Azoospermie - cap 6 -

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petit spune:

am trimis ieri un sms, dar inca nu am nici un raspuns.sunteti dragute toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petit spune:

Tot nu am nici un raspuns. Am trimis sms.Am sunat la cabinetul dr.Soare tatal si o doamna foarte draguta mi-a spus ca nu stie unde l-as putea gasi pe dr.Soare Cosmin. Mi-a dat doar numele unui doctor de la Sp.Parhon cu care mai colabora dr.Soare tatal,dr.Lupu. Ce as putea sa mai fac?As putea merge la un alt medic? Daca da la cine? Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrembebe spune:

petit- nu renunta!!! suna la nr de tel pe care ti le-am dat. de regula are telefoanele inchise pana pe la ora 12-13, iar de pe la ora 14.00 are programari.... deci poate incerci sa-l suni tinand cont de aceste informatii...
va pup si weekend placut!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marush spune:

Buna fetelor.
Am tot citit si tot citit si in sfarsit m-am hotatrat sa scriu si povestea noastra.
Sa o iau de la inceput: dupa aproape 1 an si jumatate de la casatorie ne-am hotarat sa avem un bebe. Si am incercat , si am incercat...pana pe la 9 luni cand i-am zis ginecologului ca ar trebui sa facem ceva mai mult. Asa ca el a hotarat sa fac:
1)HSG pe care consider ca nu ar fi fost cazul sa ma grabesc sa-l fac.Ok...HSG-ul facut la Sp. Bucur a aratat o trompa infundata si una partial infundata..in sensul ca avea diametrul mai mic decat ar fi trebuit.
2)au urmat instilatiile...si SPERANTELE..dar nimic in urmatoarea luna asa ca am continuat sa-l vad pe D-nul Dr.
3)fara analize prealabile : Clostribegyt+antibiotice+antiinflamatoare...rezultatul:nimic. Asa ca am mai facut o vizita la dr. in luna urmatoare. Mi-a spus ca trebuie sa incepem un tratament mai puternic, dar vorbisem cu sotul meu si luasem hotararea ca voi face tot ce e posibil cu conditia sa innlaturam una din cauze posibile si anume: o eventuala problema care ar putea fi la el.
4)SPERMOGRAMA=O (ZERO)SPERMATOZOIZI, leucocite 0, forme normale/anormale 0. Totul 00000.
Am primit vestea de la sotul meu prin telefon, am simtit ca a picat cerul pe mine, am simtit ca mi se scurge tot sangele din vene...Un rezultat chiar neasteptat.
Eu am 26 de ani iar sotul meu 27....luna asta se implineste un an de cand ne-am decis ca vrem un bebe.
Am lasat investigatiile cu privire la vre-o eventuala problema a mea si am inceput investigatiile si documentarea pe problema AZOOSPERMIE.
Am fost la urolog unde s-a depistat un varicocel la testicolul stang.
Dar de la problema la testicolul stang la azoospermie e un drum lung care trece prin TESTICULUL DREPT care pare OK(intelegeti ce vreau sa spun)!
Am mai citit intre timp si am aflat ca varicocelul produce prin incalzirea din zona testiculului nu numai moartea spermatozoizilor ci afecteaza enzimele raspunzatoare de hormonii responsabili de spermatogeneza.
Deci am inceput sa ne facem iluzii ca probabil varicocelul a produs si o dereglare hormonala care a afectat in egala masura si testicolul drept.
Azi am fost sa luam rezultatele de la policlinica..stupoare:
-testosteron 8.53 ng/ml (valori normale:1.75-7.81)PESTE LIMITA SUPERIOARA
-FSH 15.08 (1,27-19.26)
-LH 4(1.24-8.62)
-PROLACTINA 13.66 (2,6-13,1)-un pic peste limita
Acum nu stiu cum sa mai asociez azoospermia cu varicocelul stang.
Ne-am hotarat sa mergem la Dr. Soare, ca tot avem analizele proaspete sa vedem ce parere are...sper sa-l gasim.
Apoi urmeaza operatia de indepartare a varicocelului si nu mai stiu mai departe...
Ce parere aveti? Poate ati mai auzit cazuri?
Multumesc anticipat si va rog...fara respunsuri de genul :e bine ce v-ati gandit sa faceti, etc, etc.
Vreau idei noi VA ROG.

P.S.:Sper ca povestea nu v-a plictisit ...am impresia ca pana in momenul descoperirii azoo toate povestile cuplurilor se aseamana.

Asi vrea o raza de speranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoma spune:

Ciao Marush!

Regret de fiecare data cand vad useri noi la subiectul asta!
Nu stiu daca ce-ti scriu eu e o raza de speranta pt. tine, dar pot sa-ti zic ce-am facut noi, in conditiile in care situatia e IDENTICA:analize hormonale ok, varicocel stang, azoospermie cu 0 pe linie.
Varicocelul nu deregleaza cu nimic hormonal. El doar "incalzeste" zona, si cum de regula se formeaza in adolescenta, pana pe la varsta cand se pune problema unui copil care nu apare, afecteaza ireversibil fertilitatea.

"Noi" ne-am operat la stangul, iar la dreptul am facut biopsie, sa vedem daca mai e bun de ceva. Asta intr-o singura operatie. Si rezultatul la biopsie a adeverit ca varicocelul e cauza infertilitatii: exista spermatogeneza, dar redusa, mai exact hipospermatogeneza, pt. ca din cauza temp. ridicate celulele nu se mai maturizeaza, ci se "descompun" (nu-mi amintesc termenul). Operatia de varicocel nu e complicata, refacerea e mai dificila.

As vrea sa-ti spun ca asta ne-a rezolvat problema, dar deocamdata asteptam sa vedem daca operatia a schimbat ceva. Si inca ceva: neoperat, varicocelul conduce la atrofierea ambelor testicule (la noi au gasit atrofie moderata la dreptul), urologul fiind de parere ca pt. stangul nu mai sunt sperante sa mai produca ceva.

Daca ai intrebari, nu ezita sa le pui. De plictisit nici nu se pune problema.

Mergi la inceput

Buna ..fetelor.
Nu va suparati... dar asi fi vrut sa nu va cunosc vre-odata, sa nu am de-a face cu subiectul asta.
Of Doamne,.. e asa de greu sa ne facem un plan...sa cautam solutia in cazul cel mai rau!
Sotului meu nu-i place subiectul adoptie, vrea sa creada ca pana la final va exista puiutul nostru si ca va fi ok.
Nu stiu daca sa fiu atat de optimista: probabil daca va exista o speranta aceea va fi FIV. Si pentru ca FIV reuseste rar din prima nu stiu cate incercari ne vom permite?
Nicoma, iti multumesc pentru raspuns, nu ma asteptam sa se potriveasca manusa cazul vostru cu al nostru.
Voi faceti vre-un tratament postoperatoriu?
Cam in cat timp v-a recomandat sa repetati spermograma?
Si??....mai departe....cum suna planurile voastre? Ca eu una sunt debusolata complet....Inteleg ca pe cale naturala nu ar mai fi posibil chiar daca se reface testicolul drept cat de cat?(scuze daca sunt intrebari naive).
Ne-ar interesa un urolog bun din Bucuresti care s-a mai confruntat cu asemenea probleme. Stiti pe cineva?
Credeti ca e ok sa se faca biopsia o data cu operatia de varicocel ? E cam cu 2 taisuri: eu am inteles ca refacerea eventualilor spermatozoizi din testiculul care a suferit biopsia se face pe termen lung, adica aproape 1 an?
Va multumesc tuturor si ....sa ma iertati pentru ce am spus la inceput.

Vreau si eu o raza de speranta!

Mergi la inceput

Marush, fii convinsa ca fiecare din fetele care scriu/citesc aici si-ar fi dorit sa n-aiba nici o legatura cu subiectu'.

Sotul n-a facut nici un tratament postoperatoriu, ca n-avea pt ce. I s-a interzis efortul fizic, atat. Spermograma se repeta dupa 3 luni de la operatie, termen care pt noi se apropie. Planurile le mai facem dupa asta. Pe cale naturala? - Dumnezeu stie. La cei mai multi barbati varicocelul n-are nici o influenta negativa, traiesc toata viata cu el si fac o droaie de copii.
Si daca ar dura 3 ani refacerea, mi s-ar parea ok in comparatie cu niciodata. As astepta rabdatoare, ca n-avem incotro. Din pacate, ai sa constati asta singurica. Majoritatea doctorilor or sa-ti spuna ca sg. solutie e ICSI, in cazul fericit in care se gasesc spermatoz. la biopsie. Urologul la care am mers noi (si in care am avut incredere) a fost sincer: gandeste-te ca la sot ok sansa de reusita e de 25%, calculeaza-ti sansa la nr.=0. Da, or fi reusite la ICSI(eu personal am citit doar de MickeyD), da pe mine nu ma tin nervii sa incerc asta.

Multa bafta in tot ceea ce va hotararti sa faceti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Nicoma,iarta-mi intrebarea mea cam nestiutoare de medicina, dar cand s-a operat sotul de varicocel, nu au putut vedea daca are si ceva gigei in testoicol?Cat mai aveti de asteptat?Sper sa ne dai vesti f bune.

Mergi la inceput

Seara buna.
Azi am luat legatura cu dr Soare si vineri ne vedem la el la cabinet. Personal nu cred in medicina naturista mai ales in aceste cazuri extreme dar sotul meu e foarte optimist asa ca prefer sa nu ma mai pronunt. Azi chiar a trecut pe la plafar si a LUAT CATE CEVA.
Incep sa ma conving din ce in ce mai mult ca problema nu este de la varicocel, analizele fiind ok.
Ce investigatii se mai pot face?
Nici nu stiu la ce medic sa mai mergem ptru operatie ca cel care a descoperit varicocelul este de la Sp Militar-Dr Marius Dinu(poate stiti voi cate ceva) si a fost retinut in a ne oferi sanse.
Eu asi mai vrea sa vedem ce cauze ar mai putea fi ca poate se fac mai mute operatii intr-una?
Cat despre sp Militar am anumite retineri, ce ziceti?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by andrabirni

Nicoma,iarta-mi intrebarea mea cam nestiutoare de medicina, dar cand s-a operat sotul de varicocel, nu au putut vedea daca are si ceva gigei in testoicol?Cat mai aveti de asteptat?Sper sa ne dai vesti f bune.

No problem, Andra, dar operatia clasica de varicocel se face in abdomen, ca localizare e cam ca apendicita, dar in stanga. Concret, pe acolo obtureaza niste vase de sange care duc la testicol, dar din fericire nu ajunge mai jos . Am preferat sa-l operam pe stangul de varicocel si sa-l cautam pe dreptul de gigei, parerea dr-ului fiind ca stangul e o cauza pierduta. Si da, dreptul produce saracul, dar la capacitate redusa. Speram sa-si revina dupa ce am taiat caldura . Eu sunt 99% convinsa ca varicocelul e problema, din ce scrie in rezultatul la biopsie.
Mai rau de azoo oricum nu se putea, asa ca acum macar stim cum stam si ca e totusi ceva activitate. In rest, am verificat tot ce era de verificat. Sotul e f. fericit ca nu i-a taiat nimic in plus si in 2 luni si-a revenit complet. Mai mult de atat efectiv nu cred ca mai sta in puterea noastra.

Multa bafta la toate fetele curajoase!

Mergi la inceput