Viata in Spania

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Multumesc mult! As mai avea intrebari... ce as putea vizita in Barcelona intr-un timp atat de scurt? 2 zile doar...

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryna spune:

quote:
Originally posted by olim

loryna bine ai venit la noi in gasca
iti doresc sedere placuta in spania si sa ai parte de cat mai putine aspecte negative ale vietii de aici
poate ne spui unde stai in spania?
va pup pe toate

stau in valdemoro,la 30km de madrid.stau cu jumatatea mea,care e spaniol,si peste cateva 4 luni va veni si bebelusul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

Barcelona e imensa si are multe lucruri de vazut, e greu sa treci prin toate in timp scurt, adica imposibil practic. Eu am fost de nenumarate ori si mai am o gramada de chestii care vreau sa le vad.
Dar parerea mea pt 2 zile, ca sa poti cuprinde cat mai mult si sa vezi cat mai multe e urmatoarea:
In prima zi poti lua autobuzul turistic care are 2 rute, nord si sud, trece pe la punctele importante din oras, si opreste la fiecare, poti cobori daca vrei, eventual faci poze, si in 7/15 minute vine altul, practic e ca o retea paralela de transport. Cu biletul poti sa urci si sa cobori de cate ori vrei.
Are ghid in mai multe limbi, iar daca stai sus panorama bulevardelor si a cladirilor e spectaculoasa. Autobuzele se iau din Placa Catalunya.
Cu autobuzul vezi multe locuri si obiective pe care nu le poti parcurge tu intr-o zi. Biletul e cam 18-19 euro parca dar merita.

Eventual in a doua zi poti merge tu unde ti s-a parut mai interesant, sau in partea centrala pe jos, in port neaparat, si eventual shopping.

De intrat la diferite obiective turistice nu cred ca poti, in sensul ca peste tot se asteapta destul de mult si atunci nu mai poti vedea altele macar asa un pic. Ca sa intri pe la muzee trebuie sa stai mai multe zile sau sa revii.

Dar eu am fost cu prieteni sa vada orasul si intr-o zi si le-am facut asa un tur in punctele principale,extrem de obositor intr-o zi de dimineata pana seara, dar a meritat.

Daca ajungi in Tarragona si poti da o tura si prin acest oras, are vestigii romane, iar pe Rambla Nova la capat e asa zisul balcon mediteraneean de unde ai o privire spectaculoasa de sus, la mare.

Au mai fost niste subiecte cu Barcelona, la care am mai scris si eu, eventual le caut si iti pun link.

In legatura cu transportul Barcelona Port Aventura, am vazut ca exista linia Rapid Aeroport a companiei ALSA care merge din El Prat Barcelona pana in Tarragona si Port Aventura.
Dar am inteles ca tu vei sta in oras initial, ai sa vezi tu daca gasesti alta varianta sau iti convine sa mergi la aeroport sa iei acest autobuz.
http://www.portaventura.es/resort/como_llegar.asp?pDesti=122&pNivelA=1&pNivelA1=22

Edit

Uite unde s-a mai discutat despre Barcelona

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=73455&SearchTerms=Barcelona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Buna fetelor!
Noi sintem in Spania de prea putin timp (de la inceputul lui februarie), asa ca inca nu am multe ce sa spun de viata in Spania, poate doar ca e altfel decit la noi
Dar am mai multe intrebari banale la voi si sper sa nu va suparati si sa primesc raspunsuri...
Exista smintina si cum se numeste, unde gasesc?
Mersi anticipat de raspuns si o zi faina!

Rodica 23+ si PAULA AMELIA (02.09.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

Rodica, bine ai venit pe aici!
Smantana se numeste NATA iar pe aia pt mancare scrie "Nata para cocinar" iar pe cea pt prajituri sau deserturi Nata para montar.
E in cutii de carton de 200 ml, 500 ml,etc
Aia pt gatit e un pic diferita cum e la noi, adica mie mi se pare putin mai dulceaga si mai lichida, ceva gen cum e Dorna in Romania.

Mie imi place dar folosesc cam rar smantana la mancare.
De gasit gasesti in orice magazin alimentar gen supermercao, Mercadona, Carrefour, Caprabo, etc, dar trebuie sa te uiti bine ca in unele locuri nu e pusa la lactate unde sunt iaurturi, cel putin la Mercadona e pusa undeva unde nu te gandesti.

Nici o intrebare nu e banala, de ce s-ar supara careva , doamne fereste????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Carlin21, multumesc tare mult de raspuns! Ca ne-am tot saturat de sosuri de rosii si chiar vroiam o schimbare, iar cu asta mica nu prea pot sa caut prin magazine, ca tot pune ea cos ce-i pare ei ca-i bun si eu am ce descarca...

Rodica 23+ si PAULA AMELIA (02.09.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Mama Elei, smantana buna (asemanatoare cu cea a nostra) gasesti in Alcampo. E de la marca President.E unica mai acceptabile de aici.

"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

in mercadona gasesti cu 1 euro o cutie de 200 de grame.O gasesti unde este margarina.Este aproape ca cea romaneasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryna spune:

foi pt pateuri gasesc aici,ca am gasit ceva dar erau groase,cam pt placinta.si eu vreau sa fac pateuri cu branza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia_sampetru spune:

mamaaaaaa....cat ati scris de cand am deschis subiectul...bine ati venit tuturor!

Foi pt pateuri se gasesc congelate in mercadona, sunt de 2 feluri, unele care cresc in cuptor( chiar arata pe ambalaj cum arata coapte), shi altele care nu cresc ( merg mai mult la placinte?..) ; le gaseshti la congelate, langa blaturile de pizza.

seara buna tuturor!

Mergi la inceput