In Italia (20)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Ati revenit pe prima pagina, frumos.
Idora, brava, pleci in Sicilia, abia astept sa intri si sa ne povestesti cum ti se pare.
Ce as mai merge si eu,macar cateva zile.
Sper sa fie totul bine pt tine ,sa va intelegeti bine(partea cu gelozia asta e, nu ai ce-i face) si sa hotarati unde ramaneti.
Mai scrieti ca mai intru pe la voi sa bem o
impreuna.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

tumpi ... mai rarutz pe aici ... cind calcultorul sughite, cind timpul parca nu "curge" in favoarea mea ... dar noroc cu Idora si patul suspendat ca ne mai aduce pe aici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Am uitat ca la tine nu-s portocale,mai bine arunca-mi cu un mar...in cap,sa fie tacamul completCe prostii vorbesc,Doamne fereste

Tumpi sper si eu sa-mi placa si sa fie bine,mor de curiozitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Vacanta placuta Idora!

Danangie, cum de ne-a venit ideea sa vrem sa ne mutam in Italia? Sora sotului, impreuna cu familia ei (toti britanici)locuieste in Como (de fapt langa Como, in Cavallasca) deci ne tot ducem in vizita pe acolo. Si ne place tare mult... ce e sa nu ne placa? Munte, lac, aer curat...Elvetia la doi pasi, Milano pe aproape etc. Scotia e frumoasa, nu zic nu.. dar ne-am cam saturat de ea :) Cam toate neamurile noastre sunt "pe continent", ai mei in Romania, ai sotului in Franta, Italia, Elvetia, Spania ...deci am fi si mai aproape de toti... argumente sunt multe. Ei, sa vedem ce iese. Deocamdata... planuim de zor. Avem cam 2 ani la dispozitie sa ne pregatim: invatat limba ca lumea, vazut ce si cum, cautat joburi, etc. Dar, daca toate merg bine, in 2009 vindem casa, ne luam matzele (toate 4 he-he) si iacata-ne...

Numa' bine si o seara faina la toata lumea

Dark Bendis

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Darkbendis buna idee sa invatati limba inainte .. nu sunt multi cei care vin pregatiti asa ca voi .. bravoo

uite aici pagina romanilor in italia http://www.romania-italia.info/portal/ o adresa de pastrat ...
exista si un forum ( in stinga) in care poti sa citesti : legislatie, sau la discutiile despre "sa vorbim corect italiana si romana ( ca sunt si citiva italieni care scriu )" ai si italiana on line .. gramatica ... poti pune o intrebare daca vei avea neclaritati si vei primi cu siguranta raspunsuri .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Buna fetelor,

Eu sunt mamica unei super frumusici de 2 ani si 9 luni, pe forum pe aici de prin 2004....Pls, va rog ajutati-ma si pe mine cu cateva sfaturi: in septembrie e ziua mamei mele, si stiu ca cel mai mult isi doreste sa vada Italia, asa ca m-am decis a ii fac o surpriza si sa plec cu ea vreo sapt, in Italia. Nu prea stiu unde, ma gandesc ca ar fi frumos la Roma, dar datorita pozitiei geografice nu prea avem multe de vazut in afara de Roma.Asa ca ma gandesc sa venim in nordul Italiei, ca acolo sunt mai multe orase destul de apropiate, pe care sa le putem vizita.

Am gasit prin Blueair o oferta tentanta de avion, catre Milano.Ma puteti ajuta cu niste sfaturi referitoare la cazare? Unde sa stau in Milano? Sa fie o pensiune sau un hotel de 2 sau 3 stele, nu vreau sa fie prea luxos, pt ca nu am foarte multi bani. Caut ceva decent si curat, probabil ca spre centrul orasului.

E OK sa stau in Milano si sa vizitez cu trenul alte orase din jur? E scump trenul?

Astept cu interes eventualele sfaturi, ca nu vreau sa cumpar biletele de avion pana nu sunt sigura ca imi pot permite cazarea....

Va multumesc

Mergi la inceput

Nature ... citeste si tu putin pe la subiectul asta :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=100590
ca am scris multe si am si adunat alte subiecte in care cei care au fost sau aveau de gind sa mearga in vacanta in Italia au dat sfaturi, pus intrebari ... si dupa ce iti faci o idee mai intreaba ...

vezi si cit costa trenul intri pe pagina cu mersul trenurilor si introduci la intrebarea :Da dove vuoi partire?
Milano si la : Dove vuoi arrivare? orasul in care vrei sa ajungi, dai cautare si la unele trenuri in tabelul care iti va aparea , la casuta Acquista .. o sa vezi un carucior ( ca si cum ai vrea sa cumperi biletul on line), click pe carucior sio iti va da ceva date despre trenul respectiv .. inclusiv pretul.... Tb sa stii dooar ca singurele trenuri ieftine sunt cele R (regionale) sau IR ( interegionale.. care strabat 2 sau mai multe regiuni) .. dc vrei sa te invirti in jurul orasului Milano, cred ca numai la Lago Maggiore ai unde sa mergi , cu trenul, nu ff departe ... citeste discutia

Dc totusi te hotarasti pt Roma , in 1 saptamin abia apuci sa vezi orasul asa cu amanuntul si poti sa mergi la mare , cu trenul pt Ostia ... nu e departe si nici scump ... mai poti face excursii la Napoli ( organizata si cumparata excursia de la o ag de turism la fata locului sau pe cont propriu te urci in tren dimineata spre N si seara te intorci la roma ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Crista, multumesc mult pentru adresa si sugestii.

Dark Bendis

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

Sunt indignata!
nu e adev ca la Milano ai mai multe de vazut ca in Roma ;eu cand am fost in milano am ramas dezamagita caci inafara de Duomo nu am avut ce vedea in perioada aceea sau nu am avut pe cineva care sa-mi arate alte locuri ...sau ... in comparatie cu roma care e un oras turistic ,mult mai turistic ca milano!de ce nu mergi in Toscana ,Sincer Toscana bate Roma si chiar Sardegna....e Superba...
in schimb eu ador Roma ,chiar si inafara ei ai.. ce vedea...eu stau cu muntele in spate ..sau cum se zice sunt in spatele muntelui si marea la 2 ore de locul unde stau(din Roma mai putin de o ora), inafara Romei la cativa km de mine. este cea mai mare piscina din europa,si la alti cativa km.sunt piscine cu izvoare de bai termale..+in Tivoli..orasel la 25 km de Roma (se ajunge cu autobuz sau cu trenul)este un oras istoric are multe locuri nu prea imi iese mie acum sa ma explic dar e ffff frumos cu cascade, si multe fantani arteziene...
eu una nu-mi doresc mai mult....e super.... iubesc locul acesta ...

Stefania18 Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
nu vreau sa stiu sexul lui bb, vreau doar sa stiu ca e bine
nu am fost niciodata un manechin& foto cu burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

multumesc de primire ! prima am raspuns la provocare.. sper ca nu v-ati suparat....
pot sa va dau si eu datele?
ROMA- 26.12.1981

Stefania18 Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
nu vreau sa stiu sexul lui bb, vreau doar sa stiu ca e bine
nu am fost niciodata un manechin& foto cu burtici

Mergi la inceput