Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (3)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by amironeanu

Salut!

Sunt sora Laurei13 si am o intrebare pentru voi. Laura este la mama, la Onesti si nu are Internet ca v-ar intreba ea.

Laura face febra, acum are 37,5 nu se simte prea grozav, o doare gatul si muschii, probabil o paste o raceala. Grija ei este daca poate alapta, chiar daca are febra.

Multumesc mult si crestere usoara in continuare!

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Poze Stefi mai vechi si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

mie mi-a zis neonatoloaga in spital sa nu alptez daca am febra peste 38 grade ca nu stiu ce swe intampla cu laptele... nu mai stiu exact, am retinut doar esentialul

Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by roxanica2006
Ruxandra, Adinazot, ma confrunt cu aceeasi problema, va mai spuneam eu, David al meu nu bea cantitatea trecuta pe cutia de lapte praf, pt. varsta lui. Ma ingrijoram pana acum, dar am tot citit ca fiecare copilas are ritmul lui, iar David a crescut 1.800 pana acum, 7 sapt. si un pic. Io sper ca e bine. David mananca in 24 ore intre 600 si 700 ml, depinde de zi, totusi mai des spre 600 ml.
Asa ca Adina si eu sunt o mamica nu stresata si f.f.f. stresata, dar te incurajez pe tine, din moment ce suntem mai multe mamici ce ne confruntam cu problemutza asta, inseamna ca nu e o chestie grava, copilasii nostri nu sunt niste mancai, dar sunt sanatosi, mai au timp sa devina mai lacomi si mai pofticiosi!
Ruxandra, stii tu ca si eu il pun pe David la san, dar la fel ca tine am constatat asa brusc, ca lapticul meu, putin de altfel, s-a dus de tot aproape. Si-mi pare tare rau, tocmai acum cand il pun pe David la san mereu si sunt si eu mai linistita, mananc, beau ceai de stimulare, lichide, nu pot sa inteleg Dar insistam!!

Roxanica, stiu ca pe majoritatea cutiilor de lapte praf scrie ca la 2 luni bb ar manca peste 150 ml/masa... numai pe Humana nu.
Acolo, pt bb > 2 luni, doza ar fi de 120 ml apa + 4 masuri formula = 135 ml lapte.
Si poate sa scrie pe acele cutii ce vrea, ca tot nu poti si nu trebuie sa-l faci sa manance mai mult decat vrea el..
Grigore papa la o masa intre 70-120 ml(in medie 90-100 ml) + un rest de san... acela e ca si cum n-ar fi..

David a luat f bine in greutate, felicitari. Asa ca lasa stresul de-oparte!

Da, cum ziceam cu tristezte, dar cred ca noi ne indreptam spre intzarcare. Deja e f agitat cand suge, mai mult tzoncane si inghite aer la greu.. off, off.

Editez sa-ti zic de Matei, cu imunitatea.
Deci pe Matei l-am alaptat si mai putin decat pe Grigore, si a stat super-bine la capitolul imunitate. Bine acum e la gradi, nu se pune! dar si acum de descurca f bine fata de alti colegi.

Dar sa revenim la primii ani. A luat f putine viroze (2 in primul an) si reactiona bine la tratament; isi revenea rapid.
Dar noi am mers mai ales pe metodele traditionale de calire:
- masaj+baie zilnica (dupa 1 an am inceput sa-l clatim cu apa rece) - plimbare zilnica, pe orice vreme (ploaie, ninsoare, vant, etc)
- mancat cat mai variat si cu multe legume si fructe (face mofturi la majoritatea fructelor, dar i le dam sub forma de suc stors in casa)
- stat cat mai mult la munte si la mare (cu saptamanile)

2 luni

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

quote:
Originally posted by adinazot

RUXANDRA la noi biberon plin inseamna 135 ml de 6 ori pe zi.am incercat si sa i dau 5 mese pe zi a catge 170 dar nu merge ,ca nu suge decat tot pana la 130 deci continui cu ACEASTA CANTITATE LA 6 mese pe zi.Dar colicile astea ,bata-le vina,nu ne dau pace sa mancam ca lumea.Asa si a mea fetita,suge cat suge ,pe urma o tin sa ragaie dar nu intotdeauna mai ia biberonul inapoi,si papa putin.Azi de ex a supt 590.Nu-i asa rau,dar se poate si mai bine.

Adina, pai ai vazut ca si puiul Bambolettei nu rupe biberonul dar, si asta conteaza de fapt, creste!!

Si eu mi-am editat mesajul initial, Grigore papa in jur de 600 ml/zi, 700 poate a fost candva, o exceptie..
Ma straduiesc sa nu-i socotesc ml ca m-apuca batzul..

2 luni

nici Oana nu mai mananca cum manca inainte, dar atata timp cat ia in greutate, nu ma ingrijorez ... de o saptamana mananca in timpul zile numai cate o tzitzi, iar inante le golea pe amandoua... refuz sa-i fac o proba a suptului ca ma panichez
oricum sapt asta cum a avut bubitze la putzulica sii a plans toata ziua a avut o zi cand nu a mancat de la 1 la 10 seara.... atunci chiar m-am panicat, dar seara a mancat bine ... si tot a pus 200 grame sapt. asta
asa ca eu refuz sa ma ingrijorez ca nu mai mananca asa de bine ca inante... inca

Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2

Mergi la inceput

aelita, ce frumoasa e sofia.... ce ochi mari are si ce grasunica e... nu degeaba a stat atata la mami in burta

kokorina, ce frumoase sunt pozele cu harbujeii tai.... superbe... si ei numai mici nu sunt... tu nu vezi ce falcutze au dragalasii? si ce mult seamana unul cu altul ... sa nu te mai aud ca-s mici !

Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by roxana c.
dar m-a dat peste cap doctorita ca a zis-referitor la hernie -ca rareori trece de la sine, in general cu operatie. Doctorita de la urgente mi-a spus exact pe invers, acum pe cine sa cred? V-am spus ca i-am luat centura ombilicala, i-o pun mereu, sper sa treaca.

Matei a avut hernie cand era bb si nu i-am facut nimic, nici centura si nici o operatie. Acum nici nu stiu daca mai are, dar probabil ca nu, de pediatra noastra (care-l are in grija de la 7 zile) n-a mai pomenit de ani de zile de asta.

Ce voinicutz e Calin!

2luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Dandusa, ne-am mai revenit desi Luca nu a dormit deloc de azi dimineatza. Acum e singurel scos pe balcon, la aer... tot cu ochii cat cepele sta...
Si astept sa vad cum imi dai bataitza virtual... daca mai plang peste limita de 2 minute
Roxana, nu l-am scos inca ptr ca am carutzul inca in balcon; astept ajutor.. eu nu am voie sa-l car inca.. si stau la etajul 5 fara lift, dar din weekend o sa-l scot.. de dus pana jos pot ca am incercat deja si ma descurc eu sa-l si duc inapoi 5 etaje (ma refer la luca, carutzul e prea greu)...
Ma duc sa pap si eu ceva.. cat il am pe Luca izolat pe balcon...
Pupici

Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

BUNA FTELOR
KOKORINO sunt superbi bebeii tai te-am admirat mereu
Uite ca si eu am zis sa fiu in rand cu lumea si am pus si eu ceva poze in mailu comun na ca uite si eu sunt in rind cu voi hihihi

Ma fetelor nu stiu daca am facut bine dar azi i-am dat lui asta micu 20 ml de suc de porotcala ma confrunt cu el cu o problema de 3 zile nu a facut kk si am incercat mai multe feluri de ceai si nimic nu am vrut sa-i pun supozitor cu cu ele l-am dat peste cap si am citit undeva ca sucul de portocala merge ca lacsativ acum sa vad cum o sa reactioneze sper sa nu-l doara burtica acum stau cu sufletul la gura, de placut mama ce il mai savura.Am sa va tin la curent cu problemuta noastra.

MAMICA FERICITA DE BEBE MARIO GABRIEL(31.10.2006)
www.yahoo.photos.com/stelastratulat/bebe

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by porumbita80
Ma fetelor nu stiu daca am facut bine dar azi i-am dat lui asta micu 20 ml de suc de porotcala ma confrunt cu el cu o problema de 3 zile nu a facut kk si am incercat mai multe feluri de ceai si nimic nu am vrut sa-i pun supozitor cu cu ele l-am dat peste cap si am citit undeva ca sucul de portocala merge ca lacsativ acum sa vad cum o sa reactioneze sper sa nu-l doara burtica acum stau cu sufletul la gura, de placut mama ce il mai savura.Am sa va tin la curent cu problemuta noastra.

Va tin pumnii sa nu patiti nimic... cred ca e mult, mult prea devreme pt diversificare.

Si oricum, nu se incepe cu portocale, care poat da reactii f urate (iritatii rele la poponetz, alergii).
Plus ca 20 ml = 4 linguritze, mult, mult, prea mult pt prima data.

Faptul ca n-a facut kk de 3 zile nu ar tb sa fie o problema. Unii bb au scaun de 6 ori/zi, altii de 2 ori/saptamana.
Atata vreme cat scaunul nu este ff uscat, gen bobitze, bb nu e constipat.

Si Grigore face kk o data la 2-3 zile.

2luni

Mergi la inceput

nu stiu ce-i asa de agitat copilu meu de vreo 2 zile... ieri nu a dormit decat o ora si inca vreo 3-4 reprize de cate 10 minute... atata in timpul zilei... m-a rupt cu atata energie... in rest pe langa programul artistic din dotare (masa, cantecele, maimutareli, etc) a dat intruna din maini si din picioare si a gangurit la prietenul ei cel mai bun -ursuletul si a gesticulat la carusel.... dar atata a dat din maini si din picoare ca am zis ca decoleaza
pediatra a zis ca ce vreau, sa ma bucur ca am un copil activ, cu tonus bun, ca e semn ca e bine sanatoasa
si seara abia ce a mai adormit de obosita ce era...
si bebeii vostri sunt asa de agitati, si nu mai dorm decat f. putin in timpul zilei?

Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by porumbita80

BUNA FTELOR
KOKORINO sunt superbi bebeii tai te-am admirat mereu
Uite ca si eu am zis sa fiu in rand cu lumea si am pus si eu ceva poze in mailu comun na ca uite si eu sunt in rind cu voi hihihi

MAMICA FERICITA DE BEBE MARIO GABRIEL(31.10.2006)
www.yahoo.photos.com/stelastratulat/bebe

ti-a zis pediatra sa-i dai suc de portocale? mie mi se pare tare devreme.... dupa 4-5 luni mai zic, dar acuma.... era mult mai bine pt. el un supozitor, cu glicerina, mai ales ca ala se elimina cu kk, nu se absoarbe ...

Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2

Mergi la inceput