Socrii dau buzna!

Socrii dau buzna! | Autor: ipearina

Link direct la acest mesaj

Socrii dau buzna in sensul ca nu ne anunta inainte ca vin si ne trezim cu ei la usa. Si nu s-a intamplat doar o data! Mai demult le-a dat sotul meu cheia ca sa ude florile cand am plecat in concediu si a ramas la ei (nici ei nu ne-au dat-o, nici sotul nu le-a cerut-o). Odata i-am gasit in casa (chiar ma intrebam in sinea mea ce-am lasat aiurea prin casa), altadata ne-au spus ca sunt in fata blocului si am fost nevoiti sa ne intoarcem din drum (plecaseram la cumparaturi).
Pur si simplu ne trezim cu ei la usa, pornesc spre noi fara sa ne intrebe (nu locuim in acelasi oras). Ma enerveaza foarte tare ca nu-si anunta vizitele, uneori imi e greu sa-mi stapanesc mutra acra cu care-i primesc. L-am rugat pe sotul meu sa le spuna (ca de la mine ar digera mai greu), dar pana acum nu le-a spus si tare mi-e teama ca ma trezesc cu ei iar la usa. Sa nu intelegeti ca nu vreau sa vina de sarbatori (chiar i-am invitat) sau oricand altadata, dar tot ce vreau este SA NE ANUNTE INAINTE. Cum sa procedez, cum sa le dau de inteles?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IEPU spune:

Aveam si eu aceeasi problema cu fostii socri. Si ma enerva la fel de tare. Si le-am spus explicit chiar si in fata. Si tot degeaba!

Dupa parerea mea este obligatoriu sa iti anunti vizitele, mai ales cele in alt oras. Asa vad eu ca ar fi politicos.

Spune-le ca lucrezi si nu ai tot timpul in casa frigiderul plin si 5-6 portii in fiecare oala. Se poate formula si neutru nu neaparat razboinic.
O alta varianta ar fi sa nu te mai stresezi si sa pui de niste cartofi prajiti. Din pacate eu n-am putut s-o aplic si m-am stresat 10 ani. La mine acasa (la parinti) nu veneau neamurile in calatorie de placere si in nici un caz pe mai multe zile neanuntati asa ca atunci cand aveam musafiri mama se pregatea sa nu-i lipseasca nimic.
Da' poate reusesti cu vorba buna. Nu toti oamenii gandesc la fel.
Uite fostii mei socri nu aveau nimic impotriva sa vina in grup organizat, 5-6 deodata si sa dormim pe jos sau cate 4 in pat.
Astia noi sunt in acelasi oras si tot dau un telefon inainte sa treaca pe la noi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Ba eu le- as spune direct in fata ca la mine nu e Gara de Nord! Scurt si la obiect. Esti in casa ta si ai dreptul sa faci ce vrei cand vrei. Si la mine s- au intamplat chestii d-aste dar nu cu soacra (ca aia sta cu mine in curte) ci cu matusa sotului. Si? Daca avem invitati de varsta noastra, le- am zis sa se duca la soacra in casa si sa stea la ea, ca la noi nu e salon de primire... Ce- i drept dupa ce le-am inghitit vreo 3 ani magariile...
Mai faceau si un control din cand in cand, daca e praful sters si altele.
Eram in luna a 9 a si baiatul lor (35 ani), a DAT canapeaua la o parte ca sa vada daca e curat sau nu sub ea. Am ramas masca...
Si de atunci am inceput sa i pun la punct, nu am mai putut sa rabd.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Destul de aiurea, chiar foarte.

Sotului tau ii convine treaba asta?

Eu zic ca cea mai simpla metoda este sa inventezi ceva ca sa schimbi iala. Altfel ... arata-i sotului tau ca te supara sincer treaba asta, nu doar ca nu esti de acord din principiu. Ca ai si tu intimitatea ta, si chiar daca sunt parintii lui ... nici daca ar face propria ta mama treaba asta nu ti-ar place.





Never say NEVER.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Poate ar merge ceva de genul: "Ma scuzati, eu trebuie sa plec, dar ramineti cu sotul.Daca m-ati fi anuntat inainte as fi putut sa schimb, dar asa, imi pare rau ...." Tu pleci, iti faci treaba si lasi sotul sa se ocupe de ei, nu tu gatit, agitat pe ultimul moment.


----------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si daca n-are treaba ce face pleaca si sta pe strazi?
Mai insista la sotul tau sa vorbeasa cu ei. Poate le spune el.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Eu cred ca ar trebui sa le spui ca nu te deranjeaza faptul ca vin, ci ca vin neanuntati si ca ai aprecia daca ar suna inainte de a veni. Scurt, frumos, calm si politicos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

La mine cine vine neanuntat imi pare rau dar nu intra,Am facut chestia asta odata nu am deschis usa, de atunci toti prieteni ma suna sa ma intrebe daca e ok sa viziteze,aici in canada vizitele se anunta nu vi asa de capul tau si ,e drept la mine nu au avut cheie,tu trebuie sa ii asezi jos sa le explici ,daca sotul tace.Vorbestele frumos fara suparare spune ca tare te-ar bucura sa isi anunte vizitele sa poti sa le faci mancarea favorita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

quote:
Originally posted by Androix

Si daca n-are treaba ce face pleaca si sta pe strazi?




Sunt suficiente lucruri care se pot face, nu? De la cumparaturi, mers la frizeur, la o prietena , etc. Chiar o plimbare face mai mult bine decit sa te enervezi ca ai musafiri nepoftiti pe cap.



Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Eu as discuta cu sotul (de fapt chiar i-am pus acum intrebarea si mi-a raspuns ca nu concepe vizitele neanuntate, dar noroc ca ai nostrii sunt departe) si sa-i lamureasca el ca nu e normal.

Pupici.

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurabb spune:

la fel face si a mea soacra..
crede ca daca sta pe strada vecina are dreptul sa vina si sa me deranjeze cand i se nazare ei.
Am incercat toate variantele care le-ati spus,tot absolut,vb cu sotul.cu vorba buna,are cheia si deschide singura daca vede ca eu nu deschid.
De catve saptamani,insa o ignor total,in sensul ca-mi vad de treaba mea,daca tel,ii spun sotului sa-i spun ca am treaba( am copil de un an jumate de crescut,la care nu ma ajuta deloc)...si de atunci vad ca nu mai ma viziteaza.

Mergi la inceput