In Italia (20)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Grazzie Crista,de ce mi-a fost frica nu am scapat.
Chiar daca nu era expirat buletinul nu putea circula cu el,fiinca era BI nu CI.Ea are 15 ani de cand e plecata din tara,iar pass-ul nici nu mai stiu cand i-a expirat,ultima data venind in tara in 2000.Singura solutie e sa se duca la Roma,alta posibilitate nu are.Sper sa reuseasca fiinca nepotica voia sa se duca la bunicii din Romania in vara ca nu a mai fost de 8 ani.
Ufa, nu puteau si sa faca si ei o ambasada mai aproape, e greu cand muncesti sa iti iei liber sa iti rezolvi cu actele astea, ea saracuta abia si-a luat 2 zile libera sa vina la botezul fetiotei celeilalte surori fiinca ii era nasa siasta cu chiu cu vai, dupa ce am amanat botezul de 3 ori din cauza programuli ei.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKUTA4 spune:

TUMPI DAR ISI IA PROGRAMARE PRIN TELEFON LA AMBASADA ROMANIEI DE LA ROMA SI SE INVOIESTE DOAR CIND TREBUIE SA SE DUCA,SA STI CA LA DATA SI ORA LA CARE IA DAT PROGRAMAREA ATUNCI INTRA SI REZOLVA REPEDE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Crista scuze nu m-am gandit ca nu merge
Incearca din nou s-o iei de aici:http://fisier.com/140765

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Idora am descarcat ... Grazie

Mergi la inceput

Crista, ma bucur ca a mers si sper sa-ti fie folositor

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Poate saptamana viitoare, dupa Pasti o sa fiu in Catania, ca se pare ca mi-am gasit ceva de lucru:hostess pentru un vin sicilian dar poate si pentru bere.Nu-mi place sa stau sa degeaba, ca ma face depresiva.Imi convine si salariul+micul dejun neimportant pt. mine oricum, ca n-am obiceiul sa mananc dimineata si cred ca si cazare gratuita.Am motivele mele sa vreau Catania
Daca nu-mi place vin inapoidar cred ca e aproape imposibil sa nu-mi placa acolo si daca tot se intampla asta cred ca emigrarea nu-i pentru mine si nici nu mai vreau alta tara,stau acasa la mine in Romania
Oricum tot mergeam in vizita ca sa vad palmierii, portocalii, lamaii asa live,ca i-am vazut numai in poze.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Idora multa bafta !!! sa ne spui cum iti place ...

pe micul dejun nu te baza prea tare ca aici e in general numai cappuccino si brioche/cornetto ...

sa nu stai protzapita in oras ca e pacat ... sa iesi de cite ori ai liber, chiar dc nu ai masina mergi cu trenul in sus ( Taormina ), in jos (Siracusa) ... pe il pui sa te duca pe Etna ( unde sa te imbraci grosutz si sa iti iei incaltzari tip bocanc) si la Villa romana din Piazza Armerina ... Sunt multe locuri superbe resta solo l'imbarazzo della scelta

Mergi la inceput

Crista mersi,sper sa fie bine!!
Nu vreau sa stau numai in oras, vreau sa vad Taormina (am auzit ca-i cea mai faina statiune din zona),Etna- ca-s curioasa sa vad cum iese lava aia cu fum (mi se pare ciudat) si Siracusa daca zici tu ca-i faina, plus livezile cu portocali dar cel mai mult vreau sa vad palmierii, am o obsesie cu ei.Am vazut in poze niste plaje cu palmieri de ziceai ca esti in paradis.Cred ca o sa-mi placa,ca e chiar pe gustul meu ce am vazut prin poze!Si casele alea cu palmieri in curte m-au dat gata si am vazut ca sunt si in zonele verzi dintre blocuri.
Capuccino si briosele, din partea mea sa nu mai existe,mie-mi place cafeaua naturala sau espresso si de prajiturile tip chec fara crema nici nu ma ating.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

siracusa da .. obligatoriu
si orasul vechi (insula de fapt ) cu lungo mare care e demential ... si partea din afara orasului unde e teatrul antic ( folosit pt spectacole si azi) , latomia si urechea lui dionisie .... sa te plimbi ca trasurica asa de 20 euroi nu mai mult ca nu merita mai mult si nenea ala cu calul o s aiti povesteasca toate legendele locului ... mie asa mi-a facut

http://www.comune.siracusa.it/EssereTurista/index.htm vezi sus in dreapta cosa visitare ....

briosele ( care sunt de fapt croasante dar din aluat cu drojdie ) pot fii si cu crema ( asta inseamna crema de vanilie ) sau cu cioco ( nutella )

la CAPO PASSERO .. punctul cel mai sudic
al siciliei ... e o plaja frumoasa ..

Mergi la inceput

Ce ca lumea-s si sicilieniiPai poate sa-mi tot povesteasca, ca eu de-abia inteleg italiana literara si dac-o sa vb in siciliana cred ca n-o sa inteleg aproape nimicdar pt. mine intentia conteaza!!Stii cum imi inchipui sicilienii??Ca pe oamenii de la tara, asa mai calzi si la care le place sa povesteasca de toate, parca-i vad cum se aduna in familie si stau in jurul unei mese lungi si turuie si se distreaza, fara fitze si pretentii:)

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput