In Italia (20)
Raspunsuri - Pagina 24
slimatei spune:
la semnatura am si foto cu roma daca mai vrea cineva va pot trimite am si cu sardegna, tascana am peisaje si cu milano, dar apar doar eucaci..ci si la fel despre napoli ....eu una .....dar fiecare cu ideile sale...
Stefania18 Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
nu vreau sa stiu sexul lui bb, vreau doar sa stiu ca e bine
nu am fost niciodata un manechin& foto cu burtici
diplodocus spune:
FETELOR, pic si eu ca musca-n lapte la topicul vostru...dar din disperare face omul orice... E vorba despre sotul meu care de 2 luni e in terapie intensiva in urma unui accident rutier...Daca aveti citeva minute, cititi aici
Va multumesc din suflet pentru intelegere
Luca-Mihnea Cel Voinic
Idora spune:
Sunt in CataniaZborul a decurs normal, dar mi s-au infundat putin urechile si m-a durut capul de la presiune, in rest totul ok.
Prima impresie despre Catania???Nebunie si haos total, nici nu-mi inchipuiam asa ceva
Case cu peretii cazuti si nevopsiti de zeci de ani, masini prafuite, mizerie,haine intinse la uscat,multe scutere,circulatie haotica,oameni care stau in fata portii la povesti, asa cum fac cei de la noi la tzara,dughene cu haine,fructe si legume,carne, si multe altele, cam tot ce vrei expuse la vanzare pe trotuar,claxoane,galagie,nebunie.Am ras ca nebuna tot timpul
Am vazut multi palmieri
Stau pe o strada principala in centru, langa casa e un bar cu vreo 2 mese si o mocheta care imita iarba dar care a cam uitat cum e sa fie curatata.Aseara am fost la supermarket sa luam mancare si cand am venit era unu'care statea pe scarile din fata casei la o bere, ca tot omu'
Am fost la o terasa de care zicea el ca e mai renumita si am mancat arancine cu ragu,pateu cu branza si sunca, asemanator cu pateurile de la noi dar mai mare si gelato.Au fost bune.Mi-a zis sa ma fac ca merg la wc si sa intru inauntru sa vad ce-i pe acolo.Intradevar erau zeci de sortimente de inghetata, arancine, etc, nu le-am retinut numele ca nu am putut sa ma uit prea mult ca s-au apucat vanzatorii sa ma intrebe ce doresc.Eu am inteles ce vor dar n-am putut sa scot nici cun cuvant in italiana decat sa le raspund la salutul de buona sera (pe la 16:30)
Seara am mancat niste conserve insalatisime, unele cu orez amestecat cu ton, masline taiate, morcovi, etc si altele cu porumb cu ton amestecat cu aceleasi ingrediente si cu salata rucola cu ciuperci proaspete, deasupra stropite cu ulei de masline home made.Super bune si sanatoase, nu credeam ca o sa-mi placa asa ceva, mai ales ca nu suportam inainte gustul uleiului de masline,dar asta nu avea nici un gust ciudat.
Casa se incadreaza in peisaj, in sensul ca azi noapte, pe la 1 se certau sau zbierau in curte unul la altul niste vecini.Azi dimineata m-a trezit zgomotul unui aparat, habar n-am ce era, dar banuiesc ca e vreo fabricuta de paine,ca mi-a venit miros de paine proaspata.Acum e data muzica la maxim pe la alt vecin, canta muzica latina Patul suspendat(adica salteaua),l-am mutat la parter, ca era imposibil sa dormi acolo sus, din cauza caldurii si din cauza de cadere libera de la vreo 2 m pe gresie.E mai sigur asa,plus ca nu mai e chiar asa de cald.Bine ca sunt obisnuita de acasa cu caldurile astea,ca nu am avut un soc de schimbare de temperatura.
Intr-un cuvant, imi place, imposibil sa te plictisesti aici
crista-s spune:
Idora am ris cu lacrimi de peripetiile tale ... insa pus cap la cap e tare placut si mai ales te simti "acasa" acolo ....
Nu stiu unde stai dar din ce povestesti am o banuiala ca pe celebra Via Etnea ... unde am stat si eu ... furnicar de masini, nebunie sa gasesti un loc de parcare... parca eram in Bucuresti pe Lipscani si eu am fost inafara sezonului ( iarna)..
Ce sa iti zic sa nu scapi poate am mai zis dar nu strica ):
* excursie pe Etna ( atit cit se poate urca )
* excursie la Capo Passero ( punctul cel mai sudic al Sicilei)
* exc la vila romana din Piazza Armerina
* Ragussa ( si Ibla evident .. ) sa te plimbi pe strazi ... sa maninci acolo
* sa maninci ciocolata de Modica
* Siracusa ( parcul arheologic cu urechea lui Dionis, latomia paradisului, teatrul antic care e inca functional ... si un tur pe jos in Ortigia: lasi masina in parcare imediat dupa ce treci podul in Ortigia, e un templu al lui Apollo (parca) acolo linga parcare ... si pe jos pe lungomare faci turul ... in citeva ore ai vazut tot ... inclusiv Donmul care e mai in centru Ortigiei .. si care are ca baza un templu antic grecesc din care au folosit nu numai baza dar si niste coloane ...apoi Fintina Aretussa in care creste papirus .. esingurul loc in Italia unde creste papirus ... )
* Taormina ( teatrul antic si plimbare pe stradute de preferat pe inserat )
Distractie placuta !! si astept poze
iriale spune:
Salutari tuturor fetelor, "vechi" si noi...
Iar pt Nature, ma alatur celor care iti recomanda cu caldura Roma, un oras atat de vast si de minunat incat o saptamana abia-abia iti va ajunge spre a-l vizita. Mai bine calitatea, decat cantitatea, nu? Sa ne spui ce ai hotarat.
Iar pt Idora, eu stau in Messina, la o ora de tine.
crista-s spune:
eu tb sa modific lista pt Idora "de vizitat" :
* la Messina e Irina
Irinel -ice multeeee ...
Idora spune:
Acum ne-am intors din oras.Am fost la o pizza si o bere.Vecinul din dreapta inca nu doarme, ca iar a tras un raget la nevasta-sa.Pe bune eu cred ca-i beat mai tot timpul ca racneste,nu vorbesteM-a trezit si azi dimineata cu racnetul lui, si eu cam dorm in general ca bolovanul, nu aud prea multe asa ca va dati seama in ce hal rage.Eu ma distrez de nu mai pot,dar nu vreau sa fiu in pielea lui nevasta-saL-am tot auzit ca striga Georgeta, ma gandeam ca-i nevasta-sa sau fiica-sa dar pana la urma am aflat ca-i pisica dar nu doar una, ca are vreo 3 si pe toate le cheama la fel
In partea stanga la fel aud,tipete, muzica la maxim, multe voci,urlete de copii, nebunie, de dimineata pana seara tarziu,pacat ca nu inteleg tot ce zic, ca sigur as reusi sa cunosc toate amanuntele din ziua in care s-au nascut si pana in zilele noastre.Azi mi-am dat seama ca pot sa vad la ei in curte de pe geamul din baie.Erau mai multi tineri asezati la masa si o femeie la vreo 50 si ceva de ani, care parea ca ea-i cu ordinea, adica cu zbieratul, ca vocea ei o aud toata ziua dar si ea nervoasa rauCred ca vecinu' din dreapta si ea se iau la intrecere, care are voce mai puternicaOricum imposibil de intrecut asa racnete ca la cel din dreapta casei,el poate concura fara probleme cu un leu
Crista, stau pe Via Plebiscito,cea mai lunga strada din Catania, e nebunie totala asa cum imi place mieSa stii ca ma simt ca acasa, chiar foarte acasaEu stau in Ro intr-un oras linistit (prea linistit pentru gustul meu),curat si civilizat si am venit la nebunii astia dar imi place
Iriale, poate ne intalnim vreodata daca tot stam asa aproape.Vii tu la mine sau eu la tine??
Acum ma duc sa ma culc, ca maine mergem la plaja la mare in Catania sau in Aci Castello, nu stiu sigur inca.
maurice spune:
Crista S, nune-am mai auzit de anul trecut, cand m-ai ajutat cu niste sfaturi pentru Toscana...acum am nevoie iar de sfaturile tale...vrem sa mergem in august in zona amalfi, insa acum ma intrebam daca nu a fost afectata de incendii; tu ce stii? sau vreuna din fete care sta prin apropiere...
Si ce parere aveti despre costiera amalfitana?
Multumesc!
crista-s spune:
Maurice vezi ca am adunat cam toate linkurile despfre vacante in Italia la subiectul asta :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=100590
e mai in josul paginii ....
vezi ce gasesti pe acolo si dc mai ai nevoie de ceva ( sau de traduceri) noi suntem pe aici... insa eu acolo nu am fost si deci din experienta mea personala nu te pot ajuta ci tot cu sfintul google
uite inca un link in engleza
http://www.seasonsinitaly.com/italy_AMALFI-COAST.html
si ce stiu eu se rezuma doar ac e ff frumos dar si ff luxos ... si ca la Minori e un nene cu o cofetarie de iti lasi acolo tot bugetul asta
http://www.deriso.it/
Salvatore De Riso
Incendii pe acolo nu am auzit ( au fost in Puglia, Calabria, Sicilia, Sardegna ... ) dar Amalfi nu ...
sper ca anul asta sa fie cu noroc vacanta ca dc nu imi joaca feste memoria (si nu te confund cu altcineva) parca anul trecut nu ai mai ajuns sa pleci ( din pacate )..