Viata in Spania
Raspunsuri - Pagina 3
Carlin21 spune:
Apsara multumesc pt linkuri!
Adun informatii sa vad ce si cum.
Iliuta, eu n-am fost in sud mai jos de Benidorm, dar am auzit si varianta ca aia ar fi Spania tipica, acuma in teritoriul sub numele de Spania sunt regiuni f diferite, ca sa nu mai zic ca aici unde sunt eu, astia zic ca ei nu-s spanioli ci catalani, deci alta mancare de peste
iliuta spune:
Asa e Carlin. Am fost in Barcelona( Catalunya) de multe ori, am facut Fiv acolo la clinica Eugin si vreau sa spun ca-mi place mult Barcelona. Catalanii chiar imi plac. Is altfel decat valencienii. In rest.........desi ne fac ei pe noi tigani.......ei sunt mai mult decat noi, mai ales cei din Andalucia( tierra de los gitanos).
Am fost si in Albacete si nu mi-a placut deloc. L-am lasat pe varul meu acolo aproape plangand......
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
Carlin21 spune:
Iliuta, eu nu cunosc Spania asta sudica, la Benidorm am fost doar la Terra Mitica, iar la Valencia la Las Fallas si la Ciudad de las Artes, asa ca turist, si e mai greu sa-ti dai seama cum e viata acolo zi de zi.
Barcelona imi place si mie, de fapt e pe sufletul meu putin spus !
Andalucia ma tenta si pe mine asa de curiozitate dar exclus vara ca ma gandesc ca e extrem de cald, si eu la caldura excesiva n-am chef de nimic.
Dar pana acuma am ales tot alte destinatii la cate o iesire, chiar mi-am amintit ca imi zicea o doamna de aici, catalana, ca cei din Andalucia sunt lenesi, ca nu le place sa lucreze, spre deosebire de ei catalanii care sunt f harnici, si ca numa ´stau la umbra si la bar
Acuma si cu caldurile alea care sunt vara, probabil ca sunt cam fara chef.
Ma distreaza ca aceasta chestie e intalnita la mai multe popoare adica unii ii cam desconsidera pe altii care-s mai lenesi, mai nu stiu cum decat ei, mai mult sau mai putin pe buna dreptate.
Simpatica chestie, oare perceptia inversa care o fi?
Deci..... nimic nou sub soare
iliuta spune:
Carlin, sotul meu e sofer de tir si de obicei are curse: Barcelona, Madrid, Andalucia-Sevilla mai mult. Cand se duce in Madrid, mai ales Brcelona, ma suna tot timpul bucuros, si-mi zice c-a descarcat la prima ora si deja se intoarce spre Valencia, Iar cand se duce in Sevilla......nu-ti zic....moare de nervi.....cica aia deschid depozitul la 7-8, iar el descarca abia pe 12......si tot tipul ii zic : No hay prisa. Oricum nu e singurul care are parerea asta.
Fetele de la gradinita zic la fel de aia din Andalucia. Chiar ele mi-au zis ca-s tiganii Spaniei.......
Mihaela
Ana_m spune:
Carlin , tot ziceai ca difera echicalarea diplomelor pe comunitati si sa stii caci asa si cred ca este. Aici in Catalunia, eu am sunat chiar in Tarragona ( dar nu mai tin minte acum unde ) si mi-au zis ca imi trebuie diploma si foaia matricola traduse si cu apostila de haga , 80 de euro si cateva luni de asteptare . Simplu , nu ? Specificarea a fost ca pe foaia matricola trebiie neaparat sa fie trecute cate ore a tinut o materie, un curs.
Iliuta , ma bucur ca merge bine cu cursul si sper sa ai noroc sa iti gasesti rapid un loc de munca mai bun.
Eu in prezent lucrez la o famili, dar de la 1 februarie voi incepe sa lucrez intr-un birou la o firma . Am niste emotii .....
Si cu andaluzii ca sunt tigani , apoai nu va suparati dar chiar sunt Da catalanii sunt tare mandrii de ei, am si eu cunostiinte care imi zic ca ei mai intai de toate sunt catalani , apoi spanioli . Si ca in afara de ei catalanii , care sunt muncitori,toata Spania e un popor de oameni carora le place bautura , dansul si sunt puturosi. Dar ca ma enerveaza cel mai tare e cand zic ca valencienii sunt niste mafioti, numai afaceri de capul lor. Mai Iliuta hai sa facem schimb ca mie imi place mai mult in Valencia parca . Bine nu zic nimic de Barcelona care e o minunatie
Ana si bb Clara Francesca (16.01.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos
apsara spune:
Ana, omologarea studiilor se face la sediul central din Madrid, asa ca nu depinde de comunitatea autonoma. Cand se depunde dosarul (eu l-am depus in Coruña) se plateste o taxa, cred ca si eu am platit tot 80.
Iliuta, da, sunt casatorita cu un gallego made in Lugo.
iliuta spune:
Gallego made in Lugo.....m-am prins eu......pai tot ce pot sa-ti zic e sa fii fericita cu el si sa fiti impreuna pana la adanci batraneti.
Ana, nu as pleca din Valencia......abia incerc sa ma obisnuiesc aici.....sa ma duc in alt loc....nici gand.....asa ca ramai tu in Barcelona si eu raman in Valencia
Am vazut ce fain a nins in Galicia......ce-a vrea sa fiu acolo...aici nu ninge niciodata....
Mihaela
apsara spune:
Da, si eu vreau zapada. A nins in Galicia de interior, aici pe coasta nu coboara sub 2º.Nu-i cinstit.
Ana_m spune:
Mai spuneti ceva . Numai romanii din Spania nu sunt curiosi unul de altul .
E frig pe aici la noi, bate vantul . As vrea si eu umpic de zapada . Cine ne trimite un bulgare ????
Ana_m spune:
Cum vi se pare sistemul sanitar de aici ??? Mie mi se parea cat de cat ok, dar nu e normal sa stai cate 4 luni la coada sa ajungi la o consultatnta de specialitate . Si ca sa nu va zic ca acum sunt de-a dreptul furioasa pe ei . Am fost de 2 ori la urgente si tot nu ii fac nimic copilului meu. Lasa organismul sa lupte singur . Pai pana cand naiba sa lupte cand copilul de 5 zile e cu diaree si nu pot sa o opresc. Am hotarat ca maine ma duc la un homeopat ca astia m-or disperat de-a dreptul.