pe toata perioada asta,asta asa ca pedeapsa ca am fugit cu copilul din spital.Va pupam si revenim cu mai multe amanunte si impresii de impartit despre vacanta din tara,dar dupa ce ne mai linistim un pic,cateva zile.
Siminaf,esti tare haioasa cu taiatul franelor Si in incheiere va invit sa vedeti un chitarist.....in devenire http://family.webshots.com/photo/2780729750072337911YTFXdk
ciuf spune:
Salutare
Stiu ca sunt formulare de cumparat la Office Max. M-a interesat si pe mine problema asta acum doi ani, v-am si intrebat, dar m-a vazut lumea cu ganduri negre. Si de atunci, sa fiu sincera, am renuntat la idee.
Stiu sigur ca Laura Oprescu a facut asa ceva. Poate ne ajuta ea cu ceva informatii.
Fetelor, eu fusei la medic cu micuta mea si ii puse diagnostic de bronsiolita. Sper sa fie asta. E acel diagnostic cand se inflameaza bronhiolele. Ne dadu medicament ce se baga intr-o masina, "nebulizer". Statui cu astia de la asig. pe telefon sa fiu sigura ca acopera costul.
Pe langa asta persista si infectia la urechea stanga. De cand a inceput Luca gradinita, mai precis din sept., o tinem din raceli in altele. Nu termin la unul sa ii administrez medicamentele (Luca tocmai scapa de un strep throat), ca acum fusei cu Eva la medic.
Am luat decizia de una singura ca sa il retrag de la gradinita. NU se mai poate. In ce hal l-am vazut de bolnavior, mai bine il tin legat de fustele mele. In decembrie vorbisem cu directoarea gradinitei ca ma bate gandul sa il retrag: "Vai, cum, nu, e pacat, de-abia a inceput sa faca progrese. Ii va creste imunitatea. Asa se intaresc copiii". Si am zis ca na, asa o fi. Pana cand o luaram de la capat.
La voi fetelor cum este, voi cele care va duceti copiii la gradinita? Eva deja e la a treia infectie la aceeasi ureche si se pare ca ne apropiem vertiginos de acel nr. de 5 infectii ca sa ajungem la tubulet de drenaj in urechiusa. Ma apuca disperarea. Nu apuc sa ma bucur un pic de ei ca sunt bine, ca se iveste la unul din ei ceva.
Numai bine
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo
ML spune:
Multumesc dragelor. Poate mai trece Laura pe aici si ne lamureste cum a rezolvat. Eu auzisem ca se printeaza de undeva de pe Net. Dar am sa ma intresez si la Office Max cum spui tu Ciuf.
Danutza voi intreba si la sb. mare cu "Vacante" in speranta ca dau peste cineva care cunoaste procedurile. De nu, intreb in tara.
Ciuf, bronsita si bronsiolita sunt acelasi lucru? Copiilor mei le-a facut bine pungulita cu sare calda pe piept.
Acum sa mai spun ceva, poate te ajuta, poate nu, cum consideri.. Eu cred ca laptele de vaca are ceva de a face cu otita. Uite si aici:
http://www.safekids.co.uk/EarProblemsAndAllergies.html
Mi s-a intaplat asa cu fetita. Obisnuia sa bea f. mult lapte din biberon (nu culcata, era mai marisoara cam de un an si ceva), a facut 2 otite, apoi brusc i-am luat biberonul si am trecut-o pe canita. De atunci nu s-a mai atins de lapte (ca razbunare, hi, hi!) si nu mi-a mai facut otita. Are acum 5 ani.
In legatura cu tuburile... nepotul nostru a avut tuburi si tot a facut infectie. Parintii erau destul de necajiti ca au trecut prin toate cu el (avea cam 4-5 ani pe atunci)si nu a ajutat. Nu stiu cum mai e acum la 12 ani. Oricum si el bea laptele la masa ca pe apa.
Poate gresesc, dar cred ca merita sa te interesezi.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Ramona J spune:
Bronsiolita nu e acelasi lucru cu bronsita. S-ar putea sa fie o legatura cu laptele la otita.
Ciuf, si noi am retras copilul de la gradi din motive de imbolnaviri repetate, tot la aceeasi virsta. Nu-i bai, nu pierde mare lucru. Are tot timpul sa mearga la program. E mai bine asa, mai ales ca ai doi care au de suferit...
Olguta, bine ai venit. Am locuit si eu in Cleveland, cu muuuulti ani in urma.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
anamari spune:
asa-i bronsiolita si bronsita sunt diferite...
Bronsiolita e infectie virala, bronsita e infectie ?bacteriala?(scuze dar nu reusesc sa imi amintesc cum se zice corect ).
insanatosire grabnica. Liam a facut bronsiolita la o luna si jumatate si a fost asa rau ca ne-a dus salvarea la spital in miez de noapte. am primit si noi inhalator, si il mai folosesc si acum cu solutie salina cand sunt prea mucosi....
cred cain ceea ce priveste gradinita depinde de 1.gradinita 2. copiii.
sa bat in lemn ca noi de cand am schimbat "bona" nu am mai avut probleme (asta e o familly care, adica are doar 4 copii in grija)
dar altfel pe mine m-au retras ai mei de la gradinita pentru ca eram mereu bolnava, in schimb Alex nu a avut probleme majore -si asta era in Romania.
lexi spune:
Lai, multamiri ca m-ai tras de maneca spre raspundere la subiect.
Nu stiu daca mai trebuie informatia, noi, da, am coborat pe coasta-n jos, de la Seattle la Mexic inclusiv, cu urmatoarele puncte de interes: un espresso incredibil la www.caffetrieste.com/" target="_blank">caffe trieste in San Francisco, plus o inghetata de hazelnut pe un colt in Fisherman's Wharf; am cascat gura prin chinatown, pe la casele in stil victorian de pe diverse strazi si-n special din Alamo Square, ne-am plimbat cu tramvaiul, am pandit sa se ridice ceata de pe golden gate, am trezit cateva sea lions de pe docurile din bay si am mancat clam chowder de cate ori am avut ocazia. Aaa, si am coborat de cateva ori Lombard Street, ca sa ne testam franele.
Nu stiu cat de mult iti plac cladirile, eu as sta ore intregi zgaindu-ma la vreuna care-mi pica cu tronc; Grace Cathedral, care are doua labirinturi interesante, cel de afara e deschis 24/24, pentru cel din interior trebuie sa afli orele, Catedrala Sf Petru si Pavel, in Washington Square, Transamerica Pyramid, cladirea primariei, hotelul Mark Hopkins, Coit tower; ar mai fi Napier Lane, o staduta cu scari de lemn, Saint Mary Cathedral, libraria City Lights, o "vechitura" in lumea literara americana, bisericuta Mission Dollores, construita de spanioli pe la o mie saptesute si ceva, adica vechi de tot pentru meleagurile astea. :-)
daca imi mai aduc aminte, revin; dar nu bag mana in foc c-o sa-ti placa ce mi-a placut mie.
anky spune:
Buna, fetele din US.Am o intrebare la voi.Am vrea sa ne deschidem o firma in State,cam care e procedura si cit dureaza?.
Merci
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
Ramona J spune:
Sint firme care se ocupa de asta. O corporatie te costa cam $500 si dureaza citeva zile s-o infiintezi. Daca dai cautare pe net sigur gasesti mai multe informatii. Pe noi ne-a ajutat contabilul. E foarte simplu, probabil ca poti face si singura.
Iti trebuie denumirea firmei, obiectul activitatii, adresa si numele actionarilor. Nu cred ca am avut nevoie de alte informatii.
Poti sa lucrezi si fara sa-ti faci firma, ca self-employed. Totul e sa platesti impozitele, in rest nu-si fac griji americanii.
Ar mai fi si LLC, care functioneaza ca SRL-urile din Romania. Varianta asta nu m-a interesat, nu stiu prea multe.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Oana_B spune:
Acu' ca zise Ramona de LLC mi-am amintit ca parca am mai vazut discutia asta undeva.
mesajul amuletei: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58506&whichpage=8#1156487
Oana_B
vesnica aspiranta
I love pink!