Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (3)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Ruxandra,si fetele care ati spus ca si bebeii vostri au hernie, cat de mare este buricul sau cat de mult e iesit in afara, ca nu mai stiu cum sa spun, la Calin e ...cat sa va spun, cam cat jumatate de maslina (potrivita ca marime).

Si eu am inceput cu sucuri , dar i-am dat de morcov deocamdata, am inceput cu 1 lingurita si jum. si am ajuns la 20-30 ml, asta in cateva zile, dar eu ii dau doar lapte praf, ptr bebeii alaptati stiu ca diversificarea se face mai tarziu, la 4-6 luni.
Suc de portocale fetelor le-am dat ceva mai tarziu, dupa morcov si mere. De cate ori incepi cu un fruct /leguma nou/noua, incepi de la 1 lingurita si cresti in fiecare zi, depinde si de bebe.
Si am mai aflat ceva de-abia cand era Ana mica, dintr-o discutie auzita la dispensar intre doctorita si asistenta, care vorbeau de cineva care-i daduse copilului 60 ml de suc de portocale(copilul era de vreo 4-5 luni) si o criticau p-aia, cum poate sa-i dea atat , ca suc de portocale se da max 20-30ml ca irita stomacul. De fapt si eu ii dadeam tot cam asa , ii placea, n-avea nimic cu stomacelul...iar cand m-a intrebat cat ii dau i-am spus ca 20 ml Ca sa nu mai spun ca si Oanei tot asa-i dadusem .

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by porumbita80

BUNA FTELOR
KOKORINO sunt superbi bebeii tai te-am admirat mereu
Uite ca si eu am zis sa fiu in rand cu lumea si am pus si eu ceva poze in mailu comun na ca uite si eu sunt in rind cu voi hihihi

Ma fetelor nu stiu daca am facut bine dar azi i-am dat lui asta micu 20 ml de suc de porotcala ma confrunt cu el cu o problema de 3 zile nu a facut kk si am incercat mai multe feluri de ceai si nimic nu am vrut sa-i pun supozitor cu cu ele l-am dat peste cap si am citit undeva ca sucul de portocala merge ca lacsativ acum sa vad cum o sa reactioneze sper sa nu-l doara burtica acum stau cu sufletul la gura, de placut mama ce il mai savura.Am sa va tin la curent cu problemuta noastra.

MAMICA FERICITA DE BEBE MARIO GABRIEL(31.10.2006)
www.yahoo.photos.com/stelastratulat/bebe

Eu nu cred ca ai procedat bine,este prea devreme pentru suc de portocale.Daca vrei sa afli mai multe despre diversificare,du-te la inceput de capitol,pe prima pagina si citeste despre diversificare.Ai mare grija de stomacelul lui,ca s-ar putea sa aveti probleme ,daca incepi asa devreme cu citricele.Am citit la mamicile de IULIE -AUGUST ,daca nu ma insel ...,o discutie ,in care vorbeau ca au fost sfatuite de medicul pediatru ,sa inceapa sa le dea citrice bebelusilor,DUPA 1 AN!!!Daca gasesc discutia ti-a postez aii sa vezi...

Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)

Poze Crinuta luna 1,luna 2,luna 3

Poze Dandusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saftoiu_gina spune:

Spunem si noi PREZENT aici la Fulguleti .
Vreau sa va spun si eu ca ieri am fost la control la 3 saptamani de cand am iesit din spital si la cantar surpriza am luat in greutate numai 380 g ,nu imi venea sa cred ,pediatra a spus ca arata bine la varsta asta nu arata a copil nehranit si ea crede ca nu le mergeau cantarele bine in maternitate si peste o saptamna mergem iar la cantar sa vedem cat a mai luat.Eu ii dau si san si lapte praf, milumil .La san deja s-a puturosit nu vrea sa mai suga decat dimineata cand curge singur si la biberon ar vrea sa suga tot timpul dar putin ,insemnand cam 60 de ml la 2 ore .A avut zi cand a mancat la o masa si 100ml .Asa ca acum ii dau la 2 ore daca ea vrea asa plus san cand are chef sa traga .In rest suntem cumintele ,colici avem dar din cand in cand ,o singura noapte o avem nedormita de cand suntem acasa ,asa ca sunt norocoasa .Pentru colici ii dau Sab simplex ,ceai pentru colici amestecat cu Baby Drink si functioneaza .
De la 14 zile ii dau Vigantol ,doua picaturi pe zi.
Pe 20 luna aceasta avem botezul si ne linistim dupa aceea .

As dori o modificare in listuta daca se poate,la nume .O cheama ANA-BEATRICE si mai adaugati ca am nascut la 40 de saptamani.

Doresc la toate mamicile bebelusi mancaciosi si sanatosi.

Ingeras ce-ti mai face burtica ?s-a vindecat ?

GINA printesei ANA-BEATRICE (13 DEC 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

am pus si noi pozici noi la luna 2 sa vedti ce mari suntem

Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokorina spune:

DANDUSA,ai reusit sa ma pui la zid....da' tu chiar ai bagat frica in mine....la ce bata ti-ai luat in mana....sa traiti!am inteles!nu mai zic nimic de harbujeii mei....intr-adevar au niste falcute mari si tari,indesate.....eu ii sufoc cu pupacelile mele....

FATIMA,chiar aseara vroiam sa te rog,sa pui niste poze si de la botez....dar am vazut ca ai prestat deja....vroiam sa spun ca esti o gagica (scuza-ma pt cuvantul "gagica",e de cartier ce-i drept,dar des folosit de fiecare dintre noi...nu-i asa?ma scuzi?).....deci,ma intorc si spun ca esti o gagica foarte misto.....esti frumoasa,frumoasa,frumoasa.....imi place foarte mult cum arati.....nu vreau sa ma gandesc cum va arata eva cand va fi mai mare....asa mamica!....asa fiica!....

dar atatea complimente de la voi......m-am inrosit toata.....va multumim frumos si va pupampozele de la stuio,le-am facut cu doua saptamani inainte de craciun.....ca asa ne-am scos cu cadourile pt parinti....cate un tablouas care o costat mai mult daca cumparam un parfum de marca....ma rog,important este ca am dat ceata la toata familia.....culmea e ca si cumnata mea(care mesteca mancarea copilului)....a facut acelasi cadou socrilor,respectiv si ai mei,tot un tablou.....o poza a lui aia mica,scoasa pe imprimanta din computer....si asta a fost...nu ne concuram noi acuma si nici nu ne batem in tablouri(desi i-as face unul guler).....ca nici nu incape vorba de concurenta.....ce tablou i-am dat noi si ce tablou ne-a dat ea noua.....pacat de copila aia,ca nu are chiar nici o vina,ca asa o mama are...o sa spuneti ca sant rea....dar nu o cunoasteti pe ea....

fug si revin....sandokan plange!

pascal si Sophia
www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saftoiu_gina spune:

Dia si fetita mea e agitata tot la fel ,da tot timpul din maini si din picioare ,eu obosesc numai cand ma uit la ea ,poate si asta ar fi un motiv ca a luat putin in greutate ,nu stiu ce sa mai zic ,ca ma dat peste cap cantarul de ieri .
Aaa si intre timp am mai avut si niste bubite cauzate nu stiu ori de la pampers ori de la servetele umede ,deabia am scapat de ele .Cum am trecut la pampers nr. 2 a facut o iritatie de toata frumusetea .Am schimbat marca ,am luat Hapy ,l-am terminat si acum continuam cu pampers .

GINA printesei ANA-BEATRICE (13 DEC 2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

Hai sa va zic a facut baiatul meu kk si fara probleme de suc de poricale am citi undeva pe un forum ca a dat o maica la un bebe de 1 si 2 sap tot 20 ml si a facut kk de asta am zis hai sa incerc si eu ca al meu are 2 luni si aproape 2 sap si vad ca e bine nu are dureri de burtica creca a mers bine dar ce tine de diversificare am vorbit cu mai multe cunostinte si au zis ca tine de fiacare copil in parte nu e la fel la toti noi doar fructele o sa incepem dar restul dupa 6luni ca deocamdata fac fata cu laptele si bebe a luat foarte bine in greutate. Merci pentru sfaturi dar stiti cum este pina nu incerci nu ai cum sa stii daca e bine sau e rau eu zic ca la noi a mers dar asta nu inseamna ca merge la toti.

MAMICA FERICITA DE BEBE MARIO GABRIEL(31.10.2006)
www.yahoo.photos.com/stelastratulat/bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Porumbitoooooooooo, citricele numai dupa 1 an!!!!!

poze David Mihai

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Aaaa, acum am vazut postarea ta. Bine ca a facut kk, oricum e alegerea ta, dar te-as sfatui sa nu incepi asa repede cu ciricele, sa zicem ca acum a fost o situatie mai disperata, ca nu facea baietul kk, dar am auzit si copii alaptati care nu faceau 7 zile, asa ca nici nu cred ca era constipat.
Ruxandra, multumesc pentru raspunsul legat de imunitate. tot asa ma gandeam si eu, sa compensez cat mai mult faptul ca, nu din vina mea, l-am privat de lapticul meu pe David, cu alte metode de intarire a imunitatii. Acum il scot afara cat de des pot, mai incolo suc de fructe, etc.

poze David Mihai

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

PORUMBITA,
eu zic sa vorbesti cu doctora despre constipatia lui bb.Sa stii ca supozitoarele cu glicerina ajuta si nu fac rau,trebuie sa-i bagi un picut...in fundulet si gata...Sau daca vrei poti sa-i dai Debridat ,care ajuta la constipatie ...,dar mai bine vorbeste cu pediatra.
Am vazut si eu pozele,sa va traiasca grasunelul,sa cresaca mare.

Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)

Poze Crinuta luna 1,luna 2,luna 3

Poze Dandusa

Mergi la inceput