Mamici de ianuarie-februarie 2007 (45)
Raspunsuri - Pagina 4
roandre spune:
Mama ce vesti gasesc acumn la miez de noapte...o ora mi-a luat sa citesc tot din urma!
Kateryna, curaj mamica draga...mai e putin si iti vei cunoaste bebele! Pana la urma naste natural? Contractiile la 4 minute sunt destul de eficiente si deschid/sterg colul....asa ca in noaptea asta sigur vine bb. Ii tin pumnii si astpt sa aud vesti bune despre ea si bb!
Cristiana, bravo mami curajoasa! In sfarsit prima nastere naturala! Refacere rapida, bb mancacios si sanatos si te asteptam cu drag pe forum cat mai curand!
alydumy, felicitari pt ca ai dus sarcina pana aici...de acum fetitele sunt mari si iti doresc sa ai o nastere usoara si bebeluse sanatoase!
Se pare ca s-a dat clar startul la bebei! oricine ar fi urmatoarea ii doresc o nastere usoara!
Eu azi am colindat prin Cora cdupa cadouri si simteam ca nu mai ajung acasa. Nu mai iesisem la cumparaturi de vreo 2 luni...Am mai cumparat si eu una-alta pt bagaj si zic eu ca am cam tot ce-mi trebuie pregatit.
Ma duc si eu in pat la nani si sper sa si pot dormi ca de la asa dureri de spate, coaste si alte alea ma zvarcolesc in pat ore bune pana resusesc si eu sa adorm...si culmea atunci suna telefonul sau se trezeste sotul sa plece la serviciu si gata si somnul meu.
Pupici!
Utile pt burtici, viitoare mamici
nadiutapm spune:
hei burtoaselor ce faceti dormiti?
bravo celor care pot vad ca nu mai sunteti asa multe in tura de noapte,
am pus si eu niste poze, mai noi, am tricotat si eu si vreau sa ma laud, nu am eu maini de aur ca ale Aelitei dar m-am straduit cat am putut eu sa fie bine.
katy, tinem pumnii si te pupam
va pup pe toate si va doresc noapte buna
nadiutapm 32+
burtica
Messa spune:
Eu tocmai am venit de la METRO (care au program non-stop) si sunt foarte multumita ca am spart o gramada de bani si acum am detergent pentru 4 luni de acum incolo, balsam de rufe la fel, carne pentru vreo luna si ceva, legume la conserva asijderea si o gramada de alte chestii utile prin casa, si de haleala, si de "mentenanta" pentru o gramada de timp de acum incolo. O fi parte din chestia cu cuibaritul treaba asta cu adunatul de chestii la camara ca harciogul???
romaria spune:
Buna fetele,
Acum am venit de la pital. Va multumesc din suflet pentru incurajari si suport, o sa recuperez cu cititul c nu am avut timp.
Felicitari tuturor mamicilor care au nascut.
Despre nastere o sa scriu ceva mai detaliat mai tarziu cand o sa-mi revin cu somnul. In cateva cuvinte nu a fost atat de greu cat asteptam eu sa fie. Greul acum a venit , nu stiu cum si ce sa fac la fetitza, nu am lapte inca si sunt disperata. Rihanna este f bine a avut 2.875 la nastere si Apgar 9. Este o mancacioasa dar mami nu prea are ce sa-i dea si ea e f suparata .Eu m-am cam ales cu o frumoasa depresie , de fapt era dar acum s-a amplificat. De luni pana azi am dormit doar 4 ore legate cred ca si de asta plang tot timpul.
Va pupic pe toate si va doresc nastere cat mai usoara la urmatoarele care trebuie sa nasteti.
Revin cu amanunte si poze.
Romaria si Rihanna
criss68 spune:
romaria, bine ai venit!!! In timp ce fetele nu reusesc sa adoarma, eu ma trezesc prea devreme si tare ma bucur ca te-am prins aproape in direct!
Stai linistita ca va fi bine, alaptatul stimuleaza lactatia. Vezi ca fetele stiu remedii (ceaiuri, parca de zmeur) pt asta. Ceea ce se instaleaza imediat dupa nastere e o melancoliie postnatala, depresia ar fi mai incolo. Eu asa am citit recent. Incearca sa te odihnesti si vei vedea ce bine veti fi amandoua
criss 35+ cu Ligia
romaria spune:
Offf Criss68 ce bine ar fi sa ai dreptate cu depresia...sunt disperata ajutati-ma cu un sfat. I-am dat si un pic de formula si acum nu mai face kk ce sa fac..plange o doare burtica plang si eu si uite asa..cele care aveti copii ce ati facut.
Romaria si bebe Rihanna
oana_bucur spune:
Romaria bine ai revenit acasa. Sunt primele zile si este mai greu dar iti vei reveni cu siguranta.
Pentru lactatie poti sa achizitionezi cat de repede Galactogil din farmacie (e praf si se amesteca cu apa)...costa vreo 400 si ceva de mii sau ceaiul ptr stimularea lactatiei de la Hipp (nu stiu costul lui). Din cate imi amintesc eu ceaiul de frunza de zmeur de care zice Criss fetele il recomandau ptr o elasticizarea favorabila dilatarii la nastere.
La cursul de mamici ne spuneau ca e bine sa pui copilul la san din primele zile, cand este de asteptat sa ai putin lapte, sau doar putin colostru sau chiar nimic...si eventual sa stimulezi lactatia folosind si pompa de san.
Iti doresc sa apuci sa dormi cat sa te echilibrezi.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
34+
oana_bucur spune:
Scuze, Romaria...acum mi-am amintit ca nu esti in tara...chiar si asa in farmacii trebuie sa gasesti produse ptr stimularea lactatiei. Cat despre sfaturi ptr plansul bebelinei imi pare tare rau ca nu prea stiu sa iti dau...eu inca nu sunt mamica si nu am experienta decat ceva teorie. Nu ma pot gandi decat ca ar putea fi vorba de vestitii colici de care, din pacate, nu se prea scapa. Ce stiu de la mamicile de bebe 2:
-exista ceva produse ptr colici gen (aici) Sab Simplex (tot din farmacie) sau niste tipuri de ceaiuri (asta intrebi acolo)
- important (spuneau ele) este, ca dupa ce papa bebele, sa fie tinut pe umar, batut usor pe spate, ca sa scoata aerul.
Cam asta stiu eu de la ele.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
34+
Amaya spune:
Romaria, bine-ati revenit acasa. Acum incepe aventura insa este foarte important, sa te organizezi si sa nu disperi cand o auzi pe micuta ca plange. Stiu, e greu, insa este extrem de important. Gandeste-te ca pentru ea plansul este modul de a interactiona cu lumea exterioara, asa vorbeste ea acum cu tine. Ia-o ca pe ceva absolut normal si nu mai plange.
Pentru stimularea rapida a lactatiei bea mult lapte la randul tau si incearca sa o pui pe Rihanna cat mai des la san.
Va pup si asteptam numai vesti bune....si poze.
Oana 32+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
criss68 spune:
romaria, dupa ce am postat mi-am amintit ce e cu zmeurul. Are dreptate Oana. Insa imi amintesc ca am citit pe forum de ceva ceaiuri pt lactatie, pe Anis parca am auzit-o (daca nu confund din nou). In orice caz acolo probabil gasesti alte produse sau sub alte denumiri comerciale, prin urmare trebuie intrebat la farmacie. Si pentru constipatie la sugari exista produse, deja am uitat si denumirea celor de la noi . Stai linistita si nu mai plange, ca nu vine mai mult laptic daca plangi ci dimpotriva. Tu consumi lichide suficiente in perioada asta? Am auzit pe la mamici cu experienta ca au baut mult ceai contra colicilor (fenicul e la noi, posibil si altceva) in primele luni - cca 1l pe zi, astfel impusti 2 iepuri: aport de lichid + mai putine colici la copil. Insa cu toate leacurile, daca e sa aiba colici, va avea - din nefericire.
Nu stiu cat am fost de coerenta, ca nu m-am trezit ca lumea dar nici nu pot dormi (de la 4 sunt treaza)
Am completat datele lipsa in listuta de mamici, daca am facut vreo eroare sa stiti de unde vine - am facut apel la memorie, asa ca...
Ma duc la cafea si sa mananc ceva, de atatea ore vad ca m-a apucat si foamea
o zi buna tuturor!
criss 35+ cu Ligia