Viata in Spania
Raspunsuri - Pagina 11
kla78 spune:
va salut din fuga si daca tot veni vb de smantana sa va zic secretul meu ca sa fie gustul aproape la fel ca cel din ro....cumpar o cutie de 500ml nata din mercadona(cea in cutie crem ca e mai groasa)si adaug un iaurt danone natural,le bag intr-un borcanel si la frigider cu el,sau care aveti soti pe tir care trec prin franta acolo este o smantana de-ti vine sa o mananci si numai cu paine,e foarte gustoasa.
ILIUTA ti-am scris pe mess,mi-e dor de o barfain noapte tarzie!!!
va pupacesc pe toate!
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/kla788/my_photos
Ana_m spune:
Iaurtul Griego ( de la Danone sau oricare marca a supermecatului ) e ca smantana noastra.
Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos
olim spune:
adevarul ca un franta este o smantana, al meu chiar isi cumpara si manaca pe paine.O cutie de 500 de grame nu ajunge la 1 euro, in Intermarche.
Dar aici, eu cumpar tot din mercadona, si cred ca tot frantuzeasca.Cautati unde sunt cuburile de drojdie, si acolo gasiti cutiile de 200 de grame, de culoare alb cu portocaliu.
o zi frumoasa tuturor si un wek placut
iliuta spune:
Pai smantana President pe care-o cumpar eu din Alcampo e frantuzeasca. E tare buna.
Kla, am vazut ca mi-ai scris.......barfe in noapte.....nu stiu cum sa prind patu' mai repede....nici sotul nu mi-l mai vad iar....m-am saturat de Spania
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
Ana_m spune:
Salutare ,
Ce faceti voi de obicei in wekend ?? Eu cu sotul meu lucram si sambata dimineata pana la 1 . Sambata o pierd intre cumparaturi , curatenie pregatit ceva mancare pe duminica . Sambata todeauna imi zboara rapid (e si asa jumate de zi ) . Duminica , mergem la biserica la 12 , mancam si ne cam tolanim la un film . Asta acum iarna ca vara , sambata duminica la plaja . Duminica de obicei obisnuiam sa facem exursi de o zi . Adica plecam de dimineat asi ne intoarcem seara, plecam sa vizitam orase mari. Am fost in Leida, Zaragoza, Valencia, Tarragona si altele dar nu mai imi amintesc .
Acum in wekwndul asta o sa mergem sa ne plimbam putin in 2 localitati invecinate . In una se face Fira de Oli ( sarbatoarea uleiului sau asa ceva ) si maine este Festa de la Alcachofa .
Apropo va place alcachofa ??? Mie da .
Pupici sa aveti un wekend placut
LaviB spune:
Hola fetele de Spania!
Ma bucur ca am dat de voi si sper din suflet sa ma puteti si ajuta. Dar sa nu va retin prea mult iata care e povestea si baiul meu:
Am o verisoara care locuieste in Spania, are drept de sedere de munca tot ce trebuie. In luna decembrie a nascut o minunatie de baiat si pt ca inca mai este in concediu post-natal (pana in aprilie doar)s -a gandit sa vina sa ma viziteze in Germania.BAiul ei este ca desi ea si sotul pot veni chir si numai cu buletinul ro, la mine, bebelusul nu are nici un act doveditor cum ca este copilul ei. Ma refer aici la nici un act romanesc ca de la maternitate de unde a nascut (in madrid) a primit o carte de familie in care sunt toti trei, (mama, tata si copilul)
M-am interesat si eu aici la nemtzi insa ei au spus ca ar fi bine ca vara-mea sa aibe un act al copilului de prov romaneasca tinand cont ca ei sunt romani.
V-ati lovit si voi de asa ceva, sau ati auzit pe la prieteni?
Frica noastra cea mare e ca la plecare din germania spre spania sa nu fie retinutzi din cauza copilului daca le arata doar cartea de fam spaniola.
Aveti habar unde sa apeleze pt un act provizoriu (romanesc) pt copil? ca cica la consulat a primit abia in toamna programare de bagare de acte pt certificatul de nastere al celui mic? Initial e inadmisibil asa ceva insa....sa nu uitam de unde am plecat
Astept un raspuns de la voi si sper sa-mi dati vesti bune
o seara faina
Lavinia, mami de doua "cocoline": Hanna (16.04.2004) si Thea (22.10.2006)
olim spune:
salut
pai nu inteleg cum a primit abia in toamna o programare.Si daca ar vreasa se duca in tara ce ar face?
Eu cred ca ar trebuisa sune la consulat si sa puna ca au o problema si ca vor sa plece in romania cu copilul si sa ii elibereze consulatul o "foaie de regreso", ca sa nu fie nici o problema.
Mi se pare aiurea sa le dea programarea doar in toamna, dar cum sunt romani orice e posibil
multa bafta si sa ne spui ce au rezolvat
LaviB spune:
si eu m-am mirat insa....cum " ca la noi la nimeni" ....ii cred in stare, desi si eu imi rezolv actele si probl cu ro tot prin consulatul de la münchen si nu pot sa spun ca pana acu s-au comportat la nivel...german. Chiar si cand i-am scris vice-consulului un mail intr-o probl ce ma privea pers mi-a rs super repde.
o sa-i spun de "cartea de regreso"
multam fain
Lavinia, mami de doua "cocoline": Hanna (16.04.2004) si Thea (22.10.2006)
Ana_m spune:
OLIM NU AI CE SA TE MIRI CA ASA E , STII SI TU ROMANI IN SPANIA ¨¨TRANQUILO¨¨
LAVI, PRIETENA TA AR TREBUI SA CEAR ADE LA REGISTRO CIVIL,( CEL CARE ELIBEREAZA SI LIBRO DE FAMILIA ) CERTIFICAT LITERAR . ATENTIE E F . IMPORTANT CACI NUMAI PE BAZA LUI POATE SA II FACA CERTIFICAT DE NASTERE ROMANESC.
ASA CA DACA ARE ACEST CERTIFICAT LITERAR E O DOVADA CA E AL EI COPILUL. SINCER E COMPLICAT SA IESI DIN TARA FARA SA AIBA CERTIFICAT SI PASAPORT EU PARCA NU M-AS RISCA
DACA VREI SA MA INTREBI CEVA ITI RASPUND CU PLACERE
SCUZATI MAJUSCULELE DAR AM UITAT SA SCHIMB
olim spune:
pai intr-adevar s-au luat si romanii dupa spanioli, tranquilo si mañana e ceva la ordinea zilei
pe ude umblati fetelor
ieri a fost DIA DE ANDALUCIA si noi nu am lucrat.Am mai cumparat una alta din Murcia.Abia astept sa ma mut.
va pup pe toate
O PRIMAVARA FERICITA TUTUROR SI UN MARTISOR FRUMOS!