totul despre gradinitele particulare pro si contra
Raspunsuri - Pagina 5
Fania spune:
Fiecare din noi avem propriile cerinte de la un sistem de invatamant asa cum avem si de la proprii copii. Nu e bine sa generalizam, fiecare din aceste 2 sisteme are plusurile si minusurile lui, (sincer nu prea vad plusurile la gradinitele de stat, dar e o chestie pur subiectiva probabil).
Copilul meu este de la varsta de 3 ani la aceeasi gradinita particulara iar anul acesta vom absolvi al patrulea an de gradi. Nu am cerut niciodata perfectiunea dar sunt extrem de multumita de gradinita, de ceea ce a acumulat piciul meu in acesti ani si de evolutia lui ca pui de om.
Am avut ocazia de a participa de-a lungul acestei experiente, la zilele usilor deschise unde parintilor li se "dezvaluie" modul de abordare a orelor.
Apreciez faptul ca se iau in considerare parerile parintilor atunci cand ele sunt obiective si constructive, apreciez faptul ca ni se comunica valoarea copiilor cat si punctele lor slabe, apreciez ca esti ascultat, consultat, chiar certat atunci cand meriti asta ca parinte.
Suntem chiar inclinati 80% de a continua in acelasi sistem de invatamant, la scoala pe care aceasta gradinita o dezvolta in continuarea, desi mult timp ne-am confruntat cu dilema "scoala de stat sau particulara?".
Nu faceti greseala de a compara sistemul de invatamant privat cu cel de stat, sunt total diferite si nu poti compara un cal batran, obosit si infometat cu un armasar pur sange, bine hranit si antrenat pentru a castiga.
Am avut ocazia (si am mai scris acest lucru pe forum) de a participa la ore sustinute de profesori "occidentali". Ramai fascinat efectiv de acesti oameni care stiu sa te implice in ceea ce predau si care te fac sa te duci la cursurile lor cu placere si curiozitate. Exista un alt mod de a fi profesor si un cu totul alt mod de a fi cursant. E pur si simplu ALTCEVA !!
Lala_D spune:
Eu am vorbit doar de un dezavantaj . Bineinteles ca toti copilasi se vor adapta si vor trece peste aceste mici neajunsuri.
Asa cum bine a spus aurelia1278 aceste diferente cred ca le-am simtit si noi la inceputul scolii exact fata de acei colegi de clasa care nu fusesera deloc la gradinita .
Dintre colegi copilasului meu care au fost in aceasta situatie in acest moment , dupa 2 luni de scoala nu se mai cunosc diferente.
Acum toti sunt la acelasi nivel de cunostinte iar cei care se asteptau ca invatatoarea sa ii ajute la fiecare semn scris pe hartie au trecut peste aceasta necesitate intelegand ca invatatoarea mai are inca 24 de elevi si va ajunge si la el in ordinea in care ridica manutele.
Si da , problemele au fost doar de adaptare la regimul de scolar : lectii si nu cantat si dansat, disciplina si nu plecat prin clasa ca vrea sa vorbeasca cu vecinul etc.
Pustiul meu venea de la scoala mirat si ma intreba : dar cutarica nu a invatat la gradinita ca nu are voie sa vorbeasca in acelasi timp cu doamna ?
Lui i se pareau normale aceste ''norme'' asa ii invatasera tot anul trecut la gradinita .
In alte clase am mai auzit insa si de copilasi care nu pusesera mana deloc pe un creion pentru a face un semn grafic, care nu stiau sa recunoasca nici o litera de tipar etc ....acestia au avut probleme mai grave de adaptare.
Cam asta am vrut eu sa spun in mesajul anterior .
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Lala_D spune:
Fania exact de aceea spusesem in mesajul anterior ca daca se continua educatia copilului intr-un sistem de invatamant privat acesta va avea continuitate si nu va simtii nici-o diferenta adaptandu-se mai usor, calcand intr-un mediu care ii este familiar, in care se respecta aceleasi abilitati si metode de invatare ![]()
O zi excelenta tuturor !
Lala.
XIO spune:
Matusa mea care nu este educatoare(din cate stiu) are gradinita la ea acasa.
Toate lucrurile sunt cumparate din olanda sau facute la comanda , ii invata pe copii matematica , citire , germana si romana. Primesc mancare , au patuturile lor unde dorm, se pot juca afara.
Singurul inconvenient este ca acea gradinit e in casa in care locuieste , pare cam inghesuit(desi daca stau bine sa ma gandesc eu am fost la gradi intr-un apartament de bloc , si tare mi-a placut , ca nu as mai fi plecat de acolo!).
cge spune:
Baiatul meu a facut 3 ani de gradi particulara, Arc-en-Ciel.
Si acum e in clasa 1, la sc. 49.
Nu a avut niciun handicap fata de colegii lui care au urmat gradinite de stat.
In plus, este avansat la limbile straine.![]()
Si nu cred ca trebuie sa alegem neaparat dupa criteriul particular/stat. Ci dupa calitatea oamenilor care au grija de copii nostri.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
simali spune:
Eu nu cunosc situatia in alte orase. Sunt convinsa ca exista si gradinite particulare bune si va invidiez pe cele care aveti norocul s a le gasiti. Pot insa sa afirm ca in anul 2006 nu exista in Ploiesti nici macar o singura gradinita particulara care sa merite sa fie numita gradinita. Ba mai mult, copilul meu a mers la 2 gradinte particulare dintre care una era cea mai scumpa gradinita particulara din oras (uniforme speciale, engleza intensiv, fitze cat cuprinde, etc.) si a fost abuzat emotional. Nu doresc nici unui parinte sa treaca cu copilul prin ce-am trecut noi.
Cred insa ca viitorul apartine gradinitelor particulare. Dar ar trebui ridicata stacheta la acreditare si ar trebui pus la punct un sistem de control mult mai riguros, ar trebui sa fie incurajate educatoarele sa-si faca gradinite (prin credite avantajoase, prin obligarea patronilor sa se asocieze cu o educatoare cu experienta si aceasta sa fie o conditie pentru primirea autorizatiei de functionare).
Educatoarele de la gradinita de stat la care merge acum fiul meu mi-au spus ca NICIODATA nu au intalnit la cursurile de perfectionare si educatoare de la gradinitele particulare.
Si sa stiti ca, in conformitate cu noua normativa UE nu mai este permisa o cifra de scolarizare mai mare de 20 de copii/educatoare. La Vlad in clasa sunt acum 25 de copii.
alice