In Italia (20)
Raspunsuri - Pagina 21
danangie spune:
TEO si noi cu nepoata am avut probleme la inceput. Noi am incercat sa o bagam aici la gradinita cand Giulia avea 3 ani. Nu am reusit ca plangea prea tare si era prea speriata. Apoi a adus-o inapoi aici in Italia anul trecut cand avea 7 ani. Nu intelegea nimic in italiana. Adica stia: buon giorno, ciao , come stai. Atat. I-a fost foarte greu la inceput ca nu intelegea nimic. Dupa cam 10 zile cand venea acasa.....venea cu cuvintele ciudate pentru ea in cap si intreba ce inseamna aia, sau aia. Dupa 4 luni de mers la scoala stia italiana ca romana. Acum termina clasa intai peste putin timp, stie italiana la perfectie, scrie si citeste in italiana, e innebunita dupa scoala asta, daca se intampla sa sambata sa nu aiba cine o duce la scoala e disperata si atunci sora mea lispeste de la munca numai ca s ao duc la scoala. Merge aici in excursii etc. Inceputul a fost greu ca , copiii o alungau ca ea nu vorbea italiana, si ea suferea in liniste dar acum a trcut de acea perioada si sper sa nu mai treaca niciodata prin asa ceva.Stii la inceput vine chiar si cu vanatai si se plangea ca x-ulsescu a impins-o , ca i-a dat o palam,etc.... Trebuie sa aveti rabdare, sa fiti tari si sa nu cedati la lacrimile ei. Daca vedeti ca dupa o luna nu reuseste sa se integreze .....cred ca trebuie sa luati o decizie. Noroc si sa ne povestesti.
Cat despre faptul can u i-a placut aici....poate e pentru ca aici nu e ca la noi....de exemplu sa-ti explic situatia Giuliei. In Ro statea la mama.....ca sora era aici.....si mama sta la bloc. Si Giulia iesea de o bucata de vreme( ca na era maricica......avea 7 ani), singura afara. Statea la scara blocului si se juca cu zecile de copii care erau pe-acolo. Avea gradinita ei, avea prietenii ei, avea locurile ei de joaca, preferintele ei. Aici nu are asa ceva. Adica nu iese afar atat de des cum iesea in Ro, nu are prietenii ei de la scara, si nu are libertatea de a sta la scara singura cu copiii. Asta-i lipseste cel mai mult de aici. Din pacate asta e. Dar s-a obisnuit. Acum in iunie pleaca acasa si va sta pana in toamna cand incepe scoala si e asa de fericitaaaaaaaaaaaaa!!!!! Abia asteapta. Ok, nu te mai bat la cap.....dar am vrut sa-ti povestesc din experienta nepoatei mele.
AAAaaa si sora mea mergea mult prin parcuri cu ea ca sa auda copiii italianai, ca sa auda cuvinte in italiana. Asa Giulia intreba: dar ce-a zis? Sora ii traducea si ea baga la cap. Noroc mult.
POZELE MELE
teo37g spune:
Danangie iti multumesc pt incurajari , esti foarte draguta si amabila
Ti-am vazut si pozele , am vazut-o pe Giulia , e o printesa dragalasa
Incercam sa invatam din experientele voastre
danangie spune:
TEO ce-ai mai facut cu fetita? s-a integrat? abia abia am gasit subiectul asta. Nu se mai scrie ca inainte. Ce pacat. De asta nu mai stiu cand trebuia sa vina fetita ta aici. Multumesc de compliment pentru Giulia. Stii acum e in Ro. Pot spune ca e cea mai fericita fetita din lume. Acasa , 90% din timp il sta afara. Vrea sa mearga peste tot. nu are rabdare sa astepte. Vrea sa revada toate locurile unde mergea ea. II aduce aminte de vremea cand era acolo si odata a spus mamei mele: stii mamaitza? eu cred ca sunt o fetita foarte norocoasa.
Asta pentru ca a reusit sora mea sa o trimita in Ro.
Deci, daca mai esti pe fir...povesteste ce-ai mai facut.
Numai bine
POZELE MELE
slimatei spune:
buna! cat v am cautat fetelor dar va ascundeti bine!
mi-am dat eu seama ca e imposibil sa nu existe deja un subiect si cu noi, noroc ca aici gasesti numai fete dragute...cel putin asa mi-a facut mie impresia pana acum...
asa ca bine v-am gasit!
STEFANIA+14Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
E usor sa cazi, dar e asa de greu sa te ridici!
foto cu burtici
nu am fost niciodata un manechin
DarkBendis spune:
Buna fetelor,
ma bucur ca v-am gasit. Eu deocamdata sunt in UK, dar al meu sot (scotian) si cu subsemnata planuim sa ne mutam in Italia intr-un an-doi (numai bine se termina rata fixa la mortgage si invatam ca lumea limba). Zona care ne place mult e cea alpina (Como), unde aveam si familie. Venim in Italia de cateva ori pe an, si tare ne-ar place sa ne stabilim in regiune. E careva dintre voi pe acolo? Mi-ar place mult sa ne cunoastem
Va sarut
Dark Bendis
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
eryteea spune:
Nu stiu cum de am gasit la profilul meu aceasta pagina unde nu am intrat niciodata .Acum vreo juma' de an va cautam disperata ,acum v-am gasit si-mi pare bine .Va salut pe toate.
Crista te stiu de undeva ?
Numai bine.
Ingrid amore di mama
danangie spune:
SLIMATEI bine ai venit! Din pacate la acest subiect nu se mai scrie ca inainte. Ce frumos mai era aici odata. Abia abia tineai pasul sa citesti tot ce se scria pe aici.
ERYTEEA bine ai venit.
DARK eu stau la vreo 30 de minute de COMO. Da....foarte frumoasa zona!! De vis!! Acolo mai mergem eu cu sotul din cand in cand si ne place sa glumim: Ce spui draga mergem sa bem o cafea la GEORGE?? Stii G. Cloney.... Eh....acolo e frumos tare. Dar cum de v-ati decis sa veniti aici? Eu daca eram in UK....nu cred ca veneam aici.....eh.....dar trebuie sa traiesti ca sa vezi ce si cum, nu??
POZELE MELE
Idora spune:
Chiar ca nu se mai scrie, ca de-abia v-am gasit!!Pe scurt: (Crista tu stii), a fost aici, i-a placut si mai mult decat in iarna si ne-am inteles la fel de bine ca si inainte, poate chiar mai bine,ne-am dat seama si mai mult ca ne potrivim.Imi place ca asculta si face tot ce-i zic (dar oricum nu-i dau sfaturi rele)dar sa nu crezi ca e un pampalau de-ala,ca nu-i, are si el multa personalitateL-am plimbat prin Sibiu si prin imprejurimi, inclusiv Brasov dar in Sighisoara n-am ajuns sa-l ducAsta e,data viitoareAcum urmeaza sa merg eu,deja cauta ceva de inchiriat pe acolo si sunt f. curioasa cum e dar sunt aproape sigura ca o sa-mi placaCat o sa stau,habar n-am, o sa vad eu!!
El vrea sa se mute aici (buna idee),sa deschida ceva de gen pizzerie,restaurant etc.Eu vreau sa-mi vand apartamentul ca vreau casa si daca e posibil sa deschidem ceva intr-o camera si daca se poate si cu terasa (vara)ca sa nu mai plateasca chirie,ca nu se merita.Mai vedem ce o sa fie pana atunci dar in principiu cam asta e.Sper sa reusim sa facem cum ne-am propus.
crista-s spune:
Idora asa sunt italienii.. cuminti .. ascultatori ... tandri ... cei mai buni barbati din lume as putea zice daca nu mi-ar fii frica ca deochi pe careva ( nu zic cine .. persoana cunoscuta ) ...
Abia astept sa pleci si sa scrii povestiri despre cum a fost sederea aici ... imi place de el ca nu vrea sa te amestece cu "la famiglia" .. inseamna ca stie sa ii tina la distanta ... bravoo lui ..