Viata in Spania

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Eu n-am experiente cu sistemul sanitar public. Pana in decembrie am avut asigurare privata si a fost foarte bine. Termenul de asteptare in general era de o saptamana iar urgentele pe moment, normal, plus asistenta pt. calatorii. DaŽacu sunt de "alta" in sistemul "autonomos" si am renuntat la asigurarea privata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annica spune:

Buna la toata lumea si vreu sa zic ca mie sistemul sanitar mi se pare cit de cit in regula , atit ca noi romanii sintem obisnuiti cu alt gen de asistenta medicala ce pt. orice te infunda de medicamente cu rost sau fara rost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Buna seara,
Da probabil ca in sist privat e mult mai buna asistenta.
Cel de stat mi se face lehamite jur. Totul e ok pana nu ai probleme cu care sa te confrunti. E adevarta ca au alt sistem sa nu te indoape cu medicamente , e adevarat nu zic ca nu.
Dar de aici si pna la a te duce la medic ca te doare capul si sa iti faca reteta de asprina ?
- sau sa imi consulte 3 medici copilul din care unul sa spuna ca are multa cear in ureche , iar azi sa ma duc la privat unde i-a facut o consultatie cinstita si mi-a zis ca are urechea infundata cu muci si e pericol sa faca otita
- sau o pediatra sa se inversuneze sa creada ca dermatita copilului e o intoleranta la lapte si sa imi scoata tot laptele din alimentatia unui copil de sub un an ? Si de fapt nici nu e vorba de asa ceva . pai sa nu
E adevarat poate am nimerit eu la cretini , da acum fac spume de nervi .

Ana si bb Clara Francesca (16.01.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Ana Maria eu am fost chiar luni la urgenta la ambulatoriu si pe langa faptul ca am asteptat o gramada , mi-a prescris medicul Lizipaina si Frenadol.......pai eu ma duc de la serviciu , nu vad pe unde merg pe drum, iti zic eu ce am( ca te mai si intreaba) si-mi dai prostiile astea de medicamente? Apoi ma intreaba: Vrei ceva mai puternic? Normal ca vreau, doar vreau sa-mi treaca gripa nu sa iau Frenadolul tau si sa stau acasa 2 saptamani.......sunt de acord ca au aparatura de ultima clasa, dar din pacate nu au scoala......si iarasi ajungem la "scoala" spaniolilor

La privat, cand am facut Fiv-ul( am dat aproape 7000€, m-au tratat super, n-am ce sa zic, dar la ambulatoriu......cred ca e mai bine la noi.....Dai un ban dar stai in fata....

"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hevia spune:

cand v-am gasit am fost asa bucuroasa!!!cum nu am multe prietene romance m-am gandit ca pot discuta cu voi.ce spuneti voi de andalucia si poporul andaluz este o mare prostie.NU SE POATE GENERALIZA.mi-a pierit tot cheful......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Bine ai venit, hevia! Mie-mi place Andalucia daŽo cunosc doar din trecere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare tuturor
ma alatur si eu voua, ma primiti in gasca
eu stau in anadalucia, mai precis in Garrucha, si pot sa va spun ca intr-adevar andaluzii sunt foarte comozi, si ar face orice, numai sa munceasca nu.LUcrez intr-o agentie imobiliara, si sotul lucreaza pe camion, cu toate ca a profesat meseria de veterinar, dar era foarte slab platit.
Nu vrem sa ramane definitiv in spania,cu toate ca avem rezidenta permanenta, de aceea am ales ca el sa mearga pe camion, sa ne putem face o situatie materiala in RoMANIA.
Nu imi plac felul de a gandi a spanilolilor, nu imi place orarul pe care il am la oficina, nu imi place viata lor sociala, vorbesc despre andalucia.
Cam atat despre mine.
Va doresc o zi frumoasa tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Buna Olim. Bineinteles ca te primim si pe tine in gasca. Ma bucur ca si tu zici ceea ce gandesti despre spanioli.....eu cred ca daca asta simtim, avem dreptul sa dam cu parerea. Nu ne poate obliga nimeni sa ne integram intr-un loc sau sa ne placa acel loc......Sincera sa fiu eu sufar mai mult cand vad la televizor romanii care fura sau tiganii romani care fac numai rau si spaniolii generalizeaza, decat cand se zice ceva de Spania sau de spanioli....

Recunosc si o s-o zic incontinuu ca datorez mult Spaniei si spaniolilor pentru ca (pentru moment) aici stau, aici imi castig painea, m-au ajutat multi spanioli, sunt si persoane ff bune intre ei( normal), dar cred ca asta nu inseamna ca tre' sa fiu de acord cu ei in toate si sa-mi placa tot ce-i a lor....

"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

multam de primire
eu nu pot sa genralizez, dar in cei 6 ani si 2 luni de spania, adica de Andalucia, ma face sa gandesc aceste lucruri.M-am realizart materiat in Spania, am reusit sa fac unele investititi si in Romania, tot cu banii de aici, dar am muncit foarte mult pentru ei, si am stiut sa ii adun, nu sunt genul de om sa o duc bine azi, si maine sa vedem cum va fii.
Dar nu pot sa ii aud cum se lauda ei pe ai, si se supraevalueaza,si ce ma doare cel mai tare ca toata lumea crede ce usor, bine si frumos e in Spania, ori cei care traim aici, stim c nu e chiar asa simplu.Mie mi se pare destul de neciolpiti, needucati, fara o cultura generala, fara bun-simt, laudarosi, invidiosi,fara un simt al responsabilitatii.Si cel mai mult urasc orarul pe care il avem, adica pauza de masa de 2 ore o vad aiurea, ca sa ajung acasa la 8 seara.Au si lucruri bune, dar poate in alte regiuni, caeu in Almeria, nu prea am gasit.
Va pup pe toate si va doresc o zi frumoasa tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

Fetelor nu va suparati ca intru si eu sa va scriu ceva.Citeam ce ati scris si ma gandeam ...
Va dati seama ca peste cativa ani este fff posibil ca si Romania sa ajunga la fel ca Spania?

Mergi la inceput