Mamici de ianuarie-februarie 2007 (45)
Raspunsuri - Pagina 5
oana_bucur spune:
Romaria mi-am mai amintit o istorioara povestita de o moasa care a fost chemata la un nou nascut caci mama nu intelegea de ce bebele avea o purgatie destul de mare...intr-un final moasa a realizat ca asta provenea de la tinctura de marar care-i fusese recomandata mamei ptr a o administra bebelului ca leac popular ptr colici. Dupa cum spunea moasa "ce-i drept copilul nu avea colici dar avea o purgatie destul de serioasa si de culoare verzuietica". Nu ne-a dat-o cu titlul de recomandare dar nici interdictie...deci nu stiu ce sa iti zic in privinta asta...poate doar sa incerci la magazinele cu profil naturist.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
34+ 
ylilimic spune:
Romaria - bine ati revenit! Stai linistita, grijile tale sunt normale precum plansul la copil... Veti fi bine amandou! Pentru lactatie:: ceaiuri de stimulare (si pt asta te ajuta farmacistii), lapte mult - cca 2litri, compot mult - cca 1,5 litri - si toate intr-o singura zi. Practic si cand suge bb trebuie sa bei ceva
Si neaparat somn!!!
Cand poti mai intra pe forum si cere "Help" ca de aia suntem aici!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
37 cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
gabriela_s spune:
neata!
"ninge" cu bebelusi!!!
in primul rand ma bucur pentru fetele care au nascut,ca sunt bine si ele si bebeii si sper sa vina toate acasa cat mai repede si sa se acomodeze cu viata de proaspata mamica!
katebebele asta al tau intelege ca daca iese din burta acum nu o sa pupe sarmale si caltabosi de craciun,da??????????pai ce ai vorbit cu el???explica-i ca daca sta acolo gusta din toate![]()
romaria bine ai revenit si felicitari pentru micuta ta!de ce nu arunci un ochi pe la mamicile de noi-dec?am vazut ca pe acolo se discuta intens despre probleme de care te plangi si tu.curaj!!!
biribu si noi suntem in discutii referitoare la nume.la noi a zis tati candva mai demult,cand nici nu eram sigura daca se lasa cu bebe anu asta sau nu,ca daca va fi fetita sa o cheme adriana.si dupa ce am aflat ca intr-adevar sunt gravi o tot tinea cu adriana in sus si in jos,de nume pt baietel nici nu se gandise.ne-am certat si in cabinetul dr-ului pe tema asta,dupa ce am fost siguri ca e fetita,se uita iosup la noi ca la felul 14...eu ziceam BIANCA atunci,el zicea ADRIANA...asa ca pe fisa de la respectiva ecografie e trecut numele cu bara,stersaturi,rescris......am speriat doctorul![]()
pana la urma a ramas adriana,insa eu acum as mai vrea sa ii pun al doilea nume BEATRICE dar domnul a facut mutre cand a auzit................................................
asa ca a ramas varianta in care al doilea nume ar fi MARIA,sa aiba si ea o zi de nume si sa nu fie tot iarna (ai mei ziceau sa ii pun IOANA...).si sf alexandru e in august daca nu ma insel ,dar ADRIANA ALEXANDRA parca e preaaaa lung...
ivona si catalina hai sa ne vedem toate la 40 fix!!!eu nu vreau sa nasc de sarbatori...daca nu am nascut pana azi pe 22 nici sa nu mai nasc pana pe 3 ian!!!bebele meu cuminte si drag sa stea acolo ca la carte
liuda nici tu nu vrei sa nasti acum...ehe!lasa ca eu sunt cu morcovul intrat cu tot cu iepure SI cu vanator dupa iepure
ai placenta de gradul 1 ,inseamna ca mai are totusi ceva de stat acolo fata ta.la mine era grad 3 si cu calcifiatii,practic a inceput sa imbatraneasca,ceea ce inseamna ca se apropie...
oana doar 10-12 kg?pai esti in linii!la mine dr a fost diplomat fata de cele 18 kg cat am pus eu pe mine ,spunand ca nu a intalnit vreo femeie care sa se ingrase ca la carte in sarcina,adica pana in 12 kg.............
foarte gentil,dar stiu ca nu e bine fir-ar sa fie ca o sa ma chinui cu balastul asta dupa nastere,dar asta e...
ma bucur ca ca au reparut fete care n-au mai postat de mult pe aici ,sa ne strangem toate acum cand incep sa vina bebeii!!!iupiiiii!!!
aaaa si am si eu o intrebare,nu radeti:care e faza cu statul la lampa la bebei...sunt tampita,dar habar n-am...pentru ce???am o banuiala,dar ma abtin.spuneti-mi si mie va rog,sa nu nasc proasta
toti bebeii stau sau numai prematurii?

www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">
filmulete cu bebe in burtica 
38+ 

ylilimic spune:
mady - daca ne mai citesti, ia un
de la mine impreuna cu tam-tamul de rigoare 

! Sa ai nastere usoara si
sanatos si
!
Liliana
37 cu
Catalina spune:
Neata fetelor, ma bucur ca am reusit sa dorm si eu nitel mai bine, bine, cu pauzele de toaleta de rigoare.
Mihacarm, din cate stiu eu, pe fetele Flaviei le cheama Alexia si Daria. Da-le-ar Dumnezeu multa sanatate!! Ca si la toti bebeii si noile mamici.
Romaria, imi dau seama ca nu ai cum sa intri si sa stai acu pe net la noi-dec, eu vreau sa iti spun ca le citesc cu sfintenie, am invatat o gramada de lucruri. In rezumat, iata cam ce se sfatuiesc ele una pe alta:
- in primul rand sa stii ca pe multe le-am auzit cu stari mai putintel fericite asa ca spune-ti ca e normal si iti va trece.
- "retete" pentru alaptat, in cazul in care nu a venit laptele, in primul rand ce ti-ai zis si fetele noastre, linistire, somnic cat poti (si daca poti bineinteles), bine, si ceaiuri dar nu stiu daca gasesti tu pe unde esti (ma gandesc ca ceva, ceva tre sa gasesti tu), de asemenea, pus bebele cat de des la san, chiar incercarea de a pompa ceva de acolo dar pus bebele la san cat mai devreme e ceva ce si in carti scrie ca face bine lactatiei
- lichide multe cum zicea bine Lili
Ma mai uit io si daca e iti mai scriu ca imi imaginez ca nu ai timp. Le scriu eu despre tine daca nu ai timp si le mai intreb.
A, scuze, am uitat sa iti urez bine ai venit acasica si multa, multa sanatate.
Gabriela, sincer pe mine nu ma intereseaza ca voi naste de sarbatori. Revelionul oricum nu imi placea pana acuma ca si sarbatoare, acuma abia as avea si eu un motiv.
Azi vad ca abia merg. Adica ma apasa rau de tot. Asa ca patul ma mananca ...
Va pup si multa sanatate si hai Katy!!!!
Cata 38
oana_bucur spune:
Mady La multi ani!!!...sa ai parte de un an nemaipomenit plin de zambete si surprize placute.
Gabriela_s expunerea bebelului la lumina albastra se face in cazul in care acesta prezinta icter la nastere...il ajuta sa elimine miconiul (sper sa-mi fi amintit bine)...prezenta icterului la nastere vine si in urma incompatibilitatii de rh dar si a grupei de sange dintre parinti...dar nu numai...
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
34+ 
oana_bucur spune:
Biribu deabia acum te-am sesizat...se vede ca m-am dezobisnuit sa ma uit in urma dupa mesaje aparute mai tarziu...bine ai venit printre noi.
In legatura cu alegerea numelui..hehe...a fost simplu: i-am zis mandrului ca cel care scoate pepenele prin gaura cat nuca primeste dreptul de a da numele bebelului...ce-i drept n-a fost el cel nazuros cat am fost eu.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
34+ 
Catalina spune:
Romaria, am vazut ca ai reusit sa postezi la mamici de noi-dec. F bine! Vei vedea ca te vor linisti pentru ca de cand citesc eu la ele, de cel putin o luna, am auzit la toate, toate problemele de care te plangi tu. Vei vedea ca au descoperit singure solutii si ca totul se rezolva intr-un fel sau altul pana la urma. Eu zic, asa cat am priceput si eu de la ele ca iti dai seama ca nu am de unde sa stiu, ca pt inceput cel mai important e sa incerci din rasputeri sa lucrezi la starea ta de spirit. Ca daca tu esti nitel mai bine, poti sa faci fata altfel la cele ce apar si care vor fi multe.
O carticica ai si tu? What to Expect in the first year de exemplu ... eu am inceput-o ieri si mi se pare exceptionala.
Hai te pup si ma rog sa iti ajute Doamne Doamne sa fii tare!
Hai Kate!!!!!!!!!
Cata 38
ylilimic spune:
oana - memorie, bat-o vina! Expunerea la lampa este pentru eliminarea unui exces de bilirubina...
Liliana
37 cu