In Italia (20)
Raspunsuri - Pagina 25
![](images/user_woman.png)
maurice spune:
Crista, multumesc; am rasfoit linkurile cu vacantele, dar nu am gasit despre Amalfi; nu-i nimic, mai caut; anul trecut am ajuns in Toscana, din fericire :), este o zona minunata, m-as mai duce de cateva ori doar ca sa ma plimb printre dealurile alea cu chiparosi...
revin cu povesti, daca ne hotaram sa mergem catre Amalfi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
n.a fost nimeni in Amalfi ( adica nimeni care sa fii scris ceva .. dar de discutat s-a discutat insa nu gasesc nici eu .. cred ca asa la gramada printre alte povesti si birfulitze zilnice )
dupa mine tot google e de baza ( in engleza vei gasi cu siguranta multe informatii caci e o zona preferata de americani ).
daca te hotarastei revin-o cu intrebari ( dc vei avea) si mai cautam si noi pe linkuri italiene
mai e o varianta sa intrebi aici
www.romania-italia.info adica forumul romanilor din Italia si sigur vei gasi multe raspunsuri .. cu siguramta au fost multi i vacanta pe acolo sau poate sunt dintre cei care locuiesc acolo ... iti vor da multe sfaturi ( am citit cum au sfatuit pe cineva care vroia sa faca o mini vacanta cu trenul in zona Pisa-5 Terre ... )
crista-s spune:
Idora asta e un articol din ziar cu dedicatie pt tine
http://www.voceditalia.it/index.asp?T=&R=cro&ART=13536
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
fetelor,imi spuneti si mie cum e vremea la Roma? speram sa ajungem acolo luni...e caldura mare? e frig ? ploua?
emerald isle
crista-s spune:
nu stau la Roma dar am gasit pe net si am verificat cu previziunile de la mine din sat si cu cele facute pt Venezia de unde tocmai m.am intors ( deci si eu le-am verificat inainte sa plec si apoi la fata locului ) ....
uite aici linkul
http://www.ilmeteo.it/portale/meteocomuni?citta=Roma
vezi si tu pt fiecare zi care te intereseaza ... mai adauga ca la Roma e ceva mai multa umezeala deci temperatura pe care o simti cu adevarat e putin mai ridicata decit cea pe care o arata termometrul ( vezi in coloana Ind.Calore )....
ploaia nu era trecuta acolo ( pe site) pina spre 15 august ...asa ca nu tb sa iti faci probleme ( zic eu .. dar poti lua o umbrela mica in rucsac )....
sper sa iti raspunda cineva care sta la Roma sau a fost zilele astea ca sa ai siguranta ...
slimatei spune:
iti zic eu fii previdibila...nu se stie niciodata....se sta bine..adica ...cald, dar...
eu stau la cativa km de roma dar aici inca nu a plouat...si asteptam cu drag o ploicica...tare bine ne-ar prinde....
Stefania cu Stefania la purtator
stefy & tot foto
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
merci slimatei, sincer de ploaie nu mi-e prea teama ca m-am calit aici , ma gindeam cit de cald/frig poate sa fie.aici e foarte cald daca sunt vreo 22-23 de grade
.ma gindeam ce haine sa iau cu noi ca nu vreau sa ma duc cu prea multe bagaje,stam doar 6 nopti.
emerald isle
![](images/user_woman.png)
Idora spune:
Crista, nici chiar in halul ala dar nici prea departe
Am fost si la ai lui, acum vreo saptamana si am ramas acolo pana a doua zi.M-au primit bine,nimic de zis dar de-abia am asteptat sa plec de acolo, ca ma simteam ca intr-o cuscaMi-a placut familia lui (s-a nimerit sa fie si frate-sau cu nevasta, care locuiesc in Milano)dar mai ales bunica-sa.Soada rau, am ras de ea si cu ea.E mica de inaltime, nu stiu daca are 1,50 si implineste in curand 80 de ani dar se plange ca s-a ingrasat,ca are 65 kg
.M-a pupat pe gura de mai multe ori
si i-a venit sa planga, cred ca a avut emotii sau ceva de genul asta, ca ma stia doar din poze, si cum e mai batrana nu si le-a putut opri.Ce ciudat, ca multe cuvinte in siciliana sunt ca in romaneste, ca de exemplu:deasupra si ingrasat
Am stat cu totii la masa, asa ca-n familiile siciliene,au pus la mancare de parca mergeam la coasa,spaghete (deja fac alergie la ele)cu sos rosu si zucchini prajiti, apoi snitel si carnati prajiti cu
salata,fructe,apa plata, minerala, bere,vin si limone (parca asa-i zice)facut in stilul la visinata noastra, numai ca in loc de visine a pus coaja de lamaie, super bun, mi-a placut.
Acum din nou ne ntoarcem de la ei,ca am fost ieri la carnavalul de la Acireale si am ramas peste noapte la ei.A fost f. fain carnavalul,am facut cateva poze, o sa le pun aici.Mai pun si cu strada pe care stau, dar cu interiorul casei nu, ca nu vreau sa va fac invidioase mai ales cand o sa vedeti ce pat super amCand am plecat eram imbracata in pantaloni scurti si un tricou mai mulat si bunica-sa ma intreaba in siciliana :ma tu non ti vesti??? (cam asa ceva, am inceput sa inteleg si eu mai bine)
I-am zis ca doar merg cu masina, cine sa ma vada, mai ales ca era si aproape de 11 noaptea.Ai lui stau intr-un oras mai mic, cam la 20-30 min de Catania.Am observat ca sicilienii astia-s mai batuti in cap, nu asa deschisi la minte, in comparatie cu noi.El mi-a zis ca la ei femeile nu umbla in pantaloni scurti pe strada (doar cand merg la plaja) si chiar m-am uitat ieri in Acireale si n-am vazut nici macar una in pantaloni scurti, care la noi e ceva normal, plus alte chestii mai ciudate am mai observat la ei.Dar mie-mi plac sicilienii asa cum sunt eisi imi place Italia (Sicilia) la nebunie, nu m-am simtit nici o clipa straina aici, am impresia ca sunt in Romania, de multe ori uit unde sunt
, poate si din cauza ca nu sunt prea diferiti de noi ca mutre (cu exceptia unora care arata ca niste tigani
), sunt majoritatea mai mici de inaltime ceea ce mi se pare destul de ciudat (poate macaroanele i-au oprit din crestere
), limba suna asa de mult ca a noastra, ca daca nu sunt atenta, parca aud ca si cand se vorbeste romaneste in jur.Aceeasi "problema" a avut-o si el in Romania, i se parea cateodata ca se vorbeste in italiana dar era romaneste
De fapt, cred ca n-am auzit pe cineva (roman) care sa zica ca nu i-a placut Italia.
Am fost si la mare la plaja in Catania, e fain, nisipul aproape la fel de fin ca la marea noastra, dar parca-i mai faina Marea Neagra, oricum mi-a placut si aici.
Am mai vazut Acicastello si Acitrezza - e super Acicastello, nici Acitrezza nu-i urata, apoi am mai fost in Nicolosi, e mai la munte, cu mai multi brazi decat palmieri si de-aia nu mi s-a parut asa deosebit de ce vad la noi in tara, dar dragut orasel si asta.
Mai vreau sa vad Taormina, Sardinia, Etna si nu mai stiu ce deocamdata, poate-mi recomandati voi ceva.
Am fost si in Etnapolis, cel mai mare supermarket din Europa.
Italia Nu-mi vine sa cred ca pot sa zic asa ceva despre alta tara, decat Romania
crista-s spune:
Se vede ca esti indragostita ... tocmai iti recomandasem locuri pe care sa nu le pierzi ... merita sa le vizitezi si ceva de facut ( pe pagina trecuta ) dar le mai copiez odata aici .. nu sunt povsti din carti ci locuri unde am fost eu si am vazut cu ochii mei.. mi-a placut si m-as intoarce oricind pt ca nu ma satur de Sicilia :
* excursie pe Etna ( atit cit se poate urca pina la 1800-1900 si ceva de metri )
* excursie la Capo Passero ( punctul cel mai sudic al Sicilei)aici e apa limpede si o plaja mare si frumoasa cu apa limpede ...
* excursie la vila romana din Piazza Armerina nde exista unele dintre cele mai vechi mozaicuri ...
* Siracusa ( parcul arheologic cu urechea lui Dionis, latomia paradisului, teatrul antic care e inca functional ... si un tur pe jos in Ortigia: lasi masina in parcare imediat dupa ce treci podul in Ortigia, e un templu al lui Apollo (parca) acolo linga parcare ... si pe jos pe lungomare faci turul ... in citeva ore ai vazut tot ... inclusiv Domul care e mai in centru Ortigiei .. si care are ca baza un templu antic grecesc din care au folosit nu numai baza dar si niste coloane ...apoi Fintina Aretussa in care creste papirus .. esingurul loc in Italia unde creste papirus ... )
* Taormina ( teatrul antic si plimbare pe stradute de preferat pe inserat )
* Ragussa ( si Ibla evident .. ) sa te plimbi pe strazi ... sa maninci acolo - asta e mai departe .. R e un orasel pe virf de munte cu strazi strimte si intortocheate in panta si destul de abrupte unele din ele ... iar Ibla e vechiul cartier ebraic cu strazi si mai inguste .. ca si Ortigia din Siracusa ( si ea tot cartier ebraic) are un farmec aparte ..
* sa maninci ciocolata de Modica - asta se cumpara de la magazin si precis exista si in Catania dar tb sa ceri, sa intrebi ...
Eu la Aci alea de care zici tu n-am fost era seara cind am trecut pe linga ele si cred ca sunt localitati destul de noi construite ... asa ca ne-am cazat la Catania si a 2 azi am plecat pe Etna si de acolo mai departe spre Siracusa .. deci ne-am mai intors sa vedem coasta la nord de Catania ...
Pantaloni scurti ... pai nici aici nu umbla fetele /femeile in pantaloni scurti pe strada ... unde sa mearga imbracate asa? la scoala sau la servici ? ...numai la plaja sunt in pant scurti dar cele fff tinere eleve , studente ...restul cel putin pe partea asta unde merg eu Toscana, Liguria .. coasta de la Pisa la Genova la plaja se poarta rochitele si anul asta si anul trecut ... anul trecut se purtau si mai colorate anul asta la moda sunt rochitele albe de in ( sau in fine o pinza cu model din tesatura .. stil aia de fata de masa
) cu o croiala stil furou dar NU cu bretele ci decolatata clasic si care se largeste in partea de jos ( putin clos) ... lungimea deasupra genunchilor si palarile de soare cu bor .. mai elegante ...evident tot albe ... babele ca mine in pantaloni 3/4 ca sa ascunda ce nu e de vazut cu toate ca celulita e la mare moda ( asa scrie in ziare si toate vip-urile o afiseaza fara rusine
)
ce draguta bunica ... e emotionata ca orice bunica careia ii e frica sa nu "se duca" fara sa vada nepotul la casa lui...
iar despre inaltime .. mor de ris ... pai ce numai italienii din sud sunt mici de inaltime .. grecii sau cipriotii ( care mai sunt si negriciosi ca maslinele) sau spaniolii ce sunt mai inalti( aia din sud)? asa sunt astia de la mediterana . si pe malul celalalt la fel la arabi si turcii la fel ... in sicilia insa ( Siracusa in special ) ai sa intilnesti ff multe persoane inalte , blonde si cu ochi albastri sau verzi .. si la Napoli la el .. sunt cei care au stramosi "svevi" ( astia erau un popor nordic .. nordul germaniei, poloniei si coasta lituaniei .. se pare ca uneori mai treceau marea si la suedezi iar pina in mediterana au ajuns cu barca si au inceput sa cucereasca de la sud sicilia , apoi napoli si au urcat pina la Bologna .. evident nu cucereau tot ci numai bucatele... asa ca au avut ocazia sa se amestece cu populaia locala si sa lase si ei ceva material genetic ...)
Dupa parerea mea Etna si taormina se pot vizita intr-o singura zi .. dimineata urci pe Etna .- dar sa te imbraci soroooooo ca e frig acolo sus chiar si vara - si sa iti pui incaltari sport ca se aluneca pe bolovanii cei negri ... apoi va opriti la prinz sa mincati undeva si o luati spre Taormina .. vizitezi teatrul antic si apoi te plimbi pe stradute poti sa faci si baie / plaja dc vrei .. si seara sa maninci acolo sau macar o inghe sa savurezi si tu de sus cu vedere la mare .. acum vezi cum te orientezi ...
tot 1 singura zi iti ia si Siracusa + Capo Pasero sau cu vila romana din Piazza Armerina .. la alegere ...
distractie placuta in continuare si astept poze ... chiar si cu patul ca vreau sa mor de ciuda