Viata in Germania (40)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Vom 1. Januar 2007 an löst das auf maximal 14 Monate angelegte Elterngeld das bisherige Erziehungsgeld (300 Euro pro Monat bis zu zwei Jahre) ab. Das Elterngeld beträgt 67 Prozent des letzten Nettolohns, höchstens 1800 Euro monatlich. Alleinerziehende, Geringverdiener und Bezieher von Arbeitslosengeld II erhalten einen monatlichen Sockelbetrag von 300 Euro.


25000 de euro este suma maxima ce se poate primi. Se plateste 67% din valoarea ultimului salariu net, dar maxim 1800 euro/luna, pe o perioada de 14 luni. 1800x14=>25000.


Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

acum am inteles mai bine, deci trebuie sa fii lucrat o perioada de timp, exact asta ii spuneam si noi, dar ea a zis ca ii este destul sa nasca acolo sa primeasca banii.Ma bucur ca am primit aceste raspunsuri, ca aseara ea o tine una si buna ca daca naste acolo ii da 25.000 intr-un an.Asa au spus si spaniolii la Tv ca femeile incearca sa isi amane nasterile pana dupa 1 ianuarie sa primeasca acesti bani.
Si cine i-ar fii facut ei contract de munca in luna a 5-a sau a 6-a, chiar daca are dreptul sa lucreze oriunde in europa cu aceasta rezidenta, dar nu vrea nicicum sa inteleaga lucrul asta.Chiar daca rezidenta permanenta iti da dreptul de a lucra oriunde in europa doar pe baza ei, nu cred ca nici o tara ti-ar da atatia bani, doar ca stai la ei 2-3 luni si cotizezi la asigurari.
Multumesc inca o data pentru informatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

chiar daca ar lucra 3 luni nu ar fi suficient pt ca nua re domiciliul aici, pt asta tb sa stea min. 6 luni.

Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

multumesc inca o data pentru raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Fetele am si eu o intrebare la voi.Cu ce acriti voi ciorba,tinand cont ca pe aici nu se gaseste bors, sau daca se gaseste de unde ati luat.As manca o ciorba acra,dar nu-mi place acrita cu otet.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Tumpi, astia au Bors magic: http://193.202.89.66/Lautarul/index.php?langCombo=3 . Eu nu am cumparat nimica de la ei, asa ca nu stiu cit sunt de seriosi.

--------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

La multi Ani si de la noi cu intarziere....

Laura, cei minim 300 de euro ii primeste oricine pe teritoriul Germaniei sau numai rezidentii?
Pe mine ma dispera la nebunie ca noi nu primim nimic pt Aidan, din Romania nimic, din Germania nimic si nici din America nu primim nimic.Oare chiar nu avem dreptul la nici un ban?
Sunt totusi, inca, cetatean roman.......Aidan insa e american, sa fie asta motivul pt care nu primim nimic?


Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Blackpantherro, cei 300 de euro se primesc doar de catre mamele (parintii) copiilor nascuti dupa 1 Ianuarie 2007. nici eu nu am primit nimic pentru Lara, in afara de Kindergeld. Voi nu aveti dreptul la Kindergeld? Eu cred ca da, s-ar putea sa ma insel dar am impresia ca daca locuiti aici si platiti impozite aici primiti si Kindergeld. _S-ar putea totusi sa fie o situatie aparte in cazul in care voi locuiti aici in teritoriu american (baza,ambasada) si cotizati la impozite americane. Cred ca vorbesc prostii dar incearca sa te interesezi.


Ah, acum inteleg de unde vrabia cu 25.000 euro :))) . Pai da, daca ai castigat netto in asa fel incat 67% sa fie 1800€, bafta ta, iei 1800 pe luna dar nu stiu cate dintre noi sunt in situatia asta...Si Olim, prietena ta ar trebui sa locuiasca aici ca sa ia cei (minimum) 300 euro PE LUNA, deci ar trebui sa locuiasca un an intreg aici si cred ca chiria+alte cheltuieli ar fi mai mult de 300,in orice caz.. Ma intreb cator romance (sau altor europence) le vine ideea asta...


Editez ca eu voiam de fapt sa sciru de bors: Se gaseste Brottrunk,am inteles ca e ca si borsul. Noi de ex, la SB, nu folosim bors deloc, acrim ciorbele cu lamaie sau cu zeama de varza acra (se gaseste si de aia)
Laura cu LARA si
Surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by tumpi

Fetele am si eu o intrebare la voi.Cu ce acriti voi ciorba,tinand cont ca pe aici nu se gaseste bors, sau daca se gaseste de unde ati luat.As manca o ciorba acra,dar nu-mi place acrita cu otet.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Tumpi,pe unde esti?Vezi ca am pierdut nr tau,dar am un tel nou nout de la Mos si daca mi-l dai,nu-l mai pierd.

www.medpex.de/product.do?p=6165624&affiliateid=1800&n=KANNE Brottrunk&xid=01f20cb7991593c433bf8be20b0c58fc68" target="_blank">Brottrunk e exact borsul romanesc,mie imi place tare mult.Il gasesti peste tot la raionul de produse naturiste:DM,Rossman,Schlecker,Kaufland,etc.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Laura multam de raspuns, nici nu stiu unde sa intreb despre banii aia.Nu cunosc nimic despre sistemul nemtesc.Sotul lucreaza aici pt US si nu plateste taxe in Germania deci poate chiar nu avem dreptul la nimic.Dar cum se face ca nici din romania nu primim nimic? Citisem pt net despre cetatenia romana si spunea acolo ca un copil nascut de un cetatean roman e automat roman, doar ca noi nu am facut nici un act romanesc pt Aidan.Are totul american....sincera sa fiu habar nu am, nu cunosc legile , iar sotul e total impotriva ca Aidan sa fie roman.
Daca are cineva timp sa imi explice si mie ii multumesc mult de tot

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput