Incalzirea globala

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

"Incalzirea globala: pact istoric intre ''greii'' planetei

Reprezentantii grupului celor opt state puternic industrializate (G8) alaturi de Brazilia, China, India, Mexic si Africa de Sud, au semnat, joi, la Washington, un acord de principiu privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Documentul este o continuare a "Protocolul de la Kyoto" ce urmeaza sa expire in 2012, relateaza BBC News.

Dupa raportul ingrijorator al Natiunilor Unite, care a confirmat fenomenul incalzirii globale, statele puternic industrializate, alaturi de China, India si alte tari in curs de dezvoltare, au decis la Washington ca e nevoie de masuri drastice pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Documentul, la care au aderat si Africa de Sud si Brazilia, deschide drumul pentru un nou acord international vizand combaterea efectului de sera.
„Schimbarile climatice reprezinta o problema globala si este obligatia noastra, a tuturor, sa luam masuri conform capacitatilor fiecaruia si a responsabilitatilor istorice”, se afirma intr-o declaratie a Organizatiei Globale a Legiuitorilor pentru un Mediu Echilibrat.

In timpul reuniunii, Statele Unite, China si India, care au refuzat sa adere la protocolul de la Kyoto, au fost in centrul atentiei. Senatorul american republican John McCain a vorbit despre o schimbare de atitudine a Washingtonului fata de incalzirea globala si a cerut Indiei si Chinei sa ia masuri.

"Sunt convins ca am ajuns la un acord important, iar Congresul american va actiona, cu acordul administratiei de la Washington. Intrebarea este cu cata seriozitate va face acest lucru, dar cu siguranta vom aborda problema in forta la inceputul sesiunii", a declarat McCain.

“In ceea ce priveste China si India, cred ca trebuie sa explice de ce nu adera la protocolul de la Kyoto sau un alt acord international si sa faca la randul lor ceva”, spune John McCain.

Conform BBC News, reuniunea de la Washington, desi nu a dus decat la un acord de principiu, ar putea fi baza pentru un nou protocol international privind reducerea gazelor cu efect de sera, la care sa adere si statele puternic dezvoltate dar si cele in curs de dezvoltare, care pana in prezent au folosit drept pretext pentru a nu lua masuri faptul ca trebuie sa accelereze cresterea economica."


Cate dintre aceste tari vor fce cu adevarat ceva? Eu cred ca-s doar de ochii lumii toate astea.



BRENDA


Sa avem grija de viitorul copiilor nostri

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Incalzirea globala: UE acuza dur SUA si Australia

Atac dur al comisarului european pentru Mediu, Stavros Dimas, la adresa SUA si Australiei pe tema incalzirii globale. Oficialul european a acuzat Statele Unite si Australia ca impiedica lupta statelor europene de combatere a incalzirii globale si diminuarea efectelor acesteia. Statele Unite au fost acuzate in mai multe randuri ca au cenzurat rapoartele expertilor privind schimbarile climatice.


Efectele incalzirii globale
Foto: climatechange.krg.ca

"Importanta Statelor Unite este deosebita, deoarece emit cam o patrime din gazele cu efect de sera ale lumii, au un venit pe cap de locuitor foarte ridicat si au contribuit la crearea fenomenului mai mult ca oricare alta regiune a lumii, cu exceptia Uniunii Europene”, a declarat comisarul european pentru Mediu, Stavros Dimas, la o reuniune a ONU pe tema efectelor incalzirii globale.

"Ne asteptam ca Statele Unite sa coopereze mai strans si sa nu continue sa dea dovada de o atitudine negativa in negocierile internationale", a adaugat Dimas.

Administratia de la Washingtonul a anuntat retragerea Statelor Unite din Protocolul de la Kyoto, in 2001, invocand punerea in pericol a economiei americane si excluderea incorecta a tarilor in curs de dezvoltare de la implementarea restrictiilor.

Statele Unite sustin ca nu au puterea sa limiteze emanatiile de gaze ale autovehiculelor, una dintre principalele surse de poluare ale mediului care produc efectul de sera si incalzirea atmosferei globale.

Dimas a recunoscut ca Washingtonul are propria abordare de a lupta impotriva incalzirii globale, dar a avertizat ca aceasta "nu ajuta la realizarea unui acord international si nici nu reduce emisiile" de gaze cu efect de sera.

"Nu inteleg de ce Australia nu a vrut sa semneze Protocolul de la Kyoto", a afirmat Dimas, subliniind ca acesta este sustinut de 80 la suta din populatia tarii de la Antipozi. "Este vorba doar despre mandrie politica", a precizat el.

Incercarile de lansare a negocierilor privind extinderea Protocolului de la Kyoto dincolo de anul 2012 avanseaza cu dificultate pentru ca statele nu vor sa accepte restrictiile vizand reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

In luna martie, ministrii de Externe a celor 27 de state membre UE au decis sa-si reduca emisiile poluante cu cel putin 20 la suta pana in 2020. Aceasta masura a fost adoptata in incercarea de a provoca statele puternic industrializate si pe cele in curs de dezvoltare sa adopte o reducere cu 30 la suta a acestor emisii.

HotNews.ro, C. Marin, 03 apr 2007


Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Sotul meu crede ca faza cu incalzirea globala este un ciclu prin care trece pamantul. Deci ce este a mai fost si va mai fi.

Cat despre suprapopularea pamantului, personal cred ca este doar o chestie deliberat vanduta de unii naivilor. "Unii" fiind politiceni si oameni de afaceri care se scot cu ceva din asta.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)



Pasti 2006

Craciun 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Uite si aici un articol interesant despre suprapopulare.

http://www.jefflindsay.com/Overpop.shtml

Gloria si Eva (22 dec. 2004)



Pasti 2006

Craciun 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

greieras, daca tu crezi asta doar pentru ca asa crede sotul tau inseamna ca il iubesti tare mult, ceea ce nu este rau .
Intre noi fie vorba insa, suprapopularea planetei este o realitate din ce in ce mai evidenta si mai problematica. Cei care o contesta sunt precum depunatorii la Caritas care sustineau pana-n panzele albe ca jocul nu se va sfarsi niciodata. Speranta mea este ca umanitatea sa nu aiba soarta Caritasului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Eu cred ca va contraziceti degeaba.....e suficient sa ne exunem propriile pareri,sau,sa facem ceva,desi asta este cel mai putin realizabil la nivel de om de rand.

Eu,una,chiar nu vad,oricate argumente mi s-ar aduce,unde Dumnzeu e suprapopularea aia,sau daca e,care e problema cu incalzirea globala.

Ia uitati,ce frumuseste,Groenlanda s-a imbogatit:

http://www.hotnews.ro/articol_70748-Efectele-incalzirii-globale-pe-harta-Groenlandei-a-aparut-o-noua-insula.htm



BRENDA
FOREVER YOUNG



Sa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Capcaunule nu citi printre randuri. In primul rand eu nu am spus ce cred despre incalzirea globala. Oricum, avem prea putine informatii despre cum au evoluat lucrurile pe Terra de-a lungul milenilor pentru a fi siguri de ceva. Sa nu uitam ca toate astea sunt ipoteze, dar cu adevarat nu s-a putut demonstra nimic.

Cat despre suprapopulare raman la concluzia mea, ca este un subiect intretinut in discutie in mod artificial de catre oameni care au ceva interese nu tocmai curatele. (nu ma refeream la voi cei de pe forum)

Gloria si Eva (22 dec. 2004)



Pasti 2006

Craciun 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

Pana la suprapopularea pamantului la un nivel nesuportabil mai este ceva timp. se estimeaza ca abia prin 2050 se va ajunge la 7,5 - 8 mld. de oameni. Insa daca observati, populatia este in crestere mai mult in tarile nedezvoltate economic. In momentul in care omul "da de bine", nu mai face copii asa multi. Deci suprapopularea planetei se va rezolva de la sine avand in vedere aceasta omogenizare a populatie pe plan modial. Culturile se imbina, obiceiurile se dau de la unii la altii, nivelul de trai se va mai egaliza in timp... Controlul va fi mai strict, monopolul mai mare... Asta e viitorul de aur!

P.S.nu dati cu rosii. e doar parerea mea...

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez

varsta Erik

Mergi la inceput