Azoospermie - cap 6 -
Raspunsuri - Pagina 23
Iyoana spune:
Pisix, de fapt asta vom face: mai intai biopsia (care oricum costa 1000 euro) si apoi FIV+ICSI, daca este cazul. Dar, oricum, mai asteptam pana in toamna, cred...
Te rog, ai grija de tine si multa sanatate!
Am citit si eu postarea lui Doris, de fapt mi-a si raspuns la o intrebare despre biopsie testiculara si ICSI. Multumesc si aici!
O zi buna tuturor si multa sanatate!
iyoana
miki-miki spune:
Iyoana dc faceti biopsia testiculara inainte de FIV tb sa congelati proba (in cazul in care se gaseste ceva). Dar.... dc sunteti de acord cu acceptarea unui donator ideal ar fi sa faceti biopsia testiculara odata cu FIV-ul. Adica sa te stimulezi si at cand faci tu punctia sa faca si sotul tau biopsia. In cazul in care se gasesc gigei faceti cu ei proaspeti (care e mult mai bine decat cu ei congelati) iar dc nu gasiti faceti cu gigei de la donator pt ca tb sa faci ceva cu ovocitele tale. Si dc faceti ac varianta biopsia testiculara nu se plateste. (Vb de spitalul Giulesti)
Este o fata pe DC Tabitha care a facut FIV in Turcia cu gigei congelati obtinuti la biopsia testiculara si la decongelare ac nu au mai fost buni. Dc faceti biopsie testiculara si gasiti gigei pt a repeta ac biopsie tb sa astepte min 3 luni sau chiar mai mult deoarece se creaza o zona de sterilitate acolo si tb ca testicolele sa-si revina (sangele rezultat in urma operatiei omoara gigeii).
Miki
Iyoana spune:
Miki, multumesc pentru informatie! Offf, ca nu stiu ce sa mai facem! Si mie mi-a trecut prin cap ca spermatozoizii s-ar putea sa piarda din calitate dupa decongelare, dupa ce ca nu prea am avea....O sa vorbesc cu dr. Matei sa vedem ce zice.
Dar nu prea am inteles (scuze!) legatura dintre un donator si biopsia sotului...Adica daca nu gaseste nimic la sot si mie tot mi s-au prelevat ovocite sa le folosim, nu?
iyoana
miki-miki spune:
Iyoana dc nu se gaseste nimic la sot si tu ai facut stimularea deja tb ca ovocitele tale sa le fecundezi cu ceva nu? Ovocitele nu se congeleaza , numai embrionii se congeleaza.
Orice dr intrebi despre decongelarea gigeilor iti v-a spune ca rezista la decongelare numai cei mai viabili. Adica dc ai nostri sunt lesinati proaspeti nu mai se trezeste nici unul apoi.
Pisule ce mai faci? Ai luat analizele?
Miki
vrembebe spune:
unui pisoi nu-i sta bine cu hepatita, deci asteptam vesti bune de la tine!!!
iyoana - succes maxim!!!
miki - unde ai spus ca dau de tabitha care a facut in turcia biopsia?
pe toate fetele!!!!
pisix spune:
Salutare,
Fetelor ...se pare ca nu e hepatita B sau C (sau cel putin nu e una la vedere, ca cica mai sunt si unele ascunse)
Doctorita mi-a spus ca e semn bun. Din pacate, mi-au mai iesit si alte teste nasoale, ceea ce reflecta o stare critica a ficatului. Ma apuc de investigatii sa vad de unde poate fi...
Eu sunt optimista, sper sa nu fie ceva prea rau, si oricum cred ca totul e rezolvabil cu tratament.
Multumesc pt gandurile bune si incurajari.
Partea buna e ca ne-a iesit OK RMN-urile (era cumva de asteptat) si de poimaine incepem tratamentul cu bromcriptina aia sau cum se numeste; ne-a dat o luna ...
Doctorita asta la care am fost cunostea pe toata lumea de la Giuli si a sunat-o si pe dr. Dracea poate ar putea sa ne vada mai repede ; a zis ca se uita (Nusy te rog incearca si tu ...). A sunat-o si pe Moisa si ne-a trimis la ea sa vorbim; insa Moisa ne-a pus sa asteptam jumate de ora pe holuri si tot n-a venit, asa ca am plecat, ca aveam programare la eco
Iyoana - Miki zice ca daca la biopsie nu se gandeste nimic sa iei in calcul dinainte si varianta donator. Si eu vreau sa ma stimulez pana la biopsie dar ...sincer nu ma gandesc la donator, daca DD fereste e nasol ...ma gandesc pe urma ce fac
Biopsia costa 1000 EUR ???!!! Habar n-aveam ! Am inteles acum ... e un plan bun atunci ...
Fetelor va las ca acum ma apuc sa intru pe sit-uri cu bolile ficatului sa vad daca aflu ceva
PisiX
pisix spune:
Am reusit sa-mi mut programarea la dr. Dracea pe 22 mai, adica aproape cu 2 saptamani mai repede !!!!
PisiX
nusy spune:
Pisix,am vorbit cu asistenta si mi-a spus ca ti-a mutat programarea chiar azi pentru data de 22.
Nusy
pisix spune:
Haaaa, am luat-o pe toate partile :-)))
Nusy merci mult, ia uite...nu stiam ca ai si tu azi.
Nu mi-a venit sa cred cand m-a sunat azi asistenta, ca ieri la tel. dr. Dracea i-a spus doctoritei Dinu la care eram ca nu stie daca se poate...
Ce ai facut ?
eu azi mi-am facut analizele de ziua 2 (hormonalele).
Ma duc pregatita :-)
PisiX