In Italia (20)
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
Idora spune:
Crista pai la el cred ca se potriveste cu ce vad in filme, adica e adunata toata "la famiglia" numeroasa in jurul unei mese (mai sta si cu sora-sa in casa)si poate ca mai are si vreun bunic si vreo strabunica
, asta nu stiu ca nu l-am intrebat
Dar de sarbatori, de Craciun stiu ca se aduna toate neamurile, adica inca un frate cu nevasta, unchi, matusi etc si petrec impreuna, ca 25 l-a facut acolo dar in 26 era in Ro, si se plangea dinainte sa-i vina toate neamurile ca nu le suporta
Mie-mi place sa fie multa lume dar cred ca-i stresant sa fie asa tot timpul.
Macaroane in fiecare zi, sa manance el cu famiglia lui ,ca eu nu cred ca o sa pot
Mancarea romaneasca i-a placut in general, micii, gratarele, i-am facut o data orez cu ciuperci cu peste pe langa, dar a zis ca la ei se mananca doar orezul golAsa i-a placut cum l-am facut, ca si eu m-am mirat cum de mi-a iesit asa bun,ca eu nu prea-s cu orezurile
oricum a zis ca-s buna gospodina.I-am zis ca-s buna dar nu la mancaruri italiene, ca de-alea nu prea stiu sa fac
Dupa ciorba nu s-a prea innebunit, a zis ca noi toata ziua mancam ciorba.I-am zic ca ciorba-i la noi cum sunt macaroanele la ei
A vazut de multe ori, chiar si dimineata la 3-4, cand ne apuca sa mergem la restaurant, ca majoritatea mancau ciorba de burta si se tot stramba
Vreau sa stiu ce mananca ei de obicei dimineata, la pranz si seara, cam ce sa-i fac, ca sa fiu mai in ton cu ei.Imi poti spune??Asa, in general.
------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.
poze
Liseberg-Göteborg
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Idora spune:
Cafeaua la filtru nu-i place, i-am facut-o la ibric pe foc.El bea mocca(parca asa-i zice) facuta in ibricul ala de inox cu capac,care se pune pe foc.Chiar inainte sa plece, mi-a zis taica-meu ca el are unul acasa, n-am stiut dar acum o sa-l iau sa-i fac in ala.
Am crezut ca mor de ras cand mai mergeam pe strada noaptea si nu prea era lume, nu vroia sa mearga pe trotuar ca-i era frica sa nu iasa careva din curtile caselor si sa ne ataceAstia-s toti asa fricosi??
I-am zis ca in loc sa faca el pe bodyguardul pt. mine, trebuie sa fac eu pentru el
A zis ca sunt inconstienta
.Cred ca italienii cam au frica de romani
si nu stiu de ce, ca toti sunt oameni pasnici si calmi in Italia
poze
Liseberg-Göteborg
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
daaaa pasnici toti pe aici care cu umbrela, care cu toporul
De sarbatori e normal sa se adune ... e si frumos asa ... sa maninci pe la altii si tu sa nu te spetesti iar cit va fii mama si bunica lasa-le pe ele ca e ff bine asa ... mai rau e dc el va vrea sa pregatesti tu pt aia toti ( la noi nu e cazul al meu nu vrea si chiar dc la inceput ma chinuiau talentele si vroiam sa le arat ca si eu stiu acum ma bucur ca nu stau eu cu sortul in fata sa servesc la famiglia
) ....
ce maninca ei :
*** dimineata: o cafea cu sau fara lapte sau un cappuccino + 1 croasant (croissant) sau brioche cum se mai numeste prin anumite zone .. sau alta prajiturica mica chiar biscuiti ... tineretul acum mai maninca si cereale , iaurt suc de fructe dar marea mojoritate numai cafea si corn ...
*** la prinz : se maninca paste/orez si salata sau paste/orez si legume si desertul dulce ... de fapt nu e deloc rau caci toate astea iti dau energie ca sa poti termina ziua de munca .. unii vin acasa dc lucreaza aoproape si au pauza mai lunga ( mai mult in sud ) altii maninca pe unde apuca .. iar altii maninca doar un sandvis ( panino) in loc de paste, sau chiar pizza la bucata ( in general)... in loc de desert dulce fructe ...
*** seara se maninca felul 2, in general carne sau peste cu legume sau salata
simbata /duminica se mai schimba obiceiurile ...se face prinzul mai bogat ... na ca si la noi in w-e
mai maninca si supe, minestre de legume sau cereale dar rar si mai mult batrinii... pasta si fasole ( ca supa de fasole de la noi aia din ardeal dulce si buna ) nu cred a va pune gura pe acrituri ... decit asa din intimplare ... in general nu se omoara dupa usturoi ( mai ales mincat asa ca la noi)
asta e asa clasic .. acum fiecare face dupa capul lui sau dupa cum are timp si posibilitatea sa faca sau nu pauza ... insa in mare pe la 12-14 e cam greu sa poti cumpara ceva "de potol" pe strada ca toti scapa din birouri sau scoli/facultati si navalesc la mincare .. apoi pina seara nu mai gasesti nimic deschis ... dc nu apuci sa maninci atunci singura solutie e sa iti cumperi ceva de la magazin ( ipermarket ) ca restul mai mici sunt toate inchise ...
micii ( care sa nu iti mute nasul de usturoi de la o posta )si sarmalele dar nu cu varza ff acra chiar de preferat cu varza dulce le place chiar si celor mai mofturosi .. apoi musacaua, supa cu galusti ( dar nu in fiecare zi ), salata beuf ca la noi cu carne, chiftelute marinate si chiftelele noastre care sunt mai pufoase ca ale lor ( aici la mine se pune parmezan in carne ), snitele .. cam atea sunt preferatele si nu dai gres cu ele .. apoi dulciurile noastre : prajituri cu foi pe fundul tavii si cornulete
sa ajungi tu sa tb sa gatesti si vei veda ca in 20 min faci 2 felurui de mincare si mai pui si masa in vremea asta .. atunci vei zice ce fraiera eram eu in Ro unde femeile imbatrinesc linga oala cu ciorba si cratita cu felul 2 ...
uite aici retete ca sa te orientezi :
www.cookaround.com/yabbse1/forumdisplay.php?f=49" target="_blank">aperitive, felul 1, felul 2 si aluaturi sarate
www.cookaround.com/yabbse1/forumdisplay.php?f=193" target="_blank">desertui
tumpi spune:
Salutare tuturor.
Idora, asa cum zicea si crista, ai sa zicicum de puteam sta atatea pre in fata aragazului cand uite ce repede se gateste aici.
Si eu am zis ca mi se ia de la atatea paste,da sa sti ca in 8 luni cat am stat in Italia,am mancat zi de zi si uneori si aici fac paste ca duc dorul,dar nu o sa-mi iasa in veci ca acolo.
Chestia cu fam numeroasa, mai ales in Sicilia e o intreaga poveste,stiu de la sora mea cum e,am prins si eu cateva reuniuni din astea.Acum 12 ani cand am fost prima data in Sicilia ,sora mea statea cu socrii si cu unul din cumnati cu sotia acestuia si un prichidel.Si uite cum noi la masa eram vreo 10 persoane.Cand sun petreceri si la ei de fel si asta numai cu frati surori, unchi, nepoti se strang cam 25 de persoane.Bine ca soacra ei gatea pt toti,dar la dulciuri a mea sora intotdeauna era pe baricade.
Din mancarurile noastre ei nu prea mananca, ciorba de fasole o mai acepta (asta asa cum zicea si crista mai si ei ,defapt niste paste cu fasole si nu prea multa zeama au),au mai gustat si salata de vinete si le-a placut.Aaaaa si au si ei mamaliga,dar nu vor manca ca noi cu branza si smantana.Si acum depinde de la regiune la regiune.In Toscana de ex se manca la pranz un singur fel(paste normal) iar seara carne.In sud,Sicilia , se papa la pranz doua feluri(cel mult asa era in fam surorii).
Acum familiile mai tinere nu prea mai mananca acasa, munca nu prea le mai permite femeilor sa vina acasa,mai ales daca nu lucreaza aproape de casa, atunci ele mananca afara.Magazinele mari /supermarketurile) si in general mag sunt inchise cam intre 2-4.
Aaaa si normal ca nu prea le plce cafeau la filtru, nu ar da-o pe expressoul lor,desi mi e imi cam sta inima de la el
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marumiha/marumiha.jpg)
marumiha spune:
Cicina ,nu stiu un local unde se poate mìnca ieftin dar ma pot interesa,eu stau 80 km.distanta ,la Urbino daca ai auzit.Daca nu e urgent pot contacta o verisoara care locuieste acolo.Stiu ca e cam scump eu prefer Rimini e la un pas.
Idora spune:
Crista si Tumpi, mersi pentru ideile de mancare si de retete
Apropo de muraturi,n-a vrut sa gusteL-am dus o data in pivnita si am deschis butoiul cu varza murata si i-a venit mirosu' ala specific de "chanell".Saracu' ce chinuri pe el
L-am auzit spunand:che schifoooo
N-a mai vrut sa guste din sarmale cand a aflat cu ce varza-s facute
poze
Liseberg-Göteborg
crista-s spune:
vezi d.aia e bine sa gatesti cind nu vede si nu stie ce e in oala
acum pe bune tu ai minca varza imputzita daca nu ai fii obisnuita de mica ?????.. au si ei crauti dar numai in nord ... e sudist saracutul si e cam greu pt el .. astia din nord sunt mai apropiati de noi prin retetele plimbate de ici colo prin imperiul austro ungar ...
sa stii ca maninca piftie ... mai ales ca se face si in Sicilia dar cu putin otet si zeama de lamiie ( in loc de usturoi) .. am facut eu asa si e minunata ... acum ma voi reprofila pe gelatina di maiale ca e muult mai buna, mai delicata la gust si mai sanatoasa la matze decit piftia noastra usturoiata ...
pt linkurile alea cu retete uite si www.reteteculinare.ro/dictionar/" target="_blank">dictionarul saa iti fie usor sa traduci .... si dc nu gasesti cuvinte ma intrebi ( cu ocazia asta le mai adaug si la dictionar )
cicina spune:
Marumiha, nu e urgent, ca vreau sa mergem prin iunie, iulie in moto si mergem in grup, asa ca daca afli intre timp de cevaieftin si bun, scrie-mi.
Idora spune:
Crista, ca bine zici, nici eu n-as manca mai ales daca n-as fi nici obisnuita cu mirosul
Mersi si de dictionar, e f. util
Am gasit un video care imi demonstreaza si mai mult de ce ma simt eu atrasa de fratii nostri italieni, ca departe de ei nu prea suntem.Sigur m-as simti ca acasa in Italia
http://tcc.itc.it/people/rocchi/fun/europe.html
poze
Liseberg-Göteborg
crista-s spune:
da e misto filmuletzul chiar dc nu sunt chiar exact asa ... unele erau cam exagerate