Un copil sau doi?
Raspunsuri - Pagina 3
irina.c. spune:
quote:ma gandesc ca intr-un fel e mai usor cu 2-3 copii,cel putin cand cresc mai marisori,fiindca se iau unul cu altul in loc sa te traga pe tine de maneca:"maamii,te joci cu mine?".Eu am avut o buna prietena in copilarie(amandoua eram singure la parinti) si cand ne intalneam,ne jucam ore intregi impreuna,nu mai stiau parintii de noi.Irina si
Originally posted by virgiL
simt ca sunt destul de stresata si abia fac fata solicitarilor din acest moment.am senzatia ca nu as fi capabila sa duc mai mult de atat(decat 2 la care sa tip toata ziua mai bine unul pt.care sa fiu calma si relaxata).
bb Ilinca(26 aprilie '04)"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
columbiana spune:
quote:
Originally posted by virgiL
ANA STROE, de ce zici ca ai fost lasa si nu ai mai facut inca un copil,din cauza medicilor?intreb pt ca si eu ma simt intr-o oarecare masura lasa ca nu am curaj sa mai fac inca un copil(si din cauza conditiei medicale si din cauza lipsei de timp)
virginia
fiul meu au fost diagnosticat cu TED (tulburari de dezvoltare autistice); sansa ca al doilea sa fie si mai afectat era foarte mare....si noi ne-am speriat;
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
AngeliquedeS spune:
quote:
Originally posted by tinatachequote:
Originally posted by AngeliquedeS
P Ca materialul nu poate compensa afectiunea si educatia si tot restul, asa este, totusi nu poti face un copil, doi sau trei daca nu ai nici dupa ce bea apa.
sunt curioasa cati dintre cei care spun asta nu au in REALITATE nici dupa ce bea apa. in rest... subiectul asta a devenit foileton cred ca sunt zeci la fel in arhivele DC.
Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de
Mda. E mai mult o figura de stil in caz ca e greu de inteles. Repet, este strict parerea mea si de vreme ce nu am incercat sa o impun nimanui, nu ar trebui sa fie subiect de discutii rautacioase.
Din punctul meu de vedere, repet, si nu incerc sa fac pe nimeni sa aiba aceeasi parere cu mine, nu faci al doilea copil, sau al treilea decat atunci cand ai ce sa le oferi, exact ca atunci cand ai unul singur. Si nu ma refer aici la chestii iesite din comun, ci la strictul necesar. Care strict necesar inseamna o locuinta, un job stabil pentru ambii parinti, un venit sigur si posibilitatea de a nu raspunde copilului atunci cand vrea ceva cu replica "nu avem bani, mama".
Ca sa nu pomenesc de vacante, de activitati extrascolare, stiti si voi cate implica un copil si cate ai vrea sa ii oferi. Or, al doilea copil inseamna dublarea acestor responsabilitati si de multe ori la doi nu le mai poti oferi ceea ce ai fi putut sa ii oferi unuia singur.
Or daca tu cu un copil o duci scartait, cu doi automat va fi si mai greu. Si nimic nu e mai dureros decat sa iti ceara copilul ceva si tu sa ii spui ca nu poti sa ii faci/dai acel lucru. Desi poate daca ar fi fost doar unul, ai fi putut. ca sa nu mai spun la cate trebuie sa renunte si parintii.
Repet, nu vreau polemici, va respect tuturor parerea si va admir ca sunteti atat de putin egoiste.

Pupici

Angelique

poze, povestea nuntii, luni de miere...

olim spune:
eu cred ca financiar, nu este o parte chiar asa importanta, cum credem noi.La ce folos sa ai multi bani si un copil cu probleme, sau sa ai putin si 3-4 copii sanatosi
Eu cred ca materialul este pe un loc indepartat, atata timp cat avem ce oferii altceva copilului.
Ca nu trebuie sa creasca doar cu pampers, ca mai sunt si alte firme, si nici vacante doar la disney tot anul
, sau haine doar de firme.Eu cred ca e important cum esti ca persoana, nu cine esti![]()
virgiL spune:
ANA STROE,imi pare rau,si eu as fi reactionat la fel in locul tau.am discutat si eu cu sotul meu despre varianta adoptiei,dar el nu prea e de acord.
IRINA.C,pare incurajator ce zici tu,dar pana ajung dragii de ei sa se ia unii cu altii trec minim 2-3 ani in care tu ca mama esti centrul universului lor.iar mie tocmai de asta mi-e frica de primii 2 ani de viata ai copilului(cel putin mie mi s-a parut extenuanta aceasta perioada).abia acum ca are fetita mea 4 ani pot spune ca m-am mai relaxat putin. oricum fiecare etapa in evolutia copilului vine cu griji si solicitari noi si nu stiu daca as face fata la solicitari duble.
virginia
tasia spune:
Fiecare face pana la urma cum considera ca ii este mai bine. Cred totusi ca un singur copil ar putea sa faca toti.Eu ador copii, mereu am fost innebunita dupa ei, iar acuma cand il am pe al meu ma topesc toata ziua dupa el
. Si daca Dumnezeu imi va da in primul rand sanatate, voi face cu siguranta 3 copii, am ce sa le dau si din pct de vedere financiar si afectiv. Vor fi unii dintre cei mai iubiti frati din lume, si sunt sigura ca atunci cand vor mai creste se vor bucura ca se au unii pe altii.
de
Mario-Fabian (25.09.2006)
pozele noastre
ludmmyla spune:
Fiecare dintre voi are dreptate in felul ei. E adevarat ca daca nu ai bani nu poti sa iti platesti facturile, sa iti angajezi o bona langa bb ca tu sa te poti duce sa muncesti mai mult, pt a avea ceva bani si a avea ce sa pui pe masa si iute asa te invarti intr-un cerc vicios.
Eu vreau sa ii ofer fetitei mele tot ceea ce e mai bun pe lumea asta: scoli, cursuri daca va dori, calatorii sau orice alta distractie, dar am invatat de la ai mei ca nu e bine sa iti resfeti prea tare copilul pt ca la urma nu va iesi bine. Trebuie sa invete ce e disciplina, altruismul, bucuria de a impartasi ceva cu cel apropiat, onestitatea si asa mai departe, pe care.........cred eu ......nu le poate invata nici de la TV, nici de la vecini, noi tre sa le fim model si trebuie sa exerseze cu cineva apropiat ca varsta.
Am un frate mai mic decat mine cu 1 an si 4 luni. Cand am fost copii ne certam si ne bateam mult, dar cand trebuia sa facem o nazbatie impreuna o faceam sau daca unul patea ceva ne ajutam sau ne acopeream unul pe altul.Am ajuns la maturitate si ne sunam si ne vizitam si daca e vreo problema in familie discutam problema. Sotul meu a fost exact invers.....el si-a crescut fratele de la 8 ani pt ca soacra avea drumurile ei. Diferenta de varsta intre cei 2 e de 5 ani. Au impartit totul si acum au ajuns sa nu se suporte.
Viata e ciudata uneori si stiu ca din punct de vedere material se vor rezolva lucrurile cumva.
Iar in ceea ce priveste partenerii de joaca am observat un lucru. In bloc la noi stau inca 3 familii cu copii de varste apropiate, toti copii, sunt singuri la parinti........va spun ca nu se stiu juca impreua, sunt egoisti, isi iau reciproc jucariile, urla, tipa sau chiar sunt rautaciosi. Sunt parinti care au putere financiara si aduc copilului jucarii de milioane din strainatate, deoarece la noi nu sunt jucarii de calitate, dar la acele jucarii nu are voie sa se uite un alt copil deoarece sunt ale lui, desi au fost aduse jos in fata blocului sau la domiciliul unuia dintre noi la care se afla copii la joaca. Parerea mea ca e un inceput de egoism.
Am nascut fff greu, sotul meu a fost marcat profund de eveniment, dar eu ma gandesc serios sa ii ofer fiicei mele un tovaras de joaca si un prieten de nadejde, sange din sangele ei. Nu sunt hotarata sa fac inca pasul asta , dar nici nu vreau sa ajung la menopauza si sa ma intreb atunci daca ar mai fi trebuit inca un copil sau nu. Ma macina intrebarea, pt ca nu vreau sa fie o diferenta prea mare intre copii, daca Karola mea va mai avea un fratior sau o surioara.
Monica si ingerasul ei Karola (14 sept 2005)
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by virgiLIRINA.C,pare incurajator ce zici tu,dar pana ajung dragii de ei sa se ia unii cu altii trec minim 2-3 ani in care tu ca mama esti centrul universului lor.iar mie tocmai de asta mi-e frica de primii 2 ani de viata ai copilului(cel putin mie mi s-a parut extenuanta aceasta perioada).abia acum ca are fetita mea 4 ani pot spune ca m-am mai relaxat putin. oricum fiecare etapa in evolutia copilului vine cu griji si solicitari noi si nu stiu daca as face fata la solicitari duble.
virginia
asta cam asa e,dar doi-trei ani trec destul de repede,cel putin eu nu stiu cand au zburat.Daca ar fi sa gandesc totul omeneste(sau foarte rational) nici ca mi-ar trebui inca un copil.Ne-am descurcat foarte greu cu Ilinca,a venit intr-un moment dificil din viata noastra,nu prea aveam bani,casa nu era pusa la punct,eu ramasesem fara servici...Dar Dumnezeu le-a aranjat pe toate,suntem bine acum,asa ca nu ma mai tem de bb 2,daca ne-am descurcat prima oara,o sa facem fata si a doua.Am crescut-o singuri,fara nici un ajutor,eu ma ocupam si de copil,si de casa,si de toate,sotul lucra foarte mult si nu ma putea ajuta.De cand a facut doi ani mai si lucrez,am inceput si un master,plus copil,casa,etc.,dar cu ajutorul lui Dumnezeu m-am descurcat onorabil,zic eu.La sfarsitul lunii o sa o duc pe Ilinca la cresa,si o sa fie mai usor.
Oricum,fetita ta e marisoara,pana te apuci de bebe doi,pana ramai gravida,pana il nasti,mai trece timpul si se mai linistesc lucrurile.Irina si
bb Ilinca(26 aprilie '04)"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
tinatache spune:
quote:
Originally posted by ludmmyla
Fiecare dintre voi are dreptate in felul ei. E adevarat ca daca nu ai bani nu poti sa iti platesti facturile, sa iti angajezi o bona langa bb ca tu sa te poti duce sa muncesti mai mult, pt a avea ceva bani si a avea ce sa pui pe masa si iute asa te invarti intr-un cerc vicios.
daa pleci din start cu ideea ca iti iei bona ca sa muncesti 12/24 atunci chiar ca mai bine ramai la 1.
am inteles f bine ce inseamna "sa nu ai dupa ce bea apa", si chiar la sensul "ascuns" m-am referit. Chiar crezi ca cel mai important lucru din viata unui copil este sa-i spui tot timpul "da, mami, iti iau ca am bani??" Eu am destui, multumesc lui D-zeu, dar le spun f des ca nu am bani pt una sau pt alta. nu mai explic de ce, oricum motivele financiare mi se par cele mai rusinoase. Poti spune ca nu vrei, nu ai chef... a spus cineva aici ca nu mai vrea sa stea inca 1 an acasa . f bine, bravo tie, stii ce vrei. Fiecare isi traieste viata cum doreste, nu tb sa avem toti 5 copii sau 1. Dar sa spui ca nu-l faci ca nu ai bani mi se pare... rusinos, ca sa nu spun altfel. Si stii de ce? pt ca max 20% (cu indulgenta!) din cei care spun asta o si cred, ma refer la cei care la propriu nu au dupa ce bea apa. Restul se rezolva, daca vrei.
Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de
danat spune:
Nu mi se pare corecta abordarea asta dusa la extrem. Nu trebuie sa ajungi SA NU AI DUPA CE BEA APA ca sa spui ca partea materiala e f importanta in hotarirea de a avea mai mult de un copil. Este destul de frustrant ca femeie (sa nu uitam ca asta suntem, totusi....chiar daca de cele mai multe ori suntem numai MAMA si pt copil, si pt sotz, si pt noi) sa nu iti poti permite la un moment dat sa mergi la epilat, sau la cosmetica, sau sa iti cumperi un fard bun (tentatiile sunt multe) fiindca s-au terminat banii. Stiu, treci peste tine, peste ce iti doresti, ca ai consumat banii cu drag pt copii...dar frustrarile nu stau numai in cosmetica si renuntarile isi spun cuvantul in timp. Dar sa lasam chiar si persoana noastra, ca doar vazand copilasii cum se joaca si cum rad, nu mai iti trebuie nimic.
Insa iti reiei servicul, iti trebuie bona pt cel mic = bani, sa zicem ca cel mare va fi la gradinita (de stat, ca nu iti permiti altceva)si care oricum costa si aia ceva = bani... Apoi cresc, vrei sa faca scoala buna amindoi = bani - cerintele cred ca vor fi din ce in ce mai mari privitor la pregatirea oricui (cu UE, de-acum) si vei vrea sa-i faci oameni cu carte, dar nu mai poti sa le oferi amindurora aceeasi calitate cum i-ai fi oferit unuia, etc etc. Din pacate, trebuie sa recunoastem ca orice miscare cere bani, iar ca sa ai ceva bun pt copilul tau iti trebuie bani, nu zic multi sau putini, dar trebuie. Iar cand sunt mai multi trebuie de atitea ori mai multi bani. Eu nu sunt genul de om care sa zic, lasa il fac si ne-om descurca noi...vad x exemple la tv cu familii care au 4-5-6- si mai multi copii si sunt vai de ei. Stiu sunt si cazuri izolate, nu toti cei care au atitia copilasi au si probleme.
Cam asa vad eu lucrurile. Banuiesc ca fiecare le vede in alt fel, ceea ce e absolut normal. Depinde de multe...de cum ai fost in copilarie, daca esti copil unic sau ai frati, daca ai avut lipsuri, sau nu....cred ca e chestie de psihologie
Si eu am prietene f. bune care isi doresc 2-3 copii, le respect dorinta, le urez sa isi vada visul realizat si le admir pt curaj!
Mi-as dori din tot sufletul meu de femeie sa am 2 copii, nu as avea curaj sa ma gandesc la mai multi, insa atunci cand stau si le gandesc pe toate, acum cand vad cate trebuie sa-i oferi unui copil, imi piere tot curajul. As face inca un copil doar pentru cel pe care-l am acum, ca sa fie doi, sa imi creasca inima uitandu-ma la ei
Sper sa nu stirnesc polemici 
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana
mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)