Viata in Spania

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Olim, sintagma "familie politica" nu exista in limba romana. Am spus "familia mea" pentru ca parintii sotului meu reprezinta familia mea alaturi de parintii mei. CAre-i chestia? Si ca tot vorbim de intrecut masura, cred tu o faci cu brio. Cred ca unul dintre principiile DC este sa nu jignesti,iar tu vad ca nu faci altceva. Dupa tine "spaniolii sunt prosti" iar "nemtii tampiti". Ce urmeaza? Sa emiti judecati de valoare de calitate indoielnica cu privire la taote neamurile pamantului? Ca de...fiecare are reptul la o opinie.
Ah, si nu te obosi sa-mi raspunzi ca e inutil. N-am de gand sa mai intru pe la subiectul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

eu am vrut sa zic ca nemtii sunt destepti comparativ cu spaniolii, si spaniolii sunt antonimul lor, poate nu m-am exprimat bine.Astia, erau spaniolii.
Cat despre "familia polititica", nu o exista in romana expresia, dar in spaniola asa se spune, nu?
Cat despre spanioli si prostimea lor, incompetenta, etc, o stie toata lumea, nu trebuie sa o spun eu.Ca nu sunt toti la fel, ar fii culmea sa fie toti identici, si am facut strict referire la cei din Almeria, nu la cei din lugo, pe care nici nu ii cunosc, defapt nici nu ma intereseaza
Sper ca nu eu sunt motivul pentru care nu mai scrii la subiect, ca prefer sa ma retrag eu.

Mergi la inceput

A, si sa fii numarul 1 in lume la consum de droguri, deci sa intreci America, tara tuturor posibilitatilor, nu iti spune nimic?
Sau ca sunt numarul 1 in lume la consumul de alcool la minori, si ca acestia incep sa bea la 11 ani, crezi ca e bine.Eu cred ca asta spune multe despre un popor, si ma refer la toata Spania.
Cat despre faptul ca si noi avem poamele noastre, nu zice nimeni ca nu, dar nu ii auzi pe roamani laudandu-se ca ei sunt numaul 1 in tot cum o fac spaniolii, si ca mancarea lor e cea mai buna, nr 1 in obezitate in europa, chiar daca au dieta mediteraneeana, ca ei is cei mai buni la fotbal, vezi meciul Sevilla-Betis, ca eu au cel mai bun vin, au cea mai buna viata, si culmea ca in Spania se traieste cel mai bine in lume, asta ca sunt multi care nu au iesit din provinciile lor natale, care nu au fost nici macar odata in capitala in viata lor
Hai sa vedem si realitate, nu doar ce ne place unora
Scuze daca am deviat subiectul, dar e o parere personala despre viata in spania si spaniolii pe care in 6 ani i-am cunoscut ditrect sau indirect.
Am ce am finacira datorita lor, siviata usoara tot datorita lor, pentru care le multumesc ca mi-au dat posibilitatea sa ma realizez finaciar si profesional, prin forte proprii, dar cred ca le-am dovedit multe in cei 6 ani.
Imi cer scuze daca am suparat pe cineva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

quote:
Originally posted by olim

Cat despre spanioli si prostimea lor, incompetenta, etc, o stie toata lumea, nu trebuie sa o spun eu.

Daaaaaaaaa!!!!!!!!!! Cum sa nu! Corect pana la capat!

Lasa ca sunt romanii cei mai "dashtepti" de pe fata pamantului, nu?

Olim nu te supara dar nu pot lua ce zici tu decat cu mult umor, iar de consumat pe forum de ce zice un x sau y, nu sunt genul.

Pacat ca aici unde puteam face schimb de niste informatii utile pt cele care stau in Spania, ati inceput sa aruncati cu acuzatii despre un popor in mijlocul caruia traiti de bunavoie!

Mergi la inceput

`Poate traiesti tu de bunavoie, ca altii o fac de necesitate.
Si am descris ce se intampla in zona mea, nu in alta parte si prin ce am trecut eu aici in ultimii 6 ani, ca sa stie lumea ca nu e asa roz viata in Spania, si ca nu toate avem norocul sa ne fie asa bine.Adica nu te poti realiza chiar asa usor, si nu poti obtine acte si drept de lucru ca tu esti "X"si nici nu ti se da postul cel mai bun, si suntem tratati ca niste hoti, tigani, etc
M-am saturat sa aud de echivalatul diplomelor in 10 minute si de posturi de mii de euro pe luna, cand stim totii ca astea is unul la 100.000, nu e regula generala.Nu degeaba suntem numiti capsunari si ca barbatii muncesc in constructuu 80%.
Am vrut sa spun doar parerea mea despre viata aici, o parere strict personala, si nimic mai mult.
Vad ca se adevereste inca un lucru.Toata lumea stie ca romanii nu se inteleg deloc aici, si nu ma mira de unde vestea.Hai sa nu ii mai ridicam atata in slavi ca fiecare avem ce avem prin munca, inteligenta si sacrificiul nostru, nu ca ne-ar fii dat ei totul pe tava, cel putin nu mie, care a trebuit sa stau la rand pt o rezidenta si sa ma poarte cu n hartii, pentru ca nu am avut pe nimeni in Spnaia, nici sot cu acte sau spaniol.
Sa lasam la o parte lauda si sa spunem adevarul, ca m-am saturat de mii de euro salar, si joburi de lux, cand salarul minim este de 600 de euro la 40 de ore de munca.
Cam atat am avut sa spun, si cer scuze daca am deranjat pe cineva, nu am facut aluzii la nimeni, dar este parerea mea personala despre spania si viata aici, o parere realista, spun ce traiesc nu ce mi-ar placea sa traiesc.
O sedere cat mai placuta in Spania si o viata asa cum visati sa aveti.
imi cer scuze inca odata

Mergi la inceput

De bunavoie traiesc toti, ca n-am cunostiinta de ceva deportari din Ro in spatiul iberic

Desigur fiecare cu motivatia lui.

Nu stiu ce ai vrut sa zici cu echivalare de diploma in 10 minute, din cate am inteles la Apsara a durat destul de mult.
Eu sunt acuma in Ro si am inceput demersurile, dar am certitudinea ca nu va dura "10 minute".

Sigur fiecare isi spune parerea lui, dar a mea este ca s-a cam aruncat cu acuzatii nefondate si cu generalizari la greu pe aici.

Iar capsunari ii numeste presa din Romania pe cei care lucreaza in Spania, nu conteaza ce, si de multe ori extind sintagma asta chiar si la alte tari, si nu o data am vazut ca ilustrau cu acest termen chiar pe toti care lucreaza in afara tarii, asa de impresie artistica si de titlu de impact pe prima pagina
Deci multumirile trebuie adresate unora dintre jurnalistii romani nu spaniolilor la faza asta.

Mergi la inceput

Nu vorbeam despre persoanele de fata virtual, pe celalat subiect au mai trecut persoane care stau in Spania, si care si-au echivalat diplomele foarte repede, si acum lucreaza in mari functii.
o zi frumoasa tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Fara a fii de partea nimanui , fac si eu o remarca. Spaniolii sunt deschisi si te accepta oarecum mult mai bine decat nemtii sa spui. Dar aceasta deschidere e in mare masura doar ¨¨pe fata ¨¨, pt ceea ce gandesc ei si vb in famile si intre ei e oarecum diferit.
Asa, esti perfect pt ei cat timp esti la muncile de jos. Dar cand ajungi sa poti sa te ridici, sa lucrezi altceva decat necalificat , ei bine sa vezi atunci invidie. Si eu nu as fii crezut asa ceva pana acum de curand cand mi s-a intamplat pe propria piele. Pai da , cum sa vii tu ca strain si sa ocupi aici in tara lor un alt post decat ingrijitor sau mai stiu eu ce ( ce nu le convin lor sa lucre ) .

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos

Mergi la inceput

Ana_m sunt de acord cu tine
Ma bucur ca cineva are curaj sa spuna crunta realitate, nu doar povesti roz
o seara frumoasa tuturor

Mergi la inceput

Eu n-am avut experiente negative pana acum.
Olim, cat despre genul ala de persoane care si-au echivalat diplomele rapid si lucreaza in mari functii, de conducere, prin guvern te pomenesti, eu imi iau libertatea sa nu cred o iota.

La urma urmei pe un forum, si la adapostul anonimatului oricine se poate da rotund si sa brodeze balarii la greu

Asa ca eu nu iau foarte in serios toate laudele astea , si tot ce se scrie pe aici, pe bune.

Am avut si eu "onoarea" sa intalnesc o doamna care zicea ca lucrase in casa la cineva la inceput si dupa 3 luni(!!!!!!)a ajuns sa lucreze in televiziune, in conditiile in care nu stia limba din tara si nu avea nici acte.
O fi fost vreun geniu lingvistic mai sti, si au luat-o aia ca de nu ajungeau in faliment fara aportul ei( la wc poate la smotru la televiziune!) te si miri cum cineva te poate considera in halul asta de tampit

Asa ca....

Mergi la inceput