Azoospermie - cap 6 -
Raspunsuri - Pagina 21
iuca spune:
Buna fetelor
Eu nu am mai scris cam de multisor din lipsa de noutati, dar de citit v-am citit.
Nusy LA MULTI ANI si sanatate multa iti doresc
Pisix la ce dr endocrinolog v-ati programat?
la toate fetele
hai, bebe, vino la noi... - august 2005
vio
pisix spune:
copilutzu- salutare draga mea ! pai chiar nu ne-am mai intrunit de mult, dar asta cred ca e din cauza vremii frumoase din ultima vreme cand probabil toata lumea si-a gasit alte ocupatii. Cred ca e chiar mai bine sa facem pauze din cand in cand, si sa ne intalnim ...ocazional, ca sa nu devenim paranoiate cu bebe
Hai sa iasa macar un puiut, desi sincer si eu as vrea 2 o data :-)
te pupa mama !!!
vrem bebe - bine ca macar e un raspuns la tratament; asteptam vesti din ce in ce mai bune
Iyoana- vad ca toata lumea are vesti grozave: felicitari !
miki - te declar nula :-) Mi-e dor de tine, baby ! Te-am "verificat" si am vazut ca nu mai esti pe nicaieri .... Ce faci tu ?
iuca- am fost la dr Dinu de la Parhon (dar am fost la cabinetul ei de la Sanador. Am gasit-o pe net ca e sefa nu stiu carei sectii, are nu stiu cate lucrari si e si androlog; dar sincer nu mi-a spus nimic ...interesant; poate si pt faptul ca de-acum stiu cam tot :-)
BIG NEWS : fetelor ...am fost la dr. Dinu de la Parhon (endocrinologie) si n-am aflat mare lucru refeitor la prolactina (ne-a trimis pe amandoi sa ne facem tomograf dar nu stiu daca e o idee buna) dar ne-a zis ca Laura Dracea cu echipa de la giulesti face acum FIV la o noua clinica privata. Am facut sapaturi si am aflat de la Miki& Nusy ca de fapt e un cabinet care intermediaza FIV-ul la Giuli... Asa ca acum sunt 100% sigura: fac la Giuli
M-am programat a cabinetul asta abia pe 4 iunie dar eu am luat lista cu analize obligatorii de la Giuli si deja am facut o parte din ele, de fapt nu mai am decat hormonalele de facut
Daca e totul ok as vrea pe 4 iunie cand ma duc la programare sa ne si dea startul la inhibare /satimulare sau ceva ...orice ...pt ca vreau sa fac FIV urgent !
Am zis ca o lalai prea mult si asa trec anii si poate ma trezesc ca se "strica" si la mine treburile ...
Deci am inceput sa trag cu ochiul si la subiectul FIV, nu am inteles (cu ajutorul lui Miki, evident) decat ca ar fi ideal sa fac tratament cu Gonal ... in rest, Doamne ajuta
PisiX
pisix spune:
Fetelor ...am intrat in vrie: ma gandeam ca atunci cand ma duc la dr. Dracea sa fiu 100% pregatita pt ICSI.Mie imi vine ciclul cam pe 8-9 si ma gandeam ca poate dupa ce ma duc la Dracea incep direct stimularea.
Dar am mai citit pe ici pe colo ca unele fete fac inhibare inainte de stimulare, altele nu.
Voiam sa va rog pe care din voi stiti, sa ma lamuriti si pe mine: in functie de ce se ia decizia de inhibare sau nu?
Si daca se face inhibare, asta cat dureaza ?
Sa va explic: eu am programare la dr Dracea pe 4 iunie (desi voi incerca sa "intru" un pic mai repede - with a little help from my friends ). Ar fi suficient sa fac inhibare numai intre 4-8 iunie ?
Ca sa pot sa fac stimulare direct pe 8 ...
Nu stiu daca nu pun niste intrebari stupide dar efectiv nu am gasit undeva explicat asta :-)
Nusy iti doresc sa primesti foarte curand cadoul la care visezi :-)
PisiX
nusy spune:
Pisix, daca mai ai intrebari legate de FIV, adreseaza-le la subiectul cu acelasi nume, ca aici suntem in afara discutiilor si,in plus, acolo vei gasi mult mai multe raspunsuri pentru ca fetele sunt in tema.
Acum ,insa,am sa-ti raspund la intrebarile tale aici . Exista 2 protocoale FIV: unul lung,care este cel mai uzual si incepe in z 21 a ciclului si celalalt,scurt,care se prescrie in general fetelor cu varsta peste 35 ani sau care au rezerva ovariana mica si care incepe in z 2 a ciclului. Nu se face stimulare fara inhibare( cel putin,pe protocolul lung,cel care il facem noi). Inhibarea dureaza 13-14 zile. Apoi stimularea cam 10-14 zile,in functie de raspunsul la tratament.
Asadar, ca sa recapitulez, nu vei putea face cum voiai,pentru ca trebuie sa incepi cu inhibarea din ziua 21 a ciclului... si te inhibi cam 2 saptamani ( nu 4 zile cum credeai)dupa care te stimulezi.OK?
Nusy
pisix spune:
Da' matinala mai esti, d-na ! :-)
Pai nu cunosc fetele de la FIV si de aceea mi-a fost jena ...
Eu sunt azi in ziua 28 :-(
Of... acum daca as reusi sa ajung luna asta inainte de 29 mai la Dracea poate incep totusi direct inhibarea...
Initial planul era sa facem intai biopsia si apoi, daca gasim ceva acolo, sa incepem protocolul, dar sincer ma arunc putin cu capul inainte si sunt dispusa sa merg la risc.
Ideea e ca 5 medici (Soare,Matei, Tutu, Damian, Dinu) ne-au spus ca aproape sigur(90%)gasim ceva la biopsie pt ca totul indica o azoospermie excretorie.
Asa ca ...
Faza e ca dupa tot ce am citit azi-noapte m-a cam luat cu frisoane, pt ca toata lumea pana acum se lua de prolactinemia lui, insa eu incep sa-mi pun probleme si cu a mea. Pt ca am citit ca la femei prolactinemia e legata de lipsa ovulatiei si mi-e sa nu-mi dea tratament pt ca am vazut ca dureaza, in medie, cam 3 luni (desi am citit multe cazuri cu tratamente de 8-9 luni). Ma intreb daca in cazul FIV, unde oricum se face inhibare + stimulare, mai conteaza asta...(Mi-am amintit chiar ca unul sau doi medici din eco si analizele mele au concluzionat ca nu ovulez -cel putin nu in luna respectiva - dar nu le-am dat importanta )
Despre prolactinemia am inteles ca poate fi functionala (in 95% din cazuri cauzata de stres) si inca nu mai stiu cum, in al doilea caz putand fi cauzata de un adenom hipofizar (care se poate transforma in cancer). Noi insa am facut radiografie de sa turceasca si a iesit ok. In plus, de un an avem valori mari dar nu in crestere ci fluctuante, ori daca ar fi fost adenom ar fi crescut. Asa incat singura concluzie plauzibila si de altfel bazata pe realitate e stresul.
Dr. Dinu ne-a trimis ieri la tomograf dar doctorita de-acolo ne-a sfatuit sa nu ne iradiem aiurea, sa facem un RMN care e total neinvaziv si care este si muuult mai in detaliu, adica ar depista un adenom oricat de mic ar fi. Asa ca vom scoate din buzunar 700 ron/RMN (1400 ron impreuna) ca sa o putem face si pe asta si ca sa ne dea eventual tratament (da' sper sa nu fie 3 luni ca innebunesc !).
Eu am mai luat decizia azi-noapte sa incercam sa ne destresam la maxim, sa facem sport (combate excelent stresul), sa mancam sanatos si sa excludem din alimentatie orice sursa de cofeina (cafea, cola, ciocolata/ alcool), sa ne plimbam muult, sa ne culcam la ore mai normale,si sa facem vinerea viitoare un nou test de prolactina sa vedem daca are vreun efect.
Intre timp mi-am facut programari la Tutu si la inca un medic de la MedLife, Dacian Huduta, sa vad ce zic de prolactina/ovulatia mea. Insa evident ca nu am gasit locuri decat pe 17/28 mai ...
Fetelor sorry ca am scris un mesaj asa lung dar apelez la voi care mai stiti de astea pt ca IMI DORESC DIN SUFLET SA INTRU LA FIV LUNA VIITOARE ...
Nusy tu cum te simti ? ai inceput stimularea, nu ?
PisiX
pisix spune:
Am uitat sa va spun :ieri s-a implinit un an de cand am primit o foaie pe care scria Azoospermie. Si de-aici a inceput cosmarul ...
Nu vreau la anul pe vremea asta sa constat ca ...a mai trecut un an si ...NIMIC
PisiX
nusy spune:
Pisix: eram matinala intrucat plecam la serviciu...ca am recuperat ziua libera de 30 aprilie.
Fetele de la FIV sunt foarte dragute,nici eu nu le cunosteam cand am intrat prima data acolo,dar m-au primit in mijlocul lor foarte repede si mi-au raspuns la orice intrebare...plus ca ma si incurajeaza! Asa ca,fara teama poti sa scrii acolo! Despre prolactina nu stiu ce sa-ti zic pentru ca nu m-am confruntat cu problema asta,din fericire.
Am inceput stimularea, azi e a treia zi, deocamdata ma simt bine.
Nusy
miki-miki spune:
Pisule:
1) nu am spus ca ar fi ideal sa faci stimularea cu Gonal F. Nu toate fetele raspund a stimulare cu acesta f bine. Sunt de ex fete care au nevoie de o stimulare mai usoara si dc iau Gonal F de ex fac hiperstimulare. Tratam de stimilare se da in fct de FSH . Pt fetele cu FSH mai mic se da medogon sau puregon (sau amandoua odata). Am citit pe hartiile pe care mi le-a dar dr cu "instruct" pt FIV ca este posibil ca ac tratam dat de 2 ori ac persoane sa dea rez diferite. Deci este mai mult cum iti e norocul.
2) Cabinetul respectiv nu e de "intermediere pt FIV-ul la Giuly". Suna cam urat si sa nu se interpreteze gresit. Este un cab normal unde se fac consultatii , toate eco necesare pe per tratamentului si te ajuta cu depunerea dosarului. La giuli nu se platesc ac ecografii dar aici se platesc , adica intra in pretul ac pachet care il platesti.
3) In legatura cu ovulatia. Parerea mea este ca dc ai un FSH normal ovulezi . Este ca la barbati de ex, dc au FSH mare gigei putini si invers.
3) prolactina o poti trata natural cu tinctura de coada soricelului si ca sa va reglati ciclul de somn melatonina seara.
4)nu sunt "nula" , cauta-ma la aspirante peste 35 ani si acolo vezi ce am mai facut. Aici nu mai scriu pt ca al meu someaza , adica nexam buline, nexam controale , nexam-nexam. Dc scriem of-topic pe aici apare vre-un moderator si ne urecheaza
-ici pt toate azoogirls.
Miki
pisix spune:
nusy - realitatea e ca fetele alea la FIV sunt asa elevate si eu ..asa in stadiu incipient cu informatiile ...ca mi-era teama ca n-o sa inteleg nimic:-) De altfel, eu am inceput sa le citesc dar asta nu inseamna ca am si inceput sa pricep (he-he !)
Dar ...usor, usor, cu destelenirea de rigoare de la voi, cred ca incep sa pun cap la cap
miki - welcomeeee ! lasa ca prima oara cand te-am cautat nu te gasisem nici la pustoaice ca stiu eu unde trebuie sa te caut :-) Acum am vazut ca ai scris pe-acolo ...
Bine ca m-ai lamurit ca eu ma duceam hottarata sa cer tratament cu Gonal :-)
Stii, cand nu ma pricep in functie de ce sa aleg un produs, incerc cu ...cel mai scump, pe principiu ca e cel mai bun.
Haide mai Miki sa nu ne formalizam, am inteles ce e cu cabinetul dr. Dracea si mi se pare super, eu am concluzionat insistand pe aspectele care-mi convin mie, si anume ca nu trebuie sa dau pe la Giuli decat cand trebuie. Nu cred ca cineva a inteles ceva rau din-asta, mie mi se pare o idee minunata, asa cum probabil cred toate fetele care voiau sa nu treca prin filiera Giuli
Si nu in ultimul rand ...multumeeeesc, tare buna e vestea cu prolactina, si de altfel explicatia e de bun simt; faza e ca nu stiu sa-mi interpretez valorile pt ca nu mai stiu in ce faza eram (luteala, ovulatorie, etc) dar cred totusi ca nu era mare ... De fapt, mai mult sper asta :-)
In alta ordine de idei, sper sa nu se urecheasca nimeni, ca suntem fete la locul nostru si pana la urma si azoo tot la FIV duce deci ...sunt variatiuni pe aceeasi tema doar ca e cu muuult mai multe necunoscute.
Oricum ...m-ai facut fericita si chiar ma bazam pe tine cu un raspuns ca de obicei documentat. Mama, tu le stii pe toate, asa-i ?
Bun, in contextul asta hai sa vezi la ce concluzie am ajuns : ca daca FSH-ul meu e ok, inseamna ca faza cu prolactina nu ma influenteaza cu nimic acum, deci as putea sa-mi vad de treaba si sa fac FIV fara sa tratez prolactina,nu ?
Hmmm ... mie asa-mi suna si asta ar fi perfect.
Miki imi pare rau ca stagnezi dar e minunat ca totusi ai un plan si o iei pe pasi, oricum ...sper ca eu sa pot sa-ti dau un imbold. Si zic asta in ideea in care imboldul ar fi dat de un rezultat favorabil... Vezi ce departe ma gandesc deja ?
Stiu de codita soricelului (cred ca tot tu mi-ai spus, dar atunci era pt sotul meu) dar uite am mai gasit si Vitex Fruit, tot naturist, care cica e f bun.Ma gandeam sa iau si Maca dar de asemenea am citit ca tratamentul pentru prolactina combate Maca asa ca ... tre' sa vad acum ce-i de facut. Luni ma duc la RMN si sper sa-mi gasesc miercuri loc la endocrinoloaga sa vad ce zice ...
PisiX