Sezatoarea canadiana (56)
Raspunsuri - Pagina 27
Ira spune:
Ce mai fac voinicii mosului ?
La noi...nimic nou, in afara de perlele cotidiene.
Sofie azi de dimi s-a bagat in pat cu noi, s-a lipit de mine si mi-a soptit la ureche :
-Mami, stii ce-a devenit tati ?
???
-Tati a devenit ca volbeste singul.
-Cum asa, mami ? Ieri ? Si ce vorbea ?
-Volbea cu o chitanta.
-Si ce-i spunea, mami ?
-Ii spunea ca o alunca la cos, ca e gloaznica.
-Sofia, iti place la gradi ?
-Nu
-Da' de ce mamica, ce-ti lipseste ?
-Eu vleau sa stau numai cu palintii mei. Sa ne pufosim.
-Ce inseamna sa ne pufosim ?
-Sa ne dam pupici si sa ne facem sandwici.
-Si la gradi nu poti sa faci asta ?
-Nu, ca Idlisa e scalbos.
-Mami, nu e frumos sa vorbesti asa. Dar de ce e scarbos ?
-Ca ale muci tot timpul.
Faleleu, ce ti-e si cu figurile astea de printese. Si parca vad ca-mi vine c-un mucios din asta acasa peste cativa ani !
-Mami, tatal lui Alex de ce e asa de male, el ale un BB un burtoi ?
-Nu mami, cred ca e doar gras. Nu are BB.
-Atunci de ce nu tine cula de slabile asa, ca tine ?
OlgaTarziu spune:
Vai sunt speriata de mor. Veneam azi de la munca si pentru ca mai aveam 5 minute si trebuia sa-l iau pe Tony de la bona, normal ca ma grabeam. Ei si la un stop un cretin nu se misca desi era verde. L-am claxonat si ce credeti ca s-a intamplat? M-a urmarit si hartuit pana acasa....Dar asa cu accelerat si se punea in fata masinii mele si frana chiar daca era verde, nu m-a lasa sa fac nici o manevra. Mi-e o ciuda de mor ca nu am sunat politia din masina. Si nu numai ca a vazut unde am parcat dar s-a si intors si urla la mine "c...a idioata" si-mi arata degetul. Eu acum mor de frica pt ca sunt sigura ca s-a intors ca si cum a vrut sa memoreze adresa. Si eu ca o idioata nu-mi amintesc decat culoarea masinii..............
Acum ce mai pot face? Aveti careva idee cum e cu 911 in tara asta, ar trebui sa sun acum chiar daca nu-mi amintesc mai nimic despre masina? Ce pot face acum. Sincer mi-a o frica de mor in propria casa. Si eu am mai intarziat la stopuri si m-au claxonat altii, etc dar nu am auzit niciodata de asa ceva si nici nu m-am izbit de atata agresivitate pana acum., De cateva ori am fost la un pas sa-l lovesc, parca o facea sa-mi puna viata in pericol. Dati-mi un sfat......
Olga
When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you."
- Friedrich Nietzsche
Ira spune:
Nu suna la 911, ca acolo is urgente si eu am primit odata amenda ca a sunat Sofie de pe tastatura rapida. Acolo nu suni decat in cazuri foarte grave si urgente. M-a pus naiba sa pun 911 la apelare rapida, dar de atunci m-am invatat minte.
Suna la un centru de politie din cartierul tau si explica tot ce s-a intamplat.
Btw, cine a aratat degetul, tu sau el ?
Scuze ca fac glume, dar incerc sa te scot din starea asta.
Ira spune:
Olga, de curiozitate, in ce limba te-a injurat ?
Parerea mea este ca nu ar fi trebuit sa parchezi in fata casei, ar fi trebuit sa te opresti in fata unui sediu de politie de cartier, sa-l bagi in gura lupului, eventual.
http://www.spvm.qc.ca/fr/
Uite adresele :
http://www.spvm.qc.ca/fr/pdq/2_2_identifiezpdq.asp#postes-de-quartier
OlgaTarziu spune:
Da Ira dar trebuia sa-mi ridic pruncul de la bona...
M-a injurat in engleza cu toate ca ma asteptam sa fie in alta limba Canadienii nu fac asta, fii sigura.
la 911 era bine sa sun din masina... sa trag pe dreapta si sa sun sa spun ca sunt hartuita.
Olga
- Friedrich Nietzsche
Ira spune:
Ei nu fac asta. Ieri o tampita de quebecoise rula cu 160km la ora pe autostrada 15 ca sa fuga de politie cu copilul in spate. Oameni cu probleme mentale exista de toate natiile.
Io intrebasem de altceva, ca nu stiam cum se zice curva in franceza, scuze, te rog, da' deabia acum vazui ca esti din To, nu-s de ce-aveam impresia ca tu locuiesti in Montreal.
Cand Sofia a sunat la 911 degeaba astia ne-au sunat de 3 ori inapoi sa vada daca suntem bine, probabil astea-s procedurile. Io-i ziceam ca a sunat copilu' si ei da-da, si dupa aia reveneau. Ca probabil poti fi sub amenintare cu pistolul la tampla in timp ce vorb. cu ei si fac verificari.
OlgaTarziu spune:
Eu in tara asta am mai avut o singura data sentimentul de nesiguranta, cand mi-au spart apartamentul si ne-a furat bani, bijuterii, etc. Mentionez ca eram de 3 luni in Toronto. Fain inceput, nu?
Cat despre incident... maniera in care a actionat individul asta numai de om normal nu a fost. A vrut sa ma sperie si a reusit, 1-0 la el. De acum stiu sa am un pix si un carnetel la indemana. Si mai am invatat ca trag pe dreapta si sun la politie.
Deci aviz amatorilor, exersati-va atentia pt momente nasoale. Cand se intampla ceva nu esti in stare sa retii date, scrieti-le repede jos. Eu imi amintesc doar ca masina era honda, mica, rosiie, tipul era alb si avea parul lung la nivelul umerilor si ondulat. Deci o groaza de informatii le-am pierdut pe drum de stres, spaima, etc. Cred ca am invatat o lectie super pretioasa azi.
Ps. Ira in Toronto sunt... Dar si faza cu Idioata pe autostrada stiu ca a fost tare. Eu ii credeam pe canadieni mai politicosi, mai linistiti. Oricum in 5 ani asta e prima data cand vad o asemenea agresivitate pe drumuri. Eu am fost Ok ca am putut sa-l evit de nenumarate ori. Ce facea un sofer incepator? O sa nenoroceasca pe cineva intr-o zi clar.
Olga
- Friedrich Nietzsche
Ira spune:
Eu pentru eventualele accidente de masina, pt. a dovedi la asigurare, am intotdeauna un aparat foto cu mine. Ca daca nu, te trezesti ca intra vreun tampit in tine si tot tie iti creste rata lunara la asigurare.
Numai ca cu nebunii - cum a fost in cazul tau- trebuie sa fii f prudent, pentru ca ei reactioneaza ca niste animale turbate. Mai bine ca nu ai avut pixul, ca daca te-ar fi vazut ca scrii, poate ca ar fi intrat cu masina in tine. Pur si simplu ar fi trebuit sa te calmezi si sa memorezi nr. de la masina.
laurajr spune:
Olga mama, esti mai bine acum? Eu zic ca ar trebui sa suni la politie si sa zici ca ti se pare ca l-ai vazut trecand incet pe strada ta, ca te urmareste, zi -le ceva !Si intr-adevar, nu e rau sa ai lipit pe bordul masinii un biletel ca alta data sa se vada ca-i scrii nr de masina !
Sper din tot sufletul sa n-ai probleme .
CarmenB spune:
Ira cum mai sa nu stii tocmai cuvantul asta
curva = pute sau mai pe quebecoasa "plote".
Quebecosul cand vede una profesionista pe trotuar zice: " 'gard la plote !"