In Italia (20)
Raspunsuri - Pagina 20
Idora spune:
Deocamdata se pare ca-i mai vara aici in Romania decat in Italia.Alaltaieri seara la mine in oras erau 21 de grade si in Catania doar 17.Ce-am rasAcum sunt 25 de grade, noroc ca apartamentul meu are geamurile spre nord si vara e suportabil, nu e nevoie de climatizare.Cand deschid geamurile simt asa cum vine valul ala de caldura de-afara,de parca as deschide usa cuptoruluiMacar atat ca in rest mori de frig aici in apartamentIn cativa ani cred c-o sa ajunga la mare cautare apartamentele astea cu partea spre nord
Oricum dupa cate am citit, se pare ca se schimba clima la noi in Ro si va fi doar un singur anotimp, adica doar vara.Clima tropicala ne bate la usa, dar eu nu ma supar chiar deloc, ca mie-mi place caldura.Poate o sa se cultive si aici palmieri
------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.
poze
Liseberg-Göteborg
Idora spune:
In loc sa merg la plaja stau ca fraiera aici in casaOricum e prea tarziu si n-am nici costum de baie ca le-am lasat in Suedia, ca f. mult le-am si folosit, iti dai seama cu vremea aia mirifica de-acoloTrebuie sa-mi iau unul,poate o sa mergem la strand sau la Ocna (la namol si apa sarata, sunt curioasa daca-i place)daca nu, ma duc si-n tanga si sutien normal, nu cred c-as avea curaj
poze
Liseberg-Göteborg
crista-s spune:
DAA .. acolo numai de plaja era ... am auzit ca se merge cu termometrul in mina la plaja ca sa verifice apa ...
la mine e cald cred ca spre 30 grade ... am iesit sa intind rufe in balcon si simteam cum am arde soarele pe miini ... balconul e spre vest deci acolo arde rau . In orasele mari e si mai cald, sau pe unde easfalt mult, sau masini care circula in disperare . Vara e indicat sa stai in casa daca nu ai mare sau vreo piscina/riu in apropiere ... De bine de rau lasi jos jaluzelele si stai ca sobolanul la umbra ...
Sigur o sa ii placa la namol.. aici costa o mina si un picior sa mergi la tratament /terme ...
Idora spune:
Habr n-am, n-am mers cu termometrul dar eu n-am putut sa stau in apa prea multCand lor li se parea cald (chiar si afara) in apa mie mi se parea frig.Dar oricum m-am mai calit dupa 3-4 ani de stat acolo, rezist mai bine la frig
No, atunci e bine daca i se pare asa scump ca merge la namol, o sa aprecieze mai bine statiunea, nu ca n-ar fi faina, mie chiar ca-mi place, e plin de terase si e bine sa faci tratament cu apa aia sarat si namol, ies toate bolile din tine
poze
Liseberg-Göteborg
crista-s spune:
Poate nu isi va pune namol pe el ( ca unii .. am eu unul acasa sunt mai "jingashi" de fel ) ... dar va aprecia statiunea si faptul ca e ceva natural.. iar apa sarata ii va placea cu siguranta ....
tumpi spune:
Fetele ce cautati in casa pe o vreme ca aste?Nu ca eu nu as fi tot in casa
Idora, nu as vrea sa te speri ,da sa sti ca nici in Catania nu e cine stie ce curatenie.Imi aduc aminte ca prima oara cand am fost in Sicilia mi se parea ceva mirific,curatenie peste tot,acum vreo 5 ani inca era ok,mai putin ca am nimerit in perioada de plina eruptie a Etnei si era numai cenusa pe jos,da acum 2 ani mai ales dupa sarbatoarea din oras de la sora mea era unn dezastru,dupa aproape o sapt pe faleza erau inca resturi de la artificii.Oricum mie imi place Sicilia.
Si la noi e cald azi,am iesit putin pana afara si simtem ca ma topesc,desi astia nu au anuntat decat vreo 27 de gr,dar dupa aproape o sapt de ploaie......
Noi avem dormitorul pozitionat spre apus,soarele ajunge pe partea cu el dupa ora 5 si se sta bine, in schimb soarele bate mai toata ziua pe partea cu sufrageria si daca nu am oblonul tras e naspa rau de tot.
O duminica placuta va doresc.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
crista-s spune:
Tumpi e lesinator afara .... am stat in balcon inainte de prinz cit am schimbat pamintul la floricele si am mai facut ceva activitati pseudo-gradinaresti intr-un balcon ( la ora aia ) pozitionat la umbra si totusi am intrat in casa oparita ....La ora asta nu e nici tzipenie pe afara toata lumea sta dupa jaluzele de lemn sau prin camerele cu vedere la umbra sau la aer conditionat ( cu toate ca aici la deal nu e chiar o necesitate se supravietuieste si fara ) .. geamurile inchise caci intra caldura de afara iar in casa e super bine ( gresia de pe jos sa traiasca caci tine racoare ) ...
Cica de miine se racoreste, putina ploicica pina pe joi .. nu e rau...
Insa curind incepe distractia : se aeriseste, gateste si se fac diverse operatiuni casnice dimineata la prima ora sau seara tirziu... iar pe strada ies cei care nu au incotro ( unii tb sa mearga si la servici ca sa isi tina nevestele acasa )
Idora spune:
Crista, si asta-i "jingas" rau de tot, cred ca mai jingas decat al tau, ca are si fobii acarieneDaca nu vrea sa-si puna namol pe el, o sa-i pun eu fortat, ce-i dupa el??
Tumpi nu ma speriu eu asa usor daca-i mizerie, cred ca m-as speria mai mult daca ar erupe vulcanu'Daca-i atmosfera faina si oameni ca lumea, mie-mi place.
poze
Liseberg-Göteborg
teo37g spune:
As vrea sa plec in Italia dupa sotul meu , si as vrea sa iau si fata cu mine. Asta inseamna ca trebuie s-o inscriu la scoala acolo , iar ea nici nu vrea sa auda de asa ceva.Sunt disperata si nu stiu cum sa procedez.Mi se pare ca as abuza de libertatea ei
VA ROG SFATUITI-MA , banuiesc ca multi dintre voi ati plecat cu copiii , spuneti-mi cum si ce trebuie sa fac . Noi am mai fost si anul trecut in vacanta de vara si nu ia placut deloc
crista-s spune:
teo37g pina iti raspunde cineva aici la intrebare poti sa intri pe forumul romanilor in italia ...http://www.romania-italia.info/default.asp oricum aici poti afla raspunsuri la mult mai multe intreabari nu doar legate de copii ci in general despre emigrare ....
citeste la capitolul: casa, familie, sanatate http://www.romania-italia.info/forum.asp?FORUM_ID=4&CAT_ID=2&Forum_Title=Casa%2C+familie%2C+sanatate
si intreaba sigur acolo gasesti mult mai multe raspunsuri ... persoane care s-au confruntat cu aceeasi situatie ...
eu am numai o intrebare la care nu astept raspuns ( ti-l dai singura ) : daca parintii tai s-ar fi mutat in alta tara, oras cind tu erai mica te-ar fii lasat acolo cu bunici, rude ?? sau te luau cu ei? tu ai fii apreciat asta ca pe o mare libertate? sau ca pe un abandon?????