Viata in Spania

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Nu cred ca e convenabil si nici frumos sa afirmi pe un forum public ca urasti spaniolii. Adica ii urasti pe toti? 40 milioane de suflete? Ma simit lezata din cauza afirmatiei tale pentru ca jumatate din familia mea e spaniola, pentru ca am ales sa traiesc in tara asta iar tie nu cred ca ti-a pus nimeni pistolul la tampla sa vii aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

eu cred ca nu trebuie sa intrecem masura, mai ales pe un forum public, nu?Adica chiar daca nu i-a pus nimeni pistolul la tampla are dreptul sa ii urasca pe spanioli, chiar si eu ii urasc uneori, mai ales cand ma confrunt cu prostia, tampenia si ipocrizia lor.Nu inseamna ca uraste 40 de milioane de persoane, si nici sotul tau nu reprezinta cele 40de milioane de persoane.
Nu zice nimeni ca toti spaniolii ar fii batuti in cap, dar marea majoritate sunt,
o zi frumoasa tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Iliuta, dar ce te-a suparat asa de tare. Spune-ne si noua .

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Mda, e problema ei ce sentimente negative manifesta insa mi se pare deplasat ca sa nu spun total lipsit de bun simt sa afirmi in public ca urasti un grup etnic. E mai cinstit sa spui: "Nu-l suport pe X sau pe Y". Cuvinte precum "ura" au o incarcatura emotionala destul de puternica asa ca putina atentie nu strica.
Olim, nu trebuie sa-mi traduci mesajul Iliutei ca inteleg si singura.

Mergi la inceput

nu ti-am tradus mesajul, dar cred ca tu ai intrecut masura prima, cat despre familia ta spaniola, o fii cea politica, caci nu cred ca parintii tai sunt spanioli, sau poate nu am intels eu bine pana acum, corecteaza-ma.
Cat despre spanioli, fiecare are dreptul la parere proprie, sau trebuie sa gandim toti la fel.
iliuta, hai spune ce ai patit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Cred ca am spus destul de clar Apsara ca nu generalizez si ca nu am nimic cu sotii vostri.Nu te cunosc, iar pe sotul tau nici atat. Am mai zis ca sunt si spanioli buni, dar in momentul de fata as pleca zburand acasa......

P.S. Fostul meu cumnat e din Cordoba. Numai cumnata mea stie prin ce a trecut cu el. Si nepoatele mele.......

Apsara, nu sunt de felul meu certareata si mai ales n-o sa ma cert cu cineva pe care nu cunosc si mai ales pe un forum.....

Dupa cum am mai zis, cred ca am tot dreptul sa-mi exprim parerea....

"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Mergi la inceput

salutare tuturor
iliuta, nu esti singura in aceasta situatie, aceea de a fugii mancand pamantul din Spnaia, dar deocamdata trebuie sa aguantam aici, inca putin, cel putin asa speram noi.NU neaparat m-as duce in Romania, dar cand ii vei ce buni si importanti is ei, si ii vai de mama lor, ca in loc de ecuadorieni, spun ecuatorieni, de parca ar fii tara Ecuator, si alte chestii de acest tip.
Eu am stat si in Germania, dar astia is batuti in cap de prosti ce is, adica stiu la ora 7.30 sa mearga in bar, la 9 merg la munca, la 10 au pauza de bocadillo, la 14 is la masa, ca de nu crapa dde foame si is pachet de nervi, stau la siesta, la 4 merg la munca si la 7-8 is acasa, stau la fotbal, cineaza la 10 si la somn.Si nevasta e sclava lor, a copiilor, si a socrilor.Asta e tipica familie in Spania, dar sunt si exceptii.Iar saracele daca nu executa cum vor sotii, le omoara cu cutitul, pusca sau orice, doar sa nu mai fie in lumea asta.
Va pup pe toate si sper sa nu va fii suparat prea tare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

quote:
Originally posted by olim

salutare tuturor

Eu am stat si in Germania, dar astia is batuti in cap de prosti ce is, adica stiu la ora 7.30 sa mearga in bar, la 9 merg la munca, la 10 au pauza de bocadillo, la 14 is la masa, ca de nu crapa dde foame si is pachet de nervi, stau la siesta, la 4 merg la munca si la 7-8 is acasa, stau la fotbal, cineaza la 10 si la somn.Si nevasta e sclava lor, a copiilor, si a socrilor.Asta e tipica familie in Spania, dar sunt si exceptii.Iar saracele daca nu executa cum vor sotii, le omoara cu cutitul, pusca sau orice, doar sa nu mai fie in lumea asta.
Va pup pe toate si sper sa nu va fii suparat prea tare

Ce am subliniat cu rosu mi se pare total deplasat si fara nici o baza reala, e doar o perceptie extrem de subiectiva.
Bineinteles din punctul meu de vedere

Olim asta e perceptia ta. Ai tot dreptul la opinie, doar ca mie mi se pare cam taman invers, dar nu asta e problema.
Oi fi eu mai batuta in cap, dar eu ii apreciez ca natiune, si nu ma tine nimeni cu forta la ei. Stau de placere. Chiar imi place.
Sigur fiecare natie are gaurile ei, dar nu e cazul de generalizari de genul asta.

Iar chestia cu programul e specifia lor, probabil a fost generata si de clima din zona medirteraneeana, iar siesta lor a fost apreciata de speciualisti (nu de ai lor) ca un lucru foarte benefic pentru sanatate.
Si ca se respecta cu masa de pranz eu nu o pot vedea decat ca pe un lucru extrem de pozitiv.
Pt mine e foarte ok.

Ba mi se parea ciudat in Romania cand la birou trebuia sa prinzi un moment sa infuleci un sandvis la servici asa pe sub birou, ca oficial nu era pauza de masa, de la 8 la 4 se presupunea ca trebuie sa functionezi fara mancare

Eu sunt momentan in Romania, imi place aici, dar imi place mult si in Spania, nu amestec lucrurile, si nici intr-un caz nu fac judecati de valoare.

A, si mai mentionez, probabil spre nedumerirea unora ca mie imi place foarte tare bucataria lor, muzica si muuuulte altele.
Si bineinteles asta nu ma impiedica sa apreciez si lucrurile romanesti, nu se exclud una pe cealalta.

Mergi la inceput

Nu zic ca nu sunt si lucruri bune, eu ma refer la persoanele din Andalucia, si mai precis din Almeria.Am lucrat printre spanioli si cu multi spanioli, si de aceea gandsc asa de ei.Cei din aceasta zona sunt fff redusi, si asta nu o spun eu.De astfel acum 15 ani Almeria nici nu era trecuta pe harta.Am lucrat la un depozit de salata, la export, si am putu sa vad diferenta intre un catalan si un andaluz.
Ole catalunia!
Deci vorbesc strict de zona in care stau, nu de alte zone ale Spaniei.
Oamenii acestia nu au nici o cultura generala, ba mai mult la 50 de ani sunt oamnei care nu cunosc nici ora, nu sunt in stare sa invete o limba straina, plus ca daca le iei calculatorul din mana nu stiu cat fac 2x3.
nU VREAU SA GENERALIZEZ, DAR ASTA SE INTAMPLA IN ZONA IN CARE STAU EU
Mi se pare buna pauza de masa, dar nu mi se pare normal ca o mama sa iasa la 9 din casa si sa ajunga seara la 9 acasa, inclusiv sambata.Atunci ce educatie poti sa ii oferi copilului tau si ce familie
Cat despre bucatarie, au mancare buna si proasta, ca oriunde in lume, asta tine de gustul fiecaruia.
Si daca citeai toate mesajele mele la acest subiect, iti dadeai seama ca nu generalizam
Nu zice nimeni ca toti spaniolii ar fii batuti in cap, dar marea majoritate sunt,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

Olim, am inteles pozitia ta si am citit toate mesajele.
Bineinteles ca fiecare scriem aici pe forum perceptiile noastre si parerile proprii facute pe baza experientei pe care o avem fiecare, nu facem studiu stiintific.
Nu se poate generaliza cand este vorba despre o natiune, cu toate ca sunt caracteristici mai pregnante la fiecare,dar oricum nu e credibila o generalizare.

Iar cu diferentele sunt de acord, sunt diferente f mari in teritoriul reunit sub numele de Spania.Eu mai jos de Benidorm n-am fost, deci nu pot avea o parere valida, nici macar ca turist.

Nu stiu ce intelegi tu prin redusi, dar eu am lucrat in domeniul social in Ro si nu pot sa-ti spun cu ce specimene am avut de-a face!
Macar astia de care zici tu macar lucrau, aia nici macar atata, stateau in poarta cu tigara in gura si se plangeau ca nu le da nimeni nimic, desi ei erau perfect apti de munca, in gradina balariile de 1 m, ei n-aveau un ban iar copiii le erau in leagan

Mancarea lor majoritatea imi place pe bune, e mai pe sufletul meu ca multe chestii din Ro, cu care nu ma impac deloc, dar asta e chestie de gusturi, si alta discutie.

Mergi la inceput