Mucegaiul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Edessa spune:

In concluzie: cum este mai bine?
Sa facem izolatie pe exterior sau pe interior?
Eu locuiesc la parter si - cel putin teoretic- efortul de izolare pe exterior este mai mic decat la etaj. Nu am propriu-zis peretii exteriori ( exceptand cel cu geam) dar unul dintre pereti da spre casa scarii ( care nu este incalzita) iar altul spre un soi de magazie( dependinta comuna, de asemenea neincalzita). La una dintre camere am facut izolatie interioara la 2 pereti si la logia aferenta camerei. Probleme nu ar mai fi, totusi nu pot spune ca se simte prea mult la temperatura camerei. Avem centrala, nu o inchidem si totusi intr-una dintre camere ( cea despre care am povestit, neizolata)mucegaiul ne...cotropeste. Am dat cu clor: zero, am dat cu solutie antimucegai- tot zero. Mai nou vad ca ne-a <<umflat>>si spatele mobilei. Se cere santier din radacini!!!...Deci: sa facem exterior sau interior?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szaboali spune:

quote:
Originally posted by Edessa

In concluzie: cum este mai bine?
Sa facem izolatie pe exterior sau pe interior?
Eu locuiesc la parter si - cel putin teoretic- efortul de izolare pe exterior este mai mic decat la etaj. Nu am propriu-zis peretii exteriori ( exceptand cel cu geam) dar unul dintre pereti da spre casa scarii ( care nu este incalzita) iar altul spre un soi de magazie( dependinta comuna, de asemenea neincalzita). La una dintre camere am facut izolatie interioara la 2 pereti si la logia aferenta camerei. Probleme nu ar mai fi, totusi nu pot spune ca se simte prea mult la temperatura camerei. Avem centrala, nu o inchidem si totusi intr-una dintre camere ( cea despre care am povestit, neizolata)mucegaiul ne...cotropeste. Am dat cu clor: zero, am dat cu solutie antimucegai- tot zero. Mai nou vad ca ne-a <<umflat>>si spatele mobilei. Se cere santier din radacini!!!...Deci: sa facem exterior sau interior?

Exteriorulllll !!!! Peretele chiar daca e izolat pe interior tot rece ramane asa ca nu se rezolva nimic cu izolatia pe interior...mucegaiul tot apare.

ali
albume IARINA(16.02.2006)
www.dropshots.com/new.php?userid=167280" target="_blank">filmulete Iarina,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=186e8133ba34a30320abcc&skin_id=0&large" target="_blank">INGERASUL NOSTRUmontaj
IARINA la 10 luni
Povestea nasterii Iarinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marusia spune:

edessa,izolatia pe exterior este mult mai eficienta.

Mergi la inceput

Nanna,la tine e o problema mai delicata.Trebuie sa stiu la ce etaj locuiesti...poate fi si o infiltratie de la vecini.Oricum,daca izolatia era executata bine ,nu aparea mucegai.Sfatul meu este sa desfaci izolatia la colt pe o distanta de 20 cm,sa verifici peretele si daca este umezeala sub izolatie sa refaci coltul cu mai multa atentie.Adica sa nu existe deloc rosturi intre imbinarile polistirenului.Daca exista si un spatiu de 2mm,poate aparea condens.Pentru mai multa siguranta astupa rosturile cu spuma poliuretanica.Daca este infiltratie,trebuie rezolvata problema .O alta cauza ,este folosirea unui polistiren insuficient de gros ,pentru a izola bine...dar eu cred ca nu sunt executate bine imbinarile si ca pe undeva este si o sursa de infiltrare din exterior.Daca te uiti cu atentie,sigur o sa sesizezi sursa...poate fi glasvandul vecinului.Sau logia lui,daca nu-i inchisa...sau daca isi scoate rufele la uscat acolo.

Mergi la inceput

carissma,mai multe detali...
1.grosimea peretilor exteriori si din ce material sunt facuti
2.din ce material este executata izolatia exterioara..grosimea izolantului
3.casa are structura de rezistenta din stalpi si grinzi de beton?
4.plafonul este placa din beton armat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

mi-a povestit cineva acu ceva vreme de dezumidificator; a fost singura solutie contra mucegaiului care a mers perfect. aparatul asta ventileaza aerul si condenseaza umezeala dar din pacate este cam scump..

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzathree spune:

la noi de 20 de ani nu a fost NICIODATA umezeala nici mucegai si era vopsit in var,iar dupa ce am vopsit cu lavabil acu' 2 ani a aparut imediat mucegaiul pe totzi peretzii si aerul e mai umed...ne-a dat peste cap,mai ales in baie,este si perete exterior,efectiv se innegrea peretele oricat spalam si dadeam cu orice solutzie,acuma am dat cu var in baie si nu mai mucegaieste nici nu mai este umezeala,vreau sa precizez ca noi nu avem termopan...
noi kiar daca vom izola peretzii nu vom mai pune lavabil niciodata,ne-am lamurit ...
parerea mea e ca lavabilul creaza conditzii de formare a mucegaiului,fiind impermeabil intr-o anumita masura peretele nu mai respira si se creeaza efectul de sera...

anca & alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">Asa s-a nascut o mare iubire ...
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex

***viatza e doar o iluzie a simtzurilor***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gibb spune:

Va rog ajutati ma si pe mine in aceeasi problema a mucegaiului dar care a aparut pe placajul din spate al sifonierului.Vara nu exista probleme,poate datorita eforturilor intensive de a-l elimina si a aerisirii pe intreaga durata a zilei. Iarna problem reapare. Mentionez ca sifonierul este nou, camera este izolata, am incercat metodele clasice ale clorului si a solutiei speciale antimucegai si cred ca un mare dezavantaj este lipsa unei temperaturi medii constante(folosi u calorifer electric cand ajungem acasa, vre o ora doua). Va rog sfatuiti ma in aceasta problema

Mergi la inceput