Azoospermie - cap 6 -
Raspunsuri - Pagina 24
nusy spune:
Pisix, am scris la FIV ce am facut...te rog,citeste acolo,ca sa nu ma repet,da?Pupici!
Nusy
pisix spune:
Am vazut ulterior ...ti-am si raspuns.
Sincer nu vad de ce ar fi probleme fix acum, dar totusi chiar ar fi bine sa va relaxati amandoi putin, sa va plimbati in aer liber, poate chiar un sport usor (mai ales pt el); sportul alunga stresul si, per ansamblu, da o stare de optimism (eu cred ca e important in orice situatie sa ai o atitudine pozitiva).
Noi am inceput sa facem asta, chiar am citit mai multe despre bromocriptina asta care scade prolactina si ma gandesc serios sa nu fac tratamentul, mai bine sporim eforturile sa ne destresam natural, am si facut o lista cu alimente...antistres, daca vrei ti-o dau si tie
Seara nu stam la birou peste 7, plecam in parc, ne plimbam
Ma gandeam sa mergem si la piscina sa inotam
Chestii din-astea
Mai ales ca ficatul meu nu cred ca mai agreeaza ideea de pastile :-)
PisiX
Iyoana spune:
Pisix, super atitudinea optimista!
as vrea si eu lista de alimente anti-stres...multumesc!
va tin pumnii tuturor, sa fim sanatosi si sa ne ajute Dumnezeu sa avem si noi, intr-o zi copilasii nostri!
iyoana
Iyoana spune:
Si vreau sa va spun ca si eu inlatur cu totul optiunea unui donator. decat asa, mai bine adoptam un copil, faza cu donatorul mi se pare o decizie mult prea extrema, intelegeti voi...Sotul meu spunea ca el ar fi de acord, dar nu vreau eu! Asa ca daca se va putea cu biopsie + ICSI bine, daca nu, imi mut resedinta la forumul despre adoptii, asta este!
va pup pe toate!
iyoana
iuca spune:
Buna fetelor, sotul are azoospermie (zero pe linie) . Analizele hormonale (LH, testosteronul, prolactina) au iesit intre limitele normale, mai putin FSH care este 10 si limita superioara este 8. Sotul meu avea probleme si cu TSH ( hormon tiroidian) dar cu tratament il tine intre limitele normale. El ia de BU, royal jelly, ginseng, maca, spirulina. Va rog din suflet sa imi spuneti daca se poate rezolva ceva, eu am citit undeva ca nu exista tratament pt FSH, dar stiti cum e, speranta moare ultima. pt toate fetele
hai, bebe, vino la noi... - august 2005
vio
nusy spune:
Pisix: multumesc pentru sfaturi.Trimite-mi,daca vrei,listuta pe mail.
Iyoana: de acord cu tine! Asa gandesc si eu!
Iuca: nu vreau sa te descurajez, dar sotul meu are FSH 21(la o limita maxima de 12) si a luat fel de fel de tratamente incepand din octombrie 2005 (deci de un an jumate) ...si nimic! Nici un rezultat!La spermograma facuta ieri i-au gasit doar 3 spermatozoizi. Iar dr.ne-a spus ca nici biopsie nu are sens sa facem pentru ca nu va fi nimic in plus,avand in vedere acest FSH asa mare (asta inseamna ca nu se produc gigei).Trage si tu concluziile...
Nusy
DORIS_71 spune:
NUSY sotzul meu are FSH 15,6 la un max. de 11,3 si tot au gasit buni 90%.
MIKI ma scuz ca nu am raspuns mai devreme dar FIV-ul asta ma dat peste cap.
Noi am facut biopsia testiculara in Italia. Aici se face totul intr-o jumatate de zi. Te interneaza dimineata, operatia se face sub anestezie locala, apoi te tin 3-4 ore sub control dupa care pleci acasa cu toate instructiunile de rigoare. Repauz total ptr. 3 zile, antibiotice, calmante in caz de ai nevoie si cu nr. de telefon unde ii poti gasi in caz de nevoie. Dupa 10 zile la cotrol, cand ne-au dat vestea cea buna cu cati au gasit. Cam asta-i tot, daca aveti nedumeriri, intrebati-ma si daca sunt in gradul de a va raspunde, cu mare placere.
Va pun un articol gasit in romaneste ca in italiana sunt mai multe dar cum face-ti sa le intelege-ti.
"In situatiile in care partenerul prezinta azoospermie, spermatozoizii vor fi prelevati dupa caz prin punctie epididimara si testiculara(azoospermii obstructive) sau prin biopsie testiculara(azoospermiile excretorii). Biopsia testiculara consta in extragerea unor fragmente din structura testiculara(TESA Testicular sperm extraction), in care se cauta spermatozoizii. Sansele de a obtine spermatozoizi sun in acest caz de 40-50%din cazurile operate, iar metoda de fecundatie va fi oligatoriu cea de microinjectie intracitoplasmica(ICSI)"
miki-miki spune:
Iuca eu zic ca FSH-ul sotului tau nu e chiar asa de mare . Posibil sa se poata face ceva cu un tratament. FSH-ul dl Nusy e aproape dublu iar sotul meu are 32,7 iar milita sup 12. Deci e mult mai mare. Eu zic ca mai sunt totusi sanse la tine.
Pisi pana la urma ce ai tu la ficatel? Vezi ca ti-a raspuns la FIV Magduta 10 si alte fete.
Miki
Iyoana spune:
Doris71, iti multumim mult pentru raspunsuri! Eu as mai avea o intrebare: atunci cand ati facut biopsia sotului tu erai deja "gata stimulata" cu punctie facuta si tot, gata pentru ICSI? Sau ati asteptat sa vedeti daca gasiti ceva? Mi-au spus fetele ca ar fi mai bine sa fac si eu stimularea, cu rsicul de a nu gasi nimic, si sa nu punem spermatozoizii la conservat ca, cica si-ar pierde din calitate...Tu cum ai facut?
Iuca si eu zic ar mai fi o sansa la voi. FSh-ul sotului meu este de 17.8 si dr. Matei ne-a recomandat totusi biopsia...Sanatate multa!
Nusy iti tinem pumnii!
iyoana
miki-miki spune:
Doris multumim pt informatii. Nu mi-ai spus dc ati congelat proba sau faceti alta bio acum la punctie.
Iyoana , Doris abia acum face tratam de stimulare deci nu a facut inca punctia. Noua LD ne-a spus sa facem biopsia inainte de FIV pt ca ea crede ca nu e nimic la o val asa mare a FSH-lui si ca nu ar tb sa ma stimulez aiurea. Eu as vrea totusi sa fac bio la punctie si dc nu e nimic apelam la donator. Am inceput sa ne resemnam si suntem mai mult ca siguri ca nu e nici un gigel acolo dar facem si ac biopsie ca sa ne convingem. Dar... nu se stie, minuni exista.
Miki