Un copil sau doi?
Raspunsuri - Pagina 2
tasia spune:
quote:
Originally posted by Ira
In cazul asta nici bonele sau gradinitele nu-s solutii, copilul nu se creste prin fax de la job...
Dar fiecare isi face calculele proprii, asa cum spusei...Cine se simte in stare are toata admiratia mea !
Deacord.... eu am spus ca as face 3 copii pentru ca stiu ca as fi in stare, si ca le-as oferi TOT de ce are nevoie un copil. Parintii lu' barbat-miu sunt pensionati (m-ar ajuta mult), barbat-miu sta acasa, sora lui de 38 de ani si nu are copii. Cred ca din tote persoanele astea sar gasi macar una sa stea acasa cu copii, sa ii educe. Pot sa stau si eu acasa sa ma ocup de educatia lor. Eu ador copii si nu vad de ce nu ias avea pe ai mei proprii, 2 sau chiar 3. Partea financiara este foarte importanta, pe ea ma bazez in 1 rand.
de
Mario-Fabian (25.09.2006)
pozele noastre
irina.c. spune:
quote:banii sunt importanti,dar eu una niciodata nu mi-as pune nadejdea doar in bani,caci azi ii ai ,maine s-ar putea sa ramai sarac.Nimeni nu ne garanteaza ca maine vom mai avea bani,sau sanatate,sau chiar viata.Mi-a placut ce spunea cineva aici pe forum,ca faci doar un copil ca sa ii oferi ce poti tu mai bine,dar poate el n-o sa aiba nevoie de meditatii,si poate o sa aiba parte in viata de multi bani,asa ca n-o sa-i trebuiasca ce vor parinti sa-i dea.Poate ca n-ar trebui sa ne planificam copiii gandindu-ne asa mult la bani,ci sa vedem mai mult ca viata e un dar minunat,pe care Dumnezeu ni l-a dat,si avem puterea de a-l transmite mai departe.N-o sa luam cu noi nici banii,nici studiile,nici masinile,nici casele,ci doar clipele frumoase petrecute impreuna cu cei dragi,si daca un singur copil aduce parintilor asa mari bucurii,cred ca doi,sau mai multi,sunt o mare bogatie.Irina si
Originally posted by tasiaquote:Deacord.... eu am spus ca as face 3 copii pentru ca stiu ca as fi in stare, si ca le-as oferi TOT de ce are nevoie un copil. Parintii lu' barbat-miu sunt pensionati (m-ar ajuta mult), barbat-miu sta acasa, sora lui de 38 de ani si nu are copii. Cred ca din tote persoanele astea sar gasi macar una sa stea acasa cu copii, sa ii educe. Pot sa stau si eu acasa sa ma ocup de educatia lor. Eu ador copii si nu vad de ce nu ias avea pe ai mei proprii, 2 sau chiar 3. Partea financiara este foarte importanta, pe ea ma bazez in 1 rand.
Originally posted by IraIn cazul asta nici bonele sau gradinitele nu-s solutii, copilul nu se creste prin fax de la job...Dar fiecare isi face calculele proprii, asa cum spusei...Cine se simte in stare are toata admiratia mea !de
Mario-Fabian (25.09.2006)
pozele noastre
bb Ilinca(26 aprilie '04)"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
olim spune:
intre mine si sora mea sunt 11 ani de diferenta, eu fiind cea mai mare.Dar cred ca mi-ar fii parut rau daca nu o aveam, mai ales dupa ce a murit mama mea
.A fost greu ca ea avea doar 11 ani, dar dumnezeu ne-a ajutat si acum are 18 si is tare mendra de ea
E cuminte, asculta, invata foarte bine, si ma pot baza pe ea oricand, ma ajuta cu tot ce poate si o iubesc enorm
.Am incercat sa o ajut cu tot ce am putut, mai ales financiar, si imi este foarte recunoscatoare.
Eu cred ca merita sa mi ai pe cineva in viata,macar un frate sau o sora,
Elise spune:
Eu vreau doi!! Doi sau mai multi.
Eu intotdeauna am visat sa avem o familie mare si galagioasa. Galagioasa e:) Dar mare nu, deocamdata.
Unul singur... intre noi, numai adulti, parca n-are o copilarie la fel de vesela. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca o sa creasca... noi o sa fim batrini...si o sa ramina singur.
Elise
J G spune:
Din motivele expuse de Ira eu ma opresc la un copil. Pur si simplu nu fac fata statului acasa cu copilul, am stat un an deja si stiu ca nu o voi mai face niciodata. E adevarat ca eu sunt singura, foarte rar ma ajuta mama.
Edit: inainte sa am copil si eu spuneam ca voi avea 2. Apoi m-am razgandit.
J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
AngeliquedeS spune:
Puteti sa dati cu roshii, dar eu sunt de acord cu Ira. Cineva mai spunea ca nu trebuie sa ne gandim atata la partea material cand facem copii. Din contra, consider ca materialul primeaza la luarea deciziei. Ca materialul nu poate compensa afectiunea si educatia si tot restul, asa este, totusi nu poti face un copil, doi sau trei daca nu ai nici dupa ce bea apa. Copilul acela nu cere el sa vina pe lume, asa ca daca tot il faci, nu poti sa il chinui. Ira are dreptate din punctul meu de vedere...
Pupici 
Angelique 
poze, povestea nuntii, luni de miere...
columbiana spune:
quote:
Originally posted by olim
intre mine si sora mea sunt 11 ani de diferenta, eu fiind cea mai mare.Dar cred ca mi-ar fii parut rau daca nu o aveam, mai ales dupa ce a murit mama mea.A fost greu ca ea avea doar 11 ani, dar dumnezeu ne-a ajutat si acum are 18 si is tare mendra de ea
E cuminte, asculta, invata foarte bine, si ma pot baza pe ea oricand, ma ajuta cu tot ce poate si o iubesc enorm
.Am incercat sa o ajut cu tot ce am putut, mai ales financiar, si imi este foarte recunoscatoare.
Eu cred ca merita sa mi ai pe cineva in viata,macar un frate sau o sora,
si intre mine si sora mea este aceeasi diferenta, doar ca eu sunt cea mica; avem o legatura foarte puternica, de multe ori functioneaza telepatia intre noi, si nu-mi imaginez cum ar fi fost fara ea; acum doi ani am crezut c-o pierd, si a fost groaznic....
si eu imi doresc foarte tare sa infiez inca un copil, si nu ma iert c-am fost lasa si n-am avut curajul sa mai fac unul, din cauza medicilor; viata are atitea surprize si rasturnari de situatie, de la taifune la razboaie, la accidente da masina sau recesiune economica, si nu avem nici o garantie ca ce-i oferim azi material ii vom oferi si miine, deci mie personal nu mi se pare relevant deloc (exclud situatiile limita, cind nu ai ce-i pune pe masa sau cu ce trai de zi pe miine);
dragostea in schimb, intre parinte si copil sau intre frati este unica, ....in plus copilul cu frati invata sa fie generos, sa nu fie egoist si individualist in viata.
parerea mea
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
virgiL spune:
si pe mine ma mistuie intrebarea asta:unu sau doi(la mai multi nici nu ma gandesc)?iar din cate am citit pana aici nu am reusit sa iau o decizie(speram sa ma ajute si pe mine acest topic).am crescut singura la parinti si mereu am simtit lipsa unui "complice" la joaca,la obraznicii...mama e stabilita in alta tara,iar tata in alt oras si ma simt ciudat caci desi am o familie a mea minunata si multi prieteni totusi parca imi lipseste ceva.as vrea ca fetita mea sa aiba pe cineva cu care sa imparta bucuriile si supararile vietii si atunci cand noi parintii nu vom mai fi,indiferent ca va avea sau nu o familie proprie.si cu toate acestea nu ma pot hotari sa fac al 2-lea copil.in primul rand mi-e frica de o alta sarcina(am pierdut o sarcina inainte de fetita,iar pe ea am dus-o cu tratament pana la 8 luni,cand am fost nevoita sa fac cezariana),apoi duc o lipsa acuta de timp(am un program ff incarcat si sunt implicata in mai multe proiecte care nu mi-ar permite o lipsa mai mare de 2-3 luni de la servici si oricum nu sunt multumita de cat timp imi petrec cu familia mea...un nou membru ar insemna sa le imputinez si mai mult timpul acordat fiecaruia).si nu in ultimul rand trebuie sa mentionez ca sunt o persoana f nervoasa,care se consuma pt. orice si din orice si simt ca sunt destul de stresata si abia fac fata solicitarilor din acest moment.am senzatia ca nu as fi capabila sa duc mai mult de atat(decat 2 la care sa tip toata ziua mai bine unul pt.care sa fiu calma si relaxata).
si uite asa plutesc in deriva de vreo 2 ani si nu reusesc sa iau nici o decizie.
felicitari celor care au o putere mentala, un suflet atat de mare si bun si o energie incat sa cresca 2 sau mai multi copii.si sacrificiile,dar si satisfactiile lor vor fi duble(triple...)
virginia
tinatache spune:
quote:
Originally posted by AngeliquedeS
P Ca materialul nu poate compensa afectiunea si educatia si tot restul, asa este, totusi nu poti face un copil, doi sau trei daca nu ai nici dupa ce bea apa.
sunt curioasa cati dintre cei care spun asta nu au in REALITATE nici dupa ce bea apa. in rest... subiectul asta a devenit foileton cred ca sunt zeci la fel in arhivele DC.
Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de
virgiL spune:
ANA STROE, de ce zici ca ai fost lasa si nu ai mai facut inca un copil,din cauza medicilor?intreb pt ca si eu ma simt intr-o oarecare masura lasa ca nu am curaj sa mai fac inca un copil(si din cauza conditiei medicale si din cauza lipsei de timp)
virginia