Mamici de ianuarie-februarie 2007 (45)
Raspunsuri - Pagina 6
Amaya spune:
Oana, n-ai dat-o de gard deloc fiindca excesul de bilirubina este cauza icterului si apare destul de frecvent la nou-nascuti (25-50%) insa este mai des intalnit la bebelusii a caror mamici au nascut sub o forma de anestezie sau prin inducerea nasterii. Bilirubina se elimina rapid prin scaun si pentru asta este recomandat sa alaptezi copilul cat mai des in acea perioada. Fototerapia (lampa) este folosita numai in cazurile de icter pronuntat (cum a facut al meu datorita anesteziei generale), unde nivelul bilirubinei creste f. mult si este necesara o masura suplimentara care sa ajute la eliminarea acesteia.
Edit: acum am vazut ca tu ai spus ca miconiul este cauza icterului...da' tot n-ai dat-o de gard! ![]()
Oana
32+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
bits spune:
Romaria bine ai venit acasa!in primul rand trebuie sa te odihnesti.roaga-l pe tati sa stea el cu micutza si tu incearca sa dormi 3-4 ore.incearca sa papi bine,consuma multe lichide si stai in pat cu micutza,pune-i sanul in guritza si stati asa.se face apropierea dintre tine si bebel si involuntar se declanseaza producerea ocitocinei(responsabila de lactatie).daca fetitza atunci cand plange strange piciorusele catre burtica cu siguranta e vb de colici.vezi ca poti sa gasesti la farmacii GRAPE WATER sau INFACOL.ambele produse sunt pt colici.in cazul in care mai dureaza pana sa-l procuri incalzeste un prosopel cu fierul de calcat(sa nu fie fff fierbinte)si pune-l pe burtica fetitzei.iarasi este bine sa stai dezbracata si sa o pui pe fetitza cu burtica dezgolita lipita de pieptul tau
36,KEN(1nov 2004)
marinar spune:
neata burtici
Romaria bine ai revenit acasa. sfaturi nu stiu sa-ti dau, sper doar sa ai putere sa treci peste clipele astea mai grele, sa te acomodezi repede cu statutul de mamica si sa fie totul ok.
Marina
35+
Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
sraluca spune:
Neata,
O zi stau si eu departe de calculator si voi va apucati de nascut.
Inca sunt in stare de soc.Katy!!!
Hai ca la restul era de asteptat.
Asa ca felicitari: ROMARIA, HARICLEEA, CRISTIANA si Mirela
ROMARIA bine ai venit acasa. Imi pare rau ca ai probleme. Poate dupa ce te mai acomodezi o sa iti fie mai usor.
VA pup ca azi am chef de duca. Cat m-o tine ![]()
sraluca
36+
criss68 spune:
cum au zis si fetele, expunerea la lampa UV a bebelusilor e datorita icterului. Exista un tip de icter care poate fi si letal si care nu poate fi tratat decat cu lampa. Eu ma gandesc ca nu are nimeni timp de nu stiu cate analize sa vada de unde vine bilirubina aia in exces, asa ca... preventiv se pune bb la lampa daca vede ca-i cam galbior.
criss
35+ cu
Ligia
roandre spune:
Romaria, bine ai venit acasa!
Incearca sa te linistesti, sa te odihnesti putin si apoi vei vedea ca lucrurile se vor mai aseza. In cazurl in care fetita nu face kk de ceva vreme poti s-o stimulezi putin cu termometrul (desi e mult mai bine s-o lasi sa "invete" singura cum trebuie sa faca kk).
Lapticul o sa vina si la tine...trebuie s-o pui cat mai des la san sa stimuleze lactatia si sa bei lichide multe.
F important in timpul alaptarii sa ai un pahar cu apa langa tine si sa bei din el!
Trimite sotul la farmacie sa intrebe de ceva ceaiuri pt lactatie...sigur se gasesc si la voi!
Dc bebitza are colici pune-i ceva cald pe burtica, unproposel (eu il bagam la microunde sa-l incalzesc si figeam repede si i-l puneam pe burtica si se calma...sau poti sa claci cu fierul de calcat un scutecel sa-l incalzesti...ceva cald pe burtica face minuni).
Cu kate a vorbit cineva? Ce o face?
Utile pt burtici, viitoare mamici
Daconst spune:
Neatza buna la burtici!
Cred ca incep si eu cu insomniile,incet,incet.Dar era si cazul ca prea am dormit ca valiza,pina acum.![]()
Romaria,bine ai venit acasa si sper sa treci repede de stadiul asta ca sa ne inveti si pe noi ce avem de facut,cind venim acasa cu puiutii.
Katy,ma tot gindesc la tine si astept vesti bune in continuare.Hai curaj ca va fi bine.
Fetele am si eu o intrebare:-se ia nospa si la contractii nedureroase?ca eu doar asa ceva experimentez si nu stiu daca are rost sa iau ceva sau sa le dau pace ca-s normale.
Voua cind v-a recomandat dr sa luati?
Hainute bb ,caruciorul
Dana 37+ 
Amaya spune:
Criss, scuze insa eu n-am vazut nici un copil pus preventiv la lampa. Cand l-am nascut eu pe Andrei mai erau inca 8 copii si doar el si inca o fetita au fost pusi la lampa. Lui Andrei i-a iesit bilirubina mare la analizele facute fiindca era foarte rosu la fata si la corp. Daca se luau dupa culoarea lui l-as fi luat acasa cu tot cu icter pronuntat fiindca roseata acoperea complet galbejeala
.
Asa ma durea sufletul cand il vedeam cu leucoplastul acela pe ochisori, leucoplast care i-a lasat rani pentru o saptamana dupa ce i l-au scos.
Oana
32+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
gio spune:
Buna fetele,
Romaria, bine ai revenit!!! Cat despre depresie, nu ai ce-i face...odihneste-te daca reusesti cand doarme bb. Colici putin probabil sa aiba asa de mica; de obicei apar la cca 2 sapt dupa nastere. In ceea ce priveste lactatia, de-abia esti la inceput, o data vei avea mai mult, o data iti vor da sanii "pe-afara" (mai ales peste noapte). incearca sa nu-i dai formula si s-o pui cat mai des la san. si Taisia urla in primele zile si nu stiam ce are; s-a cumintit dupa vreo sapt.
N-am avut si eu azi ce face si dupa o noapte de nesomn (ma inscriu in club) si cugetari adanci cum ca sunt atat de neputincioasa si nu pot eu colinda magazinele pt shopping data fiind situatia, m-am linistit cu o comanda matinala la quelle pt bb mic. I-am comandat un costum din blanita cu gluga, urechiuse de ursulet, manusi, botosei, pt scos afara, o salteluta de pus pe jos care fosneste, chitaie si un baby gym din lemn sa aiba copilul parte de stimulare
.
Si caut jucarii desenate cu alb-negru/culori de baza pt inceput dar daca stau in pat putin probabil sa vina ele la mine
.
Raportez: cumparat scutece Fixies f haioase, cu roz si inimioare, numai bune de fetitza.
In rest, ce-o fi cu nesomnul asta ca la Taisia dormeam de spargeam? Hmmmm....
Va pup
34 +
marinar spune:
fete am pus si eu aici cateva poze cu camera bebelinei. sper sa va placa.
Marina
35+
Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe