Mucegaiul
De vreo 2 ani in perioada rece a anului peretele exterior al sufrageriei se umple de mucegai.Pana acum am folosit o solutie pt mucegai care se numeste "savo".Aceasta solutie ne-a ajutat pt o perioada scurta pt ca dupa cateva saptamani aparea din nou mucegaiul.Ce mai pot face?
Pozele mele
Ce nu te doboara te face mai puternic
Raspunsuri
marusia spune:
Mucegaiul de pe peretele exterior e o consecinta a condensului ce se formeaza datorita faptului ca nu este izolat corespunzator.Recomand executarea unei izolatii la exterior ,daca e posibil.Daca nu, poti face o izlolatie la interior.O poti face singura si nu costa foarte mult.Daca vrei detalii...spune.
alinutza00 spune:
dar ptr mucegaiul la peretii interiori ce solutii sunt?cum se face izolatia?
sora mea sta la casa si are ceva pb cu mucegaiul...daca izoleaza exteriorul asta inseamna ca nu va mai avea pb in interior?
multumesc
alina (20 ian 2007) si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77
mira_m spune:
Daca izoleaza nu va mai avea probleme! Noi asa am rezolvat mucegaiul din balcon, dupa ce l-am inchis cu tamplarie PVC si geam Termopan.
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)
jesia spune:
quote:
Originally posted by marusia
Mucegaiul de pe peretele exterior e o consecinta a condensului ce se formeaza datorita faptului ca nu este izolat corespunzator.Recomand executarea unei izolatii la exterior ,daca e posibil.Daca nu, poti face o izlolatie la interior.O poti face singura si nu costa foarte mult.Daca vrei detalii...spune.
Te rog..........detalii.
Pozele mele
Ce nu te doboara te face mai puternic
NicoletaB spune:
eu am astfel de probleme cu peretele de la baie
am spalat mucegaiul cu un burete inmuiat cu clor(citit pe forum) si n-a mai reaparut deloc, plus ca evit condendul, nu las rufe la uscat, dupa baie, aerisesc bine 1/2 ora baia pt eliminarea aburului, plus caloriferul dat la maxim (avantaj centrala)
marusia spune:
materiale:un sac de adeziv pentru polistiren,polistiren expandat de 5 cm,plasa de fibra de sticla ,cam 5 kg de superglet.Indepartezi mucegaiul de pe perete apoi fixezi coala de polistiren pe perete cu adezivul.Instructiunile de preparare a adezivului pe gasesti pe sac.Pui pe coala mici gramajoare de adeziv,cat incape pe un spaclu si apoi apesi coala pe perete,batand usor sa se imprastie uniform adezivul.Obligatoriu pui mai mult la colturi.Distanta dintre gramajoarele de adeziv e de 10 cm.Dupa ce ai acoperit tot peretele cu polistiren,incepi din partea de sus a peretelui sa tencuiesti cu adeziv ,peste polistiren.deasupra fixezi plasa si apesi pe ea cu un gletar ca sa intre ochiurile in adeziv.Lasi sa se usuce can o ora si apoi mai aplici in strat de adezic de 0,5 cm,pentru finisare.Astfel obtii un perete tencuit.Peste el aplici un strat de superglet,dupa intarire slefuiesti cu smirghel de 100.Apoi cu o bidinea dai un strat de amorsa speciala cumparata din comert,sau apa in care ai pus un pic de aracet.Dai al doilea strat de superglet,slefuiesti cu smirghel de 120...si esti gata sa aplici varul lavabil.Ai nevoie de 2 m de smirghel,unul de 100 si unul de 120.Inainte de a aplica varul...dai o amorsa.
marusia spune:
gletul se prepara conform instructiunilor de pe sac...si se aplica pe perete cu un gletar de inox,de la dreapta la stanga ,prin miscari care imita jumatate de cerc.
nanna spune:
Marusia, noua ne-a izolat balconul pe interior, am pus geamuri termopan si cu toate acestea pe coltul extrior al balconului ( este defapt un fel de logie) se formeaza mucegai si se uda daca ploua sau este umezeala mai mare in atmosfera. Ai idee ce se intampal si cum pot remedia situatia?
Multumesc!
Burtocika spune:
Si eu am observat acum cateva zile mucegai pe peretele din dormitor. Stau la bloc, iar dormitorul nu este pe colt si geamurile sunt termopan. Stau de 4 ani in apartamentul asta si acum e prima data cand vad. Peretele nu e obturat de nimic, si nici nu prea are de unde sa fie umezeala excesiva, nu e nici baie, nici bucatarie, nici nu usuc rufele in dormitor ... nici macar nu stau in timpul zilei ! Doar noaptea stam in dormitor, si suntem doar 2 ! Si nici macar perdele n-am !!!
De ce oare a aparut ? Si a aparut pe tot peretele, de sus pana jos !!!
Singura explicatie ar fi ca anul asta ne-au tinut cu caldura oprita vreo 2 saptamani, pana au montat repartitoarele, si am avut cam 16 grade in camera aia ... Dar de la 15 noiembrie avem caldura, si nu ma zgarcesc, dau drumul aproape la maxim ...
Ce e de facut ? Cu ce pot sa spal peretele ca sa inlatur mucegaiul si sa-mi ramana totusi vopseaua ? Nu prea as fi dispusa sa investesc in izolatie, plus ca mi-ar lua din spatiul camerei, care si-asa e mica ...
Boghi
poze Goanga
si alte poze
carissma spune:
Foarte util subiect! Si eu am probleme cu mucegaiul de aproape 4 ani.
Casa este noua (aproape 5 ani), vara asta am izolat-o cu polistiren pe exterior iar in interior am pus polistiren numai pe tavan, avem geamuri termopan si in camera sunt cam 22 de grade in mod constant. Totusi mucegaiul continua sa apara. Mor de nervi! Dupa o vara de smotru acum ne-am intors iar de unde am plecat. Eu tot sterg mucegaiul dar peretii arata tot mai urat.
Va rog spuneti-mi ce sa mai fac!
SARBATORI FERICITE IN CONTINUARE!